Αναπαραγωγή Ξεκινάμε ξανά την προσπάθεια ζευγαρώματος των καναρινιών μου

συμβουλές σε σχέση με την αναπαραγωγή ζήτησα.
Δες αυτό:
Στην ενότητα ''ΑΡΘΡΑ'' - ''Αναπαραγωγή πτηνών'' θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.
Επίσης στην ενότητα ''Αναπαραγωγή καναρινιών'' θα βρεις πολλά θέματα φίλων του forum που αναφέρονται στις δικές τους προσπάθειες αναπαραγωγής και στα προβλήματα και τα αποτελέσματα που είχαν.
Εχθές τα έβαλα μαζί (αφού πρώτα έχω κρατήσει καραντίνα) με διαχωριστικό και σε λίγες μέρες θα το βγάλω αλλά μέχρι στιγμής δνε έχω δει κάποια κίνηση απο κανένα από τα δύο
Όπως είπαν και παραπάνω η εποχή είναι τελείως ακατάλληλη για αναπαραγωγή, είναι όμως κατάλληλη για να ξεκινήσεις να διαβάζεις για την διατροφική προετοιμασία των πουλιών έτσι ώστε να κάνεις επιτυχημένη αναπαραγωγή μετά τον Μάρτιο - Απρίλιο.

Τα πουλιά αναπαράγονται την Άνοιξη, το Καλοκαίρι αλλάζουν τα φτερά τους (πτερόρροια) και προετοιμάζονται για τον Χειμώνα που είναι περίοδος χαλάρωσης και ξεκούρασης για αυτά, οτιδήποτε διαταράξει αυτόν τον ''κύκλο'' έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων στον οργανισμό τους.

Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης παρατήρησε τα άγρια πουλιά στην περιοχή σου, κανένα δεν έχει μικρά αυτή την εποχή.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για εμάς που έχουμε την εκτροφή μας σε εξωτερικούς χώρους, όσοι έχουν εκτροφεία σε κλειστούς χώρους έχουν άλλες επιλογές και άλλα έξοδα που αφορούν τον φωτισμό, την θερμοκρασία και την υγρασία.

Εύχομαι να κάνεις τις σωστές επιλογές για να έχεις επιτυχημένη αναπαραγωγή και πάνω από όλα υγιή πουλιά !

@
συμβουλές σε σχέση με την αναπαραγωγή ζήτησα.
Και καλά έκανες. 🙂

Τα περισσότερα απ' όσα θα σε συμβουλεύαμε βρίσκονται συμπυκνωμένα στο άρθρο που σου προτείνει ο Γιάννης στο προηγούμενο από το δικό μου μήνυμα. ΜΕΛΕΤΗΣΕ το προσεκτικά και αν θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε επί μέρους σημεία του, εφόσον χρειάζεσαι περισσότερες εξηγήσεις. Αυτή θα είναι μία καλή βάση για τη συνέχεια.

μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το θέμα? Ευχαριστώ
Η προσομοίωση εποχών δεν είναι εφικτή σε εξωτερικό χώρο. Χρειάζεται οργανωμένο χώρο εκτροφής για να μπορέσεις να το κάνεις. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι στην περίπτωσή σου δεν έχει λόγο να γίνει.

Τέλος, οι συμβουλές που θα σου δώσουμε εδώ έχουν ως γνώμονα την ευζωία των πουλιών. Η αναπαραγωγή των καναρινιών Δεκέμβριο μήνα δεν είναι ανέφικτη ακόμη και σε μη οργανωμένο χώρο, απλά δεν έχει ως πρώτο ζητούμενο την ευζωία των πουλιών κάτι που για εμάς δεν αποτελεί επιλογή.

Καλησπερα Μαικ.δεν υπαρχει λογος βιασυνης οπως λενε και τα παιδια.κατσε χαλάρωσε,κανε μια προετοιμασια στα πουλακια σου και οταν ερθει ο καιρος απολαυσε το.ο μεγαλύτερος 'εχθρος' στην αναπαραγωγή για εμας τους νεους χομπιστες ειναι ο ενθουσιασμος μας και οι βιαστικές κινησεις ωθώντας τα πουλακια να αναπαραχθουν πριν την κατάλληλη εποχη.

