*Το συνηθίζουν, προσπάθησε να του αποσπάς την προσοχή Βάσω.Παιδιά έχω και ένα θέμα με το Τζιμάκο *ταΐζει τα πάντα ακόμα και το χέρι μου και ότι παιχνίδι βλέπει με πολλά χρώματα. Σήμερα είχε ένα παιχνίδι και **καθόταν λες κ το προστάτευε, αν έκανα να του το πάρω φούντωνε από τα νεύρα του, επίσης τη κίνηση ζευγαρώματος την κάνει στο χέρι το δικό μου και σε ένα μπαλάκι παιχνιδάκι το οποίο είναι ανέκαθεν το αγαπημένο του. Να κάνω κάτι για αυτό;
**Το προστατεύει, μη δοκιμάζεις να του το πάρεις και εκνευρίζεται, αισθάνεται να κυριαρχεί, από την άποψη πως τελικά δεν του το παίρνεις...
Κάποια στιγμή κρύψε το και του το ξαναδίνεις μετά από 15-20 μέρες (βλέποντας και κάνοντας).
***Ένα μπαλάκι ''αγαπημένο'' είχε και ο Κάρλο, ποτέ δεν του το έβγαλα...Από τη στιγμή που δεν γίνεται μανία, δεν είναι ''φωλιά'', κρυψώνα, δεν βρίσκω τον λόγο να το στερηθεί...
Και θηλυκά όταν έχουν συντροφιά, τίποτα δεν εγγυάται πως θα γίνουν ζευγάρι, πρόκειται για πολύ παράξενα πουλάκια.
Θεωρώ λοιπόν πως καλύτερα να έχουν ένα αγαπημένο παιχνίδι, παρά να μην μπορούν να εκτονωθούν πουθενά και να έχουν άλλου είδους ξεσπάσματα...
Φυσικά εσύ χαιδεύεις μόνο στο κεφάλι Οι ερωτογενείς ζώνες στους παπαγάλους
δεν ταΐζεις αυγό-αυγοτροφή=πρωτεΐνες,
προσφέρεις ή του κάνεις μπανάκια,
τον αφήνεις να πετάει (αν δεν γίνεται επικίνδυνο και δεν τον κυνηγάς)
και οπωσδήποτε 13-14 ώρες ησυχίας ύπνου
Τελευταία επεξεργασία: