Φροντίδα Πάει ο φλάφυ που ξέραμε

Εάν το κάνει αυτό δύσκολα θα κατεβαίνει για να έχει αλληλεπίδραση μαζί του. Σημασία έχει πρώτα να εξημερωθεί το πουλάκι εντός κλουβιού και αργότερα να γίνουν προσπάθειες να μείνει ελεύθερο στο δωμάτιο, όχι όμως όπου θέλει αυτό αλλά για να έχει κάποια ''επαφή'' με τον ιδιοκτήτη του...
 
Σήμερα έπαιξα με τον Φλαφυ και προσπαθούσα 10 λεπτά ΝΑ ΑΝΈΒΕΙ στο χέρι μου απλά και δεν ανέβηκε σε σημείο να εκνευριστω γιατί είχα πολύ όρεξη να παίξω μαζί του και χάθηκε.
[automerge]1561963229[/automerge]
Λοιπόν μετά από λίγο ηρέμησα και ξαναπροσπαθησα. Ανέβηκε και τον έβγαλα έξω 3 φορές 1 με κεχρί και 2 χωρίς. Φυσικά ομω; Μετά από λίγο πέταξε πάλι στο κουρτινοξυλο μόνο που τώρα είναι πολύ ποιο δραστήριος.. Δηλαδή κουνάει το κεφάλι του πάνω κάτω δεξιά αριστερά και πηγαίνω έρχεται... Τώρα έχει κάτσει σχετικά αριστερά και με γυρμενος το κεφάλι.. Ακόμα πάνω είναι και είμαι από κάτω και παίζω με το κινητό μου
 
Τελευταία επεξεργασία:
Mετα από λίγο ακόμα κυνήγι ανέβηκε στο χέρι μου και ενώ έπαιζα PlayStation αυτός καθόταν στο μπράτσο μου και μετά από λίγο τον έβαλα στο κλουβί.. Πάλι πέταγε όπου νανε
 
Τα πάτε μια χαρά αρκεί να μην αγχώνεσαι, γιατί βλεπω σε αγχώνει πολύ όταν πεταει.
Αν έχεις προσέξει όλα τα επικίνδυνα σημεία και το δωμάτιο είναι ασφαλές, θα κουτουλήσει βέβαια δυο τρεις φορές μεχρι να βρει τα πατήματά του, αλλά σιγά σιγά θα συνηθίσει και θα πεταει πιο σίγουρα.
Το ότι έρχεται μόνος επάνω σου είναι καλό σημαδι. Μην επιμένεις να ερθει στο χέρι σου παρα μονο οταν θελει αυτός. Συνήθως τα δικα μου οταν ειναι "γαντζωμενα" ψηλα στην κουρτίνα και με κοιτανε ειναι σημαδι "ελα να με βοηθήσεις ρε τι κοιτας;".
Αστον να ξεθαρρέψει και να είσαι προσεκτικος. Και πανω απ' ολα να μη νευριαζεις. Μπορεί εσύ να θες να παιξετε, αυτος όμως μπορει να μη θελει, πρεπει να λαμβάνεις υπ' οψιν και τα δικα του "θέλω". Κυρίως τα δικά του παρά τα δικά σου.

Πάντως βλέπω τα κατάφερες, μπράβο. Να τον βγαζεις τακτικά, συγκεκριμένες ώρες ωστε να συνηθίσει κι αυτός. Τις πρώτες φορες εκτος κλουβιου κι εγώ κυνηγουσα τον Ερνέστο και την Ταμού σαν παλαβός μπας και μπούνε μέσα. Του κάκου, μπήκαν όταν ήθελαν αυτά.

Πετάει όπου να 'ναι γιατί εξερευνεί τώρα. Μαθαίνει που είναι τα "καλα" μέρη για "άραγμα".
 
