Αν θες να ασχοληθείς με καρδερίνες, να σου λείπουν αυτές οι πολυτέλειες :)μπορω να εχω ενα hint για το που ειναι αυτο το μηνυμα;
Αν θες να ασχοληθείς με καρδερίνες, να σου λείπουν αυτές οι πολυτέλειες :)μπορω να εχω ενα hint για το που ειναι αυτο το μηνυμα;
Εγω πληροφοριακα ρωταω δεν εχω χωρο και για γαρδελια στο σπιτι θα με διωξουν Και να ηθελα αλλωστε να βρεις εκτροφεα και ποσο μαλλον καρδερινων στη ΛΑΜΙΑ ειναι ανεκδοτο!Ρωτας και σου λενε αν υπαρχει!Αν θες να ασχοληθείς με καρδερίνες, να σου λείπουν αυτές οι πολυτέλειες :)
Άντε λοιπόν, καλά σου https://community.petbirds.gr/threads/Μυστικοπαθεια-στην-εκτροφη-καρδερινας.23971/page-6#post-272811Εγω πληροφοριακα ρωταω δεν χωρο και για γαρδελια στο σπιτι θα με διωξουν
Έχασε και τους γεννήτορες Γιώργο.. Ακόμα ψάχνει το γιατί.Επειδή αυτό γυρνάει πολύ ωρα στο μυαλό μου. Γιατί να γίνει αυτό; τι κάνουν τα πουλιά δεν κλωσάν; δεν ταΐζουν; και γιατί;
Μάλλον κάνεις δεν θα του είχε πει για φάρμακαΈχασε και τους γεννήτορες Γιώργο.. Ακόμα ψάχνει το γιατί.
Γιάννη λίγα λόγια. Γιατί τα πολλά... Κλπ... Κλπ.
Εσύ Δημήτρη έχεις "ψηθεί" μέσα από την εκτροφή... Τι είναι αυτό που σε έκανε να ξεκινήσεις και τι αυτό που σε κρατά ακόμη;... Μήπως αυτή ακριβώς η δυσκολία του εγχειρήματος;...
Δεν είναι έτσι ρε παιδιά... λέτε να μην ξέρουμε ποιά φάρμακα δίνουμε συνήθως;.. Είναι απρόβλεπτα πουλιά και συνήθως όταν δείξουν ασθένεια, μετράς αντίστροφα. Γι αυτό έγραψα, διαβάστε τι έγραψε ο Μιχάλης.. Κάπου κάπου :D γράφει και κανα σωστό...Μάλλον κάνεις δεν θα του είχε πει για φάρμακα
Όποιος θέλει να ασχοληθεί (ανεξαρτήτου φύλου) με οποιοδήποτε είδος εκτροφής και να έχει στο ενεργητικό του λιγότερες πίκρες πρέπει να αποκτήσει α) γενικές γνώσεις του είδους, β) γνώσεις διατροφής, διαμονής, συντηρήσεως, και αναπαραγωγής του είδους στην αιχμαλωσία γ) γνώσεις πτηνιάτρου. Όποιος θέλει πραγματικά να μάθει κάθετε και διαβάζει, πληροφορίες μπορεί να αντλήσει από πολλές πηγές, μυστικοπάθεια υπάρχει στα μυαλά αυτων που περιμένουν να τους τα ανοίξουν για να τους τα βάλουν μέσα. Εάν κάνει όλα τα παραπάνω θα λιγοστέψει κατά πολύ τα οποία προβλήματα συναντήσει στην ενασχόλησή του με την εκτροφή. Δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά ο εκτροφέας πρέπει να είναι και εμποράκος, δεν μπορεί να είναι εκτροφέας και να κάνει χόμπυ; Για να έρθω στις καρδερίνες για να βγάλεις λεφτά από αυτές πρέπει να διαθέσεις μεγάλο κεφάλαιο και πολύ χρόνο.
Σοφές κουβέντες από έναν ξεμωραμένο γέρο...Εάν καταλάβετε τη γλώσσα του πουλιού γιατί σας μιλάει τι θέλει, πως νοιώθει, εάν το ακούσετε, δεκάδες από τις ερωτήσεις που γίνονται καθημερινά δεν θα εγγραφόντουσαν.
