Ασθένειες Σπόρια σε κουτσουλιές κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimitre
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα, δυστυχώς η μεγαβακτηρίωση είναι βαρύ πρόβλημα και στην ελλάδα δεν κυκλοφορεί το σωστό φαρμακο. 'Έχω παπαγαλάκι με μεγαβακτηρίωση και αναγκάστηκα να φέρω την αμφοτερικίνη Β, που κάτι κάνει, από την Ολλανδιά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία, εφόσον έχετε διάγνωση θα σας το στείλουν άμεσα. Εμείς τελειώνουμε θεραπεία πρώτη νοεμβρίου, αν και γενικά θεωρείται ανίατη/χρόνια κατάσταση. Περαστικά.
 
@Dimitre εικοσι, όσο λένε οι οδηγίες των γιατρών. Παρεμπιπτόντως, επειδή με θορύβησαν τα λόγια της δρ. Γρκέυ, έψαξα αναλυτικά το περιεχόμενο του σκευάσματος, και σίγουρα περιέχει αυτήν την δραστική ουσία. Και καθώς παρασκευάζεται στην Ευρώπη, δύσκολο να μην χρησιμοποιούν αυτό που λένε, γιατί οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί. Μπορεί κανείς επίσης να ελέγξει την τιμή μίας ουσίας ανά χώρα, και στην Αμερική η αμφ Β είναι 4.5 φορές πιο ακριβη απότι στην Ευρώπη. Ίσως αυτο να διαφωτίσει την κ. Γκρέυ.
 
@Dimitre Έχει ήδη πάρει 10 μέρες φλουκοναζόλης και ξαναέκανε εμετό μιάμιση εβδομάδα μετά; το τέλος της θεραπείας.
Ναι, πολύ λιγότερα από το κοκατίλ σας όμως. Συνήθως ο εμετός μαρτυρά την μεγαβακτηρίωση στον Σκρουτζ.
 
Εμένα εμετο δεν κανει. Μόνο τα σπορια στις κουτσουλιές εχει. Δεν εχει χάσει βάρος και συμπεριφέρεται φυσιολογικά.
Όταν σταμάτησα το fungustatin 17-10-22 ήταν εντάξει οι κουτσουλιές .Στης 24-10-22 ξανα τα ιδια . Σ'αυτο το διάστημα του εδεινα το Baycox σύμφωνα με τη θεραπεία.
 
Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Πχ φαίνεται ότι ο Σκρουτζ εχει ευαισθησία στην προκοιλίτιδα, το μέρος που ο συγκεκριμένος μύκητα προτιμά να ζει, και το όργανο εγκαταλείπει την μάχη νωρίς, με αποτέλεσμα να κάνει εμετό εύκολα. Και με το fungustatin είχε τάση για εμετό συνέχεια, τον έβλεπες να κάνει σπασμό κι ας μην έβγαζε κάτι.

Δεν είχα διαβάσει αναλυτικά την αρχή του νήματος, τώρα είδα ότι το κοκατίλ σας είχε και καντιντίαση μεταξύ άλλων, η αιτία της οποίας είναι συγγενής του μεγαβακτηρίου και ευαίσθητη σε παρόμοια αντιμυκητιακά. Βέβαια ούτε τα κοκκίδια βοηθούν. Οι δευτερογενείς λοιμώξεις λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού είναι βασική αιτία θανάτου μετά από πρωτογενή μεγαβακτηρίωση.

Είναι μαραθώνιος και μάλιστα χωρίς χαρτη.
 
2-11-22 εχει χάσει βάρος , ζυγίζει περίπου 95 γραμ. από 110 που ήτανε. Σήμερα ξεκίνησα το fongus formoula Evia Parrots. Αλλαξα και τους σπόρους. Οι κουτσουλιές είναι πιο υδαρές. Είναι και στη φάση της πτερόροιας.
 
@Dimitre η απώλεια βάρους είναι βασικό σύμπτωμα της ασθένειας, μάλιστα παλιά, προτού εντοπιστεί ο παθογόνος μικροοργανισμός που προκαλεί την μεγαβακτηρίωση, λεγόταν απλώς parrot wasting disease (μαζί με διάφορες άλλες ασθενειες που επηρεάζουν την επεξεργασία τροφης λόγω προβλημάτων στον προστόμαχο). Γιαυτό και η ζύγιση είναι σημαντικός δείκτης υγείας. Παραδόξως ο Σκρουτζ, που σήμερα τελείωσε την πρώτη θεραπεία αμφ Β, όχι μόνο δεν έχει χάσει βάρος, αλλά έχει πάρει ένα γραμμάριο από την τελευταία του ζύγιση! Συνεχίζει να είναι ελλειποβαρής για το ύψος/μήκος του, αλλά και πάλι, είναι θετικό.

Το φάρμακο της Evia Parrots το συνταγογραφησε γιατρός, αν επιτρέπεται?
 
Τα συμπληρωματα δυστυχως δεν εχουν θεραπευτικες αλλα προληπτικες/υποστηρικτικες ικανοτητες.
Να ευχεσαι δηλάδη να εχει πιασει το fungustatin...η απωλεια βαρους ομως που αναφερεις δεν ειναι θετικο σημαδι
 
Δεν έχω εμεπιρία με την μάρκα και δεν ξέρω τι είναι το συγκεκριμενο σκευασμα. Όταν όμως μιλάμε για μύκητες, δλδ για σοβαρότατη λοίμωξη, μόνο βαριά, επαναλαμβανόμενη θεραπεία πιάνει. Πχ εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι ο Σκρουτζ θα κάνει τουλάχιστον άλλες δύο θεραπείες, ενδεχομένως και δύο κάθε χρόνο εφ'όρου ζωης, όσο αντέχει το ήπαρ του βασικά. Ίσως τα κορίτσια και ο Ιουλιος που είναι υγιή πτηνά να μην χρειαστούν τόσες θεραπείες, το πιο πιθανό να είναι φορείς που δεν το εκφράζουν, αλλά δεν φεύγει.
 
5-12-2022 ο παπαγάλος συνεχίζει να χάνει βάρος. Ζυγίζει 85 γραμμ. Είναι δραστήριος.
 
Back
Top