Φροντίδα Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτη ειναι η ποτιστρα που εχω.. Δεν ξερω αν φαινεται καθαρα το συρματακι που σας ελεγα. Να προσθεσω οτι η συγκεκριμενη ποτιστρα ειναι κυριως για τρωκτικα αλλα και για μικρα πτηνα, οπως αναγραφεται πανω. Δεν βρηκα αυτοματη ποτιστρα αποκλειστικα και μονο για πουλια.
 

Συνημμένα

  • 20141013_111357-1-1.webp
    20141013_111357-1-1.webp
    5,5 KB · Προβολές: 149
Ειρήνη, καλύτερα να τις αλλάξεις με αυτές που προορίζονται αποκλειστικά για πουλιά. Είναι κρίμα να παιδεύεσαι.

13518
 
Αυτη ειναι η ποτιστρα που εχω.. Δεν ξερω αν φαινεται καθαρα το συρματακι που σας ελεγα. Να προσθεσω οτι η συγκεκριμενη ποτιστρα ειναι κυριως για τρωκτικα αλλα και για μικρα πτηνα, οπως αναγραφεται πανω. Δεν βρηκα αυτοματη ποτιστρα αποκλειστικα και μονο για πουλια.

ίδια αρχή λειτουργίας έχουν, οπότε μην ανησυχείς.

Μαζί γράψαμε Σταύρο!
 
Σας ευχαριστω, δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν ειδικες για πουλια 😛
Θα ψαξω να βρω τετοια λοιπον γιατι οντως αυτες που εχω δεν βολευουν καθολου!
 
κε. Μακη δουλευω σπαστο ωραριο,τα μεσημερια πρεπει να ειμαι σπιτι. Τα πουλια δυστηχως δε τα εχω στον ιδιο χωρο. Το καθε λεπτο μετραει. Προσωπικα ναι για μενα ειναι προβλημα, αμα σκεφτειται οτι μερικες φορες φτιαχνω τα πραγματα στα πουλια τρεχωντας
Ενας λόγος παραπάνω να έχεις ποτίστρες με μπίλια. Για εκτροφείς με περιορισμένο χρόνο σαν κι' εσένα φτιάχτηκαν. Μ' αυτές και μια μέρα να μην αλλάξεις νερό δεν χάλασες και ο κόσμος.
 
κε. Μακη νερα αλλαζω καθε 2η μερα ετσι και αλλιως! Τεσπα θα παρω μια να δοκιμασω, απλα το βλεπω δυσκολο.
γνωριζω οτι ειναι οτι καλυτερο για την υγειινη των πουλιων, απλα το κοιταω συνολικα
 
Το θέμα είναι να πάρεις και να δουλέψεις την πρώτη. Μετά απο λίγο, το πρώτο κυβοτιάκι με 24, το βλέπω σίγουρο. :)
 
τις κλασικές ποτίστρες τις έχω σταματήσει εδώ και χρόνια χρησιμοποιούσα πλαστικές αυτόματες με μπίλια όπως στην φωτό του Stavros ... και αυτές εδώ και τρία χρόνια τις αντικατέστησα με αυτές με μπίλια που είναι για τρωκτικά... Κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με το πλεονέκτημα ότι είναι απο μαλακό πλαστικό και δεν σπάνε ή ραγίζουν αν σου πέσουν... Θέλει όμως προσοχή στην στερέωση να μην τις σφιξουμε και πιεστει η μπίλια...
 
για να μην αγχωνεσαι μπορεις στην αρχη να εχεις και τις δυο, οταν θα δεις οτι πινει απο την μπιλια αφαιρεις την συμβατικη.

αν και μολις διψασει ειναι σιγουρο οτι θα την βρει την ακρη ακομη και αν εχεις μονο με μπιλια.