Μα Βασίλη έτσι είναι όλη η κοινωνία, μόνο για τις καρδερίνες ισχύει αυτό; Σε οποιονδήποτε τομέα δώσεις μία πληροφορία, κάποιος θα πεταχτεί να πει πως ξέρει μία συμφέρουσα "τρύπα". Αφού ως λαός είμαστε κυνηγοί τρυπών και ευκαιριών και αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος να μας πιάνουν κορόϊδα.Δεν μπορεί να βγαίνει να γράφει κάτι και να του την πέφτει ο κάθε ξερόλας που δεν ξέρει να ξεχωρίζει το αρσενικό από το θηλυκό και να λέει βλακείες. Δυστυχώς γινόταν πολύ συχνά.
Λοιπόν όσο πιο πολυ ασχολείστε με την Καρδερίνα αυτή δεν θα κανει φωλιά και κάθε χρόνο θα έχετε γκρίνια γιατί χάσατε μια χρόνια. Ουτε τροφές θελει ουτε μαγικά θελει να μην σας βλέπει τόσο απλά.
Και αυτο γιατί δεν ειναι καναρίνι.
Δεν εχει αλλά μυστικά τα είπα ολα νομίζω πως σας κάλυψα
Καληνύχτα κ μακάρι να γίνουμε πολλοί αυτοί που εκτρέφουν καρδερίνες.
Η Καρδερίνα ειναι κάτι σας την Apple αν δοκιμάσεις μια φορά μετα δεν ξανά γυρνάς στο android
Λοιπόν όσο πιο πολυ ασχολείστε με την Καρδερίνα αυτή δεν θα κανει φωλιά και κάθε χρόνο θα έχετε γκρίνια γιατί χάσατε μια χρόνια. Ουτε τροφές θελει ουτε μαγικά θελει να μην σας βλέπει τόσο απλά.
Και αυτο γιατί δεν ειναι καναρίνι.
Δεν εχει αλλά μυστικά τα είπα ολα νομίζω πως σας κάλυψα
Καληνύχτα κ μακάρι να γίνουμε πολλοί αυτοί που εκτρέφουν καρδερίνες.
Η Καρδερίνα ειναι κάτι σας την Apple αν δοκιμάσεις μια φορά μετα δεν ξανά γυρνάς στο android
Όσο υπάρχουν ιθαγενή, θα υπάρχει και η ανάγκη ενός τέτοιου φόρουμ. Έστω και ''κουτσού''.Συνεχίζοντας τα "γιατί" του Βασίλη, να ρωτήσω, γιατί χρειαζόμαστε τότε ένα φόρουμ ιθαγενών;
Διαβάζοντας προσεκτικά το σημείο που παρέθεσα, μπορείτε να μου πείτε ειλικρινά για ποιο λόγο χρειάζεται τότε ένα φόρουμ ιθαγενών;Δεν μπορεί να βγαίνει να γράφει κάτι και να του την πέφτει ο κάθε ξερόλας που δεν ξέρει να ξεχωρίζει το αρσενικό από το θηλυκό και να λέει βλακείες. Δυστυχώς γινόταν πολύ συχνά.
Δεν γίνεται να γράψεις δημόσια πως μπορούμε...
Γιατί στο σχολείο τα παιδιά κρεμάνε στην πλάτη του δασκάλου "είσαι γάϊδαρος" κι αυτός γελάει καλοκάγαθα;γιατί να ανοίξει τα μυαλά, όσων δεν θέλουν να τ'ανοίξουν;. Γιατί να μοιραστεί τη γνώση αφού η θα χλευαστεί η θα χαλαστεί;
Δεν ειναι μονο στα ιθαγενη αλλα και σε ολα τα ειδη πουλιων και οχι μονο... Να μη λεμε τα ιδια και τα ιδια παντα θα υπαρχουν οι ''καβαλημενοι''υτό που έγραψε ο Βασίλης, είναι αυτό που συζητάμε ''κατ'ιδίαν'' ... Οι κλικαδόροι, οι ''κρυψίνοες'', οι ''καβαλημένοι'', οι αλλαζόνες των ιθαγενών.. Προαπαθεί να βοηθήσει αυτός που έχει επενδύσει, που έχει κοπιάσει, που έχει φέρει αποτέλεσμα... Που τα πουλιά του τα αγοράζουν καταξιωμένοι και ονομαστοί ξένοι μεγαλοεκτροφείς... Και του την πέφτουν κάτι άσχετοι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα η ότι έχουν απαντήσεις για όλα. Γιατί να μπει στη διαδικασία να ξαναγράψει και να ''φθαρεί''. Γιατί να ανοίξει τα μυαλά, όσων δεν θέλουν να τ'ανοίξουν;. Γιατί να μοιραστεί τη γνώση αφού η θα χλευαστεί η θα χαλαστεί;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας