Άρα εγώ τώρα τι να κάνω; κάθε μέρα το χέρι μου μέσα ή τέλος το χέρι; Εγώ φοβάμαι ότι δεν θα βγει ποτέ μόνο του..
Πιστεύετε θα έρθει γιατί και ποιο παλια το είχα κάνει για κάνα μήνα και δεν ήρθε ποτέΚαλύτερα να αποφεύγεις το χέρι γιατί όπως είδες οταν είναι αγχωμένος πεταει στα κάγκελα. Αυτό δεν είναι καλό για το κλουβάκι. Ισως αν δοκίμαζες να τον προσελκύσεις με καποιο σνακ, ίσως ενα μπολ με chia.
Εφ' όσον αποφασισει να βγει έξω, που ίσως πάρει καιρο γιατι μιλάμε για ένα πουλάκι που έχει "αναμνήσεις" που το τρομάζουν, σίγουρα θα έρθει. Η δική μας μικρή που την πήγαμε "λάου-λάου" απ' την αρχή έκανε κανα τρίμηνο να έρθει σε μένα και ακόμα και σήμερα έρχεται σπάνια εκτος αν την πάρω εγώ. Οπότε υπομονή. Επειδή είπες οτι τρομάζει ακόμα καποιες φορές στη θέα του χεριού σου ίσως είναι καλύτερα να τον αφήσεις πιο "λάσκα" για να το αποφασίσει μόνος του.Πιστεύετε θα έρθει γιατί και ποιο παλια το είχα κάνει για κάνα μήνα και δεν ήρθε ποτέ
Οκ θα αρχίσω και θα δούμε.. ΕυχαριστώΕφ' όσον αποφασισει να βγει έξω, που ίσως πάρει καιρο γιατι μιλάμε για ένα πουλάκι που έχει "αναμνήσεις" που το τρομάζουν, σίγουρα θα έρθει. Η δική μας μικρή που την πήγαμε "λάου-λάου" απ' την αρχή έκανε κανα τρίμηνο να έρθει σε μένα και ακόμα και σήμερα έρχεται σπάνια εκτος αν την πάρω εγώ. Οπότε υπομονή. Επειδή είπες οτι τρομάζει ακόμα καποιες φορές στη θέα του χεριού σου ίσως είναι καλύτερα να τον αφήσεις πιο "λάσκα" για να το αποφασίσει μόνος του.
Οπως σου είπα κύριο συστατικό είναι η υπομονή και η συνεχής, μα συνεχής ενασχόληση. Είδες ότι με σύστημα είχαμε αποτελέσματα, έτσι θα έρθουν και τα επόμενα, συστηματικά, υπομονετικά και με πολύ χρόνο.
Μιχάλη, το θέμα το έχεις εσύ κι όχι το πουλάκι. Ακόμη κι αν το πάρει κάποιος και το εξημερώσει, απέναντι σου θα εξακολουθήσει να έχει την ίδια συμπεριφορά όταν τον πάρεις πισω. Μην το βάζεις κάτω. Σκέψου ότι και όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα δεν είναι λίγα. Αγάπησε από την αρχή τον παπαγάλο σου όπως ακριβώς είναι και ξεκίνησε πάλι έναν νέο κύκλο εκπαίδευσης δικής σου πρωτίστως και δευτερευόντως του φλαφυ.Από το κακό στο χειρότερο πάμε... Δεν ανέβενει καλά καλά στο χέρι μου.. Τσάμπα κόπος τελικά... Όταν το πήρα νόμιζα πως μπορούσα να το διαχειριστώ αλλά τελικά από τι φαίνετε δεν μπορώ και τον ήθελα πολύ τον παπαγάλο ήρεμο... Μάλλον θα τον αφήσω έτσι άγριο... Δεν μπορώ και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... Παλεβω 1 χρόνο και δεν υπάρχει περίπου καμία βελτίωση
[automerge]1563954695[/automerge]
Υπάρχει κάποιο μέρος όπως είναι πχ για εξημέρωση σκύλου να υπάρχει και για εξημέρωση παπαγάλου... Ή κάποιος που να ξέρει από εδώ πέρα και να μπορεί να μου τον κρατήσει λίγο ώστε να τον ηρεμήσει και να μιυ τον δώσει ήρεμο; Μιας κάθε εγώ δεν μπορώ καθόλου;.. Ευχαριστώ
Θα συγνώμη. Το κάνω ένα χρόνο και με το ζόρι ανεβαίνει στο χέρι μου... Ποια αρχίζω το λύκειο.. Δεν Ν θα μπορώ να ασχολούμαι μαζί του διότι αν ήταν ήρεμος θα διάβαζα μαζί του.. Τώρα τι να κάνω να κάθομαι μισή ώρα... Και που κάθομαι δεν κάνει τίποτα... Όλος μου ο κόπος πάει στραφη.. Το αγαπάω γιαυτο έκανα και έναν χρονο προσπάθεια αλλά ποια κουραστικά.. Δεν είναι λογικό να έχω ξενερώσει;Μιχάλη, το θέμα το έχεις εσύ κι όχι το πουλάκι. Ακόμη κι αν το πάρει κάποιος και το εξημερώσει, απέναντι σου θα εξακολουθήσει να έχει την ίδια συμπεριφορά όταν τον πάρεις πισω. Μην το βάζεις κάτω. Σκέψου ότι και όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα δεν είναι λίγα. Αγάπησε από την αρχή τον παπαγάλο σου όπως ακριβώς είναι και ξεκίνησε πάλι έναν νέο κύκλο εκπαίδευσης δικής σου πρωτίστως και δευτερευόντως του φλαφυ.
