Αναπαραγωγή Ξεκινάμε ξανά την προσπάθεια ζευγαρώματος των καναρινιών μου

Μάικ 1908

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2020
Μηνύματα
359
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εχθές, ξεκινήσαμε ξανά την προσπάθεια ζευγαρώματος τον καναρινιών μου. Ο αρσενικός είναι με το κίτρινο και η θηλυκια το μαύρο.

Θα ήθελα να μου πείτε συμβουλές ( έχω διαβάσει όλα τα θέματα πολλές φορές αλλά δυστυχώς 3 φορές που έχω προσπαθήσει (με άλλα καναρίνια) το αποτέλεσμα ήταν τσουφια αυγά!. Ο αρσενικός είναι μικρός(8 μηνών) , αλλά από τον εκτροφεα όπου το πήρα που είμαι ότι από τώρα μπορώ να τα βάλω. Μάλιστα, τον αδερφό του τον έβαλε είδη για αναπαραγωγή και έχει κάνει είδη μωράκια (μολις σκασανε)
Η θηλυκια είναι 2,5 ετών και έχει ήδη μια αποτυχημένη προσπάθεια με αλλο αρσενικό. Είχε κάνει 3 αυγουλακια αλλά τσουφια. Εχθές τα έβαλα μαζί (αφού πρώτα έχω κρατήσει καραντίνα) με διαχωριστικό και σε λίγες μέρες θα το βγάλω αλλά μέχρι στιγμής δνε έχω δει κάποια κίνηση απο κανένα από τα δύο (πέρσι θυμάμαι συνέχεια πήγαιναν κάτω στα κάγκελα και φιλιοντουσαν)

Υ. Γ. Ξέρω οτι χρειάζεται 2 ξύλινες πατηθρες απλά μου τελείωσαν (γιατί έχω και παπαγαλάκι) οπότε θα πάω το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για σουπιοκοκαλο

Υ. Γ. 2 Μόλις έγραφα το συγκεκριμένο ποστ, τα είδα να κοιτάζοντας με την θηλυκια! Να κελαηδάει στον αρσενικό σαν αρσενικό. Δυστυχώς ο αρσενικός ήταν στα κάγκελα με αποτέλεσμα να γλυστρουσε και έπεσε χωρίς να συνεχιστεί
 

Συνημμένα

  • received_975332089747722.webp
    received_975332089747722.webp
    89,7 KB · Προβολές: 83
@Tony Forpus ο εκτροφεας από όπου πήρα το αρσενικό. Μάλιστα τυχαίνει να είναι και οικογενειακός φίλος. Ο ίδιος έχει είδη ζευγάρια όπου είτε τώρα σκάνε τα αυγά είτε βγαίνουν τα αυγά.
 
@Tony Forpus Όχι, εξωτερική απλά έχω αυτό το ναυλον σε όλο το μπαλκόνι οπότε δεν περνάει κρύο. Μάλιστα υπάρχει και μόνιμη σόμπα όπου είναι στον τοίχο σε περίπτωση δυνατού κρύου. Μέχρι να τα ενώσω χωρίς διαχωριστικό, τα βράδια τα βάζω μέσα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό
 
@Μάικ 1908 Διάβασε προσεκτικά τα άρθρα που υπάρχουν στο petbirds για το πως φροντίζουμε ένα καναρίνι, ρώτα να σου εξηγήσουμε ό,τι απορίες σου δημιουργηθούν και εφάρμοσέ τα στην πράξη ώστε να αποκτήσεις μια εμπειρία.

Μην ασχολείσαι με αναπαραγωγή προς το παρόν.
 
@patrickios συμβουλές σε σχέση με την αναπαραγωγή ζήτησα. Το πώς να φροντίζω ένα καναρίνι το ξέρω πολύ καλά καθώς ασχολούμαι από πολύ μικρός με καναρινακια. Οπότε πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μία αναπαραγωγή. Γιαυτό και ζήτησα συμβουλές για το συγκεκριμένο θέμα
 
Θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αν ζητούσες συμβουλές πριν βάλεις τα πουλιά σε ζευγαρώστρα να βλέπονται !

Η συμβουλή είναι μία. Τα βάζεις σε ξεχωριστά κλουβιά να μην έχουν καμία επαφή. Είναι χειμώνας και 17:30 είναι μαύρη νύχτα. Τα πουλιά ξεκουράζονται αυτή την εποχή.

Αναπαραγωγή την άνοιξη.
 
@patrickios τα είχα 20 μέρες χωρίς να βλέπονται! Ζήτησα συμβουλές από τον εκτροφεα- οικογενειακό φίλο λόγω το ότι αποκ εκείνων πείρα τον μικρό μου και μου είπε βαλτα έτσι. Να τα αλλάξω τώρα δεν παιζει. Συμβουλές ζήτησα.. Αλλά δεν πειράζει ξεχάστε το. Θα ανεβάσω αποτελέσματα όταν θα έχω.
 
Εγώ είπα τη γνώμη μου. Δεν εκπροσωπώ όλο το φόρουμ. Περίμενε να δεις τι θα σου πουν και άλλα μέλη.

