Αναπαραγωγή Πρώτος νεοσσός την 1η Δεκεμβρίου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης roti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλημέρα,Λευτέρη! Μόνο αυτά να διαβάσεις, που σου γράφει ο Γιάννης,φτάνουν και περισσεύουν! Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις φιλικές και καθ'όλα έμπειρες συμβουλές του! και απλά, αν μου επιτρέπετε, να συμπληρώσω τα εξής:
1) αν δεις την παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά των γονέων, επιθετική προς τα μικρά,τότε ο θύτης πρέπει να απομακρυνθεί, αλλά να υπάρχει οπτική επαφή.
2)στις 30-35 ημέρες από την ημερομηνία εκκόλαψης,τα μικρά απομακρύνονται από τους γονείς.
Τα αρσενικά.. Τα καθένα μόνο του, ενώ τα θηλυκά και όλα μαζί να τα έχεις, δεν θα σε προβληματίσουν.
3)στα μικρά σου, ακολουθείς πλήρη διατροφή(καλοί σπόροι, αυγοτροφή καθημερινά, αυγό βραστό)

και τώρα.. Ας ξεκινήσουμε την πιο δύσκολη δουλειά:
στην συνέχεια...
1)χωρίζεις και τους γονείς.
2)να μην έχουν καμία οπτική και ακουστική επαφή / αυτό θα βοηθήσει την θηλυκιά να ρίξει τους ρυθμούς της και σιγά σιγά θα ηρεμήσει και ο αρσενικός.
3)στους γονείς και μόνο ακολουθείς ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ(μόνο σπόρους,2 φορές την εβδομάδα αυγοτροφήκαι λαχανικά καλά πλυμένα και στεγνά μέρα παρά μέρα)
4)η θηλυκιά τοποθετείται σε πιο δροσερό και σκοτεινό μέρος

με αυτόν τον τρόποκαι ελπίζοντας να ρίξουν ρυθμούς, σιγά σιγά θα ριθμίσεις κάπως το ρολόι τους και ίσως να μην έχει χαθεί ''το Ανοιξιάτικο ερωτικό παιχνίδι''!👍
εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα κατ'ευχήν.. Και για ότι χρειαστείς, είμαστε στο πλευρό σου..όλοι!
1) αν δεις την παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά των γονέων, επιθετική προς τα μικρά,τότε ο θύτης πρέπει να απομακρυνθεί, αλλά να υπάρχει οπτική επαφή. ΕΡΏΤΗΣΗ: Υποθετικά αν συμβεί νωρίτερα και τσιμπά τα μικρά ψάχνοντας υλικό για φωλιά, τι κάνω; από ποια μέρα χωρίζω τα μικρά; βάζω φωλιά και υλικό; αν γεννήσει αυγά τα απομακρύνω; Την αφήνω να κλωσσίσει τα άσπορα αυγά;
4)η θηλυκιά τοποθετείται σε πιο δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΕΡΩΤΗΣΗ: Λόγω έλλειψης χώρου, τη βάζω στο μπαλκόνι σε μεγάλο κλουβί όπου φιλοξενώ καρδερίνες; Το κλουβί είναι προστατευμένο από αρπακτικά και στη πρόσοψη κατεβαίνιγμα νάυλον..
Γιάννη ευχαριστώ

φιλε μου να σου ζησουν αλωστε γιαυτο υπαρχουν δασκαλοι για να μας μαθαινουν και εδω θα βρεις πολλους για να μαθεις εσυ και εγω και καθε αλλος αρχαριος. 🙂:D
Ευχαριστώ Θοδωρή.. Ευτυχώς που έχουμε τα παιδιά.

γιαυτο υπαρχουν δασκαλοι για να μας μαθαινουν και εδω θα βρεις πολλους για να μαθεις εσυ και εγω και καθε αλλος αρχαριος. 🙂:D
Σωστά Θοδωρή... όλοι μαθαίνουμε..
Γιατί όλα... Δεν τα ξέρει κανείς.

