Ασθένειες Κύστες στα φτερά καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μακαρι να πανε ολα καλα..
Εγώ προσωπικά σου στέλνω θετικά vibes και θετική ενέργεια! Θα πάνε όλα καλά! Θα το πιστεύεις και έτσι θα γίνει! Μας έρχεται πίσω όποια ενέργεια εκπέμπουμε! Αυτό να το ξέρεις! 😉
 
Η κυστη η μια εχει μεγαλωσει. Απο το πρωι βλεπω βιντεο και αγχονομαι. Αυριο θα γινει οτι ειναι να γινει. Ο λογος που γραφω ειναι για να σας πω απαντηση εκτροφεα οταν του ειχα πει για την κυστη "το πουλι πρεπει να το πεταξεις. Τι εισαι; νοσοκομειο ή γεροκομειο; Δεν μπορεις να εχεις μια ομαδα οπου ο ενας σου παιχτης θα ειναι παντα τραυματιας"
 
..."το πουλι πρεπει να το πεταξεις. Τι εισαι; νοσοκομειο ή γεροκομειο; Δεν μπορεις να εχεις μια ομαδα οπου ο ενας σου παιχτης θα ειναι παντα τραυματιας"
Στυγνός, απαράδεκτος ''επαγγελματίας'' Λυπάμαι τα πουλιά που βρίσκονται στην κατοχή του...
 
Αριάδνη, την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι ανάλογο σε παρακαλω να απαντήσεις:
Πες στην οικογενειά σου οτι αν αρρωστήσεις απο κάτι που απλως χρειάζεται την προσοχή σας, όπως πίεση, ζάχαρο, να σε πετάξουν κι εσένα.
 
Αριάδνη, την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι ανάλογο σε παρακαλω να απαντήσεις:
Πες στην οικογενειά σου οτι αν αρρωστήσεις απο κάτι που απλως χρειάζεται την προσοχή σας, όπως πίεση, ζάχαρο, να σε πετάξουν κι εσένα.
Απλα καποιοι άνθρωποι βλεπουν τα πουλια σαν επιχείρηση. Είναι και νεος σε ηλικία. Κρίμα. Δεν θελω να μπω στην διαδικασία να σκεφτω τι κανει τα πουλια που δεν εχουν τα κριτήρια της ομαδας του.
 
Δεν θελω να μπω στην διαδικασία να σκεφτω τι κανει τα πουλια που δεν εχουν τα κριτήρια της ομαδας του.
Τα πουλάει σε μαγαζιά ή ανύποπτους ιδιώτες. Σπάνια τα θανατώνουν όχι από καλοσύνη τους αλλά για την κερδοφορία της επιχείρησης.
Ας μην εστιάζουμε τόσο πολύ στους παλιανθρώπους, υπάρχουν και καλοί άνθρωποι που ούτε καν τους προσέχουμε και αν τους προσέξουμε, τσιγκουνευόμαστε να τους επαινέσουμε.
 
Για την ιστορία πως ήρθε στην κατοχή σου αυτό το σπάνιο πουλάκι @Ariadnh ; Απο τέτοιους εκτροφείς;

Απο pet shop. Οταν περασα απο εκει και τους το ειπα.. Μου ειπαν αν θελω να το επιστρεψω. Μετα απο τοσους μηνες. Βλεπω πως φέρονται καλα στα ζωα τους. Βαζουν και αντιβιωσεις στα αρρωστα. Απλα ενας "εξυπνος" εκτροφεας το" πέταξε" στο pet shop οπου κάποιος θα βρεθει να το παρει. Αυτοι σιγουρα δεν το γνωριζαν. Δεν ειχε καμία κυστη και ηταν πανέμορφο. Καλύτερα ομως που το πηρα εγώ. Αν το αγοραζε κάποιος αλλος ισως να μην εδινε σημασια και να το αφηνε στο ελεος του.
 
Απο pet shop. Οταν περασα απο εκει και τους το ειπα.. ** Μου ειπαν αν θελω να το επιστρεψω. Μετα απο τοσους μηνες. Βλεπω πως φέρονται καλα στα ζωα τους. Βαζουν και αντιβιωσεις στα αρρωστα. Απλα ενας "εξυπνος" εκτροφεας το" πέταξε" στο pet shop οπου κάποιος θα βρεθει να το παρει. Αυτοι σιγουρα δεν το γνωριζαν. Δεν ειχε καμία κυστη και ηταν πανέμορφο. *Καλύτερα ομως που το πηρα εγώ. Αν το αγοραζε κάποιος αλλος ισως να μην εδινε σημασια και να το αφηνε στο ελεος του.
*Ευτυχώς Αριάδνη που το πήρες εσύ!
** Είμαι περίεργη τι θα το έκαναν (σε περίπτωση που κάποιος τους το επέστρεφε) τώρα που γνωρίζουν, διότι κι αυτοί σίγουρα δεν θα αισθάνονται σαν ''νοσοκομείο ή γηροκομείο''...
 
