Φροντίδα Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης inca1099
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εφη γιασου! Οταν λες Θεος. Γιατι το λες αυτο; ευχαριστω ναστε παντα καλα! ΚΓ.
 
Βρε Κυριάκο! Μην ξεθάβεις παλιά θέματα χωρίς να έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις!
 
Εγω με τη σηραμου να πω, οτι το θεμα ειναι, οπως το βλεπει ο καθενας μας.. Κυριολεκτικα (Φυλακιζουμε)τα (πτινα) και τα (ζωα)και την ανασφαλειαμας-φοβιαμας- την μεταθετουμε στα ζωα. Για να νοιωθουν και αυτα.. Οπως (Χαλια)νοιωθουμε και εμεις στην (ψυχημας)Μονο που εμεις ειμαστε καταθληπτικοι λογο του τροπου ζωηςμας και τους εξαναγκασμους που δεχομαστε απο την ανθρωπινη κοινωνιαμας! Αλλα τα (ζωα)δεν μας φταινε σε (τιποτα)για να τα (εκμεταλευομαστε)με χιλιους τροπους! Οι ανθρωποι εχουμε δυναμοι-εξουσια και θελουμε καλος η κακος να το διχνουμε, ποτε στους (Συνανθρωπουςμας)και ποτε στα(διστιχα-ατυχα-αμοιρα ζωα)Αν ειχαν και τα ζωα δυναμοι.. Και μας πηγεναν στα (δικαστηρια)τοτε θα (βλεπατε)τη μπορουν να μας (κανουν) Οι επιλογη δικοισας (Κυριοι)Σας ευχαριστω ναστε παντα καλα! ΚΓ.







Απο την στιγμη που ζουμε στην Ελλαδα κι εχουμε στο διαμερισμα μας ενα πουλι απο τον Αμαζονιο η την Αφρικη νομιζω ηδη εχουμε επεμβει στην φυση! Απο κει και περα ειμαστε υποχρεωμενοι να προσφερουμε στο ζωο ΤΑ ΠΑΝΤΑ που αφορουν τη διατροφη,τη διαμονη και προπαντων την ασφαλεια του!
Η αποψη σου αυτη, δεν συμπιπτει απο την στιγμη που θελεις να αγορασεις ενα παπαγαλο...
Βρες τα πρωτα με τον εαυτο σου, κατασταλαξε σε μια θεωρια και μετα επελεξε αν θες να αναλαβεις μια τοσο μεγαλη ευθυνη... 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
κοιταξτε την ψηφοφορια... Υπερ-Κατα. Σας λεει κατι;
Δεν χρειαζετε κοψημο φτερων... Μυαλο χρειαζετε... ΚΓ!
 
Επίσης χρειάζεται προσοχή 24 ώρες, εμπειρία, υπομονή και πολλές γνώσεις θετικής εκπαίδευσης.
 
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ:ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗ ΚΟΨΗΜΑΤΟς ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ! (ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ)
1/Προτηνω αυτος-η που γνωριζη καλα Αγγλικα.. Να μεταφραση απο καποιο Αρθρο-βιβλιο στο internet της Αμερικανικες- Ευρωπαικες μελετες που εχουν γινη.. Πανω στο θεμα <Εκπαιδευση Παπαγαλου>Στην Αμερικη- Ευρωπη..υπαρχουν Εκπαιδευτες- Επιδηξης Δεξιοτεχνιας Παπαγαλων-Μελετητες.Αν αυτοι οι ανθρωποι πουν οτι πρεπει να κοβονται τα φτερα των Πτηνων και γενικα οτι αλλο πουν στο θεμα εκπαιδευσης.. Θα ειμαι ο (Πρωτος) που θα το Εφαρμοσω! Απο αυτους θα μαθουμε την αληθεια. Σας ευχαριστω πολυ! Ναστε ολοι καλα! ΚΓ.
 
