Γενικά Μεταφορά παπαγάλων από Τουρκία στην Ελλάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα, παιδιά.
Μετά από πολύ καιρό και πάλι εδώ. Ξεκίνησα τη διαδικασία επιστροφής μας στην Ελλάδα και αντιμετωπίζω ένα σωρό προβλήματα. Ο υπεύθυνος από τα ελληνικά σύνορα μου εστειλε το έγγραφο που πρέπει να συμπληρωθεί από δημόσιο γιατρό εδώ. Στο έγγραφο θα αναγράφεται μόνο ότι τα πουλιά έμειναν για τριάντα μέρες στο σπίτι μου σε καραντίνα. Εύκολο ακούγεται, αλλά δεν είναι. Πήγα σήμερα στα κεντρικά γραφεία τους και με έστειλαν στο δασαρχείο. Από εκεί πρέπει να πάρω ένα έγγραφο, μετά να πάω σε ιδιώτη κτηνίατρο για να βγάλει διαβατήριο στα πουλιά, να τους δώσει κάποιο φάρμακο για ενδοπαρασιτωση και να σημειώσει ότι αρχίζει η καραντίνα. Μετά έχοντας όλα αυτά πρέπει να πάω σε δημόσιο κτηνίατρο για να συμπληρώσει τη φόρμα που θέλουν στα ελληνικά σύνορα.
Βέβαια σκαλωσαμε από το πρώτο κιόλας βημα. Από το δασαρχείο μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ταξιδέψουν τα πουλιά επειδή δεν έχουν cites. Πρέπει να έχω ένα έγγραφο από τον εκτροφέα που θα λέει ποτε γεννήθηκαν κτλ. Ρώτησα αν μπορώ να το πάρω τώρα και η απάντηση ήταν αρνητικη. Τους είπα ότι στα ελληνικά σύνορα χρειάζονται μόνο ένα έγγραφο και μου είπαν ότι αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο επειδή χωρίς τα έγγραφα που απαιτούν αυτοί εδώ, δεν θα μπορέσουν να βγουν τα πουλιά από τη χωρα.
Γνωρίζετε κάτι σχετικό; Πείτε μου τι να κάνω, σας παρακαλώ ☹️
 
Συμφωνα με την παράδοση της χώρας που είσαι, δοκίμασε την μέθοδο *Μπαξισι* 🙄 😎 🙄 (Χρηματικό ποσό που δίνεται σε κάποιον για να κάνει μια εξυπηρετηση!)
Ίσως ο κτηνίατρος, η κάποιος από αυτούς που θα αποτανθεις, έχει τις γνωριμιες που πρέπει!
 
@takis1964
Τάκη, αυτό σκέφτηκα κι εγώ.
Σήμερα πήγα στους κτηνιάτρους και μίλησα τηλεφωνικά με το δασαρχείο και μου το απέκλεισαν. Αύριο όμως θα πάω να τους βρω από κοντά. Αν και δεν περιμένω να γινει κάτι. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί η Τουρκία χρειάζεται τόσα έγγραφα για να μου επιτρέψει να βγάλω τα πουλιά από τη χώρα. Είχα την εντύπωση ότι θα αντιμετώπιζα πρόβλημα στα ελληνικά σύνορα και όχι το αντίθετο.
 
Εν τω μεταξύ μόλις μίλησα με τον εκτροφέα και μου είπε ότι τον Ιανουάριο έστειλε με το λεωφορείο δυο πουλιά στην Ελλάδα χωρίς κανένα πιστοποιητικό από κτηνίατρο. Και ξέρω ότι είναι αλήθεια γιατί είχε ανεβάσει στο fb ο Έλληνας που τα παρέλαβε φωτογραφία. Τι να πω! Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους στα σύνορα και των δύο χωρών.
 
Επικοινώνησε στο παρακάτω, ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν όσο αφορά το πιστοποιητικό cites
Εν τω μεταξύ μόλις μίλησα με τον εκτροφέα και μου είπε ότι τον Ιανουάριο έστειλε με το λεωφορείο δυο πουλιά στην Ελλάδα χωρίς κανένα πιστοποιητικό από κτηνίατρο.
Μια καλή λύση θα ήταν να του ζητήσεις να στείλει και τα δικά σου πληρώνοντας κάποιο ποσό για να γλιτώσεις την φασαρία.
 