οπως λεει και ο τιτλος κυκλοφορουν στο εμποριο νεες ποτιστρες που εξαλειφουν τα προβληματα που ειχαν οι ποτιστρες με μπιλιες(τον φοβο οτι μπορει να κολλησει η μπιλια).
μεχρι στιγμης οσοι τις εχουν χρησιμοποιησει πινουν νερο στο ονομα τους.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αν συμβεί αυτό θα τα δείς ακόμα και "κατακόρυφο" να κάνουνε για να βάλουν
το ράμφο τους στην μπίλια.
και για του λόγου το αληθές ορίστε και μια φωτογραφία! Όπως ακριβώς το περιέγραψε ο κύριος Μάκης!
1528453.webp
 
Παιδιά εγώ χρησιμοποιώ και τις δύο κατηγορίες, κλασικές και μπίλιας. Στην αρχή τις έβλεπα με δυσπιστία πλέον όμως δεν ξαναπαίρνω κλασικές και σιγά σιγά θα τις αντικαταστήσω όλες. Τις πλένω με αυτό το εργαλείο για μωρά και το σημείο στην μπίλια με μία μπατονέτα για τα αυτιά. Ξεγνιάζεις... ιδιαίτερα εάν έχει κανένα πουλί σαν ένα δικό μου που την ποτίστρα την κάνει "χωματερή Λιοσίων"... Πέρασαν και την δοκιμασία του ισχυρού ψύχους, εδώ τον χειμώνα το 0 ή - είναι συνιθισμένη κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια αλλάζουμε το νερό δυό τρεις φορές επειδή γίνεται πάγος αλλά και στις ανοιντές το ίδιο συμβαίνει. Θα σας εκμυστηρευτώ πως κάποτε είδα κλεφτά και με ενδιαφέον, αυτές που γράφει ο Vag 21 ... Είναι πολύ προχωρημένες για μένα.
 
φαίνονται πολύ πρακτικές, όμως οι ανοιχτου τύπου χρησιμεύουν και σαν νιπτήρες μερικές φορές βουτάνε τα κεφάλια τους στο ανοιχτό μέρος και δροσίζονται!
 
όμως οι ανοιχτου τύπου χρησιμεύουν και σαν νιπτήρες μερικές φορές βουτάνε τα κεφάλια τους στο ανοιχτό μέρος και δροσίζονται!
Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που προσπαθούμε να αποφύγουμε χρησιμοποιώντας τις αυτόματες. Το πρόβλημα είναι ότι από εκεί που δροσίζονται πίνουν και νερό και ειδικά το καλοκαίρι, στο νερό γίνεται πάρτι από τα μικρόβια που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.

Επίσης, εκτός από ότι πλένονται τα πουλιά μέσα στο νερό που πίνουν, μερικές φορές πέφτουν κουτσουλιές, σπόροι κ.λπ. κάνοντας το νερό ακατάλληλο κάτι συνήθως καταλαβαίνουμε αργά.
 
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, ευχαριστώ πολύ! Τους βάζω τη μπανιέρα τακτικά αλλά μερικά πρωινά το καλοκαίρι δεν τα προλάβαινα και είχαν βρέξει τα κεφάλια τους. Αν είναι να μαζεύονται μικρόβια αλλάζει το θέμα...
 
KALHSPERA FILOI MOY ,EGO XRHSIMOPOIO THS APLES POTISTRES GIATI TIS AYTOMATES DEN THS EXO DEI SE KANENA PET SHOP.EPI THS EYKAIRIAS 8A H8ELA NA PO OTI MIA FORA TON MHNA DINO STA POYLIA MOY SKORDONERO.ME EKTHMHSH; 😉 MANOS.
Ενοεις οτι δεν πουπανε στα πετ σοπ η ενοεις οτι δεν τις χρησιμοποιουν, γιατι εαν ενοεις το δευτερο ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠΣ
 
Ενοεις οτι δεν πουπανε στα πετ σοπ η ενοεις οτι δεν τις χρησιμοποιουν, γιατι εαν ενοεις το δευτερο ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠΣ
Δε θα μπω στον κοπο να δω ημερομηνια..

Βρε... Ειναι "αρχαιο" το μηνυμα.
 
Με μπίλια και να μπορώ αν την στερεώσω σε κλουβί με μεγάλο κενό που βρίσκεται; Γιατί οτι βρίσκω δεν μπορώ να το στερεωσω χωρίς πατέντες.
 
Back
Top