Φροντίδα Πάει ο φλάφυ που ξέραμε

Το χέρι στο κλουβί δε το βάζουμε, το έχουμε ξαναπεί πριν πολύ καιρό. Ανοίγεις την πόρτα και το πουλάκι κάνει οτι θελει, χωρις να βαζουμε χερι μεσα. :)
Ξέρω ότι σε εχει πιασει ανησυχια και αγωνια αλλα θα επιμενω "σπαστικα" κι εγώ. Υπομονή
 
Το χέρι στο κλουβί δε το βάζουμε, το έχουμε ξαναπεί πριν πολύ καιρό. Ανοίγεις την πόρτα και το πουλάκι κάνει οτι θελει, χωρις να βαζουμε χερι μεσα. :)
Ξέρω ότι σε εχει πιασει ανησυχια και αγωνια αλλα θα επιμενω "σπαστικα" κι εγώ. Υπομονή
Οκ.. Θα το κάνω έτσι
 
Οκ.. Θα το κάνω έτσι
Μιχάλη το ξέρω ότι κουράστηκες αλλά πίστεψέ με, επιμένω γιατί ξέρω ότι το πουλάκι είναι σε χειρότερη κατάσταση.
Σκέψου ότι σκοπός μας όποτε παίρνουμε ένα πουλάκι πρέπει να είναι αρχικά να βρούμε ένα "δίαυλο" επικοινωνίας, έναν τρόπο να του δώσουμε να καταλάβει ότι δε θέλουμε να του κάνουμε κακό και παράλληλα να μπορέσει κι αυτό να μας δείξει τι ακριβώς θέλει.
Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί. Συχνά παίρνει πολύ καιρό, και αιτίες είναι πολλές. Πότε η δική μας απειρία και ανυπομονησία, πότε οι λάθος κινήσεις που μπορεί να κάνουμε, πότε κάτι στο περιβάλλον που δεν το περιμένουμε. Το πουλάκι πάντως δε φταίει ποτέ. Ο Φλάφυ σας δείχνει τι θέλει με τον τρόπο που μπορεί.

Ας ξεκινήσουμε να προσπαθήσουμε να "αποκρυπτογραφήσουμε" την συμπεριφορά του μαζί, έστω και αν είμαι μακριά και δεν τον βλέπω.
Αρχικά σας λέει "εξω τα χέρια απ' το κλουβί μου γιατί φοβάμαι". Αυτό είναι ξεκάθαρο και θα πρέπει να το σεβαστείτε.
Στη συνέχεια αφού ανοίγεις την πόρτα και δε βγαίνει έξω σημαίνει ότι φοβάται "κάτι" που γίνεται έξω. Ή δε θέλει κάτι. Πχ δε θελει να τον "κυνηγήσεις" να ανέβει επάνω σου. Ή σκέφτεται για να πάρει τις αποφάσεις του αν θα βγει ή όχι και που θα παει. Εάν τον ενοχλήσουμε πάλι, η διαδικασία ξεκινάει απ' την αρχή και το πουλάκι μπερδεύεται ακόμα περισσότερο. Οπότε κι εδώ κάνουμε όπως είπαμε. Ανοίγουμε το κλουβί και τον αφήνουμε να αποφασισει αυτός. Την πόρτα του κλουβιου θα την ξανακλείσεις όταν θα έρθει η ώρα που κανονικά θα τον ξανάβαζες μέσα. Αστον να έχει την ελευθερία να αποφασίσει που θα μείνει, με ανοικτή την πόρτα για ώρα. Εσύ στο μεταξύ ασχολήσου με ότι κανονικά θα έκανες, χωρίς να "καρφώνεσαι" σε αυτόν ή να τον πιέζεις.

Ας ξεκινήσουμε έτσι και ένα ένα θα τα βρούμε σίγουρα.
 
Μιχάλη το ξέρω ότι κουράστηκες αλλά πίστεψέ με, επιμένω γιατί ξέρω ότι το πουλάκι είναι σε χειρότερη κατάσταση.
Σκέψου ότι...
Σε όλα αυτά να προσθέσω ότι βγάζουμε έναν παπαγάλο έξω για να περάσει καλά, να παίξει και κυρίως να πετάξει και να ξεπιαστει. Αυτό που θα εκανα εγώ λοιπόν είναι να ανοίγω την πόρτα, να αφήνω σε ευδιάκριτο μέρος παιχνίδια και τις αγαπημένες του λιχουδιές και η απόφαση θα ήταν δική του. Και όλα αυτά μόνο για το καλό του, επειδή θεωρώ ότι εχει ανάγκη να πετάει. Έχω και τώρα ένα άγριο παρροτλετ που προσπαθώ να εξημερωσω. Ίσως εξημερωθεί, ίσως πάλι και όχι. Δεν είναι όλα τα πουλάκια ίδια. Δικός μου στόχος πριν αρχίσω την εξημερωση και των 3 ήταν να μην με φοβούνται όταν αλλάζω τις τροφές τους ή καθαρίζω τα κλουβιά, να βγαίνουν για να ξεπιανονται και με κάποιον τρόπο να τα επιστρέφω στο κλουβί. Αφού κατακτήσεις αυτούς τους στόχους, τον τέταρτο στόχο θα τον κατακτήσει μόνο του το πουλάκι όταν θα σε πλησιάσει και θα αναζητήσει τη συντροφιά σου. Αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό, να θυμάσαι ότι ό,τι κάνεις το κάνεις για το καλό του παπαγάλου και όχι για να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου.
 