@ζιζι, Το χειροκρότημα που κολλάει;
[automerge]1561985077[/automerge]
@ErnestoTheParrotlet, Αα οκ τέλεια άρα όπου κι αν πάει τον αφήνω... Αγχονομαι γιατί χτυπάει στον τοίχο κατακούτελα και πέφτει κατο με δύναμη και φοβάμαι μην χτυπήσει.. Ναι έρχεται όταν βάζω το χέρι μου αλλά πχ του βάζω αλλά φεύγει για 2 με 3 φορές αλλά μετά έρχεται και τον περνω γενικά.. Καλα τα πάμε;
 
Nα μην αγχώνεσαι και να μην τον κυνηγάς από πίσω για να μην τρομαζει και χτυπαει συνέχεια. Ίσως θέλει λίγο την ησυχία του για να πετάξει ελεύθερα, να κατσει καπου να "ηρεμήσει". Εφ' οσον έρχεται σε σένα μετά άστον να κάθεται όπου κάτσει (ώμο, χέρι κτλ) χωρίς να τον παρεις στο δάκτυλο. Αν θέλει θα κατέβει μόνος. Πρέπει να είσαι κι εσύ ήρεμος και ψύχραιμος γιατί η ανυσηχία και το άγχος μας περνάει και στο πουλάκι. Να έχεις κλειστές κουρτίνες και να τον παρακολουθείς αλλά διακριτικά, μην καρφώνεσαι.
Μια χαρά τα πάτε,θέλει υπομονή, τα έχουμε πει. Η υπομονή είναι μια ισόβια αρετή για να συνυπάρξουμε με αυτά τα πουλάκια. Εσύ μπορεί να βλεπεις έναν φίλο, αλλά ο Φλάφυ είναι ένα φοβισμένο μωρό που δεν ξέρει ακόμα που βρίσκεται, είναι σε ένα σπίτι περιτρυγιρισμένος από γίγαντες και δεν ξέρει τι θέλουν να του κάνουν.
Οπότε άστου το χρόνο του να συνηθίσει το σπίτι και εσάς. Μην φωνάζεις όταν του μιλάς, μίλα ήρεμα και προσπάθησε να δείχνεις χαλαρός. Καταλαβαίνουν πάντα την ένταση στη φωνή μας.

Ξαναλέω πως το γεγονός ότι έρχεται μόνος του επανω σου είναι ενθαρρυντικό. Δωστου χρόνο και θα τα πηγαίνετε κάθε μέρα και καλύτερα. Μη βιάζεσαι όμως και μην εκνευρίζεσαι. Θέλει πολύ καιρό και πολύ υπομονή. Είστε και οι δύο νεαροί και η αλήθεια είναι πως δεν έχετε υπομονή αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Ένα πολύ μικρό βήμα κάθε φορά.

Θα υπάρξουν και πισωγυρίσματα αλλά δεν πρέπει να σε απογοητεύσουν. Όλες οι σχέσεις έτσι είναι, μεγαλώνοντας θα το καταλάβεις. Ο Φλάφυ θέλει να καταλάβει ότι τον αγαπάς ανευ όρων και δε θα του θυμώνεις ποτέ. Δώστου αρχικά να καταλάβει αυτό και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
 
Οκ άρα πχ αν φύγει από το χέρι μου τον αφήνω να κάτσει λίγο και μετά από λίγη ώρα τον περνω το θέμα είναι πως εκεί ψηλά που είναι με το που ανέβω στην καρέκλα για να τον πάρω φοβάται και πετάει... Έτσι πως θα τον πάρω από εκεί... Μονο όταν είναι στο πάτωμα ανεβαίνει και αυτό μετά από προσπάθεια
 
Αν τον βλεπεις και καθεται ήρεμος εκει που κάθεται να τον αφήνεις. Ξέρεις κατα τη διάρκεια της ημέρας ίσως παρουν και κανέναν κλεφτό υπνάκο κατα τη διάρκεια του καθησιού τους. Να τον αφήνεις να ξεκουράζεται. Αν οταν ανεβαίνεις στην καρέκλα πετάει, τότε να μην το κάνεις. Θα κατέβει μόνος του. Συνέχισε την προσπάθειά σου όταν είναι στο πάτωμα. Οπως φαίνεται το πουλάκι φοβάται ακόμα και είναι φυσικό.
Μην ξεχνάς πως πρώτη φορά είναι "ελεύθερος" και ίσως δεν ξέρει ακόμα τι να κάνει. Ακόμα δεν ξέρει να σκεφτεί για ποιό λόγο τον βγαλατε έξω.Άφηνέ τον λοιπόν να κάνει τα δικά του και μην τον ζορίζεις να έρθει σε σένα.
Και ψυχραιμία και άνεση όπως είπαμε. Ολα θα πάνε καλά. Στον παιδότοπο μπορείς να του έχεις και λίγο νεράκι και φαγάκι σε περίπτωση που πεινάσει.
 
