Αναπαραγωγή Προσπάθεια ζευγαρώματος των καναρινιών μου

Έβαλε το ποδαράκι της ανάμεσα από τα κάγκελα το τράβηξε στο μέρος της λογικά το πουλάκι πεταριζε κατάφερε να δαγκώσει το πόδι και με την δύναμη που άσκησε να το τραβήξει του έκοψε το ποδαράκι 😔
 
@pikos apikos καλημέρα. Με προστατευτικό δεν θα κινδυνεύει ούτε αυτό ούτε τα υπόλοιπα πουλάκια σου. Οι γάτες είναι επίμονες. Για το πουλάκι πάντως, εκτός από τον πτηνιατρο κ την φροντίδα της πληγής, μπορεί να ζήσει μια χαρά κ να προσαρμοστεί στην νέα του πραγματικότητα. Προς απόδειξη κ επί του πρακτέου μπορεί να σου πει η @Magdalena για το πώς μπορεί να βοηθηθεί στην καθημερινότητα του.
 
Καλημέρα σας
Μιας και βλεπω πως το πουλακι δεν πτοηται απο την απωλιεια του ποδιου,πηρα και εγώ το θάρρος να προχωρήσω στη τροποποίηση που προαναφέρατε.
Αρχικα θεοροντας οτι ια δυσκολεύεται να πιει νερο επειδή πρεπει να εχει ψηλα το κεφαλι κατεργησα τη ποτίστρα κενού αερος και έβαλα κανονική απλη
Μετα εφτιαξα απο κπθ πατηθρες πλατιες για να βολεύεται καλύτερα.
Οτι αλλο μπορει να με βοήθησε ας μου πητε να το διορθώσω σας παρακαλώ.
Καθε συμβουλή ειναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ πολύ
 

Συνημμένα

  • received_1362968014112181.webp
    received_1362968014112181.webp
    192,4 KB · Προβολές: 24
  • received_1007856683210412.webp
    received_1007856683210412.webp
    142,7 KB · Προβολές: 24
  • received_575555380886736.webp
    received_575555380886736.webp
    181 KB · Προβολές: 24
Τι ενοεις σκέτο ασπουρι;
Γενικό ακόμα ψαχνομαι με τις τροφές.
Δινω Manitoba ţ3 platino ανακατεμένη με λιγη dellinature και μερα παρα μερα φυσαω να φυγουν οι φλουδες.
Αυτό ειναι αυτή την στιγμή.
Αλλά επειδή θελω να εχω καλύτερη γνωση σχετικα αν ξέρεις κατι που θα με βοηθησει θα ηθελα μαθω.
Στην φωτογραφία ειναι οτι ειναι μεσα στη ταιστρα αυτη την στιγμή
 

Συνημμένα

  • received_772239127554097.webp
    received_772239127554097.webp
    60,2 KB · Προβολές: 18
@pikos apikos είσαι φοβερός. Στο τσακ μπαμ! Του έφτιαξες πατηθρες! Απλά θα ήθελαν λίγο λιμαρισμα, γιατί μου φαίνεται άγρια η επιφάνεια τους. Στο ποστ που σου επισύναψα, ο @ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 έντυσε τις πατηθρες με επίδεσμο μέχρι να προμηθευτεί vet wrap που πρότεινε ο @Φοίβος. Τσεκαρε το.
Πάντως, ΟΥΚ άς ο δικός σου, των ειδικών δυνάμεων, δεν μασάει με τίποτα! Κ κούκλαρος! 🥰 Σιγά μην τον βάλει κάτω αυτό. Να τον χαίρεσαι πραγματικά.

Είσαι σίγουρος ότι Manitoba platinum t3 με περιλλα; Του είχα πάρει του Σοφοκλή κ έχω αλλά ροζ πραγματακια δεν έχει, εκτός εάν έχει η dellinature, ή εάν εννοείς το μείγμα της Manitoba platinum t3 χωρίς περιλλα που έχει τώρα κ δεν το ξέρω.
 
Η Manitoba T3 platino, αν και πολύ καλό μίγμα, έχει σε μεγαλύτερη ποσότητα ασπούρι, οπότε τρώνε τους λιπαρούς σπόρους και μένει αυτό.
@pikos apikos Μήπως τα ροζ μπισκοτάκια προέρχονται από την dellinature;
 
@pikos apikos δεν έχει λιπαρους σπόρους όπως περιλα καναβουρι και ρουψεν, μέχρι στιγμής αυτή που αγαπάει περισσότερο ο δικός μου και δεν αναρωτιέμαι γιατί είναι η prestige
 

Συνημμένα

  • IMG_20220722_111741.webp
    IMG_20220722_111741.webp
    51,3 KB · Προβολές: 4
Οτι αλλο μπορει να με βοήθησε ας μου πητε να το διορθώσω σας παρακαλώ.
Σε γενικές γραμμές, κατά την επίθεση αρπακτικών και ακόμα περισσότερο αν τα θύματα φέρουν βλάβες, είθισται να ζητάμε συμβουλή κτηνιάτρου, ειδικευμένου σε πτηνά καλύτερα, ώστε να πάρουν και κάποια προληπτική αγωγή κυρίως για την αποφυγή λοιμώξεων από τα νύχια, ράμφη, δόντια κλπ των αρπακτικών.
 