Καλησπέρα σε όλους. Είχαμε 5 αυγουλακια, δυστυχώς έσπασε το ένα κατά την διάρκεια όπου και αφαιρέθηκε. Το τελευταίο αυγό έγινε 10 Ιανουαρίου. Δυστυχώς έως και σήμερα δεν υπάρχουν νεοσοι, έκανα και οωσκοπιση σήμερα πρώτη φορά φαινοντουσαν κούφια και είχα δίκιο οπότε δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν είχαμε μωράκια.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά τα αυγά τα 4,οι 3 κρόκοι ήταν φυσιολογικοί κίτρινοι ενώ ο ένας ήταν μαύρος φάση δεν ξέρω τι είναι αυτό οπότε τα φώτα σας.

Οποιαδήποτε συμβουλή για επόμενη αναπαραγωγή ( μακάρι ενσποροι) καλοδεχουμενη. Το ξέρω ότι δεν ειναι ο καιρός μην τα ξαναλέμε πήρα την απόφαση και τα έχω μαζί. Τώρα πειτε μου τι κάνω. Θέλω να συνεχίσω και δεύτερη αναπαραγωγή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι γόνιμα..
Ευχαριστώ

Συμβουλές ζήτησα.. Αλλά δεν πειράζει ξεχάστε το. Θα ανεβάσω αποτελέσματα όταν θα έχω.
Φίλε μου με όλο το θάρρος αλλά πλέον νομίζω ότι είδες τα αποτελέσματα.
Δεν είμαι ειδικός ούτε θα το παίξω ιστορία.
Ίσως είμαι και ο ποιο άσχετος μέσα σε αυτή την κοινότητα.
Και εγώ όταν ξεκίνησα πριν μερικούς μήνες έκανα πράγματα από τον ενθουσιασμό μου που νόμιζα ότι ήταν το καλύτερο για τα καναρίνια μου.
Μέσα από αυτή την κοινότητα κατάλαβα ότι όλα ήταν λάθος και φυσικά το πλήρωσα ακριβά, όχι με χρηματικό κόστος αλλά με ζωές.
Και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να βάλω τα καναρίνια μου να ζευγαρώσουν τώρα και να χαίρομαι αλλά δυστυχώς δεν πάει έτσι και αυτό το κατάλαβα μέσα από αυτή την κοινότητα διαβάζοντας όχι μόνο τα άρθρα "οδηγούς" αλλά και τα πολλά άρθρα σαν το δικό σου.
Τα πουλιά όπως και τα περισσότερα ζώα στη φύση δεν είναι τυχαίο ότι αναπαράγονται συγκεκριμένες περιόδους. Το κάνουν είτε λόγω θερμοκρασίας, φωτοπεριοδου, αφθονίας τροφής κλπ και όλα αυτά γιατί προσαρμόστηκαν έτσι στο πέρασμα των αιώνων ώστε να επιβιώνουν και τα ίδια αλλά και οι απόγονοί τους.
Ως προς το θέμα σου τώρα, μπήκες σε αυτή την κοινότητα και ζήτησες συμβουλές, πήρες τις απαντήσεις και ας μην ήταν αυτές που ήθελες, εσύ τελικά έκανες αυτό που ήθελες και καλά έκανες.
Αλλά νομίζω ότι μπορείς πλέον να βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα και να αφήσεις τα καναρινάκια σου να ηρεμήσουν μακριά το ένα από το άλλο και με μια καλή διατροφική προετοιμασία να ξαναδοκιμασεις σε κανένα δίμηνο περίπου που θα είναι και η κατάλληλη εποχή.

Καλημέρα σε όλους. 4 αυγά είχαμε σύνολο με το τελευταίο να είναι 7 Φεβρουαρίου. Επιτέλους χαρμόσυνα αποτελέσματα καθώς σήμερα έχω τον πρώτο νεοσοο!. Μόλις το κατάλαβα να σας πω την αλήθεια και του έβαλα κατευθείαν αυγό βραστό. Αν θέλετε, πείτε μου τι πρέπει να προσέξω. Αυγό λώρο βράδυ μισό σωστά? Το έβαλα τώρα και το βγάζω κάπου στις 4 και μετά ξανά βάζω στης 5 μέχρι της 9 έτσι?