Υποθετικά αν συμβεί νωρίτερα και τσιμπά τα μικρά ψάχνοντας υλικό για φωλιά, τι κάνω; από ποια μέρα χωρίζω τα μικρά; βάζω φωλιά και υλικό; αν γεννήσει αυγά τα απομακρύνω; Την αφήνω να κλωσσίσει τα άσπορα αυγά;
Λευτέρη μην τα σκέφτεσαι από τώρα αυτά. Έχεις ακόμα πολλές μέρες μπροστά σου. Αν υπάρξει πρόβλημα εδώ είμαστε να το λύσουμε. Μην αγχώνεσαι από τώρα γι αυτά.

Λόγω έλλειψης χώρου, τη βάζω στο μπαλκόνι σε μεγάλο κλουβί όπου φιλοξενώ καρδερίνες; Το κλουβί είναι προστατευμένο από αρπακτικά και στη πρόσοψη κατεβαίνιγμα νάυλον..
Και ξαναλέω κάτσε να τελειώσει η γέννα και βλέπουμε... μιλάτε για μετά από 1 μήνα έτσι! Μέχρι κι γω αγχώθηκα! 😛

από τις επιλογές μας, φίλε Λευτέρη, είτε επιβραβευόμαστε είτε τιμωρούμαστε!
εσύ,όπως πολύ σωστά είπαν όλοι οι φίλοι πιο πάνω, σε αυτή την φάση συγχωρείσαι.. Αλλά από δω και πέρα, με όλα αυτά που σου είπαμε όλοι μας και ο καθένας χωριστά.. Δεν θα δικαιολογείσαι αν το ξανακάνεις! Και για την Ιστορία και μόνο.. Και γω, που σου γράφω, αναμάρτητος δεν είμαι. Έκανα και γω τα λάθη μου! Δεν γνώριζα όταν ξεκίνησα..ρώταγα αλλά κανείς δεν απαντούσε.. Μέχρι που γράφτηκα στο forum! Tότε.. Αμέσως στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή ο κος. Μισαλούρης, η Αλίκη, ο Σταύρος, η Sissy, ο Στέφανος, ο Λάμπρος, ο Θοδωρής και στην συνέχεια όλα μα όλα τα παιδιά, κούνησα το κεφάλι μου, κατάλαβα τα λάθη μου και είπα.. ΤΕΛΟΣ,ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.. ΔΟΥΛΕΙΑ! Από τότε.. Τους ακούω όλους μα όλους,τους εμπιστεύομαι και τους ακολουθώ! 🙂
κάνε το ίδιο, φίλε.. Και όλα μα όλα, πίστεψέ με,θα πάνε κατ'ευχήν!👍

Λευτέρη μου να ξερες κι γω πόσα λάθη έχω κάνει τα πρώτα χρόνια! Από αγάπη και ενδιαφέρον στα λέμε όλα αυτά! Και φυσικά συγχωρείσαι... κανείς δε σε κατηγόρησε ότι όλα αυτά τα έκανες επί τούτου απλά πριν προχωρήσεις έπρεπε να είχες διαβάσει ή ρωτήσει... εμείς γιατί είμαστε εδώ δηλαδή; 😛

Να πω μόνο πως μην μετακινήσεις το κλουβί από κει που το έχεις τώρα. Μόνο διάρκεια φωτισμού και θερμοκρασία αλλάζεις. Και καθαριότητα δεν κάνεις ακόμα. Μετά από 7 μέρες αλλάζεις με γρήγορες και ήρεμες κινήσεις τον πάτο του κλουβιού. Τσόχα στην φωλιά έχεις βάλει;
Κι εδώ αδιάβαστος Αλίκη μου...

