Αναπαραγωγή Ξεκινάμε ξανά την προσπάθεια ζευγαρώματος των καναρινιών μου

Το πουλάκι έχει υποστεί πολύ ''μάδημα'', πρέπει να παρακολουθείς συνέχεια την συμπεριφορά των γονιών.
Βραστό αυγό καθημερινά.
Δίνεις αυγοτροφή με χρωστικές (για κόκκινα) ή βάζεις χρωστικές στο νερό τους ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ θα σε γελάσω. Χαριστική δεν βάζω αλλά η αυγοτροφή που έχω νομίζω έχει μικρά πραγματικά με χρώμα. Το ξέρω ότι έχει υποστεί μαδημα, γιαυτό και ρώτησα αν θα πρέπει να ξανά τοποθετήσω διαχωριστικό
 
η αυγοτροφή που έχω νομίζω έχει μικρά πραγματικά με χρώμα.
Ανέβασε μια φωτογραφία.
Το ξέρω ότι έχει υποστεί μαδημα, γιαυτό και ρώτησα αν θα πρέπει να ξανά τοποθετήσω διαχωριστικό
Αν έχει αρχίσει να τρώει μόνο του μπορείς να βάλεις το διαχωριστικό.
 
Ανέβασε μια φωτογραφία.

Αν έχει αρχίσει να τρώει μόνο του μπορείς να βάλεις το διαχωριστικό.
Επειδή είμαι εκτός σπιτιού θα ανεβάσω σε λίγο. Να ρωτήσω γιατί? Επίσης τρώει μόνο του αυγό και βιταμίνη
 
Είναι της vergele laga ?
Δεν φαίνεται να έχει χρωστική, μου κάνει εντύπωση που το μικρό έχει κοκκινίσει στο πάνω μέρος.
 
Είναι της vergele laga ?
Δεν φαίνεται να έχει χρωστική, μου κάνει εντύπωση που το μικρό έχει κοκκινίσει στο πάνω μέρος.
Ναι ναι 100%. Την είχα αγοράσει και την άδειασα στο μπολ αυτό. Πορτοκαλί θα το έλεγα όχι κόκκινο, και ο πατέρας έχει λίγοο πορτοκαλί μπορεί να είναι το χρώμα του
 
Παιδιά καλησπέρα. Έβλεπα χθες την καναρα να κάθεται στην φωλιά (αδεια) έτσι έβαλα κλωστή. Δεν την έβαλαν μέσα και έτσι την έστρωσα εγώ. Σήμερα το πρωί η φωλιά είχε ένα αυγό. Για να μην υπάρχει περίπτωση σπάσιμου του αυγού, έβαλα το διαχωριστικό με το μωρό από την μία και τους γονείς με την φωλιά από την άλλη. Το μωρό τρώει κανονικά αυτοτροφη και αυγό οπότε όλα οκ. Μήπως έχετε να μ δώσετε κάποια συμβουλή ώστε να βγει το πτερωμα του μωρού ποιο γρήγορα καθώς όπως είδατε και στην φωτογραφία μετα το μαδημα, δεν έχει τα απαραίτητα πούπουλα? Ευχαριστώ.

Όσον αφορά το αυγό, δεν με πειράζει μια τρίτη γέννα, βέβαια θα είναι η τελευταία για να μην ταλαιπωρηθουν πάρα πολύ. Πλαστικά αυγά δεν βρήκα οπότε ποια η γνώμη σας, να πάρω ένα μπολ που θα το γεμίσω με καναβουρι(ή ρύζι δεν θυμάμαι) και κάθε φορά π κάνει αυγο μέχρι το τελευταίο να το βάζω εκεί? Ευχαριστώ
 
Μήπως έχετε να μ δώσετε κάποια συμβουλή ώστε να βγει το πτερωμα του μωρού ποιο γρήγορα καθώς όπως είδατε και στην φωτογραφία μετα το μαδημα, δεν έχει τα απαραίτητα πούπουλα? Ευχαριστώ.
Μπορείς να βάζεις στο νερό του μια καλή πολυβιταμίνη όπως την Multi-vit.
Πλαστικά αυγά δεν βρήκα
Στα pet city θα βρείς.
να πάρω ένα μπολ που θα το γεμίσω με καναβουρι(ή ρύζι δεν θυμάμαι) και κάθε φορά π κάνει αυγο μέχρι το τελευταίο να το βάζω εκεί?
Να βάλεις βαμβάκι, και όταν κάνει το 4ο αυγό να τα επιστρέψεις στην φωλιά.
 
Μπορείς να βάζεις στο νερό του μια καλή πολυβιταμίνη όπως την Multi-vit.

Στα pet city θα βρείς.

Να βάλεις βαμβάκι, και όταν κάνει το 4ο αυγό να τα επιστρέψεις στην φωλιά.
Τα βάζω δηλαδή σε ένα δοχείο με βαμβάκι? Είναι υποχρεωτικό να μπουν τα πλαστικά αυτά όταν βγάζω τα άλλα?
 
