Ασθένειες Πρόβλημα με αρσενικό καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης pns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Tony Forpus καλησπέρα. Πήγα χθες στο γιατρό και το εξέτασε και μου είπε ότι δε φαίνεται να υπάρχει κάτι ανησυχιτικό. Όλα τα όργανα ήταν εντάξει. Επίσης τα κιλά ήταν φυσιολογικά και δεν φαινόταν αδυνατισμένο. Ο γιατρός μου είπε ότι με βάση την εικόνα που έχει δεν υπάρχει λόγος να χορηγήσουμε αντιβίωση. Το μόνο που κάναμε ήταν να του ρίξουμε μια σταγόνα για τα ακάρεα και μου είπε ότι δεδομένου της εικόνας της εξέτασης, θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα να έχει σταματήσει να κάνει αυτούς τους θορύβους που ακούω. Αν συνεχίσει όμως, μου είπε ότι θα χρειαστεί να ξαναπάω 2 φορές ακόμη για να του ρίξει πάλι σταγόνες.
[automerge]1589647991[/automerge]
@Elli Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

@Elli είναι σε καλή κατάσταση. Είναι αρκετά ευδιάθετο και κελαηδάει λίγο όπως και χθες. Ωστόσο επειδή χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι άκουσα για λίγη ώρα πάλι τον ήχο που άκουγα αλλά και το ανοιγοκλείσιμο του ράμφους, θα πάω πάλι στο γιατρό να του ρίξει σταγόνες όπως μου είπε.

@Elli Καλησπέρα. Το καναρινάκι μου φαίνεται εντάξει. Συνεχίζει να είναι ευδιάθετο και να κελαηδάει λίγο. Μίλησα χθες με το γιατρό και μου είπε να περιμένω μέχρι αύριο και αν συνεχίσει να κάνει αυτόν τον ήχο που ακούω από το στόμα του, τότε θα αλλάξουμε αγωγή. Θα μιλήσω αύριο πάλι μαζί του για να μου πει τι θα κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να ακούγεται κάτι αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης παρατήρησα ότι ακούγεται κυρίως βράδυ τις τελευταίες 2 μέρες.

@pns Το καλο ειναι οτι δεν ειναι σαν τις προηγουμενες μερες τα παει καλυτερα απ' οτι καταλαβαινω :) και γιατι να αλλαξει αγωγη; Ειπε κατι αλλο που μπορει να εχει το καναρινακι για να αλλαξει την αγωγη; Οταν κοιμαται τον κανει τον θορυβο;

@Elli δεν μου είπε κάτι άλλο που μπορεί να έχει. Ίσως εννοούσε κάποιο άλλο φάρμακο που μπορεί να δράσει καλύτερα, δεν ξέρω. Όταν κοιμάται δεν κάνει θόρυβο. Το κάνει πριν κοιμηθεί. Για να είμαι ειλικρινής είναι σαν κάτι να το ενοχλεί και δεν μπορεί να κοιμηθεί όσο ακούω τον θόρυβο. Μόλις ηρεμήσει κοιμάται

@pns Καταλαβα! Μακαρι ο γιατρος να το κανει καλα το καναρινακι και οχι να δοκιμασει ολες τις αγωγες που ξερει να δει πια θα πετυχει! Συγνωμη που το λεω αυτο μπορει να ειναι καλος γιατρος και να του εχεις εμπιστοσυνη απλα μου φανηκε περιεργο που θα αλλαξει αγωγη! Δεν ειμαι ειδικη ομως ο γιατρος κατι θα ξερει! Ευχομαι και παλι να γινει γρηγορα καλα το καναρινακι και οταν γινει καλα να μας βγαλεις και μια φωτογραφια να τον καμαρωσουμε!

