Γενικά Μυστικοπαθεια στην εκτροφη καρδερινας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εάν καταλάβετε τη γλώσσα του πουλιού γιατί σας μιλάει τι θέλει, πως νοιώθει, εάν το ακούσετε, δεκάδες από τις ερωτήσεις που γίνονται καθημερινά δεν θα εγγραφόντουσαν.
ε καλά τώρα και συ... Μέχρι να μάθουν όλοι τα γαρδελίστικα, ας κάνουν όσοι τα ξέρουν την μετάφραση...
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Here we go... αρχίσαμε τώρα την επικοινωνία των παραθέσεων. 🙄

Βρε Μιχάλη, η κοπέλα λέει ότι ενδιαφέρεται ή τουλάχιστον θέτει ρητορικά το ερώτημα για χάρη της συζήτησης, ότι ενδιαφέρεται για αγορά πουλιών και δυσκολεύεται να το καταφέρει επειδή είναι σχεδόν αστικός μύθος ότι υπάρχουν άνθρωποι που πουλάνε πραγματικά πουλιά εκτροφής. Δεν ανέφερε κανείς ότι δεν πρέπει να πουλάνε ή ότι πρέπει να πουλάνε ή ότι κάνουν χόμπι ή ότι κάνουν επάγγελμα. Δεν μας αφορά το θέμα, τουλάχιστον όχι σε αυτήν τη συζήτηση.

Η κοπέλα αναρωτιέται, είναι όντως αστικός μύθος ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναπαράγουν και πουλάνε τέτοια πουλιά για να μπορέσει να ξεκινήσει κανείς με τον σωστό τρόπο ή υπάρχουν στην πραγματικότητα αλλά η προσέγγιση σε αυτήν την κοινότητα μοιάζει με μασονική υπόθεση, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για τη διάδοση των πληροφοριών και κατ' επέκταση το άνοιγμα του κύκλου.

Είναι απλά ερωτήματα, μην μένετε στις προκαταλήψεις σας περί αγορών πωλήσεων και ό,τι άλλο θεωρεί ο καθένας αμάρτημα.
 
Σταύρο απαντώ Υπάρχουν όλων των ειδών κατηγοριών άνθρωποι.
 
Υπάρχουν όλων των ειδών κατηγοριών άνθρωποι.
Σαφώς. Μήπως όμως θα ήταν καλό, πέραν όλων των άλλων που θέλουμε να πούμε σχετικά με το θέμα, να αναφέρουμε σε κάποιο μήνυμά μας, όσοι τουλάχιστον από εμάς είναι εκτροφείς ιθαγενών, τι θα κάναμε σήμερα εάν προσπαθούσαε να αρχίσουμε την εκτροφή ή τι κάναμε οι ίδιοι όταν ξεκινήσαμε. Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γράφουμε, αλλά νομίζω ότι μια τέτοια προσέγγιση στο θέμα εκτός από ενδιαφέρουσα θα ήταν και πρακτική συνάμα.
 
Διαβάζω τον Μιχάλη λέω πολύ σωστά, διαβάζω τον Γιάννη, λέω πάλι πολύ σωστά, μετά ο Σταύρος, πολύ σωστά κι εδώ.
Μήπως φταίει ότι είμαι φίλη όλων ή όλοι σωστά τα λένε;
Νομίζω όμως τελικά ότι πιο σωστά απ' όλους τα λέει η Μιράντα, γιατί θυμάμαι πολύ καλά όταν πρωτοδιάβαζα γι' αυτά τα θέματα τι ζάλη με έπιανε. Το θέμα παραμένει ότι ένας ενδιαφέρομενος στην αρχή της ενασχόλησής του, δεν βρίσκει θερμό κλίμα υποδοχής.
Σίγουρα όπως λέει ο Μιχάλης, πρέπει κάποιος να θέλει να μάθει και να μην τα περιμένει όλα έτοιμα.
Το ίδιο αντιμετωπίζεται και στα άλλα είδη πουλιών όμως, που η διατήρησή τους θεωρείται τυφλοσούρτης μπροστά στις καρδερίνες.
Δεν μπορεί να ζητάμε εμείς σε ένα φόρουμ τα άτομα που σε όλη την ζωή τους έχουν εκπαιδευτεί στα "μασημένα" να παρουσιάζονται εδώ πιο προχωρημένα.
Σίγουρα συμφωνώ με τον Γιάννη ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται και θα πω όχι μόνο η ίδια η γνώση αλλά και η μέθοδος αναζήτησής της.
Το θέμα της επαφής με τα ζώα και της προσπάθειας κατανόησης της γλώσσας τους, επίσης απασχολεί όλα τα επιμέρους φόρουμ, που κατά κόρον η ψυχολογία και οι ανάγκες των πουλιών γίνονται αντικείμενο προβολής των δικών μας συναισθημάτων και αισθήσεων.
Παιδιά θα το ξαναπώ και ας με θεωρήσετε γραφική, ούτε που με νοιάζει.
Η απουσία των γυναικών από τον τομέα αυτό τον κάνει να φαίνεται αφιλόξενος.
Όσο και αν δεν το καταλαβαίνετε, και στα άλλα φόρουμς, οι άντρες με τον ίδιο τρόπο λειτουργείτε, εξαιρουμένων κάποιων όπως ο Γιάννης που είναι καθηγητής και έχει την διδαχή στο αίμα του και άλλων παρόμοιων ανδρών.
Οι γυναίκες είμαστε που κρατάμε την ζεστασιά και καλύπτουμε τις ανασφάλειες των αρχάριων ακόμα και αν αυτοί τελικά ακούσουν και δικαίως ίσως, τις συμβουλές ανδρών πιο έμπειρων.
Γι αυτό κι όταν εδώ μπερδευόμαστε στα πόδια σας, μην νομίζετε πως στόχος είναι κάποια ματαιοδοξία αλλά η συνδρομή στον άνθρωπο που ρωτάει και αγωνιά.
Επίσης θα ξαναπώ, γιατί η μομφή στο κέρδος; Να κερδίζουν οι άνθρωποι και να κάνουν σωστά τις δουλειές τους. Κακό είναι αυτό;
Άντε πείτε μας τώρα το μυστικό. Κανα καλό καρδερινάκι που θα βρούμε; :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
ανώμαλη προσγείωση... Κι εγώ νόμιζα ότι γράφαμε για μυστικά σχετικά με την εκτροφή. 🙂
 
