Ασθένειες Κανάρα έσπασε το πόδι της

Ισως το δαχτυλιδι λειτουργησει επικουρικα με το ναρθηκα του γιατρου
Λες; Αυτο δεν το ειχα σκεφτει καθολου.. Μακαρι να τα καταφερει..☹
 
Το δακτυλίδι δεν βγαίνει με πενσάκι τώρα. Aν όμως υπάρχει φίλος οδοντίατρος, μπορεί να βγεί εύκολα με τον τροχό του. Είναι απο πολύ μαλακό αλουμίνιο. Αν δεν φύγει το δακτυλίδι, δεν ξέρω πως θα γίνει αποκατάσταση. Δύσκολο.
 
Ένα κομμένο καλαμάκι του καφέ που θα έχει ακριβώς το μήκος της εσωτερικής περιφέρειας του δαχτυλιδιού (ύψος όσο η κνήμη του) που θα μπει και θα στερεωθεί μέσα στο δαχτυλίδι είναι εξαιρετική λύση νάρθηκα.
Αυτό πιθανολογώ πως εννοούσε ο φίλος μας με αυτό
Ισως το δαχτυλιδι λειτουργησει επικουρικα με το ναρθηκα του γιατρου
 
Ένα κομμένο καλαμάκι του καφέ που θα έχει ακριβώς το μήκος της εσωτερικής περιφέρειας του δαχτυλιδιού (ύψος όσο η κνήμη του) που θα μπει και θα στερεωθεί μέσα στο δαχτυλίδι είναι εξαιρετική λύση νάρθηκα.
Αυτό πιθανολογώ πως εννοούσε ο φίλος μας με αυτό

Πολυ σωστα Γιαννη!
 
Λοιπον διαβαστε και βγαλτε αποτελεσμα...
Μου ειπε να μην το δεσουμε ακομη και να το αφησω δυο μερες ετσι και να βαζω δυο φορες τη μερα μια αλοιφη(isaderm που ειναι για σκυλους...)για τα μικροβια και μετα απο δυο μερες να του βαλω μια οδοντογλυφιδα και να το δεσω μονη μου.
Και οτι δεν βγαινει τωρα το δαχτυλιδι, για να μην κανουμε μεγαλυτερο κακο στο ποδι...
Πως σας φαινονται ολα αυτα;
Το εχετε ξανακουσει να αφηνεις το ποδι ετσι σπασμενο και απλα να βαζεις κρεμα;!meh
 
Δεν θέλω να σχολιάσω...
Ένα κομμένο καλαμάκι του καφέ που θα έχει ακριβώς το μήκος της εσωτερικής περιφέρειας του δαχτυλιδιού (ύψος όσο η κνήμη του) που θα μπει και θα στερεωθεί μέσα στο δαχτυλίδι είναι εξαιρετική λύση νάρθηκα.
Αυτό μπορείς να το κάνεις;

Αν μπορείς έστω και με βοήθεια άλλων να μπούμε σε λεπτομέρειες ώστε να λυθεί σήμερα (τώρα) το πρόβλημα και να μη χάσουμε περισσότερο χρόνο... και χάσαμε αρκετό. Που είναι πολύτιμος.
 
Λοιπον κυριε Γιαννη λογω συγχυσης δεν εχω καταλαβει ακριβως τι πρεπει να κανω, συγνωμη, αλλα εχω ταραχτει και δεν ξερω τι πρεπει να κανω με το καλαμακι.. Πως θα το περασω στο ποδι του πουλιου; Απο που μεχρι που πρεπει να ειναι; Τρεμω, δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω.. Να το δεσω με επιδεσμο ή γαζα; Την κρεμα τελικα να τη βαλω ή οχι; Περιμενω απαντηση και ετοιμαζομαι ψυχολογικα..Α ξεχασα να σας πω πως εχω τον αντρα μου να με βοηθησει.. Οποτε θα ειναι πιο ευκολο πιστευω ή ευχομαι...
 