Όχι δεν είναι λογικό να έχεις ξενερώσει. Μιλάμε για μια ψυχούλα και όχι για μια κούκλα που την βαριομαστε και ξενερωνουμε επειδή δεν κάνει όσα έλεγε η συσκευασία. Ακόμη κι αν ήταν εξημερωμένο δεν θα καθόταν σε μια γωνιά να σε κοιταζε οταν διαβάζεις. Παλι θα ήθελε ενασχόληση και ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Το ότι αρχίζεις το λύκειο και αυξάνονται οι υποχρεώσεις σου το ήξερες και πριν πάρεις το πουλάκι και παρόλα αυτά ανελαβες αυτή την ευθύνη.Θα συγνώμη. Το κάνω ένα χρόνο και με το ζόρι ανεβαίνει στο χέρι μου... Ποια αρχίζω το λύκειο.. Δεν Ν θα μπορώ να ασχολούμαι μαζί του διότι αν ήταν ήρεμος θα διάβαζα μαζί του.. Τώρα τι να κάνω να κάθομαι μισή ώρα... Και που κάθομαι δεν κάνει τίποτα... Όλος μου ο κόπος πάει στραφη.. Το αγαπάω γιαυτο έκανα και έναν χρονο προσπάθεια αλλά ποια κουραστικά.. Δεν είναι λογικό να έχω ξενερώσει;
Στο μόνο που ''διαφωνώ'' μαζί σου Διονύση, είμαι σίγουρη πως θα περνούσατε όλοι καλά... Διαπιστωμένο, οι βόλτες και τα ταξίδια συσφίγγουν σχέσεις και η αλλαγή περιβάλλοντος ανανεώνει επίσης (όλους) :).Εμείς έχουμε να πάμε 4 χρόνια διακοπές για να μην ταράξουμε τα πουλιά.
Aπλά δεν θέλουμε να τους στερήσουμε την καθημερινότητα Σισσυ. Την τελευταία φορά που είχαμε παει όντως ο μικρούλης πέρασε καλά. Αλλά έχουμε μάθει να περνάμε καλά όλοι μας και μένοντας τριγύρω.Στο μόνο που ''διαφωνώ'' μαζί σου Διονύση, είμαι σίγουρη πως θα περνούσατε όλοι καλά... Διαπιστωμένο, οι βόλτες και τα ταξίδια συσφίγγουν σχέσεις και η αλλαγή περιβάλλοντος ανανεώνει επίσης (όλους) :)
Τέλεια, πολύ καλό αυτό για όλους!Aπλά δεν θέλουμε να τους στερήσουμε την καθημερινότητα Σισσυ. Την τελευταία φορά που είχαμε παει όντως ο μικρούλης πέρασε καλά. Αλλά έχουμε μάθει να περνάμε καλά όλοι μας και μένοντας τριγύρω.
Έχει πολύ ενδιαφέρον η τοποθέτηση σου Σίσσυκαλό θα ήταν ν΄ανοίξουν κάποιο άλλο θέμα ώστε να παραθέσουμε τις εμπειρίες μας, πιστεύω πως αξίζει να το συζητήσουμε
Μιχάλη ούτε χαζός είσαι ούτε κακός. Νέος είσαι και είναι φυσικό η υπομονή σου να είναι περιορισμένη. Απλώς φίλε μου σκέψου ότι όση ανάγκη έχεις εσύ να "ζήσεις" αυτά που θες, πόσο φόβο και ταραχή νιώθει ένα πλάσμα που και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας αφού δε μιλάμε την ίδια γλώσσα, και έχει κι αυτό τη λαχτάρα να "ζήσει" τη ζωή του και δεν ξέρει πως να το κάνει και αν θα του επιτραπεί.Οκ.. Θα τα ξανακάνω όλα και βλέπουμε
Νομιζε οπως ο καθενας μας οτι ο παπαγαλακος του θαναι μελι γαλα Ζωη!Όχι δεν είναι λογικό να έχεις ξενερώσει. Μιλάμε για μια ψυχούλα και όχι για μια κούκλα που την βαριομαστε και ξενερωνουμε επειδή δεν κάνει όσα έλεγε η συσκευασία. Ακόμη κι αν ήταν εξημερωμένο δεν θα καθόταν σε μια γωνιά να σε κοιταζε οταν διαβάζεις. Παλι θα ήθελε ενασχόληση και ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Το ότι αρχίζεις το λύκειο και αυξάνονται οι υποχρεώσεις σου το ήξερες και πριν πάρεις το πουλάκι και παρόλα αυτά ανελαβες αυτή την ευθύνη.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας