Ασθένειες Ξαφνικος θανατος ζευγαριου καρδερινων... Αιτια;

Όσο οι απόψεις δεν προσβάλουν και έχουν διάθεση βοήθειας...
Όταν καταφέρεις να βγάλεις ότι βγάζω εγώ έλα να τα ξαναπούμε. 6 πουλιά μεγάλωσε 2 φλωράκια 2 φανετοκαρδέρινα και 2 καρδερινάκια και 2 αυτά 8 όποιος κατάλαβε κατάλαβε μάγκα πολλά βαρύ!
Ας μείνουμε στο διάλογο και όχι στους χαρακτηρισμούς.
Είναι απόψεις... και θεωρώ πως είναι σεβαστές από όλους..
 
Για να επανελθουμε στο θεμα. Οταν μπει ο φιλος ας ξαναδιαβασει πρωτα τις οδηγιες που αναφερονται στις ασθενειες να βγαλει φωτογραφιες χωρου αν μπορει και να δωσει πληροφοριες σε οτι εχει ρωτηθει οπως και σε οτι ''ασχετο'' μπορει ακομα να κρινει. Τα πουλια τα ειχε ενωμενα καιρο; Μηπως φευγοντας ισως βιαστικα δεν προσεξε κατι;
 
Φίλε @αγαπω τα καναρινια, αλλού είναι το θέμα μας και αλλού εστιάζεις.
Αν θέλεις να συζητήσουμε για καθαριότητα, υγιεινή η ότι άλλο, θα πρέπει ν'ανοίξουμε νέο θέμα.
Επειδή είσαι καινούργιος, θα σου πρότεινα σε 1ο στάδιο να διαβάζεις περισσότερο και να ''μιλάς'' λιγότερο. όχι γιατί δεν δικαιούσαι να μιλάς όσο και όπως θέλεις, αλλά γιατί δεν γνωρίζεις ακόμη πρόσωπα, επιτεύξεις και καταστάσεις. Εντελώς φιλικά στο γράφω και χωρίς ίχνος σνομπισμού η αλαζονείας!

Λοιπόν, τα λεγόμενα πράσινα, προσφέρουν πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων που δεν μπορούν να ληφθούν από σκέτη λήψη ξηράς τροφής- επιστημονικά αποδεδειγμένο που αναφέρεται απ'άκρη σ'άκρη στον πλανήτη.
Ας σκεφθούμε τι κάνουν τα πουλιά στη φύση, τι θα έκαναν τα καναρίνια αν ζούσαν στη φύση και όσο κι αν ο μικρόκοσμος του εκτροφείου είναι τελείως διαφορετικό περιβάλλον από το φυσικό, όσο κι αν οι ανάγκες των πουλιών στο κλουβί είναι τελείως διαφορετικές από αυτές των πουλιών στη φύση, η πλούσια διατροφή δεν παύει να προσφέρει υγεία, ευρωστία και μακροζωία.
Αν φανταστείτε τον εαυτό σας να τρώει μόνο ''ξηρά τροφή'' , θα καταλάβετε γιατί πρέπει να μην τα στερείτε από τα πουλιά.
Αν βλέπετε τη χαρά τους από το παιχνίδι, την απασχόληση που έχουν προσπαθώντας να ξεψαχνίσουν τις ''λιχουδιές'', δεν θα τους τα στερούσατε.
Η ισορροπία επιτάσσει ΚΑΙ πράσινα, φρούτα, φυτά. Τώρα ο καθένας πράττει κατά συνείδηση.

*Ο φίλος θέλει απαντήσεις η ιδέες για το τι μπορεί να έφταιξε. Εγώ εντοπίζω σε ''χαλασμένους'' σπόρους των αγρίων (που το έτρωγαν μόνο οι καρδερίνες). Επ ουδενί δεν φταίει το μη καταναλωμένο μπρόκολο







*Τα δύο σκούρα που τρώνε είναι μόλις 20 ημερών !
 
Δεν εχω τιποτα συγκεκριμενο Μιραντα,Βρισκω ετσι την περιγραφη ελλειπης πολυ(ενω υπαρχουν οι αναλογες οδηγιες στο post) που εχει κανει και περιμενει να μαντεψουμε και να ρωταμε. Απαντωτας σχεδον μονολεκτικα. Να συμπληρωσω λιγο οτι αφηνεται καπως να εννοηθει (απο ταγραφομενα του) οτι ειχε μονο ενα ζευγαρι καρδερινες και τα αλλα ηταν αλλα πουλια, αλλα δεν ειναι διευκρινισμενο ομως.
 