αντισηψια και καλαμωμα με την βοήθεια του δαχτυλιδιού που αναφέραμε και πιο πριν,θέλει λεπτές κινήσεις αλλά θα πετυχει

Ελπίζω να μην σου πήρε χρηματα
 
Μόλις διάβασα τα μηνύματα. Δεν θέλω να μπερδέψω τα πράγματα, αλλά από ό,τι μπόρεσα να δω η άκρη του δαχτυλιδιού σχεδόν εφάπτεται στο κάταγμα και το δαχτυλίδι όπως είπε ο Μάκης είναι μεταλικό και μαλακό και θα συμπληρώσω από λεπτό μέταλλο... Τι θα γίνει λοιπόν όταν το πόδι της μετακινηθεί σε κάποιο κλαράκι εάν η άκρη του δαχτυλιδιού "μπει" στο κάταγμα; Και επίσης τι μπορεί να συμβεί αν το πόδι αρχίσει και πρήζεται ελαφρώς; Αν κάποια υγρά βγουν από το πόδι και το δαχτυλίδι κολλήσει;
Πραγματικά συγγνώμη που κινδυνολογώ, και ειλικρινά δεν είναι καθόλου αυτή η πρόθεσή μου, ούτε να τρομάξω παραπάνω την Κατερίνα, αλλά θέλω να θέσω τους πιθανούς, ίσως κι απίθανους κινδύνους για να μην υλοποιηθούν. Αν λοιπόν φαίνεται σε κάποιον που αντιλαμβάνεται καλύτερα (λόγω εμπειρίας ίσως ή πιο καλής αντίληψης της κατάστασης) ότι τα παραπάνω που αναφέρω έχουν βάση, τότε ας βιαστεί η Κατερίνα να πάει στον "τροχό" του οδοντιάτρου και να ξεφορτωθεί το δαχτυλίδι μια κι έξω.
Κατερίνα μου, τα πουλάκια έφαγαν μόνα τους το αυγουλάκι ή η μητέρα τους τα τάισε;
Έστω κι αν στο παρελθόν έχουμε ακούσει (και είναι αλήθεια σε γενικές γραμμές) ότι τόσο μεγάλα πουλάκια αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν το στόμα να ταιστούν από άνθρωπο, ο ίδιος έχω ταΐσει (εξαναγκαστικά και με τη χρήση οδοντογλυφίδας τις πρώτες φορές ώστε να ανοίξει το στόμα) και νομίζω ο Στέφανος πέρυσι επίσης τάισε 2 μικρά κόκκινα μωσαϊκάκια σε μεγάλη ηλικία, οπότε Κατερίνα, όσο μπορείς κάτσε εκεί και κόβε κίνηση και αν χρειαστεί πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις και θα τα καταφέρεις. Άλλωστε μετά από μία δυο μέρες, ανοίγουν μόνα τους το στόμα.
 
Λοιπόν...
Θα χρειαστείς και βοήθεια από κάποιον δικό σου.
3.webp
Πάρε ένα απλό καλαμάκι του καφέ. (εικόνα 1)
Κόψε ένα κομμάτι περίπου δύο εκατοστά σε μήκος... όσο περίπου και η κνήμη του πουλιού. (εικόνα 2)
Το σχίζεις σε πρώτη φάση με ένα μαχαίρι κάθετα. Επίσης κάθετα στη συνέχεια αφαίρεσε με ένα ψαλιδάκι μια λουρίδα ώστε όταν θα κλείσει πάλι το καλαμάκι.. Ο κύλινδρος (νάρθηκας) που θα δημιουργηθεί να έχει διάμετρο όσο περίπου και το πόδι του πουλιού ή καλύτερα όση είναι η εσωτερική διάμετρος του δαχτυλιδιού. (εικόνα 3)
Στη συνέχεια πάρε ένα κομματάκι ταινίας τραυμάτων (lefkoplast) και κόλλησέ το πάνω στο μικρό καλαμάκι χωρίς όμως να το κλείσεις.
Στη συνέχεια βάλε λίγο κρέμα betadine στο εσωτερικό από το καλαμάκι (αν βάλεις πολύ θα γεμίσει ο τόπος) και με πολύ προσοχή βάλε το καλάμι στην κνήμη του πουλιού, πίεσέ το λίγο ώστε να κλείσει και να περάσει μέσα στο δαχτυλίδι του.
Είναι δύσκολο να το κάνεις αλλά αν γίνει έχουμε σώσει το πόδι του πουλιού.
Όταν τα καταφέρεις πίεσε την ταινία να κλείσει και να κολλήσει τόσο το καλαμάκι όσο και το δαχτυλίδι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να φύγει ο νάρθηκας από τη θέση του.
Αν τα καταφέρεις... σε 2-3 βδομάδες δε θα φαίνεται τίποτε.

τι θα γίνει λοιπόν όταν το πόδι της μετακινηθεί σε κάποιο κλαράκι εάν η άκρη του δαχτυλιδιού "μπει" στο κάταγμα
Γιάννη αν μπει ο νάρθηκας... επιβάλλεται να μπει γιατί κινδυνεύει με ακρωτηριασμό. τίποτε από αυτά που σε κρατούν ανήσυχο δε θα συμβούν.
Είναι κάτι που το έκανα με απόλυτη επιτυχία σε καναρίνι που η πόρτα του διέλυσε το πόδι... χωρίς στη συνέχεια να είναι ιδιαίτερα ορατό το κάταγμα.
Ασφαλώς το δύσκολο είναι να μπει νάρθηκας...
Κι εδώ πρέπει να εστιάσουμε...
 

Συνημμένα

  • 2.webp
    2.webp
    4 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία:
σε πρόβλημα που αντιμετώπισα παλαιότερα αφαίρεσα τα δακτυλίδια με το παρακάτω μικρό κοφτάκι. (υπάρχει σε όλα τα χρωματοπωλεία)

9-500x500.webp
το τοποθετείς στην άκρη του δακτυλιδιού οριακά και με σταθερή κίνηση κόβεις έχοντας όλο το περιθώριο του δακτυλιδιού απο την μεριά που κόβεις.
μετά τοποθετείς ένα μικρό δοκιμαστικό κατσαβίδι ηλεκτρολόγου (υπάρχει σε όλα τα χρωματοπωλεία) στο κόψιμο και κρατώντας σταθερό το δακτυλίδι στρέφεις το κατσαβίδι με αποτέλεσμα να ανοίξει το δακτυλίδι αρκετά ώστε να το αφαιρέσεις.
εχω τον αντρα μου να με βοηθησει
αφού έχεις και βοηθό μπορείται να τα καταφέρεται, χρειάζεται ακινησία του πουλιού και του δακτυλιδιού

καλή τύχη!
 
Προσπαθησα, αλλα δεν τα καταφερα..λυπαμαι, δεν μπορεσα.. Ετσι το πηγαμε στον μοναδικο πετσοπα του νησιου που ασχολειται εδω και πολλα χρονια με καναρινια και μας ειπε οτι το ποδι ειναι τοσο χαλια που θελει κοψιμο.. Εγω δεν τον αφησα.. Δεν ξερω αν εκανα καλα, αλλα δεν ηθελα.. Ετσι ισα που το εδεσε προχειρα και τιποτα παραπανω.. Δεν ξερω αν μπορω να κανω και αυτο με το καλαμακι, ειναι πολυ δυσκολο..
 
Κατερίνα αξίζει να το προσπαθήσεις, εσύ κρατάς σταθερό το πόδι και ο άντρας σου κάνει το κόψιμο δεν είναι τόσο δύσκολο,θα κοπεί πολύ εύκολα είναι αλουμινένιο.
PICT0012.webp PICT0013.webp
αν σου φαίνεται "βουνό" ζήτα βοήθεια από κάποιον ψύχραιμο με σταθερό χέρι.
 
τι κόψιμο ρε παιδιά, πλάκα κάνει ο τύπος;

ρωτά στον κύκλο σου αν είναι κανένας παππούς με καναρίνια, αυτοί ξέρουν

προσπάθησε πάλι μην εγκαταλείπεις
μιλά με τον Γιάννη αν υπάρχει η δυνατότητα βιντεοκλήσης να σε βοηθήσει βήμα βήμα. Ειμαι κι εγώ εκτός σπιτιού αλλιώς θα το κάναμε μαζί

Κατερίνα αξίζει να το προσπαθήσεις
Το δαχτυλίδι πρέπει να μεινει εκει που ειναι για να κουμπωσει το καλαμακι. Δεν μιλαμε τόση ώρα για αφαίρεση του
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top