Α σ' αυτό αναφέρεσαι; Πλάκα ήταν αυτό Δημήτρη μου 😕 Εγώ αν ήθελα είχα δωρεά από τον φίλο μου τον Βασίλη.
το ξέρω... Πάντως αν μέσα στην μυστικοπάθεια είναι το που θα βρει κάποιος καρδερινάκια... Διαπιστώνω μιά αντίφαση, στις αγγελίες αν δεν κάνω λάθος απαγορευονται τα ιθαγενή...
 
στις αγγελίες αν δεν κάνω λάθος απαγορευονται τα ιθαγενή...
Απαγορεύονται γιατί δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος διαχωρισμού των εκτροφικών από τα αιχμάλωτα. Θα θέλαμε να γίνει το φόρουμ χώρος παράνομων αγοραπωλησιών;
 
Απαγορεύονται γιατί δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος διαχωρισμού των εκτροφικών από τα αιχμάλωτα. Θα θέλαμε να γίνει το φόρουμ χώρος παράνομων αγοραπωλησιών;
το καταλαβαίνω και το συμμερίζομαι, αλλά ταυτόχρονα μπαίνει το ερώτημα. Γιατί δεν λέτε που θα βρούμε...
 
Γιατί πολύ απλά κάποιοι νομίζουν ότι καρδερίνες μπορούν να βγάλουν μόνο αυτοί και κανείς άλλος.
Είναι εντελώς λάθος προσέγγιση... Είναι πολύ πιο πολύπλοκο από έναν απλοϊκό αφορισμό!
 
Ο καθενας εχει γνωμη συμφωνα με τις εμπειριες του. Εχω δει να διαφωνουν για τα χορτα (νομιζω;). Αλλος δινει, αλλος οχι. Ο καθενας ειναι υπερμαχος της γνωμης του, αλλωστε γι'αυτο υπαρχει το φορουμ... Ξαναλεω ας μην επεκταθουμε σε προσωπα και καταστασεις, ετσι κ αλλιως τι νοημα εχει και τι προσφερει στη συζητηση;

Εγω θα θεσω ενα αλλο ερωτημα. Ονοματιστε μου εναν εκτροφεα καρδερινας ή αλλου ιθαγενους για να παω να αγορασω. Θελω στοιχεια, ειναι ο ταδε τα πουλαει τοσο κτλ, να παω βρε αδερφε να παρω. Μπορειτε; :)
Και μπορούμε και μπορείς να βρεις αν έχεις τη διάθεση να το ψάξεις..Αν θέλεις απλά ένα όνομα, πιθανώς δεν θα βρεις έτσι αβίαστα, γιατί δεν πρέπει να βρεις. Για να προφυλάξουμε και εμάς και σένα.
 
. Γιατί δεν λέτε που θα βρούμε...
Ποιοι να πούμε Δημήτρη; Εμείς που ρωτάμε; Αφού δεν ξέρουμε. Όπως γνωρίζεις στο φόρουμ δεν απαγορεύονται οι αναφορές προμηθευτών. Προσωπικά αν ήξερα θα έλεγα, όπως τους ελάχιστους που γνωρίζω για τους παπαγάλους τους αναφέρω.
 
Back
Top