Φροντίδα Μπατζι που δεν ταίριαξαν

Αλκηστις

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2017
Μηνύματα
499
Πόλη
Αθήνα
σποτ δυο χρόνων και σου 3 μηνών πια...

Αγόρασα την σου από εκτροφέα υποτίθεται ταισμενη στο χέρι... Ο σποτ από πετ σοπ αγορασμένος πριν τα Χριστούγεννα. Η σου μετά τα Χριστούγεννα.

Αποτέλεσμα της ένωσης ήταν η Σου να αγριέψει και ο Σποτ να γίνει πρόβατο.

Όμως ενώ έχω 4 ταιστρες στο κλουβί και δυο ποτίστρες και Ανα κάποιες μέρες κρεμάω μέσα μπαστουνακια η μιλετ η Σου δεν τον αφήνει να φάει. Πρεπει να τη βγάζω από το κλουβί κ ο κακομοίρης κάνει σαν λυσσασμενος... Αν βγάλω αυτόν από το κλουβί να τον ταΐσω εκείνη πετάει κάτω όλο το φαΐ... Αν είναι μέσα μαζί ταυτόχρονα την ώρα του φαγητού τον τσιμπάει παρότι μικρότερη και δεν τον αφήνει να φάει με αποτέλεσμα να ανησυχώ για την Τροφή του οσο λείπω στη δουλειά.
Σε μενα έχει δυο μέρες που οι τσιμπιες της είναι ανεκδιήγητες! Παντα τα παίρνω πάνω μου τους βάζω μουσική τους μιλάω με βλέπουν στο χώρο να κινούμαι. Ισως λίγο έδωσα παραπάνω σημασία στην Σου μιας και ήταν καινούργια και ως ευαίσθητη καθότι θρυλικό ο εκτροφέας μου είπε ξα την έχω ένα Τσικ πιο κοντά μου.

Πάει και χύνει κάτω τροφές τον σπρώχνει τον τσιμπάει πραγματικά ενώ αρχικά ανησυχούσα πως θα την δεχθεί έχει γίνει πρόβατο μπροστά της. Αυριο λεω να πάρω άλλο κλουβί και να δεχθώ πως δε θα δεθούν μέχρι να ενηλικιωθεί αυτή.

Εν τω μεταξύ αν κάνω πως τη παίρνω σε άλλο δωμάτιο τσιρίζουν και τα δυο λες και υπάρχει κίνδυνος ενώ τρώγανε από το χέρι μου κανονικά.

Σαν να λέμε μαζί δε κάνουν κ χωριά δε μπορούν.

Αυγο δε ειδικά όταν έβαλα για εκείνη πρώτη φορά το σκάλισε τόσο. Έτριβε μέσα το κεφάλι της και κατέληξε όλο το αυγο θριματισμενο στο πάτο του κλουβιού χωρίς ο Σποτ να έχει ακουμπήσει καν.

Και επίσης έχω παρατηρήσει ότι με το που αλλάζω κάθε μέρα τροφή κ νερό ο Σποτ πάει και κάθεται πάνω στην αυγο θήκη όπου βάζω την αυγο τροφή όταν δεν έχω αυγο.σαν να διεκδικεί την ταιστρα.
Νομίζω επείγει δεύτερο κλουβί.
Αλλά γιατί τέτοια αλλαγή συμπεριφοράς η μικρή;
 
Ναι να πάρεις δεύτερο κλουβί.
Κατά την γνώμη μου, όλο αυτό οφείλεται στην απότομη ένωση των πουλιών.
Τα πουλιά έχουν ανάγκη να προηγηθεί γνωριμία, να συνεννοηθούν, να αποδεχθούν το ένα το άλλο.
Η ξαφνική είσοδος του ενός στο κλουβί του άλλου, συμβαίνει μεν στα μαγαζιά αλλά εκεί μένουν για λίγο, εξάλλου γι αυτό μετά εμείς τα παίρνουμε "φρικαρισμένα".
Χώρισέ τα, βάλε τα δίπλα-δίπλα και ας συναντιούνται προς το παρόν μόνο όταν πετάνε έξω.
Σιγά-σιγά παρατηρώντας θα δεις και θα μας πεις αλλαγή συμπεριφοράς.
 