Εύχομαι τα καλύτερα για τους νεοσσούς!
Στο τέλος αν θέλεις διατύπωσε λίγο καλύτερα την ερώτηση σου γιατί δε βγαίνει εύκολα νόημα.
Επίσης κάτι που θα πρέπει να προσέξεις είναι η υγεία της θηλυκιάς γιατί έχει προχωρήσει είδη σε δύο ωοτοκίες εκτός περιόδου και αν συνεχίσεις έτσι θα προχωρήσει σε τουλάχιστον άλλες δύο ίσως με άσχημα αποτελέσματα για την υγεία της.

Εύχομαι τα καλύτερα για τους νεοσσούς!
Στο τέλος αν θέλεις διατύπωσε λίγο καλύτερα την ερώτηση σου γιατί δε βγαίνει εύκολα νόημα.
Επίσης κάτι που θα πρέπει να προσέξεις είναι η υγεία της θηλυκιάς γιατί έχει προχωρήσει είδη σε δύο ωοτοκίες εκτός περιόδου και αν συνεχίσεις έτσι θα προχωρήσει σε τουλάχιστον άλλες δύο ίσως με άσχημα αποτελέσματα για την υγεία της.
Η τελευταία είναι έχω ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να την σταματήσω αν και τώρα με τον νεοσο αλλάζουν λίγο τα πράγματα αλλά θα ενημερωθώ αντίστοιχα. Η ερώτηση μου είναι για το αμβουλακι για να τρέφεται το μωρό, πόσες ώρες πρέπει να κάθεται μέσα στο κλουβί το αβγό και αν θα πρέπει να υπάρχει όλη την ώρα αβγό μέσα στο κλουβί

πόσες ώρες πρέπει να κάθεται μέσα στο κλουβί το αβγό
Μέχρι 3 ώρες.
θα πρέπει να υπάρχει όλη την ώρα αβγό μέσα στο κλουβί
Ναι, από το πρωί μέχρι το απόγευμα που θα κάνουν το τελευταίο τάισμα.
Επίσης θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη συνέχεια και αυγοτροφή.

Μέχρι 3 ώρες.

Ναι, από το πρωί μέχρι το απόγευμα που θα κάνουν το τελευταίο τάισμα.
Επίσης θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη συνέχεια και αυγοτροφή.
Οκ. Αυγοτροφη υπάρχει ναι. Βέβαια δεν τα έχω δει καθόλου να ταΐζουν, και δεν βλέπω και το μωρό γιατί κάθετε η μητέρα από πάνω, μακάρι να πηγαίνουν όλα καλά

Καλησπέρα σε όλους. Σημερα στις 9 το πρωί ξανά έβαλα αυγουλακι και καθώς πήγα σε κάτι δουλειές, στης 1 ή ώρα, το αυγό είχε εξαφανιστεί. Το έφαγαν όλο. Φυσικά ξαναέβαλα. Την θυληκια ούτε το πρωί ούτε μέχρι τώρα δεν την έχω δει να βγαίνει από την φωλιά για να δω τι γίνεται με τον μικρό ή με τα μικρά. Να υπενθυμίσω ότι είχα 4 αυγουλακια με το τελευταίο να έγινε 7 Φεβρουαρίου. Το μόνο σίγουρο, είναι πως το μωράκι ειανι ζωντανό καθώς ακούγετε το τσιου τσιου (ελάχιστα μόνο αν βάλεις πολύ κοντά το κεφάλι). Έχω και μια ερώτηση, σε περίπτωση που δεν θα βγουν και τα 4 ενσπορα, πως αφαιρώ τα κλούβια αυγά, ιδικά από την στιγμή που υπάρχει μωρό ή μωρά αλλά και από το ότι δεν σηκώνεται η θυληκια ούτε λεπτό? Ευχαριστώ