Κι εδώ αδιάβαστος Αλίκη μου...
Δεν πειράζει Λευτέρη μου. Απλά πήγαινε πάρε ένα καινούργιο καλαθάκι και τσόχες από πετ σοπ, ώστε μετά από 7 μέρες που η φωλιά θα είναι μόνο ανοιχτά στόματα και κουτσουλιές θα πρέπει να μεταφέρεις τα μικρούλια στην νέα καθαρή φωλιά. Στην νέα φωλιά βάλε και τσόχα και βγάλε το νήμα δε θα τους χρειάζεται πια! Διάβασε και αυτό: https://community.petbirds.gr/threads/Τσόχα-στις-φωλιές.141/
Έχεις εσωτερική ή εξωτερική φωλιά;

@dimitrisp, Είναι φανερό ότι η ουσιαστική και με συναίσθημα βοήθεια δεν είναι από τους επαΐοντες για οικονομικούς λόγους (υστερόβουλη αν και θεμιτή η κατάρτηση τους στο είδος)... αλλά από χομπίστες με αγάπη στο είδος. Παιδιά, αυτό που κάνετε εδώ μέσα είναι εξαιρετικά καλό...
Προϋποθέτει αισθήματα για τα ζωάκια, αλλά και αλτρουιστική διάθεση προσφοράς στον πλησίον...
Σας ευχαριστώ

@alicedros, Αλίκη, η φωλιά είναι εξωτερική, πιστεύω ότι αυτό εξυπηρετεί. Θα πάρω τσόχα οπωσδήποτε, δεν υπάρχει τώρα τσόχα στη φωλιά. Αν κατάλαβα καλά βγάζω όλο το υλικό από τη φωλιά, προσθέτω τσόχα. Μετά; Προσθέτω άλλο υλικό ή μόνο την τσόχα; βάζω σκόνη για παράσιτα;

Αν κατάλαβα καλά βγάζω όλο το υλικό από τη φωλιά, προσθέτω τσόχα. Μετά; Προσθέτω άλλο υλικό ή μόνο την τσόχα; βάζω σκόνη για παράσιτα;
Πολύ καλά κατάλαβες. Βγάζεις το υλικό βάζεις μόνο τσόχα και από πάνω τα μικράκια. 7-8 ημερών και 4 κιόλας δεν νομίζω να χωράνε με τσόχα και με υλικό φωλιάς 😀 😛 όταν πάρεις τη ντσόχα θα την ψεκάσεις με Chevitren αρκετά και θα την αφήσεις να στεγνώσει σε ένα polybag για λίγες μέρες (γι αυτό αν μπορείς να την πάρεις άμεσα) μετά ψεκάζεις την τσόχα με Pinex και τα μικρά είναι έτοιμα να μπουν μέσα και προστατευμένα από εξωπαράσιτα! 😉

... αλλά από χομπίστες με αγάπη στο είδος. Παιδιά, αυτό που κάνετε εδώ μέσα είναι εξαιρετικά καλό...
Προϋποθέτει αισθήματα για τα ζωάκια, αλλά και αλτρουιστική διάθεση προσφοράς στον πλησίον...
Σας ευχαριστώ
Σ ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Και γινόμαστε ακόμα καλύτεροι όταν έχουμε μέλη σαν και σένα! 😉 Μας συμβουλεύεσαι δεν κάνεις του κεφαλιού και όλα αυτά τα εκτιμάς! Όσο λοιπόν υπάρχουν μέλη σαν και σένα εδώ μέσα εμείς θα συνεχίζουμε! :D

Παιδια εχω μπερδευτεί εγω τωρα μπορω να ζειγαροσω τη καναρα μου; αποτι βλεπω μαλων μπορω παρακαλω απαμτηστε μου κριμα ειναι να μπορω να αποκτισω νεα γενια... Οπως ο κυριος roti

Chevitren-Pinex ελπίζω να υπάρχει Θεσσαλονίκη (mega kuiko) έχω υπόψη.
polybag τι είναι;

Παιδια εχω μπερδευτεί εγω τωρα μπορω να ζειγαροσω τη καναρα μου; αποτι βλεπω μαλων μπορω παρακαλω απαμτηστε μου κριμα ειναι να μπορω να αποκτισω νεα γενια... Οπως ο κυριος roti
Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να σου πει πως θα κάνεις καλά αν ζευγαρώσεις Δεκέμβρη τα καναρίνια σου... Το αντίθετο μάλιστα.
Στο θέμα συζητάμε την περίπτωση λάθους στο οποίο θέλουμε να δώσουμε την πιο καλή κατά το δυνατό συνέχεια...