Σήμερα εχουμε λίγο καλύτερα νέα.. Είχα ξεχάσει να πω στην μητέρα μου να μην βάζουμε χέρι μέσα και τα λοιπά και εγώ σήμερα έλειπα και της είπα να πεξει λίγο μαζί του.. Όταν ήρθα είχε αρχίσει είδη να παίζει 2 λεπτά πριν.. Η φώτο είναι στο χολακι που είμαστε και εγώ έχω ανοίξει ίσα ίσα την πόρτα μην τρομάξει αλλά και να μην πάει στον σκύλο
[automerge]1564681613[/automerge]
Ξέχασα να βάλω την φωτογραφία... Ορίστε.
[automerge]1564682693[/automerge]
Καλύτερα δνε είναι;
 

Συνημμένα

  • IMG_20190801_203237_800x800.webp
    IMG_20190801_203237_800x800.webp
    10,8 KB · Προβολές: 20
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραία ήρθε στο χέρι, καλό είναι αυτό αν και η στάση του δείχνει ακόμα επιφυλακτικότητα. Ας συνεχίσουμε το "παιγνίδι" που κάναμε Μιχάλη, τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Ο Φλάφυ φαίνεται να σου λέει "ήρθα εδώ αλλά περιμένω να δω αν θα με πειράξεις". Μην κανεις κινήσεις προς αυτόν και άστον να είναι στα χέρια σας ή επάνω σας για όσο θέλει. Επισης να μην εχεις το σκυλο στο ίδιο δωματιο οταν τον βγαζεις είναι εξαιρετικα επικίνδυνο.

Οσο μου λες και μου γραφεις αναλυτικά τις κινήσεις του Φλάφυ τόσο θα προσπαθώ να τις "μεταφράζω" μήπως καταφέρουμε μαζί όπως σου είχα πει να "αποκρυπτογραφήσουμε" τη γλώσσα του και να συννενοηθείς μαζί του.
 
Και όποτε βλεπεις καποια αντιδραση του Φλαφυ που θέλεις να την "μεταφρασουμε" να τη γραφεις εδώ ώστε να προσπαθούμε μαζί να δουμε τι θέλει να πει ο φιλαράκος σου.
 
@valasia, Το έχω διαβάσει ευχαριστώ
[automerge]1564769655[/automerge]
Καλησπέρα. Σήμερα παίξαμε πάλι αλλά αυτή την φορά πιστεύω ειχαμε μεγαλύτερη πρόοδο.. Σήμερα της είπα πάλι να παίξει λίγο... Έβαλε μια φορά το χέρι έφυγε έβαλε δεύτερη φορά το χέρι έφυγε. Είπε να το βάλει μια τελευταία φορά και ανέβηκε... Όλα αυτά και εχθές και σήμερα ΧΩΡΙΣ κεχρί. Τον είχε πολύ ώρα έξω... Μετά από λίγο πέταξε.. Πήγε να πετάξει αλλά το μόνο μέρος που μπορούσε να κάτσει ήταν ένα μονόζυγο που έχω.. Η μητέρα μου με το που έκατσε στο μονόζυγο αγχοθηκε και με φώναξε(είμαι από έξω επειδή με φοβάται) αλλά μέχρι να ανοίξω την πόρτα τον είχε πάρει... Μετά από λίγο βαρέθηκε και ήθελε να τον βάλει μέσα.. Το θέμα όμως είναι ότι δεν έμπαινε μέσα και ενώ τον πήγαινε μέχρι την πόρτα και ποιο μέσα δεν έφευγε.. Έτσι σκέφτηκα να δω τι θα κάνει αν μπω μέσα.. Από την στιγμή που μπήκα σαν να αγχοθηκε.. Μετά από λίγο η μητέρα μου πήγε να τον βάλει στο χέρι μου αλλά ήταν έτοιμος να φύγει και τον αφήσαμε.. Μετά με το που προσπάθησε να τον βάλει μέσα και ειμουν και εγώ μέσα μπήκε... Τι να κάνω τώρα;
 

Συνημμένα

  • received_494387354439303_600x800.webp
    received_494387354439303_600x800.webp
    25,3 KB · Προβολές: 16
  • received_2459976520692452_600x800.webp
    received_2459976520692452_600x800.webp
    29,7 KB · Προβολές: 16
  • received_562289860974594_600x800.webp
    received_562289860974594_600x800.webp
    21,3 KB · Προβολές: 14
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top