Ασθένειες Πρόβλημα με αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Elli Επικοινώνησα με το γιατρό και μου είπε να παρακολουθήσω τη συμπεριφορά του και αν συνεχίσει να κάνει έτσι να πάω αύριο το πρωί να το δει. Θα σας ενημερώσω για ό,τι νεότερο. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.
 
Καλησπέρα στην ομάδα. Χθες το βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουγα πάλι να κάνει αυτόν τον ήχο όταν ανέπνεε για πάρα πολύ ώρα και παράλληλα το έβλεπα που κουνουσε το κεφαλάκι του δεξιά αριστερά σαν να θέλει να διώξει κάτι από πάνω του. Πήγα σήμερα στο γιατρό και γενικά όσο περιμέναμε το έβλεπα να ξύνεται αρκετά. Κατά την εξέταση δε φαινόταν να υπάρχει κάτι ανησυχιτικό. Όλα τα όργανα ήταν εντάξει. Επίσης τα κιλά ήταν φυσιολογικά και δεν φαινόταν αδυνατισμένο. Ο γιατρός μου είπε ότι με βάση την εικόνα που έχει δεν υπάρχει λόγος να χορηγήσουμε αντιβίωση. Το μόνο που κάναμε ήταν να του ρίξουμε μια σταγόνα για τα ακάρεα και μου είπε ότι δεδομένου της εικόνας της εξέτασης, θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα να έχει σταματήσει να κάνει αυτούς τους θορύβους που ακούω. Αν συνεχίσει όμως, μου είπε ότι θα χρειαστεί να ξαναπάω 2 φορές ακόμη για να του ρίξει πάλι σταγόνες.
 
Ευχαριστώ πολύ @Elli. Εννοείται, θα σας κρατάω ενήμερους!
[automerge]1589544403[/automerge]
@Giorgos_finches Ευχαριστώ πολύ! Τι να πω, αυτά μου είπε ο γιατρός. Τώρα, θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά
 
Αν υπαρχει η δυνατότητα να επισκεφτείς γιατρο να το κανεις αλλα να ειναι γιατρος που ειδικεύεται στα πτηνά, πχ να ξερει πως να κανει κλινικη εξεταση για ακαρεα της τραχειας και οχι απλα να πιθανολογησει.
Αντώνη, έχεις καθόλου εικόνα ή έχεις ακούσει κάτι, σχετικά με το πως γίνεται κλινική εξέταση για ακάρεα της τραχείας; Αν ναι, πραγματικά θα ήταν πολυ ενδιαφέρον να μας το αναφέρεις. Ρωτώ, διότι μέχρι σήμερα έχω μείνει με την εντύπωση ότι είτε με συμπτωματική αγωγή καταλήγουν εκ των υστέρων στην ασθένεια ή δια της ατόπου απαγωγής
.@Giorgos_finches
Περίεργο να μην έχει τίποτα με αυτήν την συμπεριφορά που κάνει μπαμ για ακαρεα... Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
τα συμπτώματα που περιγράφονται πιο πάνω αν και ταιριάζουν με ακάρεα της τραχείας, ομοίως μπορούν να συσχετιστούν και με λοιμώξεις αναπνευστικού.
@pns, παρατήρησες μήπως να έχουν αρχίσει να ισχυροποιούνται τα συμπτώματα, δλδ να αυξάνεται η συχνότητά τους; Εύχομαι περαστικά!
 
@ianos ευχαριστώ! Τα συμπτώματα ενταθηκαν αρκετά χθες το βράδυ. Σήμερα δεν ήταν τόσο έντονα όσο χθες το βράδυ. Παρατήρησα επίσης ότι αφού του έριξε τη σταγόνα ο γιατρός ξύνεται περισσότερο και κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό και τα φτερά.
 
@pns δεν αναφέρομαι παρά σε συμπτώματα φτερνίσματος, κλικαρισματος, ανοιγοκλεισιμο του ράμφους, λαχανιάσματος και δύσπνοιας.@Elli δεν ξέρω να σου απαντήσω συγκεκριμένα.
 
@ianos το φτέρνισμα και το ανοιγοκλείσιμο του ράμφους εντάθηκαν αρκετά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κράτησαν για αρκετή ώρα. Το ίδιο και ή δύσπνοια.
[automerge]1589559786[/automerge]
@Elli το βλέπω λίγο πιο δραστήριο από το απόγευμα και μετά.
 
Καλησπέρα ομάδα. Μία μέρα μετά την επίσκεψη στο γιατρό το καναρινάκι μου φαίνεται καλύτερα. Είναι πιο ζωηρό και άρχισε να κελαηδάει λίγο. Σήμερα, αυτός ο ήχος που ακουγόταν μερικές φορές τις δύο προηγούμενες μέρες όταν ανέπνεε δεν έχει ακουστεί. Μου φαίνεται καλύτερα. Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η βελτίωση που παρουσιάζει σήμερα.
 
Back
Top