Γενικά Μυστικοπαθεια στην εκτροφη καρδερινας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Myra

PB Known Member
Εγγραφή
9 Φεβ 2015
Μηνύματα
6.101
Πόλη
Σαντορίνη
Κοιτα ισως επειδη ημουν πολυ τυχερη φετος ισως το εχω παρει αψηφιστα και δεν θα επρεπε...Αλλα γενικα ειναι πολυ ομορφο με ολα τα πουλακια, κριμα που ειναι τοσο δυσκολο με τις καρδερινες...Αυτο βεβαια δεν αποκλειει οτι καποια μερα ισως ασχοληθω... Ετσι κ αλλιως τα χαστουκια ειναι για να μαθαινουμε, απλα ειμαι συνειδητοποιημενη ως προς τις δυνατοτητες μου και ξαναλεω λογω τυχης καθαρα φετος, δεν θα αφησω να παρουν τα μυαλα μου αερα...

ΑΝ καποια στιγμη το αποφασισω ελπιζω ανθρωποι που γνωρισα και θαυμασα εδω μεσα να μου προσφερουν απλοχερα τις συμβουλες τους!
 
ναι καταλαβαίνω και δεν είναι και η καλύτερη διατύπωση αυτό που έγραψα πριν... Δηλ ότι είναι καλύτερο να μην ασχοληθείς. Αλλά έχει δυσκολίες...
 
Οχι δεν διαφωνησα καθολου με τη διατυπωση σου :) Ισα ισα, επειδη εχω ματακια και αυτακια, ξερω οτι πισω απο μια επιτυχια σε αυτο το ειδος βρισκονται παρα πολλες αποτυχιες και απροβλεπτα περιστατικα.
 
Είμαστε μετρημένοι νομίζω εμείς που ασχολούμαστε με την εκτροφή καρδερίνας σε σχέση με αυτούς που έχουν καρδερίνες στα κλουβιά τους εννοώ.
οταν θα ξεκινήσεις να δαπανήσεις μερικά λεφτά για καρδερίνες εκτροφής ώστε να ξεκινήσεις ορθά. Να πας εσυ στον Εκτροφέα να δεις με τα μάτια σου τις συνθήκες εκτροφής κ ότι όντως ειναι οπως τα λεει
 
Εχω αρχισει παντως να πιστευω οτι οι εκτροφεις ειναι φαντασματα. Αιωρουνται σαν εννοια και δεν τους βρισκεις σχεδον ποτε.
Και εγώ έτσι νόμιζα, αν ψάξεις καλά θα βρεις. Πολλές φορές τελικά πρέπει να πάει το βουνό στον μωαμεθ.
 
Κοιτα ισως επειδη ημουν πολυ τυχερη φετος ισως το εχω παρει αψηφιστα και δεν θα επρεπε...Αλλα γενικα ειναι πολυ ομορφο με ολα τα πουλακια, κριμα που ειναι τοσο δυσκολο με τις καρδερινες...Αυτο βεβαια δεν αποκλειει οτι καποια μερα ισως ασχοληθω... Ετσι κ αλλιως τα χαστουκια ειναι για να μαθαινουμε, απλα ειμαι συνειδητοποιημενη ως προς τις δυνατοτητες μου και ξαναλεω λογω τυχης καθαρα φετος, δεν θα αφησω να παρουν τα μυαλα μου αερα...

ΑΝ καποια στιγμη το αποφασισω ελπιζω ανθρωποι που γνωρισα και θαυμασα εδω μεσα να μου προσφερουν απλοχερα τις συμβουλες τους!
Να μην ασχοληθείς..όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες...
 
Να μην ασχοληθείς..όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες...
Δεν θέλετε γυναίκες στα πόδια σας μου φαίνεται 😕
Υπάρχουν γυναίκες εκτροφείς που δεν είναι σύζυγοι εκτροφέων;
 
Αχολείσαι με καρδερίνες;...Αν ναι πόσα χρόνια;

Δεν θέλετε γυναίκες στα πόδια σας μου φαίνεται 😕
Υπάρχουν γυναίκες εκτροφείς που δεν είναι σύζυγοι εκτροφέων;
Γυναίκες εκτροφείς, καρδερίνας; 🙄
 
Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα θα έλεγα εγώ. Θελει υπομονή κ ηρεμία.