@Giorgos_finches Καλημέρα! Αυτό με το τσάι νομίζω ότι κάπου το έχω δει κι εγώ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Γενικά το καναρίνι είναι ζωηρό και κελαηδάει λίγο (όχι όσο κελαηδάει κανονικά που χαλάει τον κόσμο, αλλά σε σχέση με το τίποτα της προηγούμενης εβδομάδας υπάρχει μια πρόοδος). Και τώρα που το βλέπω είναι πολύ ευδιάθετο και πηγαινοέρχεται στο κλουβί του και μιλάει. Τρώει, πίνει όλα κανονικά. Αυτό που παρατηρώ είναι λίγη φαγούρα κάποιες φορές. Τον ήχο που σας έλεγα ότι ακούω, τον άκουσα για λίγο χθες το βράδυ και μετά σταμάτησε και κοιμήθηκε το πουλάκι. Εν τω μεταξύ και ο γιατρός με έχει μπερδέψει. Την Παρασκευή αφού του ρίξαμε τη σταγόνα μου είπε ότι αν συνεχίσει να ακούγεται μέχρι τη Δευτέρα ο ήχος που του περιέγραψα τότε θα χρειαστεί να ξαναπάω 2 φορές ακόμη για να του ρίξει πάλι σταγόνες. Τον πήρα τη Δευτέρα και του είπα ότι άκουσα αυτόν τον ήχο το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ και μου είπε να το παρακολουθήσω μέχρι την Τετάρτη δηλαδή σήμερα και αν είναι μπορεί να του αλλάξουμε αγωγή από Τετάρτη, αλλιώς θα το δούμε την Παρασκευή που είναι να το δούμε. Εν τω μεταξύ την προηγούμενη Παρασκευή δε μου είπε έλα σε μια βδομάδα να θα δούμε πως πάει. Άλλα μου είπε την προηγούμενη Παρασκευή, άλλα στο τηλέφωνο τη Δευτέρα κι εγώ τώρα έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω.

@pns Καλημερα :) Πολυ μπερδεμα γινεται 😛 λογικο να εχεις μπερδευτει! Για πειραματοζωο το θελει το καναρινακι; Τι να πω ☹ γιατι δεν το πας σημερα να του κανει παλι τις σταγονες εφοσον ειδες μια καλυτερευση;να περασουν οι μερες να δεις μετα απο την δευτερη φορα που του εβαλε τις σταγονες πως τα παει και ξαναμιλας με τον γιατρο την Δευτερα! Με μια φορα αγωγη δεν βγαζεις συμπερασμα για να πας στην επομενη αγωγη αυτη ειναι η γνωμη μου!

@Elli θα πάω πάλι να του ρίξει σταγόνες αλλά θα πάω την Παρασκευή ώστε να έχουν περάσει 7 μέρες από την προηγούμενη φορά που του έριξε. Και άλλη μια φορά στο παρελθόν που είχε αρρωστησει βαριά και είχαμε ακολουθήσει θεραπεία με αντιβιωση και σταγόνες, πήγαινα κάθε 7 μέρες και τις έριχνε. Οπότε θα πάω την Παρασκευή το πρωί.

Πολυ μπερδεμα γινεται
Η δεύτερη σταγόνα του φάρμακου μπαίνει χρονικά ανάλογα με το φάρμακο που χρησιμοποίησε ο Γιατρός
Υπάρχουν 2-3 είδη φαρμάκων που χρησιμοποιούνται και έχουν διαφορετική χρονική επανάληψη.
@pns ρώτησε τον Γιατρό ποιο φάρμακο χρησιμοποιεί στην επόμενη σου επίσκεψη.

Περαστικά !

@GiorgosGP93 άνοιξε ένα νέο θέμα στο ''Αναπαραγωγή Καναρινιών''

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Τις πρωτες σταγονες ομως τις εβαλε την προηγουμενη εβδομαδα αν θυμαμαι καλα! Τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα απο την μια δοση στην αλλη;δεν ειμαι ειδικη αλλα ο γιατρος ξερει καλυτερα! Απλως αναρωτιεμαι! 🙂
[automerge]1589988484[/automerge]
Ρωταω γιατι θελω να μαθω και εγω γιατι ειχα χασει ενα καναρινακι απο ακαρεα αν οντως εχει του @pns το καναρινακι ακαρεα! Αλλα ο γιατρος ξερει τι κανει ειδικοτητα του ειναι! 🙂

Τελευταία επεξεργασία:
Ρωταω γιατι θελω να μαθω και εγω
@Elli διαφορετικά φάρμακα (για το ίδιο πρόβλημα), διαφορετικές εταιρείες, διαφορετική δοσολογία και επανάληψη θεραπείας.
Δες τις οδηγίες για δύο από αυτά:

Back