1) αν δεις την παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά των γονέων, επιθετική προς τα μικρά,τότε ο θύτης πρέπει να απομακρυνθεί, αλλά να υπάρχει οπτική επαφή. ΕΡΏΤΗΣΗ: Υποθετικά αν συμβεί νωρίτερα και τσιμπά τα μικρά ψάχνοντας υλικό για φωλιά, τι κάνω; από ποια μέρα χωρίζω τα μικρά; βάζω φωλιά και υλικό; αν γεννήσει αυγά τα απομακρύνω; Την αφήνω να κλωσσίσει τα άσπορα αυγά;καλημέρα,Λευτέρη! Μόνο αυτά να διαβάσεις, που σου γράφει ο Γιάννης,φτάνουν και περισσεύουν! Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις φιλικές και καθ'όλα έμπειρες συμβουλές του! και απλά, αν μου επιτρέπετε, να συμπληρώσω τα εξής:
1) αν δεις την παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά των γονέων, επιθετική προς τα μικρά,τότε ο θύτης πρέπει να απομακρυνθεί, αλλά να υπάρχει οπτική επαφή.
2)στις 30-35 ημέρες από την ημερομηνία εκκόλαψης,τα μικρά απομακρύνονται από τους γονείς.
Τα αρσενικά.. Τα καθένα μόνο του, ενώ τα θηλυκά και όλα μαζί να τα έχεις, δεν θα σε προβληματίσουν.
3)στα μικρά σου, ακολουθείς πλήρη διατροφή(καλοί σπόροι, αυγοτροφή καθημερινά, αυγό βραστό)
και τώρα.. Ας ξεκινήσουμε την πιο δύσκολη δουλειά:
στην συνέχεια...
1)χωρίζεις και τους γονείς.
2)να μην έχουν καμία οπτική και ακουστική επαφή / αυτό θα βοηθήσει την θηλυκιά να ρίξει τους ρυθμούς της και σιγά σιγά θα ηρεμήσει και ο αρσενικός.
3)στους γονείς και μόνο ακολουθείς ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ(μόνο σπόρους,2 φορές την εβδομάδα αυγοτροφήκαι λαχανικά καλά πλυμένα και στεγνά μέρα παρά μέρα)
4)η θηλυκιά τοποθετείται σε πιο δροσερό και σκοτεινό μέρος
με αυτόν τον τρόποκαι ελπίζοντας να ρίξουν ρυθμούς, σιγά σιγά θα ριθμίσεις κάπως το ρολόι τους και ίσως να μην έχει χαθεί ''το Ανοιξιάτικο ερωτικό παιχνίδι''!
εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα κατ'ευχήν.. Και για ότι χρειαστείς, είμαστε στο πλευρό σου..όλοι!
4)η θηλυκιά τοποθετείται σε πιο δροσερό και σκοτεινό μέρος. ΕΡΩΤΗΣΗ: Λόγω έλλειψης χώρου, τη βάζω στο μπαλκόνι σε μεγάλο κλουβί όπου φιλοξενώ καρδερίνες; Το κλουβί είναι προστατευμένο από αρπακτικά και στη πρόσοψη κατεβαίνιγμα νάυλον..
Γιάννη ευχαριστώ
Ευχαριστώ Θοδωρή.. Ευτυχώς που έχουμε τα παιδιά.φιλε μου να σου ζησουν αλωστε γιαυτο υπαρχουν δασκαλοι για να μας μαθαινουν και εδω θα βρεις πολλους για να μαθεις εσυ και εγω και καθε αλλος αρχαριος. :D