Αλήθεια ρε παιδιά τι κόλλημα ειναι αυτο με τα μεταλλαγμένα;

Τι ωραία πουλιά βγαίνουν ! Πρεπει να προσπαθήσουμε και εμείς να έχουμε μια λευκή Καρδερίνα τελικά τι λέτε;
 
Μακαρι ν σου πανε ολα καλα! Με την κερδερινα ασχοληθηκα και εγω ισως ημουν τυχερος και πηρα και φετος πουλακια, αλλα δεν αξιζει ν ασχοληθεις οχι επειδη ειναι δυσκολο και τετοια αυτα για εμενα ειναι βλακειες ειναι σαφως ποιο δυσκολο απο τ καναρινια αλλα οκ! Και δεν αξιζει ν ασχοληθεις γιατι δεν υπαρχει αποδοχη απο τους αντιστιχους εκφροφεις βγαζεις καρδερινες σε παιρνανε αππ κοσκινο πιασμενα φωλισια ξοβεργες οτι να ναι! , σκεφτεσαι ν ξεκινησει σε αποθαρυνουν, για αυτο κ εγω σταματαω ζητησα. Περυσι ανταλαγη με ανθρωπο λογω οτι ηταν ολα αδερφια μεταξυ τους και ηξερε οτι τα πουλακια ειναι εκτροφεις και τ ειδε μ τα ματια του κ μ αμφισβιτησε ελεος καχυποψια! Και ετσι χανεται ο κοσμος απο την προσπαθεια να αναπαραγει! Μην ακουσω λιγοι και καλοι αν το βλεπατε ετσι δεν θ γκρινιαζατε μεταξυ σας! Φιλικα μην γινει το θεμα βιετναμ!
 
Βρε σεις.. Ποιός λέει όχι στο ν'ανοίξει η εκτροφή;
Αλλά κανείς πρωτοεισελθών στα ιθαγενή, δεν ξέρει τι τον περιμένει και πόσα πράγματα πρέπει να προσέξει.
Αποτέλεσμα είναι ν'αρχίζουν μετά οι ερωτήσεις ''μου φούσκωσε τι να κάνω;'' .. Έχει πρησμένο και μελανό έντερο, τι να κάνω;. Γιατί μου ψόφησε;. Γιατί δεν ταϊζει;. Γιατί πετάει τ'αυγά;
Όποιος θέλει να έχει το στομάχι του υγιές, διαλέγει πιο εύκολα είδη.Αν όχι...wellcome αλλά μετά μην παραπονεθείς όταν θα έχεις πολλές πίκρες και λίγες χαρές!
 
Μα εγω αυτο που βλεπω και τους χαρακτηρισα φαντασματα ειναι πως η καρδερινα ειναι ενα ειδος με τρελη μυστικοπαθεια... Δηλαδη σιγουρα υπαρχουν εκτροφεις, και δεν αναφερομαι μονο σε major, αλλα λες και κρυβουν τα μυστικα του κρατους. Δεν βλεπω δηλαδη τοσο απλοχερη βοηθεια οπως με τα καναρινια. Αυτο επεσημανα...
 
Και ν ξεκινησει καποιος νεος τις ερρωτησεις ειναι φυσικο! Θα απαρει απαντησης; Η απλα εχετε απογοητευτει -κουραστει; Και δεν δινεται τροφηη στους νεους γιατι εσεις κοπιασατε ν τα μαθετε; Και ποσα χρονια γινεται σωστη εκτροφη καρδερινασς στην χωρα μας;
 