Δεν ξερω τι θα εκαναν. Ο συγκεκριμενος παει στα νηπιαγωγια και μιλαει για τα ζωα. Δεν ασχολειται με τα πουλια. Μονο με τα ψαρια. Εχει ενα τεραστιο χωρο πισω απο το pet shop γεματο ψαρια. Κανει και επεμβασεις. Εχει και 3 σκυλους. Φαινεται να αγαπα τα ζωα. Ιιιισως να το φροντιζε.
*Ευτυχώς Αριάδνη που το πήρες εσύ!

Θα δειξει. Με αγχωνει η κυστη η μεγαλη την οποια δεν θα αφαιρεσω εγω αλλα ενας φιλος μου. Ειπαμε το απογευμα.
 
Να το επιχειρήσει ο πιο ψύχραιμος (μάλλον ο φίλος σου πρέπει να είναι). Όλα θα πάνε καλά και το πουλάκι θ΄ανακουφιστεί αφού όσο περνούν οι μέρες η κύστη όλο και μεγαλώνει.
 
Τι έγινε Αριάδνη; Όλα καλά;

Αφαιρεσα με το τσιμπιδακι τα φτερα που επρεπε να φυγουν. Και εσπασα τις κυστες πισω στην ουρα. Ηταν απλο. Ουτε ειδα καποια αρνητικη αντιδραση απο το πουλι. Ο φιλος μου δεν ηρθε σημερα επειδη δεν μπορεσε.. Αλλα οι δυο μεγαλες κυστες πρεπει να αφαιρεθουν αμεσα. Με το τσιμπιδακι ή μεγαλη δεν προκειται να φυγει. Σκεφτομαι να την τρυπισω σε πολλα σημεια με καρφιτσα (να φυγει το αιμα) και μετα με το τσιμπιδακι. Δεν ξερω ομως αν ειναι και χαζη σκεψη.

Θα ερθει σιγουρα αυριο ή Τριτη. Δεν γινεται να περασουν κι αλλες μερες.

Ξερω οτι εχετε αγωνια οπως και εγω. Θα σας ενημερωσω. Ακομη και να πεθανει. Θα μπω και θα σας πω. Να ειστε ολοι καλα και ευχαριστω για την στηριξη. Μακαρι ολη αυτη η θετικη ενεργεια να φερει και θετικα αποτελεσματα. Αν αφαιρεθουν αυτες οι δυο, οι νεες κυστες θα ειναι παιχνιδακι.
 
...Αλλα οι δυο μεγαλες κυστες πρεπει να αφαιρεθουν αμεσα. Με το τσιμπιδακι ή μεγαλη δεν προκειται να φυγει. Σκεφτομαι να την τρυπισω σε πολλα σημεια με καρφιτσα (να φυγει το αιμα) και μετα με το τσιμπιδακι. Δεν ξερω ομως αν ειναι και χαζη σκεψη...
Αριάδνη σου δίνει την αίσθηση πως υπάρχει αίμα; Μέσα στην κύστη;
Λογικά αίμα βγαίνει από το κόψιμο του δέρματος... Νυστέρι-ξυράφι θέλει (μια μικρή τομή), μην ταλαιπωρείς το πουλί με τρυπήματα (που λογικά θα πρέπει να κάνεις αρκετά).
 
Ναι.. Πρεπει να εχει αιμα η μεγαλη κυστη. Μου ειπε τωρα ενας φιλος μου εκτροφεας παπαγαλων να χρησιμοποιησω μαχαιρι. Να το απολυμανω. Πως σας ακουγεται σαν ιδεα;
 
Ναι.. Πρεπει να εχει αιμα η μεγαλη κυστη. Μου ειπε τωρα ενας φιλος μου εκτροφεας παπαγαλων να χρησιμοποιησω μαχαιρι. Να το απολυμανω. Πως σας ακουγεται σαν ιδεα;
Μα γιατί; ... Δεν το καταλαβαίνω αυτό...;
Με ένα ξυραφάκι θα είναι ανώδυνο και πολύ πιο ελεγχόμενο το κόψιμο...
 
Back
Top