Διατροφή Σπόροι & Αυγοτροφή για όποιον δεν έχει τον χρόνο να ψάχνει

το ψυγείο, δεν εχει πιο ξηρό συνήθως περιβάλλον;
Όχι, μόνο τα ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας έχουν σύστημα αφαίρεσης της υγρασίας από τον θάλαμο της ψύξης, μέσω "ανεμιστηρακίων". Στα συμβατικά η μούχλα μέσω της υγρασίας καραδοκεί. Γι αυτό και κρατάνε τα τρόφιμα και τα λαχανικά φρέσκα για μικρότερο διάστημα.
Στο ψυγείο από σπόρους δεν αποθηκεύω τίποτα (μόνο το αλεύρι και τον ελληνικό καφέ). Την αυγοτροφή την έχω μόνιμα στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένη γιατί θρυμματίζεται αμέσως και δεν έχει ανάγκη απόψυξης για την χρήση.
 
δεν εχει πιο ξηρό συνήθως περιβάλλον;
Όχι... και κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα εισέρχεται περισσότερη υγρασία στο χώρο του.
Αυτή η υγρασία συμπυκνώνεται και δημιουργεί πάγο και στην κατάψυξη.
Ρωτώ επισταμένα διότι εδώ και 5 χρονια τους σπόρους, αυγοτροφες κλπ τα διατηρώ στο ψυγείο και αν κάτι μου εχει διαφύγει θα πρεπει να το διερευνήσω οπωσδήποτε.
Και μπορούμε εμείς με τα μέσα που διαθέτουμε να κρίνουμε αν ο σπόρος είναι σε σωστή κατάσταση ή όχι;
Κάνε ένα πείραμα...
Για 3-4 βδομάδες να ζυγίζεις με ακρίβεια τα υπολείμματα του μείγματος που δίνεις καθημερινά...
Το ίδιο να κάνεις με ένα εντελώς φρέσκο μείγμα...
Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν...
Δεν απαντά σε αυτο το ερώτημα ο Γιαννης.
Πιθανόν γιατί δεν ξέρω...
 
Άρα ούτε η αυγοτροφή στο ψυγείο; Αλλά στην κατάψυξη;
Έτσι σκέφτηκα και αυτό κάνω (αν και όντως το ψυγείο μου είναι πολύ καλό, πρόσφατα πέταξα λάχανο που είχα από τον Νοέμβριο και δεν είχε πάθει τίποτα, απλά σκιάχτηκα να το καταναλώσω).
Νομίζω τεχνολογικά το σύστημα λέγεται full non frost, δεν παίρνω και όρκο :)
 
Σύμφωνα με τη Δρ Χριστίνα Δουκάκη την αυγοτροφή πάντα φρέσκια... Της ημέρας
Την αυγοτροφή που φτιάχνω εγώ την έχω στην κατάψυξη και όταν θέλω να τους την δώσω απ την προηγούμενη το βράδυ μπαίνει στο ψυγείο. Ε το στο καλό χαλάει και έτσι;

Έτσι σκέφτηκα και αυτό κάνω
την αυγοτροφή πάντα φρέσκια... Της ημέρας
Μιλάω για την έτοιμη.. Την ξηρή που την δίνω βάζοντας νερό (το μείγμα το φτιάχνω λίγο πριν το βάλω στις ταίστρες). Και η ξηρή αυγοτροφή στην κατάψυξη; (ξαναρωτώ 😛 )
 
Και η ξηρή αυγοτροφή στην κατάψυξη; (ξαναρωτώ 😛 )
Προσωπικά ξηρή έτοιμη χρησιμοποιώ και αυτήν βάζω στην κατάψυξη.
Στην κατάψυξη ό,τι βάζεις, διατηρείται φρέσκο. Εδώ προετοιμάζουμε γεύματα βρεφών και τα διατηρούμε στην κατάψυξη.
 
Το πείραμα Γιάννη δεν μπορεί να γίνει λόγω τεχνικών ελλείψεων: θα πρεπει να ζυγίζω την τροφή κάθε φορά, να βάζω τόση οσο ακριβώς τρώνε και αυτο θα πρεπει επι βδομαδες να στανταριστει, να έχω σταθερές συνθήκες διαβίωσης, ενώ εγώ τα έχω τα πουλιά σε εξωτερικό χώρο, να ανοίγω νέο σακούλι τροφής κάθε ημέρα και μάλιστα απο την ίδια παρτίδα, να ζυγίζω και τα υπολείμματα που πέφτουν απο την ταΐστρα... Οποτε το αποτέλεσμα δεν θα με εκπλήξει, επειδή δεν θα το μάθω ποτέ.
Επομένως συνεχίζω και διατηρώ την τροφή στο ψυγείο κλειστή.
Οσο για την αυγοτροφή και για όλες τις τροφές για την ακρίβεια, καλό θα ήταν πράγματι να καταναλώνονται οσο ειναι φρέσκες και οσο γίνεται πιο κοντά στην παρασκευή τους, το οποίο ειναι μάλλον ανέφικτο σε απόλυτο βαθμό φυσικά.
 
το ψυγείο, δεν εχει πιο ξηρό συνήθως περιβάλλον; Και αν οι σποροι ειναι κλεισμένοι αεροστεγώς και απλως στην ψύξη τι παθαίνουν;
έχεις δίκιο Γιάννη!
..σε κλειστό αεροστεγώς δοχείο,το οποίο τοποθετείται μεσα σε μικρό θερμομποξ και εν συνεχεία μέσα στο ψυγείο και όχι κατάψυξη ..η υγρασία του περιεχομένου δεν ξεπερνά τις 18-20 μονάδες..ότι πρέπει για τους σπόρους, πιστεύω.
το ψυγείο μου είναι full no frost.. Το ρυθμίζω αναλόγως και όλα πάνε καλά!
 