Μου κάνει εντύπωση η απότομη αλλαγή της μικρής και προς εμενα. Εχει γίνει υστερική. Παω να χαϊδέψω τον σποτ ο οποίος πάντα μου δίνει φιλί στο δάχτυλο και εκείνη βγάζει ένα τιτίβισμα οργής και Πάει να με δαγκώσει. (συνήθως τα καταφέρνει και με δύναμη παρά το μέγεθος και την ηλικία της) μετά πάω να χαϊδέψω αυτήν μη ζηλεύει και πάλι με δαγκώνει.χαιδευω χαμηλά όχι κεφάλι. Αν και στην αρχή απολαμβανε το ξύσιμο του κεφαλιού.
Τώρα ας πούμε την έχω από έξω να φάει αυτός και μολις τον πλησιάσει εκείνος τρομαγμένος σκαρφαλώνει στο σουπιοκοκκαλο...
 
Συμφωνώ με την Μαρία, για να γίνει η γνωριμία τους χρειάζεται χρόνος (και αν ταιριάξουν, πιστεύω πως αν το διαχειριστείς σωστά θα τα καταφέρεις)...
... Δες την δική μου προσπάθεια
Η προσπάθεια γνωριμίας των παπαγάλων μου
 
Τώρα ας πούμε την έχω από έξω να φάει αυτός και μολις τον πλησιάσει εκείνος τρομαγμένος σκαρφαλώνει στο σουπιοκοκκαλο...
Το κορίτσι έχει γίνει νευρικό για τον λόγο που σου είπα.
Αλλά και την άλλη φορά, ήταν έτσι αργά και δεν κοιμόντουσαν. Αυτό είναι πρόβλημα πολύ σοβαρό για την υγεία σωματική και ψυχολογική των πουλιών. Με την δύση πρέπει να κοιμούνται.
 
Διαβάζω λόγω εξεταστικής και πόση συσκότιση να κάνω... Οσο για να χτενίσει ο ένας τον άλλο...η μικρή του κολλάει συνέχεια και εκείνος δεν τη θέλει.. Οσο πάει δίπλα του τόσο εκείνος φεύγει κ μετά αυτή τσιρίζει. Ισως όντως η αλλαγή να έγινε λόγω ύπνου...άλλαξα κ γω ωράριο που τα μαζεύω... Με τη Δύση του ηλίου δεν τα κοίμιζα γιατί το σπίτι είναι με προσανατολισμό που δε το πιάνει πολύ φως και τα λυπομουν να μη προλαβαίνουν να μας δουν και να τα χαρούμε. Προσπαθω όταν γυρίζω να έχω όση αλληλεπίδραση μπορώ για ευνόητους λογους.

Αύριο άλλο κλουβί...χωριστά δωμάτια...χωριστές ώρες απασχόλησης και μια ώρα μόνο επαφή μεταξύ τους κ νωρίς για ύπνο.
 
ίσως και εγώ γίνομαι ενοχική και κάνω τα λάθη μου αλλά πάντα από αγάπη κ όχι από αμελεια.
Δεν νομίζω ότι μπορεί από τα γραφόμενα σου να περάσει από το μυαλό κάποιου ότι αμελείς :)
Και ενοχές δεν χρειάζονται, ό,τι μπορούμε και όσα ξέρουμε κάνουμε. Συζητάμε και τα διορθώνουμε. Είναι απλό.
Η μικρή σου είναι σε φάση ανάπτυξης, δεν έχει παγιωμένη προσωπικότητα και επίσης ως μικρό χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση.
Κάτι ακόμα, τα πουλιά έχουν ανάγκη από ρουτίνα στην καθημερινότητά τους. Όχι αλλαγές, δεν αγαπούν τις εκπλήξεις.
Ίδια ώρα φαγητό, ίδια παιχνίδι, ύπνο από δύση έως ανατολή αναλόγως εποχής.
 