Μια χαρά τότε.
Αφού τον τρομάζει η καρέκλα μην ανεβαίνεις, αστον να έρχεται μόνος του. Θα μάθει να πεταει και να προσγειώνεται και σωστότερα ετσι.
Βήμα το βήμα μαθαίνουμε κι εμείς, τώρα αφήνουμε την καρέκλα κατα μέρος.
Μια χαρά προχωράει η εκπαίδευσή σας Μιχάλη, αργά και σταθερά.
 
Νομίζω θα το φοβηθεί και το ξύλο. Αν φτάσει η ώρα να μπει στο κλουβί και δεν έχει κατέβει ή αν κάθεται πάνω απο μισή ώρα εκεί και δείχνει φοβισμένος δοκίμασε το ξύλο. Αν το φοβηθεί επανέλαβε απαλά και μιλώντας του ήρεμα την κίνηση με την καρέκλα. Μην βιαστείς όμως, αν δεις οτι βολεύεται εκεί που παει και δε δείχνει ταραγμένος να τον αφήνεις να ηρεμήσει όση ώρα χρειαστεί.
 
Το κάθε πουλάκι είναι διαφορετικο και η κάθε περίπτωση επίσης. Το παπαγαλάκι σου μόλις που άρχισε να σε εμπιστεύεται μετά από όσα έχετε περάσει κι οι δυο. Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν έτοιμο να βγει από το κλουβί αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν πρέπει να το βγάζεις με το ζόρι και δεν πρέπει να το κυνηγάς. Όταν το κυνηγάς τρομάζει και σε φοβάται. Υποτίθεται ότι τα βγάζουμε έξω από το κλουβί για να περνάνε καλά και όχι για να φοβούνται.
Επομένως πρακτικές του τύπου "πεντάλεπτο-δεκαλεπτο κυνήγι" καταλαβαίνεις ότι σαν γυρίζουν παλι πίσω.
 
Καλησπέρα..
Λοιπόν.. Από τότε έχουν γίνει πράγματα... Ήρθε ο παππούς μου από το εξωτερικό και έτσι ο Φλαφυ έμενε μόνος του γιατί ασχολούμαστε με τον παππού... Δύο μεσημέρια που ο παππούς κοιμόταν προσπαθησα να τον βγάλω... Την πρώτη φορά δεν ανέβηκε καθόλου και όποτε έκανα κίνηση με το χέρι για να τον πάρω πέταγε στα κάγκελα.. Την δεύτερη φορά μετά από πάλι ένα 5 λεπτό που πέταγε στο κλουβί ηρέμησε και γρήγορα ανέβηκε στο χέρι μου αλλά με το που έκανα να κουνηθω έφυγε... Τι κάνουμε;Επίσης... Του αρέσουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΆ Πολύ η σπόροι Τσια... Του έβαλα ένα μπολ γεμάτο και σήμερα το βρήκα αδιο (μπολακι που βάζουμε μέσα βιταμίνη όχι σαν αυτό που μπαίνει η τροφη).. Μπορεί να τρώει όσο θέλει ή με μέτρο; Ευχαριστώ
 
Και τα δικα μου τρωνε chia (ιδίως η μικρή) χωρίς σταματημό. Κακό δεν είναι αρκεί να μην παραμελεί την "κύρια" τροφή του. Θα του βάζεις κάθε 2 μέρες μια μικρή ποσότητα για να μη του λείπει, αργότερα μπορείς και να τη μειώσεις οταν βρεις και κατι αλλο που θα του αρεσει. Δοκίμασε κινόα, νίζερ, αυτά τα αγαπάνε πολύ.
Οπως είπαμε το πουλάκι είναι μεγάλη δέσμευση όταν το παρατάς σε "παρατάει". Υπομονή και χωρίς απελπισίες, θα συνεχίσεις τα ίδια βήματα για να τον ξαναφέρεις κοντά σου. Ποτέ όμως με το "ζορι" να βλέπεις ότι θέλει και ο ίδιος να έρθει.

Κατ' εμέ μη βάζεις το χέρι σου καθόλου μέσα στο κλουβί, περίμενέ τον να βγει και αν θέλει αυτός να έρθει. Πρέπει άλλωστε να μάθει να βγαίνει και μόνος του.

Υπομονή, τίποτα δε χάνεταικαι μην αγχώνεσαι, δεν έγινε τίποτα τρομερό.
 
Back
Top