Αγχωτικό τώρα κι αυτό.
Εν τω μεταξύ μόλις μίλησα με τον εκτροφέα και μου είπε ότι τον Ιανουάριο έστειλε με το λεωφορείο δυο πουλιά στην Ελλάδα
Μήπως να το σκεφτείς ως λύση ανάγκης? 😀
 
Επικοινώνησε στο παρακάτω, ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν όσο αφορά το πιστοποιητικό cites
Ευχαριστώ πολύ 🙂
[automerge]1598366507[/automerge]
Επικοινώνησε στο παρακάτω, ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν όσο αφορά το πιστοποιητικό cites
Ευχαριστώ πολύ 🙂
[automerge]1598366601[/automerge]
@Φοίβος Δεν έρχονται λεωφορεία στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού. Μόνο με αυτοκίνητο μπορούμε να έρθουμε όλοι. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα άφηνα τα πουλάκια 10 ώρες στις αποσκευές.
 
@ianos και στα σύνορα που υπάρχει το θέμα όμως τι κάνει;
Δεν ξέρω Τάκη.μάλλον να τα βάλει στις αποσκευές; Εφόσον με το λεωφορείο περνούν, αν πάρει τα αντίστοιχα χαρτιά από τον εκτροφέα προφανώς θα περάσουν. Φυσικά υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να πέσει πάνω σε τυπικό υπάλληλο και αν συμβεί έτσι, δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το plan b
 
Ισως τα λεωφορεία πληρωνουν το κατι τις, να περνούν χωρις καθυστερησεις! Ποιος ξερει 😎
Το θεμα ομως ειναι αν την γυρισουν πισω τι κανει! Η ταλαιπωρια απιστευτη! Ειναι κ Ελληνιδα και οι σχεσεις μας δεν ειναι οτι καλυτερο!
 
Μια εβδομάδα τρέχω και δεν έβγαλα άκρη. Σήμερα πηρα στα τουρκικά σύνορα για να εξακριβώσω αυτό που μου είπε ο τύπος στο δασαρχείο, δηλαδή ότι τα πουλιά δεν θα μπορέσουν να βγουν από τη χωρα. Ο υπεύθυνος μου είπε ότι στα τουρκικά σύνορα δεν θα ζητήσουν κανένα απολύτως έγγραφο. Μόνο στα ελληνικά σύνορα γίνεται έλεγχος.
Μετά πήγα στα κεντρικά γραφεία των δημόσιων κτηνιάτρων. Αυτός που θα υπογράψει τη βεβαίωση που ζητάνε στα ελληνικά σύνορα τηλεφώνησε παντού ώστε να βρεθεί τρόπος να βγει αυτό το cites. Βέβαια πέσαμε πάλι στον χθεσινό τύπο στο δασαρχείο. Του είπε να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι εφόσον τα πουλιά έχουν δαχτυλίδι. Μετά μίλησα κι εγώ μαζί του. Είναι κάθετα αρνητικός. Δεν μας ενδιαφέρει, λέει, το δαχτυλίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αριθμός πώλησης. Πρέπει δηλαδή όταν αγοράζουμε ένα πτηνό, και ειδικά παπαγάλο, να μας δίνουν απόδειξη που θα λέει από ποιον πουλήθηκε και σε ποιον. Τώρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος. Του είπα ότι οι εκτροφείς περνάνε πουλιά χωρίς έναν τυπικό έλεγχο από κτηνίατρο και η απάντησή του ήταν "καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Δώσε μου το όνομα του και αύριο κιόλας θα τον κλείσω μέσα" 🙄 λες και αυτό θα έλυνε το δικό μου πρόβλημα.
Επομένως υπάρχουν δύο λύσεις. Ή τα δίνω σε κάποιον και φεύγω ή μένω εδω.
Κοντεύω να σκάσω ειλικρινά. Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε, που δεν περνάει αυτή τη στιγμή από το μυαλό μου, πείτε μου σας παρακαλώ ☹️
 
@ζιζι Δύσκολη κατάσταση... Δυστυχώς δεν ξέρω να βοηθήσω, στην νομοθεσία και γω μόνο για δαχτυλιδι και cites εχω διαβάσει. Πώς βρεθήκατε εκεί; τα παρροτλετ θέλουν cites; Αν δοκιμάσετε να φύγετε από άλλη περιοχή μήπως είναι πιο ελαστικοί αλλού; Πχ με πλοίο ή κάτι τέτοιο.
 