Ξέρω ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί αυτή η ''μυστικοπάθεια'' και οι απαντήσεις με το σταγονόμετρο.. Αλλά μπες και στη θέση αυτού που έχει μοχθήσει, κουραστεί, έχει φάει τα μούτρα του μέχρι να καταλάβει και να μάθει δυό πράγματα και έρχεται ο κάθε ξύπνιος και με την 1η προσπάθεια η και επιτυχία, νομίζει ότι τα ξέρει όλα.
Σκέψου, πόση ασχετοσύνη η ημιμάθεια υπάρχει που πολλές φορές μιλάς και είναι σα να απευθύνεσαι σε κουφούς...
Αυτοί που είναι ''μελιστάλαχθοι'', νηφάλιοι και πάντα πρόθυμοι, είναι αυτοί που πουλάνε (το αν πουλάνε εκτροφής η μόνο εκτροφής είναι άλλο ζήτημα). Οι υπόλοιποι θα βοηθήσουν, αλλά αφού σε μάθουν, δουν τις προθέσεις σου και την ''προοπτική σου''.
Υπάρχουν και οι καθηγητές του διαδικτύου...Αυτοί τα ξέρουν όλα. Αλλά δεν θα κλάψουν μαζί σου..
Η καρδερίνα παιδιά - είναι χιλιοειπωμένο- δεν είναι καναρίνι, ακόμα όμως και κάποια είδη καναρινιών, έχουν τα μυστικά τους. Αν δεν βρέξεις κ@λο, δεν τρως ψάρι.
 
Συγνωμη που θα το πω ετσι, αλλα πρωτον και στα καναρινια υπαρχουν οι τυποι CIA και κρατανε τον παπα ξερετε απο που(δηθεν) και δεν μοιραζονται τις γνωσεις.
Αντιλαμβανομαι πληρως αυτο που λες (θεωρητικη συζητηση κανουμε οχι οτι κατηγορω κανενα, ουτε ασχολουμαι με τετοιες εκτροφες) αλλα αν κανεις κατι επειδη το αγαπας, θες να διασπειρεις την αγαπη και σε αλλους. Να τους δωσεις τη μυγα να μυγιαστουν κατα καποιο τροπο. Να τους δωσεις κινητρα, ενδιαφεροντα και βοηθεια. Να φυγουν οι παρωπιδες, συγκρατημενα και χωρις να γινει σε βαρος των πουλιων εννοειται.

Αν παλι το κανει καποιος καθαρα για το κερδος εννοειται δεν θα πει λεξη. Σεβαστο κ αυτο, γιατι αν αρχισει να μοιραζει απλοχερα βοηθειες θα του παρουν τη δουλεια, αλλα αρνουμαι να πιστεψω οτι μονο τετοιοι υπαρχουν.

Πιστευω εχει γινει λιγο ταμπου αυτου του ειδους η εκτροφη. Και επισης πιστευω οτι ειναι και αυτος ενας λογος που δεν προκειται να παει ποτε μπροστα αυτη η εκτροφηκαι θα συνεχισουν οι απειροι να προσπαθουν με πιασμενες ή οτιδηποτε αλλο, ανεπιτυχως.

Επισης, αυτοι που εφαγαν τα χαστουκια, που πονεσαν για να καταφερουν κατι τετοιο, που κουραστηκαν και εφαγαν τα μουτρα τους, θελεις να μου πεις οτι ειναι 100% αυτοδιδακτοι; Και εστω οτι ειναι, τους βγαζω το καπελο, αλλα πρεπει ο καθε καινουργιος που θελει να ψαχτει και να το δοκιμασει καθε φορα να ανακαλυπτει την Αμερικη; Αφου υπαρχουν γνωσεις, γιατι να μενουν κλεισμενες σε ντουλαπια και κλειστα μυαλα;
 
Νομίζω πως τα κάνετε να φαίνονται βουνό χωρίς να είναι και τόσο... Αν πάρει κάποιος ένα ζευγάρι καρδερίνες και στην γέννα να ψοφήσουν όλα τα μικρά έγινε κάτι; όχι δεν χάνεις τίποτα ότι έχεις είχες και πας για την επόμενη ή το πολύ πολύ βάζεις τα αυγά στα καναρίνια και δεν υπάρχει πρόβλημα :)
Δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος απλά λέω την γνώμη μου.
 
Δημητρη, εξεφρασα μια προσωπικη μου αισθηση, οτι πλαναται ενα νεφος μπροστα απο αυτη την εκτροφη.
 
Back
Top