Δεν οδηγεί πουθενά όλο αυτό που γίνεται τώρα.

Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι προκάλεσε τον θάνατο των δύο πουλιών.

Ολοι κάνουμε υποθέσεις.

Ο κάθε εκτροφέας ακολουθεί τον δικό του δρόμο και κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ειρήνη μην.
 
Πολλα δειχνει αλλα για μενα ενα τετοιο βιντεο ειναι ντροπη.
Ο χωρος ειναι μεσα στη μπιχλα και τη σκουρια. Απαραδεκτες συνθηκες. Λυπαμαι που υπαρχουν ατομα που κανουν like σε ενα τετοιο βιντεο. Μηπως η βρωμια αποτελει τη σημαντικοτερη αιτια της θνησιμοτητας των πτηνων;
respect
 
Ο σχεδόν ξαφνικός θάνατος είναι γίγο δύσκολο να επέλθει από τροφική δηλητηρίαση (εκτός αν πρόκειται για πολύ ισχυρό δηλητήριο και σε μεγάλη δόση).
Μήπως πρέπει να εξετασθεί και η περίπτωση τσιμπήματος από έντομο - αράχνη - σκορπιό κλπ... .
Όσο για τις πρασινάδες συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο, αλλού είναι η αιτία και νομίζω όλοι υποψιαζόμαστε όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά τι μπορεί να φταίει... και πιστεύω ότι ο παθών αν σκεφτεί τις κινήσεις του το τελευταίο 20ήμερο και όχι την τελευταία μέρα, θα εντοπίσει την αιτία.
Ας εξετάσει και την περίπτωση χορήγησης μικρής ή ακόμη χειρότερα μεγάλης δόσης βιταμινών πυρώματος και άλλων σχετικών και όχι στα πράσινα.
 
Ωχ, εγω το δημιουργησα ολο αυτο το μπαχαλο ρε παιδια; Σορρυ κιολας.
Λοιπον, για να ανακεφαλαιοσουμε. Την ημερα που εφυγα εκανα οτι κανω καθε μερα στα πουλακια. Νερο εμφιαλωμενο. Τροφη Μπλατνερ για μπαλκανικα.
Οι κλουβες μου ειναι τοποθετημενες μπροστα στην μπαλκονοπορτα. Μια διορωφη κλουβα με ενα ζευγαρι καρδερινες σε καθε οροφο και πανω σε αυτην μια 90αρα ζευγαρωστρα με ενα ζευγαρι καναρια. Λιγο παραδιπλα και μια θυληκια καρδερινα μονη.
Μεσα στο σπιτι εχω 20 βαθμους θερμοκρασια, οποτε η ζεστη δεν νομιζω να ηταν ο λογος.
ΣΕ ΟΛΑ εκανα τα ιδια πραματα την ημερα που εφυγα. Γιαυτο και δεν μπορω να βρω την αιτια. Γιατι μονο αυτα τα 2? Αυτη ειναι η απορια μου. Και γιατι και τα 2 μαζι; Κατι εφταιξε... Τι;
Ολα τα ενδεχομενα που αναφερετε θα ηταν πιθανα, εαν ψοφουσαν ολα, η εαν δεν ειχα αλλα πουλια στον ιδιο χωρο. Ο ξαφνικος θανατος μονο αυτου του ζευγαριου δειχνει δηλητηριαση κατα την γνωμη μου. Αλλα γιατι μονο σε αυτα; Και απο τι; Παρατηρω καθε μερα τα πουλια μου, δεν ειχαν απολυτως τιποτα. Κεφατα, ζωηρα, λαιμαργα οπως παντα. Ακομη και ψοφια, τα πουλακια ''γυαλιζαν''. Δεν μπορεσα να διακρινω κατι κακο που να με βαλει σε υποψιες. Ουτε καρινα, τα στομαχια μια χαρα, πουπουλα δεν ελειπαν...
Η πλαστιγγα για μενα γερνει στο μπροκολο. Αλλα γιατι μονο σε αυτα; Γιαυτο και εκανα την αρχικη ερωτηση οπως θα δειτε. Ειχα σκεφτει σχεδον ολα τα ενδεχομενα που αναφερατε και ηξερα ποια να αποκλεισω. Το θεμα ειναι εαν ειναι πιθανο να ειχε φαρμακο μονο το κομματι που εδωσα σε αυτα.
Επισης, απο ολα οσα διαβασα, το μονο που εχει καποιες πιθανοτητες ειναι η υπερβολικη δοση βιταμινων. Αν και δεν το παρακανω με τις δοσεις ποτε. Και φτιαχνω το μειγμα για ολα τα πουλακια και το μοιραζω. Γιατι να πειραξε μονο αυτα; Και γιατι δεν ειδα καποια σημαδια πριν; Οι κουτσουλιες του ηταν μια χαρα.
Νομιζω οτι σας περιεγραψα την κατασταση αρκετα. Οτι αλλο σκεφτειτε πειτε το μηπως βγαλω καμια ακρη.
 
