Ασθένειες Παπαγαλάκι μπάντζι άρρωστο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisam

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2020
Μηνύματα
186
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Έχω ένα μικρό ήρεμο μπάντζι το οποίο το έχω μεγαλώσει σχετικά μικρό με σύριγγα. Ενώ ο αδερφός του απογαλακτηστηκε εδώ και περίπου 10 ημέρες αυτός εξακολουθεί να ζητάει την κρέμα του. Ερχόταν από το δωμάτιο που τον έχω μαζί με άλλα 4 όταν πηναγε και καθόταν στο χέρι μέχρι να του δώσω να φάει. Όπως καταλαβαίνετε με την κρέμα είχε γίνει λίγο χαλιά. Απόφασησα να τον πλέινω λιγάκι . Τον επλεινα και τον στέγνωσα λίγο με το πιστολακι Μαλλίων. Από το Σάββατο που το έκανα ενώ έχει όρεξη για φαγητό έχει σταματήσει να έρχεται μόνος του αλλά και να πετάει. Γενικά τα κόπρανα του λόγο κρέμας υποθέτω είναι αραιά. Δεν τον βλέπω να έχει ούτε συνάχι ,ούτε να τρέχει η μύτη ή τα μάτια του. Λέτε να του δημιούργησα στρες; Πάντως και το φτέρωμα του δεν δείχνει να το προσέχει ιδιαίτερα ενώ ξεκουράζεται ακόμη και στον ύπνο με τα δύο του πόδια. Θα προσπαθήσω να αναιβασω και κάποιες
 
Γενικά το ρεύμα αέρα είτε ζεστό είτε κρύο δεν βοηθά τα μπάτζι. Και το στρεσ πάντα μπορεί να είναι παράγων. Όταν χρησιμοποιώ το σεσουάρ στον εαυτό μου τα μπάτζι μου το λατρεύουν, όπως και όλους τους βομβώδεις θορύβους, αλλά είναι πολύ καυτό για εκείνα. Τέτοιες μέρες που κάνει πια κρύο, βάζω το αερόθερμο νωρίτερα ώστε να ζεσταθεί ολόκληρο το δωμάτιο και έτσι όταν πια μπουν στο νερό στεγνώνουν γρήγορα. Άλλωστε το καταλαβαίνουν και μόνα τους να σταθούν στον ήλιο.

Υπάρχουν οδηγίες για το πώς ανεβαζουμε φωτογραφίες εδώ. Αν δεν μπορέσετε, τι εννοειτε ότι δεν προσέχει το πτέρωμα? Δεν καθαρίζεται τόσο συχνά ή είναι πια εμφανώς βρώμικος κι αν ναι, πού? Στην κλοάκη, λόγω υγρών περιτωμάτων?
 
Καλησπέρα. Δυστυχώς έφυγε. Πιθανόν να έφταιγα εγώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό το μεσημέρι που κάθονταν οι κόρες μου στο σαλόνι πάει ένα άλλο και κρύβεται μέσα στα μαξιλάρια. Όπως καταλαβαίνετε δεν το πήραν χαμπάρι και έσκασε. Κοντεύω να σκάσω από την στεναχώρια. Οι μικρές όλο κλάμα.
 
Έχω ένα μικρό ήρεμο μπάντζι το οποίο το έχω μεγαλώσει σχετικά μικρό με σύριγγα. Ενώ ο αδερφός του απογαλακτηστηκε εδώ και περίπου 10 ημέρες αυτός εξακολουθεί να ζητάει την κρέμα του.

Δεν μας είπες την ακριβή ηλικία του καθενός πουλιού. Δεν απογαλακτίζονται όλα με τον ίδιο ρυθμό. Πιθανότατα να μην έφταιγες κι εσύ όμως. Σχετικά με το άλλο που σου διέφυγε της προσοχής λυπάμαι περισσότερο. Είναι ατύχημα που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Δυστυχώς όμως κι αυτά συμβαίνουν και τονίζουν πόσο επικίνδυνα μπορούν να είναι τα "ασφαλή" σπίτια μας για τα πουλιά μας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τα παιδιά και τα μικροσκοπικά πουλιά για να προλαμβάνονται τέτοιες καταστάσεις.
 
Back
Top