Γενικά Πρόβλημα συγκατοίκησης parrotlet

tzontzon13

PB New Member
Καλησπέρα. Πριν μερικούς μήνες πήρα ένα θηλυκό παροτλετ το οποίο το ημερεψα με αρκετή ασχολία. Πρόσφατα πήρα και ένα έτοιμη ημερο αρσενικό. Τα έβαλα μαζί αλλά αυτή του ορμηξε και άρχισε να τον δαγκώνει. Μετά χώρισα το κλουβί με διαχωριστικό πλέγμα. Είπα να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο αλλά τζίφος. Τα ξανά έβαλα μαζί αλλά και πάλι αυτή άρχισε να του ορμάει ενώ αυτος την πλησιάζει και είναι πολύ ήρεμος.ουτςψτην χτυπάει ούτε τίποτα. Καμιά συμβουλή παιδιά να καταφέρω να τα κάνω να ζουν μαζί? Λυπάμαι να δώσω κάποιο γιατί με το κάθε ένα έχω και διαφορετικό δέσιμο. Όποιος ξέρει ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα! Αν δεν υπήρξε περίοδος καραντινας είναι λογικό.. σε άλλα σενάρια: ζηλεύει γιατί σε μοιράζεται 😆, φταίνε οι ορμόνες , έχει τάσεις κυριαρχίας, ή το κλουβί είναι μικρό για 2. Σκεψου με το καλημέρα να μπει ένας άγνωστος σπίτι σου ,στην ασφάλειά σου ,το πιο λογικό είναι να αρχίσεις να φωνάζεις 🙃 . Πες αν πιστεύεις πως είναι κάποιο από αυτά κα βλέπουμε. Διαφορετικά κράτα τα σε ξεχωριστά κλουβια

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Κι εγώ νομίζω ότι λογική κίνηση θα ήταν να πάρεις ένα πολύ άνετο κλουβί για δύο πάροτλετ στο οποίο θα στεγάσεις το νέο πουλί. Τα κλουβιά στην αρχή θα τα κρατήσεις μακριά το ένα από το άλλο ώστε να υπάρχει οπτική κι ακουστική επαφή και στη συνέχεια, κάποιες φορές θα δοκιμάζεις να τα βάζεις κοντά και θα βλέπεις πως κινείται το θηλυκό. Πιστεύω ότι στην πορεία θα εξοικειωθεί, και τελικά θα δεχτεί την ύπαρξη του αρσενικού.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα δοκιμάσω με ένα νέο μεγάλο κλουβί όπως ακριβώς το είπε ο ianos και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Και πάλι ευχαριστώ.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Back