θα έχετε νέα σύντομα για τα καμώματα της τσαουσας της μικρής. Απο αύριο νέο κλουβί κ στρατιωτικό προγραμμα σαν τη μαμά της (το δικό μου δυστυχώς είναι αληθινά στρατιωτικό!meh!meh!meh)
 
Άλκηστις, θα ξεκινησω από το θετικό της ένωσης, το οτι ημέρεψε ο Σποτ! Από κει και μετά, συμφωνώ και γω στον χωρισμό τους, και την τοποθέτηση των κλουβιών το ενα δίπλα στο αλλο! Όπως είπαμε, οι Μπατζίνες είναι δύστροπες και αυταρχικές! Στην περίπτωση της Σου, εκδηλώθηκε σε μικρή ηλικία! Ιςως όντας ταιςμενη στο χέρι να μην είχε επαφή με το είδος της, ίσως λόγω στρες ακόμα και αυτό που λέει η Μαρια για τον ύπνο βγαζει επιθετικότητα! Υπαρχουν περιπτώσεις θηλυκών που σκοτώνουν τα αρσενικά! Η δική σου βέβαια ειναι πολύ μικρη για κατι τέτοιο, αλλά καλύτερα χωριστά και να ξανά γνωριστούν σιγά σιγά!
 
Παντως εκτος των αλλων, να ξερεις οτι στην ηλικια της μικρης σου, αρχιζουν και κανουν νταηλικια για να δουνε μεχρι που τα παιρνει. Ειδικα αν αντιδρασεις με "ο", "αουτς" κλπ, τοτε σιγουρα θα συνεχισει να το κανει, γιατι ετσι βλεπει οτι γινεται το "boss".
Καλυτερα που θα τα βαλεις σε χωριστα κλουβια για να μπορεις να ασχολεισαι με το καθε ενα ξεχωριστα :)
Παρε μπολικο κεχρι στο χερι για να την καλοπιασεις και μαθε της να ανεβαινει στο χερι σου με εντολη κλπ και αν παει να σε δαγκωσει να της δινεις καποιο παιχνιδι.
Επισης αν σου κανει απαλα το χερι με το ραμφος θα λες πολλα μπραβο και θα δινεις λιχουδια, ωστε να της μαθεις τα ορια της.
Αυτα...
Ολα τα αλλα στα ειπανε τα παιδια :)
 
Αποστολή εξετελεσθη! Η κυρία ξυνισε με το νέο της κλουβί! Ηρθα σπίτι να τους καθαρίσω και να προλάβω τον ήλιο και εκείνη είχε πετάξει όλη τη τροφή από τη ταιστρα έξω!
 
Αποστολή εξετελεσθη! Η κυρία ξυνισε με το νέο της κλουβί! Ηρθα σπίτι να τους καθαρίσω και να προλάβω τον ήλιο και εκείνη είχε πετάξει όλη τη τροφή από τη ταιστρα έξω!
χαχα στριμμενουλα ειναι 😛
Με το καλο το νεο της σπιτι. Ελπιζω να ηρεμισουν τα πραγματα τωρα!
 
Έβγαζε όλο το απόγευμα κραυγές συνεχόμενες σαν να έχει νεύρα.. Ο μεγάλος έκανε πρώτη φορά τσιρπινγκ αυτούς τους τέλειους μονολόγους που κάνουν τα μπατζι! Εκεινη σκαρφάλωνε έκανε καταβάσεις ανάποδα τσιριζε... Τώρα σηκώθηκα και τα ξύπνησα να συνηθίζουν και το νέο σούπερ μιλιτερι ωράριο! Παντως ο σποτ μόνος του στο κλουβί του με ψιλό ανησύχησε γιατί τον βρήκα κρεμασμένο να κρατιέται από το στόμα στα πλαϊνά και όχι πάνω σε κλαδάκι να χουζουρευει. ΠΟΣΟ πιο νωρίς να ξυπνάνε;!
 
γιατί τον βρήκα κρεμασμένο να κρατιέται από το στόμα στα πλαϊνά
Καλημέρα!
Δεν είχε ξυπνήσει, κοιμόταν. Κοιμούνται και έτσι οι παπαγάλοι και τα παπαγαλάκια :)
Μην τα ξυπνάς εσύ για το πρόγραμμα, να ξυπνάνε μόνα τους με την αυγή. Ακόμα δεν ξημέρωσε καλά-καλά :)
 
Καλημερααα! Εχει δέκα λεπτά που άνοιξα τα φώτα και ξεκίνησαν μιλάνε και καθαρίζονται η μικρή δε βγαίνει μέσα από την αυγοτροφη... Τη σκάβει και τα πετάει κάτω! Οχι αγαααπη μου θα συνηθίσεις!
 
Back
Top