Ασθένειες Πρόβλημα με αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα παιδιά. Χθες το βράδυ είχα σκεπάσει το κλουβί με άσπρο χαρτί κουζίνας. Σήμερα το πρωί με ένα φακό έριξα φως στο χαρτί και έψαξα να δω αν υπάρχει κάτι. Επειδή δεν είχα μεγεθυντικό φακό προσπάθησα να δω ό,τι μπορώ με το μάτι. Παρατήρησα λοιπόν να περπατάει ένα μικροσκοπικό ζωύφιο άσπρου χρώματος με δύο μαύρες τελείες που ήταν τα μάτια του. Λέτε να ήταν κάποιο άκαρι ή κάτι άλλο;
 
Εκτος απ το χρωμα προσεξες και τιποτα αλλο; Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι ☹ δηλαδη το μεγεθος του ηταν σαν μυρμηγκι ή πιο μικρο; Πως πηγαινε το ζωυφιο αργα ή γρηγορα;αν το παρατηρησες πες μας γιατι τωρα ασπρο με μαυρα ματια δεν μπορω να σκεφτω κατι ☹
 
@Tony Forpus Δυστυχώς όχι. Όταν σκέφτηκα να το τραβήξω φωτογραφία ήταν αργά γιατί το είχα εξοντώσει.
[automerge]1590068915[/automerge]
@Elli Ήταν πιο μικρό από μυρμήγκι και αν θυμάμαι καλά είχε 6 πόδια (τουλάχιστον τόσα είδα με γυμνό μάτι). Από ταχύτητα δεν πήγαινε ιδιαίτερα γρήγορα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elli Η εξέταση για ψείρες πώς γίνεται;
[automerge]1590071234[/automerge]
Επίσης αυτό διάστημα από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι αύριο που μου είπε να πάω ο γιατρός ίσως είναι μεγάλο. Δεν μου είπε βέβαια τι σταγόνες έριξε και φταίω κι εγώ που δεν ρώτησα. Ωστόσο σήμερα βλέπω ότι ξύνεται πολύ το καναρίνι και δεν ξέρω τι να κάνω για να το ανακουφίσω λίγο μέχρι αύριο το πρωί που θα το πάω στο γιατρό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@pns Αχ μην μου βαζεις δυσκολα τωρα :) μην σου πω κατι που δεν ειναι σωστο! Ισως να ξερει ο Αντωνης :) @Tony Forpus
[automerge]1590072220[/automerge]
@pns Μπορεις μηπως να το πιασεις και να το φυσηξεις στο σωματακι του πλατη - κοιλια μηπως δεις τιποτα πανω του;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elli μπορώ να το πιάσω να δω αλλά να σου πω την αλήθεια και να το πιάσω, αν δω κάτι δε θα ξέρω πως να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ήξερα τι πρέπει να κάνω και τι αγωγή να του δώσω, θα το έπιανα. Ωστόσο επειδή δεν ξέρω τι να κάνω και μιας και θα το πάω στο γιατρό αύριο δε θέλω να το πιάνουμε συνέχεια και να στρεσάρεται. Να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα να πάω και να πάρω να του ρίξω μόνος μου σταγόνες αλλά επειδή δεν ξέρω τι έδωσε ο γιατρός, φοβάμαι μην προκληθεί κάποια παρενέργεια.
 
@pns Οχι οχι αστο τοτε το καναρινακι μην το ταλαιπωρουμε! Μηπως καποιος πιο εμπειρος εδω σε βοηθησει να σου δωσει καποια λυση να ηρεμησει το καναρινακι απο την φαγουρα μεχρι να το πας στον γιατρο!
 