Το μπρόκολο το πλένεις με σκέτο νερό; Ή το βυθίζεις σε νερό με ξύδι; Προσωπικά με ΟΛΑ τα πράσινα ακολουθώ την εξής τακτική: Αφήνω για 20 περίπου λεπτά βυθισμένα σε νερό με ξύδι και τα ξεπλένω. Τα αφήνω να στεγνώσουν και μετά τα δίνω.
 
Εκτός της τυχόν υπερβολικής δόσης συγκεκριμένων βιταμινών που σου ανέφερα παραπάνω, ένας ακόμη σοβαρός λόγος, είναι το εντονότατο στρες από επίθεση γερακιού - κουκουβάγιας - γάτας κ. Τ.λ και η εξάντληση (λαχάνιασμα και έντονη έως ακραία ταχυκαρδία) τους από την παρατεταμένη ας την πούμε μάχη σε συνδυασμό με την ζέστη.
Αυτή είναι η χειρότερη εποχή από πλευράς επιθέσεων, ειδικά στις καρδερίνες.
 
Παιδιά τον σεισμό που αναφέρθηκε σε πιο πάνω post τον έχετε αποκλείσει τελείως;
 
εγώ δε γνωριζα κάτι τέτοιο μέχρι που μου είπαν για φίλο φίλου μου, που βρήκε την καρδερίνα καραφλή την άλλη μέρα. Εμενε βέβαια χαλκίδα.
 
Nίκο τα πουλιά ήταν σε φάση αναπαραγωγής;

Το κάτω ζευγαρι;

Πες μου δυό λόγια.

Εχεις κάνει αναπαραγωγή ποτέ;
 
Ηταν σε φαση με το βαμβακι στο στομα και ασκοπες βολτες μεσα-εξω απ τις φωλιες. Αρκετα πυρωμενα, αλλα οχι τοσο ωστε να ζευγαρωσουν ακομα. Και το κατω ζευγαρι το ιδιο.
Εχω βγαλει μουλους παλαιοτερα, αλλα φετος ειπα να ασχοληθω με καρδερινες.
Πουλια εχω αποσο θυμαμαι τον εαυτο μου...
Κατι υποπτευεσαι, ετσι δεν ειναι; Οτι εχω κανει κατι λαθος ισως. Για ριχτο μπας και βγαλουμε ακρη ρε Βασιλη...
 
Ηταν σε φαση με το βαμβακι στο στομα και ασκοπες βολτες μεσα-εξω απ τις φωλιες. Αρκετα πυρωμενα, αλλα οχι τοσο ωστε να ζευγαρωσουν ακομα. Και το κατω ζευγαρι το ιδιο.
Εχω βγαλει μουλους παλαιοτερα, αλλα φετος ειπα να ασχοληθω με καρδερινες.
Πουλια εχω αποσο θυμαμαι τον εαυτο μου...
Κατι υποπτευεσαι, ετσι δεν ειναι; Οτι εχω κανει κατι λαθος ισως. Για ριχτο μπας και βγαλουμε ακρη ρε Βασιλη...

Πες μου ποιος ήταν πιο πολύ πυρωμένος από τους αρσενικούς;

Ο κάτω ή ο πάνω;

Αλλαξε κάτι τωρα στο ζευγάρι που έμεινε;

Η καρδερίνα που είναι μόνη της κελαηδάει όπως πριν;
 
Back
Top