Ασθένειες Πρόβλημα με αρσενικό καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης pns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Elli Καλησπέρα. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Τα συμπτώματα έχουν περάσει και φαίνεται καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο γιατρός μου είπε να συνεχίσω να δίνω αντιβίωση και την Τρίτη θα πάω να το δει.

@Elli Καλημέρα! Όλα εντάξει είναι. Το καναρινάκι μου φαίνεται μια χαρά. Έχει ζωηρέψει για τα καλά και μετά από πολύ καιρό το ακούω να κελαηδάει και πάλι!
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας!

Καλησπέρα στην ομάδα. Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα μιας και τα συμπτώματα που σας περιέγραψα στην αρχή αυτής της συζήτησης εμφανίστηκαν και πάλι πριν από περίπου 10 μέρες. Ο γιατρός που πηγαίνω ήταν σε άδεια οπότε με έστειλαν σε μια συνεργάτη. Έγινε εξέταση στις κουτσουλιές και ελήφθησε δείγμα από την τραχεία. Οι κουτσουλιές ήταν καθαρές, ενώ από την τραχεία απομονώθηκε ένα βακτήριο το οποίο αναγράφεται στα αποτελέσματα ως Corynobacter spp. (στη βιβλιογραφία το βρίσκω μόνο ως Corynebacterium spp.) Επίσης έγινε και αντιβιόγραμμα. Επειδή είχα ξεκινήσει Aviomycin όταν πήγα στη γιατρό, μου είπε να τη συνεχίσω και ταυτόχρονα να δώσω Tabernil antiasmatico για 5 μέρες και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Τα συμπτώματα έφυγαν και το καναρινάκι μου φαινόταν καλά. Αφού βγήκαν τα αποτελέσματα η γιατρός μου είπε να δώσω Tabernil gentamicina που έχει ως δραστική ουσία γενταμικίνη για 5 μέρες. Παρ όλα αυτά, μέσα σε αυτό το διάστημα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι τα ίδια τα συμπτώματα τα οποία ήταν πιο επιθετικά από άλλες φορές με εμφανή δύσπνοια. Ενημέρωσα τη γιατρό και μου είπε να το δώσω για άλλες 5 μέρες μήπως έπαιξε ρόλο η υγρασία. Επικοινώνησα με τον γιατρό μου και μου πρότεινε διαφορετική αραιωση και χορήγηση απευθείας στο στόμα και μου είπε αν δεν παρατηρήσω βελτίωση να πάω να το δει. Παρόλο λοιπόν που αυτό το βακτήριο ήταν ευαίσθητο στη γενταμικίνη βάσει αντιβιογράμματος, αυτή η δραστική ουσία δεν έκανε τίποτα. Πήγα λοιπόν στο γιατρό μου χθες. Το καναρινάκι μου είναι αδυνατισμένο και έχει αρχίσει να κάνει καρίνα. Μου είπε ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε κάποια άλλη αντιβίωση με βάση το αντιβιογραμμα. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε augmentin χθες, μία σταγόνα πρωί και μία βράδυ στο στόμα. Γενικά έχω αρχίσει να απογοητεύομαι με όλη αυτή την κατάσταση γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι ουσιαστικό ώστε να βοηθήσω τον μικρό μου φίλο. Παρόλα αυτά ελπίζω να τα καταφέρουμε και να γίνει καλά. Θα σας κρατάω ενήμερους. Να είστε καλά παιδιά!

@pns πω πω παλι τα ιδια;😞και αυτη την φορα απ οτι καταλαβα ειναι χειροτερα απο την πρωτη!augmentin 😲πω πω βαρυ φαρμακο! Δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα θελω να τοποθετηθω πανω σε αυτο...βεβαια γιατρος ειναι ξερει χιλια δυο πραγματα εχει και τις εξετασεις μπροστα του... Αλλα ειναι δυνατον να δινει augmentin σε ενα καναρινακι με καρινα αδυνατισμενο,λογικα με χαμηλο ανοσοποιητικο μετα απο τοσα φαρμακα που εχει πιει απο την αλλη γιατρο συν το στρες που εχει περασει το καναρινακι απο τις εξετασεις;συγνωμη μπορει να ειμαι και λαθος αλλα θετω αυτην την ερωτηση! Ευχομαι περαστικα, γρηγορα να γινει καλα και ενημερωνε μας! Καλη δυναμη και δινε κουραγιο στο φιλαρακο σου! Ολα θα πανε καλα!

