Καλησπέρα στην ομάδα. Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα μιας και τα συμπτώματα που σας περιέγραψα στην αρχή αυτής της συζήτησης εμφανίστηκαν και πάλι πριν από περίπου 10 μέρες. Ο γιατρός που πηγαίνω ήταν σε άδεια οπότε με έστειλαν σε μια συνεργάτη. Έγινε εξέταση στις κουτσουλιές και ελήφθησε δείγμα από την τραχεία. Οι κουτσουλιές ήταν καθαρές, ενώ από την τραχεία απομονώθηκε ένα βακτήριο το οποίο αναγράφεται στα αποτελέσματα ως Corynobacter spp. (στη βιβλιογραφία το βρίσκω μόνο ως Corynebacterium spp.) Επίσης έγινε και αντιβιόγραμμα. Επειδή είχα ξεκινήσει Aviomycin όταν πήγα στη γιατρό, μου είπε να τη συνεχίσω και ταυτόχρονα να δώσω Tabernil antiasmatico για 5 μέρες και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Τα συμπτώματα έφυγαν και το καναρινάκι μου φαινόταν καλά. Αφού βγήκαν τα αποτελέσματα η γιατρός μου είπε να δώσω Tabernil gentamicina που έχει ως δραστική ουσία γενταμικίνη για 5 μέρες. Παρ όλα αυτά, μέσα σε αυτό το διάστημα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι τα ίδια τα συμπτώματα τα οποία ήταν πιο επιθετικά από άλλες φορές με εμφανή δύσπνοια. Ενημέρωσα τη γιατρό και μου είπε να το δώσω για άλλες 5 μέρες μήπως έπαιξε ρόλο η υγρασία. Επικοινώνησα με τον γιατρό μου και μου πρότεινε διαφορετική αραιωση και χορήγηση απευθείας στο στόμα και μου είπε αν δεν παρατηρήσω βελτίωση να πάω να το δει. Παρόλο λοιπόν που αυτό το βακτήριο ήταν ευαίσθητο στη γενταμικίνη βάσει αντιβιογράμματος, αυτή η δραστική ουσία δεν έκανε τίποτα. Πήγα λοιπόν στο γιατρό μου χθες. Το καναρινάκι μου είναι αδυνατισμένο και έχει αρχίσει να κάνει καρίνα. Μου είπε ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε κάποια άλλη αντιβίωση με βάση το αντιβιογραμμα. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε augmentin χθες, μία σταγόνα πρωί και μία βράδυ στο στόμα. Γενικά έχω αρχίσει να απογοητεύομαι με όλη αυτή την κατάσταση γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι ουσιαστικό ώστε να βοηθήσω τον μικρό μου φίλο. Παρόλα αυτά ελπίζω να τα καταφέρουμε και να γίνει καλά. Θα σας κρατάω ενήμερους. Να είστε καλά παιδιά!