Βρε Κυριάκο! Εδώ δεν ψήφισε κανένας για να παρθεί κάποια απόφαση. η ψηφοφορία έγινε για να πει όποιος θέλει τη γνώμη του. Ας μην μπερδευόμαστε και ας μην το παίρνουμε τόσο σοβαρά το θέμα. Σκέψου όμως και το άλλο. Όταν θα είναι καλοκαίρι και θα έχεις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, ενώ δεν είναι ακόμα εκπαιδευμένος επαρκώς ο παπαγάλος σου, θα του φοράς το harness μέσα στο σπίτι; Ή μήπως θα τον έχεις κλεισμένο μέσα με όλα τα πορτοπαράθυρα κλειστά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Κυριακο επειδη προφανως δεν εχεις καμια εμπειρια στο θεμα παπαγαλοι και τωρα μαθαινεις, οφειλω να σου εξηγησω οτι οταν ενας παπαγαλος εχει ψαλιδισμενα φτερα πεταει απλα δεν παιρνει υψος και δεν απομακρυνεται πολυ! Ειναι η ιδια λογικη οπως και με το σαμαρι που θες να βαλεις στον μελλοντικο παπαγαλο σου.. Εκει που θα πεταει ανεμελος θα εισαι εσυ απο την αλλη ακρη και θα του κοβεις την φορα!
Αυτο που φανταζεσαι εσυ να πεταει χαρουμενος ο παπαγαλος σε ενα καταπρασινο λιβαδι κι οταν τον φωναζεις να επιστρεφει, το κανουν εκπαιδευτες που το εχουν σπουδασει αυτο!
Ευχομαι παραγματικα να το καταφερεις με το μελλοντικο σου πουλι και να μην εχει την ιδια τυχη με τον καημενο ζακο σου, που ποιος ξερει τι απεγινε... Εσυ εφταιγες που δεν ησουν υπευθυνος για την ασφαλεια του..
Αν ο παπαγαλος σου δεν δεχτει το σαμαρι;Δεν ειναι ολα τα πουλια ιδια σε χαρακτηρα! Τι θα κανεις;Θα του το επιβαλεις η θα τον αφησεις στην τυχη του;
 
Κες Μαρια-Νικη εισται απολαυστικες και σας ευχαριστω για της απαντησης σας! Θελω να σας ευχαριστησω ολους εδω στο pet για την στεγη που μου προσφερετε στο αγαπημενομου θεμα(παπαγαλος)Ειμαι εδω για να ανταλασουμε αποψης και να μαθω πραγματα που ισως δεν ξερω. Δεν εχω παρη ακομα Πτηνο! Γιατι θελω να αποκτισω της απαρετητες γνωσης για να μπορεσω να Προετημασω τον Εαυτομου και το σπιτη, για το ευχαριστω γεγονος της εισοδου της Αμαζονας μου! Στο σπιτη! Αγαπω τα ζωα.. Και υποστηριζω τα (Δικαιοματατους)περι (ελευθεριας)Ναστε συγουρι οτι θελω το(Καλυτερο)γιαυτα! Δεν ειμαι εκπαιδευτης! Απλα εχω μικρη γνωση λογο του Ζακο μου! Που ηταν Πιασμενο (Αγριο απο αφρικη 15χρ πρην)και εμης το(εξημεροσαμε) με τη βοηθεια του καταστηματαρχη που εκανε(εισαγωγηαφρικης χωριςδακτυλιδι)! Αλλα για να μην μακρηγορουμε ασκοπος..
Σας εχω απαντιση,τη περημενω απο εσας που γνωριζετε καλα Αγγλικα, για να βοηθηθουμε ολοι μας! Σας ευχαριστω πολυ! Ναστε παντα καλα! ΚΓ.
 
εγω παιδια τους τα εκοψα και στα 2 κοκατιλ μου ωστε επιδη δεν ειναι εξημερωμενα να μπορω να τα βγαζω εξω για να ξεμουδιαζουν χωρις να εχω τον φοβο οτι θα χτυπησουν πουθενα. τους αγορασα σταντ και εχουν μπολ με νερο τι το κακο εχει αυτο. Αφου ουτο η αλλιως αμα τα κοψεις σωστα τα πουλια δεν πονανε ειναι σαν να κοβουμε εμεις τα νυχια μας (πιστευω):)

(συγνωμη αμα ειναι ασχετο με τα παραπανω ποστ)
 
