Αναπαραγωγή Προσπάθεια ζευγαρώματος των καναρινιών μου

Το αυγουλάκι 1 ώρα max ειδικά τώρα με τη ζέστη χαλάει πολύ γρήγορα και μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ ένα πουλάκι στα εντερικά, ειδικά τόσο μικρό!
Για να είσαι σίγουρος άστο 40 λεπτά με μια ώρα και βγάλε το εγώ προσωπικά το κομματιαζω και βάζω από μια κουταλιά του γλυκού στα καθένα, έτσι και το τρώνε όλο (μερικές φορές αφήνουν λίγο) και δεν κινδυνεύω από μύκητες, βακτήρια και παράσιτα γενικα, αν και το βγάζω μια ώρα μετά πάντα.
Κοιτα συμφονω σε αυτα που λες αλλα 1 ωρα δεν προλαβενουν να φανε οσο θελουν.
Τα βαζω κατα τις 9 καιβτα περνω κατα τις 1.
Εχω δει πως δεν αλειωνεται ξ οψη του και δεν μυρίζει.
Τα πουλια τα εχω απο κατω σε πυλωτη και έχει δροσια αρκετή.
 
Φάνηκα πολύ απόλυτος ε; 😅
Η αλήθεια είναι πως επειδή είναι μωρά ίσως έχουν πιο αργούς ρυθμούς όντως
Αλλά πιστεύω πως μια ώρα είναι αρκετή ώστε να φάει , επίσης αν το αυγουλάκι το κόβεις σε μικρά κομματάκια και τους δίνεις μια κουταλιά μπορείς να αποθηκεύσεις ότι περισσέψει στο ψυγείο και μετά από μία ώρα να το αλλάξεις πάλι.
 
Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια επαφής με τον αέρα ενός τροφίμου, τόσο πιο ταχύς και ο ρυθμός αλλοίωσής του, επομένως ναι, να χρησιμοποιήσει όσο αυγό είναι να κόψει σε κομματάκια και το υπόλοιπο να τοποθετηθεί στο ψυγείο ή να απορριφθεί.
Κοιτα συμφονω σε αυτα που λες αλλα 1 ωρα δεν προλαβενουν να φανε οσο θελουν.
Τα βαζω κατα τις 9 καιβτα περνω κατα τις 1.
Εχω δει πως δεν αλειωνεται ξ οψη του και δεν μυρίζει.
Αν είναι να κινδυνεύουν να αρρωστήσουν τα πουλιά, ας φάνε και λιγότερο αυγό, από το να παραμείνει 4 ώρες έστω και στην πυλωτή. Η αλλοίωση των τροφίμων είναι σταδιακή και συνεχής. Επομένως και στην αρχή της να είναι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Φυσικά αν και η όψη μεταβληθεί ή η μυρωδιά τότε η κατάσταση είναι σίγουρα τοξική.
 
Καλημέρα σε ολους σας.
Σήμερα ειδα πως ενα πουλάκι έχει ακρωτήριασμενο το ενα ποδι του.
Υπαρχει γιατρια;
Υπάρχει κάτι που μπορω να κανω;
 

Συνημμένα

  • received_407285674707477.webp
    received_407285674707477.webp
    55 KB · Προβολές: 24
Πέρα απο το προφανες, του να κάνεις απολύμανση στο σημείο και να δώσεις μια αντιβίωση για να αποφυγεις περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης παντα σε συνεννόηση με ένα γιατρό, θα πρεπει να σκεφτείς ένα ένα τα σενάρια που μπορεί να ευθυνονται για αυτό το αποτέλεσμα.
 
Είχε δαχτυλίδι;
Πρέπει να κάνεις νάρθηκα και να δεις άμα σώζεται το ποδαράκι
Η καλύτερη λύση είναι να το δει γιατρός βέβαια, απολυμανε την τραυματισμένη περιοχή και τον χώρο που ζεί
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση
 
Οχι δαχτυλίδι δεν ειχε.δεν εχω βαλει σε κανενα πουλακι.το υπόλοιπο ποδι δεν βρέθηκε.
Κατι το εφαγε
Γιατι αν απλα ειχε πιαστει καπου θα το έβρισκα.
 
Πριν 1 μήνα εξαφανίστηκαν 2 ζευγάρια από τα κλουβιά τους. Στην αρχή έλειψαν κάποια αυγά. Τα αίτια τα έδωσα στο ότι τα έφαγαν λόγω έλλειψης ασβεστίου.
Μετά από 2 μέρες εξαφανίστηκαν και τα 2 ζευγάρια. Να μπήκε κάποιος μέσα στο κλειδωμένο αποθηκάκι δυσκολο.
Η απάντηση είναι.. Ποντίκια η φίδια.
Η σπιτικές γατες είναι ασυνήθιστο να έχουν ένστικτο κυνηγου γιατί είναι ταϊσμενεςΌτι κάνουν το κάνουν για παιχνιδι.
Στην θέση σου θα αγχωνομουν για τρωκτικά η φίδια.
 
Δεν υπάρχει ιχνος ποντικιών και φιδιων .
Αντίθετα εχουμε πολες αδεσποτες γάτες και πολλές κουκουβαγιες καρακαξες καο αγριοπεριστερα
 
@pikos apikos κ τι στο καλό, πως του έκοψε το πόδι; με τα νύχια της; Αποκλείεται, θα έπρεπε να γίνει με ένα χτύπημα κ δεν γίνεται. Με τα δόντια της; Θα είχε όλο το καναρίνι τότε στο έλεος της. Πιο πολύ το χτύπημα μοιάζει να το έκανε σε ποντίκι, παρά σε ότι άλλο. Ακόμα κ το φίδι, δεν θα σταμάταγε στο πόδι, θα το κατάπινε. Εάν είσαι σίγουρος, κ στην τελική όπως κ ναχει "δρόσισε την" με μπόλικο νερό να σε φοβάται κ να μην ξαναμπεί κ οπωσδήποτε προστατευτικό κλουβιού.
 
Τότε κάποιο νυκτόβιο όπως ποντίκι ή κουκουβάγια, δύσκολα θα ευθύνεται. Εφόσον είδες την γάτα πάνω στο κλουβί, μάλλον αυτή το έκανε. Τώρα πως το ακρωτηρίασε, δεν ξέρουμε. Το πιθανότερο να έπιασε με το στόμα της το πόδι του καναρινιού όσο αυτό ήταν αναστατωμένο και να το έκοψε. Όπως και να έχει, σήμερα και μέχρι να φτιάξεις προστασία, πρέπει να βάλεις τα πουλάκια μέσα στο σπίτι.
 
Back
Top