Καλησπέρα. Να ενημερώσω το ποστ, το αυγό γαι το οποίο είχα ενημερώσει δυστυχώς έσπασε μέσα στην φωλιά, οπότε την καθάρισα και έβαλα νέο νημα μέσα και εχθές είχαμε ένα αυγό. Μάλλον τελευταία καθώς είναι η 3η και τελευταία αναπαραγωγή. Το μωρό από την άλλη, ακόμα και με το διαχωριστικό υπήρχαν "τσακωμοι" με το μωρό και το αρσενικό και έτσι μετέφερα το μωρό αφού σιγουρευτικα ότι τρώει μόνο του τα πάντα (ακόμα και σπόρους τσιμπάει) το μετέφερε σε δικό του κλουβάκι. Αν θέλετε πείτε μου την γνώμη σας και γιατί πιστεύετε υπήρξε ο συγκεκριμένος "τσακωμός"
 
Καλησπέρα.
Αν θέλετε πείτε μου την γνώμη σας και γιατί πιστεύετε υπήρξε ο συγκεκριμένος "τσακωμός"
Γιατί ο αρσενικός είναι πολύ πυρωμένος και θεωρεί το μικρό παρείσακτο και ανταγωνιστή.
Μάλλον τελευταία καθώς είναι η 3η και τελευταία αναπαραγωγή.
Η εξέλιξη δεν είναι η πιο φυσιολογική, το 1ο αυγό στις 25-3 και το 2ο στις 29-3.

Το 1ο αυγό πως έσπασε ?
Μήπως ο κάναρος ενοχλούσε την κανάρα στην φωλιά ?

Στην θέση σου θα μετέφερα τον κάναρο σε ατομικό κλουβί χωρίς να έχει οπτική επαφή με την κανάρα.
Η κανάρα μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία μόνη της.
 
Καλησπέρα. Να ενημερώσω το ποστ με δυσάρεστα, το αυγό έσπασε και το 2ο οπότε αφαιρέθηκε η φωλιά για να μην προχωρήσουμε σε άλλη αναπαραγωγή. Μπήκε διαχωριστικό στα πουλιά και όλα καλά μέχρι εχθές. Η θυληκια πάρα πολύ φουσκωμένη. Το θεώρησα λογικό καθώς έτρωγε πάρα πολύ βιταμίνη άρα υπέθεσα πως παχυνε και δεν το είχα προσέξει. Γύρισα το βράδυ 1 ή ώρα, την είδα στην γωνία του κλουβιού φουσκωμένη πάρα πολύ. Λέω θα κοιμάται πήγα την κούνησα λίγο τιποτα ακίνητη. Κατάλαβα ότι κάτι δνε πάει καλά, σήμερα δυστυχώς στο σημείο όπου την βρήκα εχθές το βράδυ λίγο ποιο δίπλα ήταν νεκρή.
 
Διαβάζοντας γι'αυτο το δυσάρεστο γεγονός κι επειδή είδα το εικονίδιο ότι έχω γράψει κάτι στο θέμα, πήγα πίσω στην πρώτη σελίδα να δω ποια περίπτωση ήταν (τις ενδιάμεσες σελίδες δεν τις παρακολούθησα).

Προειδοποιησεις υπήρξαν, όχι προφανώς από ιδιοτροπία ή απο.ζηλεια ξέρω γω αλλα πάντα με πρόθεση να βοηθησουμε τον ιδιοκτήτη αλλα και τα πουλάκια.

Δυστυχώς, όπως βλέπω και σε άλλα θέματα, πλήθος καναρινιών "βασανιζονται" επειδή απλά οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κάνουν αναπαραγωγή έτσι για το κέφι τους μη έχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις και χωρίς να δέχονται και όσες συμβουλές τους χαλάνε το σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους.

Διδακτική η πρώτη σελίδα του νήματος για όσους θέλουν να μάθουν πέντε πράγματα.
 
@Μάικ 1908 πώς μετριέται η μισή φορά; Ειλικρινά δεν ξέρω. Όμως από ότι καταλαβαίνω από τα προηγούμενα ποστ των μελών, το πρόβλημα δεν είναι το πόσες φορές ζευγάρωσαν αλλά το ότι έγινε εκτός του χρόνου που η φύση έχει αποφασίσει να γίνεται.
 
@Μάικ 1908 Φίλε μου ο εκτροφέας είναι μάλλον έπαγγελματίας και μπορεί να δημιουργεί συνθήκες για ζευγάρωμα όλο το χρόνο για εμπόριο. Σου προτείνουν εδώ τα παιδιά κάτι που κάνουμε΄όλοι μας, ζευγαρώματα την άνοιξη, ούτε χειμώνα ούτε κατακαλόκαιρο με πολύ ζέστη.
 
Back
Top