Από την πλευρά μου κρίνω ότι αυτή είναι η πιο σωστή συμβουλη. Αν δε σε ενδιαφέρει, απλά προσπερνάς.

Τέλος, να ξέρεις ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις δεν είναι το να γεννήσει αυγά ή αν θα είναι ενσπορα κτλ.. Αυτό είναι σχετικά εύκολο.. Το πρόβλημα είναι ότι αν ξεκινήσεις από τώρα θα φτάσεις Αύγουστο και θα έχεις μια κανάρα που για 8 μήνες την έχεις αφήσει να γεννοβολαει με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία της.

Και στην τελική αφού έχεις έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύεσαι σε βαθμό "έτσι μου είπε έτσι έκανα", ρώτα αυτόν να σου πει τι και πως.
 
Πρώιμες αναπαραγωγικές προσπαθειες γινονται σε ενα πολυ ελεγχομενο (εσωτερικό) περιβαλλον με συγκεκριμενη θερμοκρασια,υγρασια και φωτισμο και βεβαια με ενα πολυ καλο λογο για ολο αυτο .

Επισης πρεπει να λαβεις υπ'οψιν αυτο που γραφει και ο Πατρικιος,οτι δεν γινεται να τραβηξει αυτο μεχρι το καλοκαιρι οποτε θα πρεπει να γνωριζεις με ποιο τροπο -επισης πρωιμα με βαση την εποχη- θα σταματησεις την αναπαραγωγικη διαδικασια.

Ξεκινας σε λαθος εποχη και βαζεις τα πουλια σε μια πολυπλοκη διαδικασια χωρις προφανη λογο.
 
@patrickios Να τα αλλάξω τώρα δεν παιζει. Συμβουλές ζήτησα..

Το ένα αναιρεί το άλλο.

Οι ομάδες του FB και οι οικογενειακοί φίλοι έχουν κλείσει τα καλύτερα σπίτια...
 
Eπειδη η αυτοματη διορθωση εφαγε καποιες λεξεις

θα πρεπει να γνωριζεις με ποιο τροπο -επισης πρωιμα με βαση την εποχη- θα σταματησεις την αναπαραγωγικη διαδικασια.
@Tony Forpus μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το θέμα? Ευχαριστώ
 
@Μάικ 1908

Θα πρεπει να απομακρυνεις αρσενικα απο θηλυκα τελειως,να μην ακουνε καν τα μεν τα δε και με καποιο τροπο να μειωσεις την διαρκεια της ημερας.
Χονδρικα αυτο θα πρεπει να γινει χωρις να ειναι σιγουρο πως θα δουλεψει 100%
Το να δωσεις μεγαλυτερη διαρκεια στην ημερα ειναι ευκολο,βαζεις μια λαμπα και γινεται.
Το να σβηνεις νωριτερα τον ηλιο ειναι δυσκολο!
 
@Μάικ 1908 Οι αναπαραγωγικές ορμόνες των καναρινιών πυροδοτούνται την άνοιξη αρχές με μεσα Μαρτίου εφόσον η ηλικία τους είναι 10 μηνών και πάνω. Για να πυρωσουν χρειάζεται ένας συνδυασμός διάρκειας ωρών φωτεινότητας ημέρας θερμοκρασίας και υγρασίας. Εάν θες οπωσδήποτε να ζευγαρωσεις αυτήν την εποχή πραγμα που εγω προσωπικά θεωρώ πως είναι κόντρα στην φύση των καναρινιών δοκίμασε να τα βάλεις μέσα και να προμηθευτείς τον κατάλληλο εξοπλισμό λαμπες κλπ θερμότερο και διαβασε ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες φωτός και θερμοκρασίας ώστε να το δοκιμάσεις.
 
@Tony Forpus Ίσως το γεγονός σύμφωνα με τα λεγόμενα του @Μάικ 1908 ότι τα βάζει μέσα το βράδυ βοηθήσει στο να "σβήσει τον ήλιο νωρίτερα" βάζοντάς τα νωρίτερα μέσα και βγάζοντάς τα αργότερα το πρωί με την προϋπόθεση ότι δεν θα τους έχει αναμένο κάποιο φως ή ιδιαίτερη θέρμανση στο δωμάτιο που τα φιλοξενεί.
 
@ellf

Τα βραδια τα βαζει μεσα λογω κρυου απο οτι καταλαβα εγω,αλλα και ετσι οπως το λες εσυ να ειναι σημαινει οτι νταλα καλοκαιρι θα πρεπει να βαζει τα πουλια μεσα 5 η ωρα ξερω γω και να ειναι ολα κλειστα στο απολυτο σκοταδι και στην απολυτη ησυχια για να κοιμουνται.
 
...η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο εγχείρημα να αλλάξεις τις ισορροπίες της φύσης, δεδομένου ότι τα πτηνά έχουν και αυτή την ιδιότητα να γνωρίζουν πως έξω είναι μέρα όσο σκοτάδι και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις με τεχνικές "αύξησης της νύχτας"
 
Back
Top