Αν πράγματι έκανε το τελευταίο αυγό 7/2, σημαίνει πως τώρα θα πρέπει να βγουν και τα υπόλοιπα πουλάκια (αν είναι ένσπορα τα αυγά). Χρειάζεται πολύ αυγό καθημερινά, και καλό είναι να μην βάζεις το τσόφλι.
Τώρα για τα υπόλοιπα αυγά, αν περάσουν 18 ημέρες και δεν έχουν ακόμα βγει σημαίνει πως είναι άσπορα, και μπορείς να τα αφαιρέσεις. Προσεκτικά, κάποια στιγμή που θα έχει σηκωθεί η καναρα, αφού θα χτυπήσεις ελαφρώς την φωλιά, τα μικρά θα σηκωθούν για να τραφούν οπότε εσύ γρήγορα θα πάρεις τα αυγά που θα έχουν μείνει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, καλή συνέχεια!

@Liakos18
Αν πράγματι έκανε το τελευταίο αυγό 7/2, σημαίνει πως τώρα θα πρέπει να βγουν και τα υπόλοιπα πουλάκια (αν είναι ένσπορα τα αυγά). Χρειάζεται πολύ αυγό καθημερινά, και καλό είναι να μην βάζεις το τσόφλι.
Τώρα για τα υπόλοιπα αυγά, αν περάσουν 18 ημέρες και δεν έχουν ακόμα βγει σημαίνει πως είναι άσπορα, και μπορείς να τα αφαιρέσεις. Προσεκτικά, κάποια στιγμή που θα έχει σηκωθεί η καναρα, αφού θα χτυπήσεις ελαφρώς την φωλιά, τα μικρά θα σηκωθούν για να τραφούν οπότε εσύ γρήγορα θα πάρεις τα αυγά που θα έχουν μείνει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, καλή συνέχεια!
Συγνώμη δεν κατάλαβα, θα κουνήσω την θυληκια για να βγει και μόλις τα μωρά σηκωθούν για να φάνε με ένα κουταλάκι θα βγάλω τα αυγά? Πιστεύεται είναι σωστό τώρα να ενοχλήσω την φωλιά με σκοπό να δω τι "παίζει" στην φωλια καθώς από χθες το πρωί δεν τα έχω ξαναδεί. Ευχαριστώ

Όπως είπα, όλο αυτό θα γίνει
κάποια στιγμή που θα έχει σηκωθεί η καναρα
Ναι, ελαφρά θα κουνήσεις την φωλιά για να σηκωθούν οι νεοσσοι και να μπορείς να δεις τα αυγά/αυγό που μπορεί να μην έχει βγει. Υπάρχει και η περίπτωση να είναι ταΐσμένα και να μην σηκωθούν. Θα το δεις και εκείνητην στιγμή. Μπορείς ελαφρά με το δάκτυλό σου να μετακινήσεις τα μικρά και να πάρεις τα αυγά/αυγό. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν περάσει 18 ημέρες, διότι οποιαδήποτε ενέργεια τώρα, μπορεί να αποβεί μοιραία.

@Liakos18 ναι ναι κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Βέβαια τώρα έχω το πρόβλημα ότι για την υγεία της θυληκιας δεν θέλω να προχωρήσω σε 3η γέννα αλλά θέλω να την αφήσω να ξεκουραστεί και με την σίτιση των μικρών δεν ξέρω κατά πόσο θα το κάνω σωστά, θα δούμε θα σας ενημερώσω. Χορηγών ασβέστιο καθημερινά στο νεράκι τους

Πιστεύεται είναι σωστό τώρα να ενοχλήσω την φωλιά με σκοπό να δω τι "παίζει" στην φωλια καθώς από χθες το πρωί δεν τα έχω ξαναδεί.
Δεν υπάρχει λόγος να ενοχλήσεις την φωλιά στην παρούσα φάση, για να εξαφανίζεται το αυγό τα μικρά είναι σίγουρα πάνω από 1.
Να προμηθευτείς πλαστικά αυγά (ομοιώματα), θα σου χρειαστούν στην συνέχεια.
Η κανάρα συνήθως βγαίνει από την φωλιά μια φορά πρωινές ώρες και το απόγευμα, τότε μπορείς να δεις τι γίνεται στην φωλιά χωρίς να ενοχλήσεις.

Back