Αναπαραγωγή Ο ένας από τους νεοσσούς δεν αναπτύσσεται καλά, έχει splayed legs;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Περναω και εδω τις φωτο εκτος φωλιας:
 

Συνημμένα

  • timg_0404.webp
    timg_0404.webp
    17,4 KB · Προβολές: 103
  • timg_0407.webp
    timg_0407.webp
    16,5 KB · Προβολές: 90
  • timg_0409.webp
    timg_0409.webp
    13,1 KB · Προβολές: 93
  • timg_0411.webp
    timg_0411.webp
    15,3 KB · Προβολές: 88
αριαδνη δεν ξερω πολλα απο πουλακια (το ξερεις αλλωστε) αλλα θυμαμαι ο δικος μου ο τριτος ηταν ελαφρως μικροτερος απο τους αλλους 2 (αρσενικα μου βγηκαν και τα 3 νομιζω) και απο την φωλια αργησε να βγει αλλα οι γονεις ταιζαν. Ισως να το ταιζαν τελευταιο αλλα παντως ταιζαν. Και σιγουρα ειχε μια μικρη υστερηση απο τα αλλα κι αυτο φανηκε οταν η μανα στην δευτερη γεννα μαδησε μονο αυτο και οχι τα αλλα! Αλλα μου βγηκε ο πιο ξεπεταγμενος στο τελος, αυτος που πεταξε πιο μακρυα και τον βρηκα μετα απο μερες που τον ειχε μαζεψει μια οικογενεια! Οποτε θα σου ελεγα να το βοηθησεις και να μην στεναχωριεσαι, δεν ειναι αποραιτητο να εχει προβλημα!
 
Δεν ειναι λιγο πιο μικρος.. Ειναι πολυυυ πιο μικρος. Εβαλα τις φωτο για να δειτε τα ποδια του.. Εγω φυσικα θα συνεχισω να το φροντιζω
 
Έχει πρόβλημα Αριάδνη πάντως καθώς καταλαβαίνω. Μήπως να έκανες κι εσύ αυτό με το σφουγγάρι;
 
Μα σιγουρα εχει; Μηπως επειδη αναπτυσσετε πιο αργα γι' αυτο τα ποδια του ειναι ετσι;
 
Και εγώ πιστεύω έχει πρόβλημα... Πρέπει κάτι να κάνεις τώρα που είναι μικρό και έχει εύκαμπτα ποδαράκια.. Τα ποδαράκια του ανοίγουν πολύ και δε θα πρεπε.. Ακόμη και πιο μικρά σε ηλικία καναρινάκια αν θυμάμαι καλά έχουν πιο κλειστά τα ποδαράκια τους.. ☹
 
Γιατί ασχολείσαι και θα το λύσεις, μην αγχώνεσαι, εύκολο είναι να πάρεις ένα καινούργιο σφουγγαράκι και να το κόψεις κατάλληλα ώστε να το κάνεις νάρθηκα.
 
Κοίτα βλέποντας φώτο στο ίντερνετ σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι πολύ μεγάλο. Έχει splayed legs σε μικρό βαθμό αλλά πρέπει να παρέμβεις τώρα που είναι μικρό.
Διάβασε αυτό: Lovebird μωρά - splayed legs?

Μπορείς να βάλεις σφουγγαράκι ή γάζα/χάνζαπλαστ ή ακόμα και λαστιχάκι για τα μαλλιά.
Δες:
1779969_778865552141525_272630357_n_zps1b2fb2f9.jpg
1966716_778865662141514_2134518964_n_zps5ce7c903.jpg
1962874_778866375474776_739809023_n_zpsee8f56db.jpg


Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με γάζα και επειδή το πρόβλημα είναι "ελαφρύ" σε 10 μέρες θα στρώσει πιστεύω. Δε ξέρω αν θα χρειαστεί νάρθηκα. Απλά αύριο να το κάνεις! Άμεσα!

Όσο για το τι φταίει είναι πολλές οι αιτίες αλλά εγώ πιστεύω η μεταφορά των αυγών, μια απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να οφείλεται για το πρόβλημα αυτό. Όπως και να χει καλή τύχη!
 
Χθες εφτιαξα με σφογγαρι.. Περασα μετα απο πολυ προσπαθεια τα ποδια του και αυτο επεφτε με το κεφαλι κατω.. Το ταιζω μονο εγω γιατι η "μητερα" του δεν ασχολειται μαζι του.. Νομιζω τωρα ειναι λιγο καλυτερα τα ποδια του. Εβγαλε κι αλλα φτερα..
 
Γιατί έβαλες από τώρα σφουγγάρι; Βάλε γάζα ή σχοινάκι και πιο μετά αν χρειαστεί βάζεις και το σφουγγάρι.. Εγώ θα σου πρότεινα να μην το αφήσεις.. Έστω και λίγο το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να κάνεις κάτι τώρα που είναι μικρό και φτιάχνεται..
 
Συζητησαμε με την Μαρια και ειπαμε πως το σφουγγαρακι δεν θα τον δυσκολευει τοσο.. Το καναρινι πιθανον να ειναι αδυναμο γι αυτο ανοιγε τα ποδια του ετσι.. Δεν ειχε βγει και εκτος φωλιας.. Δεν θελω να τον ταλαιπωρησω αν δεν υπαρχει προβλημα.
 
Εγώ από τις φώτο βλέπω ότι το καναρινάκι έχει splayed legs σε μικρό βαθμό αλλά όπως θες! Δικό σου το καναρινάκι, δικιά σου και η επιλογή για το τι θα κάνεις γι αυτό!
 
Οταν του εβγαλα το σφουγγαρι κοιμηθηκε.. Τοση ταλαιπωρια ηταν. Γι αυτο. Δεν ξερω. Θα τον παρακολουθω.. Αν δω και τα ποδια του συνεχισουν να εχουν προβλημα θα προσπαθησω να το φτιαξω και να το βαλω οπως μου ειπες.
 
Σήμερα φαγαμε αυγοτροφη για κόκκινα καναρίνια μαζί με αυγό.. Θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να του δίνω και σπόρους..

Ακόμη, του δίνω που και που λιγες σταγόνες με νερό και το πίνει.

Τέλος, να αναφέρω πως μένει μόνος με την μητέρα του αλλά ποτε δεν τον βρίσκω ταισμενο αρα σίγουρα δεν το ταιζει.. Σκέφτομαι να την βάλω στο μεγαλο κλουβί αφού δεν εκτελεί τα καθήκοντα της. Ποια η γνώμη σας;
 
Δώστου μέσα στην αυγοτροφη και σποράκια να δεις αν θα τσιμπήσει.. Πολλοί παίρνουν σποράκια και με το γουδοχερι τα σπάνε για να βοηθήσουν τους νεοσσους σιγά σιγά να αρχίσουν να τσιμπάνε.. Με σύριγγα το ταΐζεις ή όχι πια;

Άστο το μικρακι μόνο του και βάλε την μαμά στο μεγάλο κλουβί.

Πως είναι τα ποδαράκια του;
 
Back
Top