εγω ειμαι υπερ. Δεν ειναι επιπονη διαδικασια αρκει να γινεται απο καποιον εμπειρο ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Εγω ετσι ειμαι πιο σιγουρη για την ασφαλια τον πουλιων μου τα οποια ειναι εκτος κλουβιου. Δεν ειδα να επιρεαζει ουτε την διαθεση τους ουτε την υγεια τους 😉
 
Εγώ κουρεύω συστηματικά.
Είναι θέμα ασφάλειας του πουλιού, κακά τα ψέμματα, ένα σπίτι έχε πολλές παγίδες για ένα πουλί που μπορεί να πετάξει.
Επίσης, αν τρομάξει με κάτι και βγει από το παράθυρο... έχε γεια...
Και τέλος πολλά πουλιά αλλάζουν συμπεριφορά με το κόψιμο (γίνονται πιο ήρεμα).

Ας μη γελιόμαστε... Δεν έχουμε ιδέα πως επιδρά στην ψυχολογία του πουλιού το κόψιμο των φτερών. Είναι όλα υποθέσεις.
Το μόνο που μπορώ να καταθέσω σίγουρα είναι πως αφήσαμε τα φτερά του cockatiel της αδελφής μου να μεγαλώσουν, μπόρεσε να πετάξει (και να το σκάσει βέβαια) κι όταν τα έκοψα ήταν στενοχωρημένη για δύο ημέρες.
Από τότε απλά δεν παραμελώ να τα κόβω.
 
Λάκη, θα θεωρούταν ακρωτηριασμός αν μαζί με τα φτερά κόβαμε και τις φτερούγες των πουλιών. Τα πουλιά δεν πονάνε και τα φτερά μεγαλώνουν πάλι. Όταν γίνεται σωστά είναι το Νο1 μέτρο ασφαλείας για τα πουλιά που περνούν κάποιες ώρες έξω απο το κλουβί. Πάρε παράδειγμα το σπίτι μου. Είναι ψιλοτάβανο, η κουζίνα και τα καθιστικά είναι μονοκόμματα, χωρίς πόρτες ενδιάμεσα, και η θέρμανση γίνεται με σόμπα πετρελαίου. Επομένως η σόμπα και τα μπουριά της που είναι καυτά το χειμώνα, είναι ένας μόνιμος κίνδυνος εγκαυμάτων ή και θανάτου για πουλιά που πετούν κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για την κουζίνα μου όταν μαγειρεύω. Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν σε κάθε σπίτι. Τα πουλιά με όλα τα φτερά τους, ιδιαίτερα οταν τρομάξουν, μπορεί να χτυπήσουν στα πιο απίθανα σημεία.

Εδώ δεν μιλάμε για ακρωτηριασμό των φτερών. Αν κοπούν με τον σωστό τρόπο ακόμα μπορούν να πουλιά να πετάξουν χαμηλά και για λίγα μέτρα.

Παράλογο θεωρείται το κόψιμο των φτερών π.χ. στα καναρίνια, γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνεται, εφόσον περνούν τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά. Οι παπαγάλοι όμως έχουν ανάγκη άμεσης επαφής απο εμάς, και δεδομένου οτι ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος σε 2 διαστάσεις, για την ασφάλεια των παπαγάλων μας είναι καλύτερο (κατά τη γνώμη μου) ανάλογα να προσαρμόζουμε και την κίνησή τους, απο τη στιγμή που εμείς επιλέξαμε να τους βάλουμε μέσα στο σπίτι μας.
 
ο θεος δεν προοριζε και τα πουλια για τα κλουβια μην τρελαθουμε και εντελως. Ο ζακο μου ο ροκυ ειναι τωρα 11 μηνων. Τα φτερα του ηταν λιγο κομμενα απ τον εκτροφεα οταν τον πηρα και τωρα απ της πτησεις μεσα στο σπιτι εσπασε ολα τα δεξια φτερα.[ελπιζω να μεγαλωσουν γρηγορα]το σιγουρο ειναι οτι πλεον δεν πεταει τοσο γιατι εφαγε τα μουτρα του αρκετες φορες. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αφου αποφασισαμε να εχουμε ενα παπαγαλο και μαλιστα μεγαλο μεσα στο σπιτι και αφου τον εχουμε εξω ολη μερα για να περναει οσο δυνατον καλυτερα καλο ειναι να μαθει και αυτος να συμβιωνει με τους κανονες μας. Αλλοστε πιστευω οτι εχουμε επεμβει στη φυση τους με την αιχμαλωσια και μονο. Ο ροκυ μου πιστευω οτι ειναι πολυ ευτυχισμενος. Εμαθε απλα να μην πεταει.
 