Οι πατηθρες τις εχω πλανιαριαμενες και τριμενεςε γυαλοχαρτο και ηδη τις απολαμβανει.
Οσον αιορα το φαγητό αυτό ακριβώς ειναι παιδιά.
Τα ροζ κιτρινα ειναι απο την dely.
Απλα εμενα μου εχουν πει με βεβαιότητα πως πρεπει να μαθενουν να τρωνε ολο το μειγμα και όχι μονο οτι τους αρέσει.
Και για αυτο πρέπει να το φυσας να φεύγουν οι φλουδες και να το ξαναβαζεις.
Επίσης εγω καθομαι και τα παρατηρώ αν το τρωνε για να αποφυγω την περίπτωση να πεινάσουν.
Οπως και να εχει θα ηθελα να δοκιμασω και καποια αλλη τροφή που πιθανον θα την τρωνε καλύτερα, συνεπώς ειμαι ανοιχτος σε γνώμες και εμπειρίες σας στο θεμα φαγητού.
Στη φωτογραφία σας δηχνω πως ειναι το μειγμα που προαναφέραμε αλλα και ολες μαζι ξεχωριστά.απο αυγοττοφη νομιζω ειναι οτι καλυετρο της μανιτομπα αυτη η μαλακη.
Εχω δομιμασει και μια της cede ξερη αλλα δεν την καλοτρωνε αλλα δεν εχει και καλη οψη.
 

Συνημμένα

  • received_378475334218383.webp
    received_378475334218383.webp
    294,6 KB · Προβολές: 17
  • received_1593372954412277.webp
    received_1593372954412277.webp
    204,4 KB · Προβολές: 17
@pikos apikos πρέπει να φτιάξεις προστασία να μην μπορεί τίποτα να έρθει σε επαφή μαζί τους! Ούτε κουνούπι, πρώτα αυτό. Μετά η τροφή πιστεύω είναι μια χαρά. Καλά κάνεις και την αφήνεις μέχρι να φανε όλα τα σπόρια. Η αβγοτροφή είναι καλή όταν έχει λίγα λιπαρά μέχρι 7% και πολύ πρωτείνη πάνω από 15%
 
@pikos apikos Τέλειο!👍🥰
Πάνω από όλα, θα πρέπει να κοιτάξεις την πληγουλα του κ το τι πρέπει να του δώσεις για να αποφευχθούν μολύνσεις με πτηνιατρο. Κ εννοείται προστατευτικό. Είναι ωραίος ο μάγκας σου!
 
@pikos apikos πρέπει να φτιάξεις προστασία να μην μπορεί τίποτα να έρθει σε επαφή μαζί τους! Ούτε κουνούπι, πρώτα αυτό. Μετά η τροφή πιστεύω είναι μια χαρά. Καλά κάνεις και την αφήνεις μέχρι να φανε όλα τα σπόρια. Η αβγοτροφή είναι καλή όταν έχει λίγα λιπαρά μέχρι 7% και πολύ πρωτείνη πάνω από 15%

Ποια αυγότροφη ομως εχει αυτα τα συστατικά;χωρις να θέλω να προκαλεεσω κάποια τοποθέτηση προϊόντων..
😀😀😀
 
. Στο τσακ μπαμ! Του έφτιαξες πατηθρες!
Μαρία. έτσι δικαιολογείται και το όνομα @pikos apikos .😂

Ποια αυγότροφη ομως εχει αυτα τα συστατικά;
Ψάχνοντας βρήκα τρείς που βρίσκονται μέσα στα όρια για τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά, που έβαλε η @ΜΑΡΙΑαα.
Σημαντικό επίσης στην αυγοτροφη είναι να έχει αποδοχή από τα πουλιά.
 
Να προσεχεις γενικα στα κλουβια σου τις κρυφοπαγιδες! Τι εννοω...να μην μπορει πουθενα να σκαλωσει το ποδι του καναρινιου!
Σε μια φωτογραφια σου ειδα αυτο:
IMG_20220724_0001.webp

Αν δεν ηταν "εξωτερικος εχθρος" τοτε μια άλλη σκεψη μπαινει στη λιστα! Να το εκανε το ιδιο το καναρινι! Καπου μαγκωθηκε το ποδαρακι του δεν μπορουσε να το βγαλει και αρχισε και τσιμπουσε το σημειο αυτο για να ελευθερωθει! Αν ομως ηταν "εξωτερικος εχθρος" επρεπε ηδη να ειχες κανει προστασια στα καναρινακια!

Να κοιταζεις και να παρακολουθεις αν τρωει/πινει νερο!
Ωραιες οι πατηθρες! Να το χαιρεσαι, ειναι πολυ ομορφο καναρινακι και ετσι οπως το φροντιζεις θα επιστρεψει γρηγορα στους ρυθμους που ηταν!😁
 
@MARY58 καλημέρα στην ομάδα! Με πολλή αγάπη και φρόντιδα ο Κιτρινουλης μας έγινε καλά.περασαμε διαφορά από τον Ιανουάριο που δέχθηκε την επίθεση από αρπακτικο πουλί.. Στην αρχή νερό και τροφξ τα είχα κάτω, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί είχε πληγωθεί και αλλού το καλό μου.. Μετά από καιρό σιγά σιγά κατάφερε να πηγαίνει στα κλαδάκια. Έχω μια ξύλινη πατηθρα στρογγυλή τον βόλευει αρκετά.. Εντάξει τώρα είναι εντελως καλά.. Στα καλύτερα του θα έλεγα.. Και με ένα ποδαράκι τα κατάφερε και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει μια χαρά και το δικό σου καναρινι@pikos.. Και προστατευτικο πλέγμα οπωσδήποτε γιατί ο εχθρός παραμονευει
 
Back
Top