@myr
Στην Πόλη μένω εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Έκανα το διδακτορικό μου εδω. Και αν δεν ήταν η κατάσταση τόσο έκρυθμη, ούτε καν θα το σκεφτόμουν να επιστρέψω. Πιθανόν με καραβάκι να μπορούσα να περάσω άνετα από κάποιο σημείο της Μικράς Ασίας σε ένα ελληνικό νησί, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν υπάρχει συγκοινωνία. Το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος.
Εν τω μεταξύ έκανα τα χαρτια μου τον Ιανουάριο για να ανανεώσω την άδεια παραμονής και λόγω κορωνοϊού η κάρτα ήρθε πριν από μία εβδομάδα και αντι για ετήσια, είναι για έξι μήνες και λήγει σε δύο εβδομάδες 😏 Σκέφτηκα να μείνω εδώ αλλά μέσα σε όλα λήγει σε τρεις μήνες το διαβατήριο μου και χωρίς διαβατήριο δεν μπορώ να ανανεώσω την άδεια παραμονής. Από το προξενείο μου είπαν ότι το λιγότερο σε 3 μήνες θα έρθει το καινούριο. Οπότε πρέπει αναγκαστικά να φύγω. Δεν ξέρω ποιος με μουτζωσε, αλλά τρέχω και δε φτάνω. Δεν ξέρω ποιον άλλον να παρακαλέσω ή τι άλλο να κάνω. Τουλάχιστον να πάρω τον Σαχαμπ. Τα άλλα δύο εάν είναι μαζί, θα είναι παντού ευτυχισμένα.
 
Πω πω... Πλοίο που να παίρνει αυτοκίνητα; Αν μιλούσατε με δικηγόρο θα είχε νόημα; ή να προσπαθήσετε με τα υπόλοιπα χαρτιά κι αλλιώς γυρνάτε πίσω;
[automerge]1598446548[/automerge]
Να "αγοράσετε" μια απόδειξη πώλησης; θα ελέγξουν δαχτυλίδια και χρόνιες στα σύνορα;
 
Ζωή εφόσον τα πράγματα είναι όπως περιγράφεις δεν μπορείς να έχεις μαζί σου στα σύνορα κάποιον φίλο-η που σε περίπτωσση που σου πουν τα πουλιά δεν περνάνε με τίποτα να τα πάρει πίσω στην Τουρκία μέχρι να βρεις μια λύση αφού επιστρέψεις στην Ελλάδα? Στην τελική, αν είναι να τα πάρει κάποιος να ξέρεις ποιος θα είναι αλλά αφού θα έχεις δοκιμάσει πρώτα να τα φέρεις στην Ελλάδα. Πάντως κι η Ελλάδα, σαν κατάσταση, δεν διαφέρει καθόλου απο αυτό που περιέγραψες. Τα ίδια αντιμετώπισα κι εγώ όταν έψαχνα πως να μετακινήσω τα δικά μου. Αφού δεν είναι CITES I θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα.
 
@Φοίβος Ανέστη, το σκέφτηκα κι εγώ, όμως τι γίνεται εάν μετά δεν επιτρέπεται να περάσουν ούτε τα τουρκικά σύνορα και μείνουν στη μέση; Εαν μπορούσα να εμπιστευτώ κάποιον θα τα άφηνα για να μην τα ταλαιπωρήσω ή διακινδυνεύσω να πάθουν κάτι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα τα φροντίσει κανεις σωστά. Ειδικά η Εσμεράλδα και ο Μίκυ θα καταλήξουν αναπαραγωγικές μηχανές.
[automerge]1598450931[/automerge]
Έχεις μιλήσει με Ελληνικό τελωνείο, μήπως είναι συζητήσιμοι στην πατριωτισσα;
Χίλιες φορές. Το πράγμα έχει ως εξής. Εάν έχουν τη βεβαίωση (που δεν βγαίνει χωρίς cites), κανεις δεν θα το ψάξει για cites. Το cites το ζητάνε στο τελωνείο, εάν όμως υπαρχει η βεβαίωση που ζητάνε οι κτηνίατροι, τότε όλα οκ. Αυτά μου είπαν. Δεν κάνουν καμία υποχώρηση.
 
Οκ οποτε θελεις βυσμα στο τμημα δημ κτηνιατρων, αυτος ειναι ο στοχος σου
Βρες καποιον που να εχει τις γνωριμιες του! Εκει στο πανεπιστημιο δεν υπαρχει επαφη ?
 
Back
Top