Η Κλειστή τροφή στο ψυγείο σε δυό ώρες θα έχει μαζέψει νερό. Οι σπόροι πρέπει να είναι απολύτως στεγνοί. Καλύτερα να παραμένουν στην συσκευασία τους σε φυσιολογικές συνθήκες δωματίου. Εξ ' άλλου αυτό προτείνουν και οι...29 γνωστοί κατασκευαστές μειγμάτων.
 
πρωτον η τροφη δεν χαλαει αντεχει το λεει και η συσκευασια δευτερον βαζω λιγια τροφη 3 μερων περιπου στο ψυγειο στο σακη εχω μεσα βλη δαφνη ετσι μου ειπε η μαρια που την διατηρη φρεσκια και η τροφη δεν μενει πανω απο δυο μερες στο κλουβι την διατηρω μεσα στο σακη με δαφνη και σε δροσερο μερος και τα πουλακια επειδη ειναι μεγαλη η κλουβα 160 στο μακρος και πετανε συνεχεια πανω κατω τα πουλακια ειναι αδυνατα στυλακια ειναι μοντελα 😀 και τους αρεση παρα πολυ με τα μουτρα πεφτουν οσο για την φρεσκια τροφη δεν τους δινω καθε μερα δυο φορες την εβδομαδα τους δινω γλυστριδα κανενα τσοχαλακι μηλο τους εχω και ειδικη αμμο και λιγο καρβουνακι για την χονεψι και μια φορα το μηνα τους βαζω στο νερο για το σκουλικη και τα πελετσ τα τρωνε ειδικα μερικα πεφτουν με τα μουτρα και ο παπαγαλος τα τρωει μονο τα ζεπρακια δεν την αγγιζουν
 
..άρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!:D
και ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που διαθέτει και με βάσει πάντα τις πληροφορίες που αντλεί και φιλτράρει αναλόγως.. 😉
 
εχω μεσα βλη δαφνη ετσι μου ειπε η μαρια που την διατηρη φρεσκια και η τροφη
Η δάφνη είναι απωθητική-αποτρεπτική στο να πιάσει σκόρους τροφίμων και άλλα μαμούνια. Το θέμα της διατήρησης της φρεσκάδας εξαρτάται από το δωμάτιο που τα συντηρούμε, σχετικά σκοτεινό, καλά αεριζόμενο και στο σακί αγοράς τους.
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να τους βάζεις ψυγείο έστω και για δυο τρεις μέρες γιατί το κάνεις; Μικρές ποσότητες μπορείς να διατηρείς για δυο τρεις μέρες σε σακκούλες του μανάβη με φύλλα δάφνης μέσας.
 
.. Πώς καταφέρνουμε πάντα και βγαίνουμε εκτός θέματος.. Απορία το έχω εδώ και καιρό!😵
δείτε τον τίτλο του θέματος.. Και που καταλήξαμε;
να συζητούμε αν το ψυγείο κάνει καλό ή κακό στους σπόρους..☹
 
και μια φορα το μηνα τους βαζω στο νερο για το σκουλικη
Ποιό σκουλήκι;
.. Πώς καταφέρνουμε πάντα και βγαίνουμε εκτός θέματος
:)Να δείς που όταν θα κάνουμε το πρώτο deal θα μας φανεί και χρήσιμο πού θα τα φυλάξουμε. Θα είναι και δικός μας καρπός άλλωστε.. 😉
 
Μιλάμε για αποθήκευση σπορών στο σπίτι αλλά μέχρι να φτάσει στο σπίτι μας τι γίνεται; Σε τι θερμοκρασία αποθηκεύονται στα σιλό, μετά στα εργοστάσια, μετά στα κοντέινερ η στα φορτηγά, και τέλος στα καταστήματα; Εγώ πάντως τους αποθηκεύω σε δροσερό μέρος και αν δω κάτι μέσα κατευθείαν στην κατάψυξη για μια μέρα. Την αυγοτροφη την έτυμη την έχω στο ψυγείο στην συντήρηση.
 
ολα τα ζωα κανενος ανεξερετου ακομα και ο ανθρωπος παραγει ο οργανισμος του σκουλικια
Ναι σύμφωνοι αλλά μια φορά τον μήνα δεν είναι πολύ συχνά; Καλύτερα να δίνεις ανάλατο κολοκυθόσπορο (πασατέμπο) σε όλα τα ζώα και σ' αυτά που δεν μπορούν να τον μασήσουν όπως καναρίνια και γάτες, τον χτυπάς στο μούλτι.
Παπαγάλος και σκύλοι όπως είναι και με το τσόφλι.
 
Ο κολοκυθόσπορος σκοτώνει τα σκουλήκια;
@δημητρις113, τι εννοείς οτι και ο ανθρωπος παράγει σκουλήκια; Μιλάς για ειδικές περιπτώσεις προςβολης όπως ασκαρίδα ή κάτι άλλο;
Πω, πω παιδιά, με εχει πιάσει συγκρυο και μονο που σκέφτομαι οτι μπορεί να έχω σκουληκιάσει.
Μαρία, απάντησε μου γρήγορα και επισης αν ναι, που μπορώ να βρω κολοκυθοσπορο νυχτιάτικα.😱
 
Back
Top