Να πω κι εγώ δυό πράγματα που πρέπει να προσέξει ο Λευτέρης.
1. Μετά την 17η μέρα, που τα μικρά θα εγκαταλείψουν τη φωλιά, ο αρσενικός πρέπει οπωσδήποτε να χωριστεί από τη θηλυκιά για να μην έχεις δεύτερο ζευγάρωμα. Θα βάλεις το διαχωριστικό και θα βοηθάει στο τάισμα μέσα από τα κάγκελα.
2. Επειδή η νύχτα είναι μεγάλη, αντίστοιχα ελαττωμένο θα είναι και το τάισμα, άρα για να μην έχεις απώλειες ή κακή ανάπτυξη, θα βάλεις τα φώτα να ανάβουν 1-2 ώρες πιο νωρίς το πρωί και να σβήνουν κατά τις 7 το βράδυ. Αυτό το κάνουν οι εκτροφείς ακόμη και σε κανονική σεζόν. Κι οπωσδήποτε καθημερινά αβγό.

Όχι Φώτη να μην το κάνεις... Ο @roti έκανε λάθος και το παραδέχτηκε αλλά τώρα έγινε... και επίσης ο @roti έχει χαλάσει το βιολογικό ρολόι των καναρινιών του και την άνοιξη πιθανότατα να χάσει την αναπαραγωγική περίοδο, δηλαδή να χάσει το ζευγάρωμα της άνοιξης. Αν θες και εσύ αυτό για τα πουλιά σου τι να σου πούμε κάντο.. Απλά να σου θυμίσω Φώτη πως σε λίγους μήνες ξεκινάμε όλοι διατροφική προετοιμασία. Για ποιο λόγο να βιάζεσαι τόσο πολύ;

Αυτό γιατί γίνεται;
Για να καταλάβει ότι έχουμε χειμώνα και όχι άνοιξη που νομίζει η ίδια! Ουσιαστικά κάνουμε προσομοίωση του χειμώνα κατά κάποιο τρόπο! 😉

Όλα πάνε κατ ευχήν καλοί μου φίλοι, ακολουθώντας τις υποδείξεις σας...
Είμαι πολύ χαρούμενος.
Φυσικά πρώτη δουλειά στις 7 το πρωί να βράσω αυγό και να απολαύσω τον εσπρέσο μου παρατηρώντας τα. Ακούραστα και τα δύο ταΐζουν τα μικράκια με τον αρσενικό να ταΐζει μικρά και σύζυγο. Προς το παρόν (πέμπτη μέρα) ζουν και τα τέσσερα!

Συνημμένα

• 20151204_113036.webp
    20151204_113036.webp
    64,3 KB · Προβολές: 0
  • 20151204_113028.webp
    20151204_113028.webp
    67,7 KB · Προβολές: 0
Πειναλες! Προσοχη μονο, το αυγο να εχει κρυωσει πριν το δωσεις! Τι νημα εδωσες; Ισως κρυωνουν, το βλεπω λιγο.

Μιράντα τι μάτι είναι αυτό; Που το είδες ρε; δεν ξέρω γιατί αλλά έβαλε λίγο υλικό, στη βάση δεν είχα τσόχα και έβαλα το χαρτί από καφετιέρα φίλτρου..
Σκέφτομαι την καινούργια φωλιά που θα βάλω να τοποθετήσω παρόμοιο υλικό..

Πάνω από το χαρτί που προανέφερα, έχει νήμα και κομμάτια απορροφητικό χαρτί. Θερμοκρασία χώρου 18-20.
Το μόνο άγχος τώρα με την αλλαγή φωλιάς μη εγκαταλείψει

Back