αλλα ειναι δυνατον να δινει augmentin σε ενα καναρινακι με καρινα αδυνατισμενο,λογικα με χαμηλο ανοσοποιητικο μετα απο τοσα φαρμακα που εχει πιει απο την αλλη γιατρο συν το στρες που εχει περασει το καναρινακι απο τις εξετασεις;
Γιατί όχι, από τη στιγμή που το πάει βάση αντιβιογράμματος; Η εναλλακτική ποια θα ήταν δηλαδή;

@Stavros Καλησπερα!γι αυτο ειπα γιατρος ειναι και εχει και τις εξετασεις που ξερει χιλια δυο πραγματα! Εκεινος κρινει και εχει στα χερια του μια ψυχουλα! Δεν εχω εναλλακτικη απλως η γνωμη μου ειναι και εκανα μια ερωτηση επειδη ξερω οτι η augmentin ειναι βαρυ φαρμακο ειδικα για ενα καναρινακι μετα απ ολα οσα εχει παρει και εχει βγαλει επιπλεον καρινα ειναι αδυνατισμενο δυσπνοια και δεν ξερω και εγω τι αλλο! Δεν αντιλεγω σε κατι απλως μια ερωτηση εκανα! Και οι δυο γιατροι πηγαν με βαση του ιδιου αντιβιογραμματος ποιος ο λογος τοτε να του δωσει η πρωτη γιατρος τοσα φαρμακα να επιβαρυνει ή να μην του κανουν σχεδον τιποτα ενω λογικα θα μπορουσε να του δωσει εξαρχης την augmentin;και μετα ο αλλος γιατρος λεει τελικα παρε και μια augmentin!γιατι δεν το ειπε με την πρωτη η γιατρος για την augmentin;αφου την ιδια διαγνωση διαβαζουν και οι δυο γιατροι! Παρα να λεει δωσε και αυτο δωσε και το αλλο να δουμε ποιο θα πιασει απ ολα! Ειμαι σχεδον ασχετη και βλεπω την κατασταση σαν να ηταν δικο μου καναρινακι! Απλως στεναχωριεμαι που περναει ολη αυτην την διαδικασια! Ο γιατρος ξερει και ευχομαι ολοψυχα να γινει καλα το καναρινακι! Την γνωμη μου και τις αποριες μου εκφραζω δεν το παιζω ειδικη ουτε ειμαι και ουτε ακυρωνω τον γιατρο το ξεκαθαριζω αυτο μην δημιουργηθουν παρεξηγησεις! Ευχομαι το καλυτερο για το καναρινακι και γρηγορα να ξεπερασει ολο αυτο που περναει 😁

Ένα αντιβιόγραμμα μπορεί να βγάλει ευαισθησία ενός μικροβίου σε δέκα διαφορετικά φάρμακα. Ο κάθε γιατρός χρησιμοποιεί αυτό που θεωρεί πιο κατάλληλο, δεδομένων των εκάστοτε συνθηκών.

Το σημείο που θέλησα να σταθώ είναι το "βαρύ φάρμακο". Υπάρχουν κατάλληλα και μη φάρμακα για μια ασθένεια. Βαριά είναι μόνο η ασθένεια όταν δεν γίνεται σωστή θεραπεία. Αν το augmentin είναι το κατάλληλο φάρμακο στη συγκεκριμένη περίπτωση, τότε το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι το "βάρος" του.

Τα υπόλοιπα, όπως είπες άλλωστε τα ξέρουν καλύτερα οι γιατροί.

@Stavros Μακαρι η augmentin να ειναι το καταλληλο φαρμακο για να γινει καλα το καναρινακι! Ακριβως ο γιατρος ξερει πολυ πιο καλυτερα απο μενα οποτε θα περιμενουμε νεα για την εξελιξη του! 😁

Καλημέρα παιδιά! Τέταρτη ημέρα σήμερα με augmentin. Από χθες το μεσημέρι έχει αρχίσει να φαίνεται μια βελτίωση. Σήμερα το καναρινάκι μου προσπαθεί να κελαηδήσει. Τα καταφέρνει αλλά δεν έχει πολύ ένταση το τραγούδι. Από εκεί βέβαια που δεν του έβγαινε καθόλου η φωνή κάτι είναι κι αυτό. Επίσης χθες το βράδυ το είδα να κοιμάται μετά από καιρό καθώς μέχρι τώρα λόγω της δύσπνοιας δεν το έβλεπα να κοιμάται και πολύ τα βράδια. Συνεχίζουμε να δούμε πως θα πάει. Αύριο θα μιλήσω και με το γιατρό καθώς μου είχε πει να τον ενημερώσω και από βδομάδα θα πάω για επανεξέταση.

@Elli Συνεχίζουμε την αντιβιωση για 2 μέρες ακόμη και μετά θα τη σταματήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Τα συμπτώματα έχουν περάσει αλλά έχω αρχίσει να ανησυχώ λίγο γιατί εκεί που είχε αρχίσει να κελαηδάει, εδώ και 2 μέρες σταμάτησε πάλι. Ελπίζω να οφείλεται στο γεγονός ότι ίσως αρχίσει πτερόρροια. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω δει πούπουλα να πέφτουν. Αν αρχίσουν να εμφανίζονται πάλι συμπτώματα πραγματικά δεν θα ξέρω τι να κάνω, αφού έχουμε κάνει και αντιβιογραμμα που είναι ο,τι πιο ειδικό.

Back