... Το σιγουρο ειναι οτι πλεον δεν πεταει τοσο γιατι εφαγε τα μουτρα του αρκετες φορες.
Το σιγουρο ειναι πως ειστε τυχεροι που το πουλι ζει η' που δεν αντιμετωπιζει προβληματα υγειας απο τις αρκετες αυτες φορες...
 
Παύλο, δεν έμαθε να ζει μαζί σας. Απλώς φοβάται να πετάξει. Μην κόβοντας τα φτερά του στην ουσία βάλατε σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα και του προκαλέσατε και φοβία με το πέταγμα. Τα πουλιά δεν επιλέγουν να μείνουν μαζί μας. Όμως εμείς που γνωρίζουμε καλύτερα το περιβάλλον μας οφείλουμε να τα προστατεύουμε. Εσύ, προσπαθωντας να σεβαστείς τη φύση του παπαγάλου ουσιαστικά τον έκανες να τη φοβάται. Και αυτό είναι χειρότερο. Τουλάχιστον αν του ψαλιδίζατε λίγο τα φτερά θα μπορούσε να πετάξει λίγο χωρίς να φοβάται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
ο θεος δεν προοριζε και τα πουλια για τα κλουβια... Ο ζακο μου ο ροκυ ειναι τωρα 11 μηνων. Τα φτερα του ηταν λιγο κομμενα απ τον εκτροφεα οταν τον πηρα και τωρα απ της πτησεις μεσα στο σπιτι εσπασε ολα τα δεξια φτερα.[ελπιζω να μεγαλωσουν γρηγορα]το σιγουρο ειναι οτι πλεον δεν πεταει τοσο γιατι εφαγε τα μουτρα του αρκετες φορες. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αφου αποφασισαμε να εχουμε ενα παπαγαλο και μαλιστα μεγαλο μεσα στο σπιτι και αφου τον εχουμε εξω ολη μερα για να περναει οσο δυνατον καλυτερα καλο ειναι να μαθει και αυτος να συμβιωνει με τους κανονες μας. Αλλοστε πιστευω οτι εχουμε επεμβει στη φυση τους με την αιχμαλωσια και μονο. Ο ροκυ μου πιστευω οτι ειναι πολυ ευτυχισμενος. Εμαθε απλα να μην πεταει.
Παύλο, δεν κατάλαβα, τι, κατά τη γνώμη σου είναι πιό σωστό γι'αυτά! Εμάς ο Αfrican Grey, 16 μηνών, στην αρχή είχε κομμένα φτερά από ειδικό, αφού γνώρισε το σπίτι με χαμηλές πτήσεις, αποφασίσαμε να του τα αφήσουμε, με προοπτική το birdaviator και να χαίρεται ελεύθερα πετάγματα! Όμως, τώρα μέσα στο σπίτι που είναι ελεύθερος, τολμάει πετάγματα και πραγματικά φοβόμαστε για τις συνέπειες τωνσυγκρούσεων. Πότε σε φωτιστικό προσγειώνεται, πότε σε κουρτίνες, σε τοίχους ή σε παντζούρια καταλήγει! Βλέπουμε ότι του αρέσει αυτή η ελευθερία, αλλά χθες, συγκεκριμένα, αν δεν έσκυβα που πετούσε κατά μήκος του σπιτιού στο διάδρομο και τον είδα ξαφνικά πάνω μου καθώς βγήκα από ένα δωμάτιο, θα έπεφτε πάνω στα γιαλιά και στο κεφάλι μου! Όταν λες ότι έσπασε φτερά ο δικός σου, τι εννοείς; Ενώ ήταν με όλα του τα φτερά; Εμείς υποθέτουμε ότι μπορεί να προσγειωθεί ομαλά, χωρίς συνέπειες, βλέπει πού πρέπει να σταματήσει. Είναι πολύ θαρραλέο και τολμηρό! Σε παρακαλώ, περιμένω τη γνώμη σου!
 
Back
Top