@ianos στο Περιστέρι βρίσκεται ο γιατρός. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω όνομα. Πάντως είναι ένας από αυτούς που προτείνονται εδώ στην ομάδα. Αλλά δεν μου τα λέει καλά. Πήγα σήμερα και μου λέει μια κοπέλα που είναι εκεί στο κτηνιατρείο. Ο γιατρός δε θα έρθει σήμερα, θα τη ρίξω εγώ τη σταγόνα. Εν τω μεταξύ αυτή η κοπέλα δεν είναι ειδική στα πτηνά. Τη σταγόνα μια χαρά την έριξε αλλά κατά τα άλλα δεν εξέτασε καθόλου το καναρίνι. Τι να πω ρε παιδιά, την Τετάρτη μίλησα με το γιατρό τον ίδιο και μου είπε θα το δούμε την Παρασκευή. Πήγα σήμερα και έλειπε. Ό,τι να ναι πια.
Επίσης τη ρώτησα πότε πρέπει να ξαναρίξουμε και μου είπε την άλλη Παρασκευή. Θα μιλήσετε με το γιατρό και θα έρθετε να το δει και αν χρειάζεται θα του ρίξει πάλι. Η σταγόνα που ρίχνουν λέγεται Acaricid.
[automerge]1590136481[/automerge]
@Tony Forpus επειδή έχω άλλο ένα κλουβί, λέω να το βάλω εκεί το καναρίνι για να απολυμάνω αυτό στο οποίο είναι τώρα. Να το βάλω στο καθαρό κλουβί και να βάλω χατροπετσέτες στις γωνίες;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elli ξεκινήσαμε αντιβίωση vibramycin από χθες γιατί τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και αυξάνονταν σε διάρκεια μέσα στη μέρα. Έτσι όπως το βλέπω σήμερα, φαίνεται να το έχει βοηθήσει. Θα δούμε τώρα τι θα γίνει μέσα στη βδομάδα.
 
@Stavros Μία σταγόνα πρωί και μία βράδυ (κάθε 12 ώρες) στο στόμα.
Ο γιατρός που πάω μου είχε πει να πάω προχθές την Παρασκευή για επανεξέταση και για να του ρίξουμε πάλι σταγόνα για τα ακάρεα και να δούμε αν θα αλλάξουμε αγωγή. Τελικά πήγα και έλειπε αλλά του ρίξαμε τη σταγόνα με μια κοπέλα που είναι στο κτηνιατρείο, ωστόσο εκείνη δεν είναι ειδική στα πτηνά και απλά έριξε τη σταγόνα χωρίς περαιτέρω έλεγχο στο καναρίνι. Ωστόσο επειδή έβλεπα ότι δεν βελτιώνεται η κατάσταση και τα συμπτώματα είχαν αρχίσει ήδη από την Πέμπτη να αυξάνονται σε διάρκεια, επικοινώνησα με το γιατρό το Σάββατο και μου είπε να δώσω vibramycin. Στο παρελθόν, όσες φορές χρειάστηκε κάποιο φάρμακο μου το έφτιαχνε εκείνος στο κτηνιατρείο και μου το έδινε. Τώρα επειδή δεν είμαι και πολύ κοντά στο κτηνιατρείο μου είπε από το τηλέφωνο τι να κάνω. Τα αναφέρω όλα αυτά για να καταλήξω στο ότι το vibramycin εμείς δεν μπορούμε να το βρούμε εύκολα σε υγρή μορφή σε αντίθεση με τα κτηνιατρεία. Οπότε μου είπε να πάρω μια σύριγγα των 5mL και μέσα σε ένα φλιτζάνι να βάλω 5mL νερό και 1/4 vibramycin χάπι. Τα ανακατεύουμε για να λιώσει το χάπι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να είναι λίγο πιο γευστικό. Στη συνέχεια τραβάμε το μείγμα στη σύριγγα και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και κάθε δύο μέρες το πετάμε και το ξαναφτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο.
[automerge]1590392634[/automerge]
Τα αναφέρω όλα αυτά μήπως και κάποιος βοηθηθεί στο μέλλον.
 
Back
Top