Γενικά Στριμωγμένα πουλιά μέσα σε βρώμικα κλουβιά σε pet shop

Maria Tito

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2018
Μηνύματα
154
Πόλη
Ηράκλειο
Και κατι ψιλοασχετο με το θεμα (αν δεν ταιριαζει εδω αυτο που θελω να σχολιασω παρακατω, ας μπει στην αντιστοιχη ενοτητα) που προσεξα στο βιντεακι που παρεθεσες Νικο, ειναι το ποσο πεντακαθαρα, μεγαλα και ανετα κλουβια ειχαν στον χωρο των πτηνων.
Αυτο το σχολιαζω γιατι χθες πηγα σε ενα pet shop εδω στο Ηρακλειο (προς αναζητηση για ζευγαρωστες κλπ) και ηταν ολα τοσο στριμωγμενα για τα καημενα τα καναρινακια που ηταν παρα πολλα σε μικρα κλουβια, και, αν και ισχυριζοταν οτι ειναι απο τους πιο καθαρους στο Ηρακλειο, εγω τα ειδα βρωμικα (αξεσουαρ και κλουβια χωρις πατο με ενα χαρτονι στο ραφι και πολυ μπιχλα με σπορους και κουτσουλιες) και ειχε καποια αρρωστα, φουσκωμενα με το κεφαλι μεσα στα φτερα τους νωρις το απογευμα, που οταν ρωτησα τον υπευθυνο (μου ειπε οτι ειναι εκτροφεας 20 χρονια) μου ειπε οτι απλα κοιμουνται νωριτερα μερικα ποτε ποτε.
Επισης, οταν του ανεφερα για τον ουροπηγικο αδενα του πτηνου (που το διαβασα εδω μετα απο μια ερωτηση μου) μου ειπε οτι πρωτη φορα το ακουει αυτο και για το petbirds μου ειπε οτι δεν το ξερει και οτι στα σαιτ ο καθενας λεει οτι θελει.
Και μου ειπε οτι καναρινια Λευκος Αχατης, δεν υπαρχουν στην Ελλαδα. Ισχυει;
Μου εκανε εντυπωση επισης, οτι σχεδον ολα τα καναρινια του οτι ηταν πολυ μικροκαμμωμενα για ενηλικα με εξαιρεση κατι κοκκινοπορτοκαλια που ηταν πιο ευρωστα και μεγαλωσωμα. Κι αλλες ερωτησεις που του εκανα, ηταν καπως αντικρουομενες οι απαντησεις του, σε σχεση με αυτα που εχω διαβασει εδω μεχρι τωρα.
Μου το επαιζε ειδημων (τροφες, φυλο κλπ), ενω εδω διαβασα πολυ σπουδαια πραγματα (και με την βοηθεια σας να απαντατε στις ερωτησεις μου), που αν δεν γνωριζα, σιγουρα θα με εποιανε κορο'ιδο σε καποια πραγματα.

Ευτυχως που υπαρχει το Petbirds!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού είπε έτσι για εμάς ούτε τσίχλα μην πάρεις απο εκεί. 😛

Πέρα απο την πλάκα, το μηδαμινό επίπεδο γνώσεων φάνηκε απο όλα αυτά που σου είπε και που νόμισε ότι μπορεί και να σε κοροιδέψει. Άκου κοιμούνται νωρίτερα...
 
Μα επιτηδες τον ρωτησα -για να δω τι θα μου πει- οταν ειδα ενα πουλακι ετσι φουσκωμενο με το κεφαλακι του μεσα στα φτερα του, γιατι εδω ειχα διαβασει προσφατα οτι μια ενδειξη οτι ασθενει ενα πουλακι, ειναι αυτη ακριβως, υποτονικο, φουσκωμενο και αδρανες πτηνο.
Κι αυτος μου ειπε οτι αρεσει στα πουλια να ρεμβαζουν και να κοιμουνται νωριτερα ποτε ποτε.
Ασε που διαβασα εδω οτι σχεδον ολα τα πουλια ξυπνανε νωρις το πρωι και κοιμουνται μετα την δυση του ηλιου. Αμα δεν το ηξερα, θα εχαβα τις 'γνωσεις' του.
Κι οταν τον ρωτησα αν μπορει να ξεχωρησει το φυλο του καναρινιου, αφου και οι πιο εμπειροι εκτροφεις δυσκολευονται μερικες φορες (κι αυτο εδω το διαβασα) μου ειπε οτι ειναι πανευκολο να το εντοπισει αυτος και οτι ισως μεχρι 8 μηνων να υπαρχει καποια δυσκολια να ξεχωρισει το φυλο πουλιου, μετα ειναι ευκολο μου ειπε.
Επισης, οταν του ανεφερα κατι που διαβασα παλι απο εδω και του ειπα οτι το διαβασα στο petbirds, οτι δηλαδη τα καναρινακια παιρνουν ελαια απο τον ουροπηγικο αδενα τους μετα το μπανακι τους και το απλωνουν στα φτερακια τους, αυτος γελασε και το κορο'ιδεψε και το ειπε στον συνεργατη του που ηταν παραδιπλα και το χλευαζαν αυτο και ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο κι οτι το πουλακι τους ειναι μονο για τις κουτσουλιες και το ζευγαρωμα.
Ασε που προσπαθουσε να μου πλασαρει κατι χυμα τροφες (συσκευασμενες ομως σε διαφανη σακουλα) κι εδω με συμβουλεψατε να προτιμησω τις ποιοτικες επωνυμες συσκευασμενες.
Και λυπηθηκα το ποσο στριμωγμενα και νευρικα ηταν ολα τα πουλακια εκει.
Εννοειται ουτε τσιχλα απο εκει! 😛
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επισης, οταν του ανεφερα κατι που διαβασα παλι απο εδω και του ειπα οτι το διαβασα στο petbirds, οτι δηλαδη τα καναρινακια παιρνουν ελαια απο τον ουροπηγικο αδενα τους μετα το μπανακι τους και το απλωνουν στα φτερακια τους, αυτος γελασε και το κορο'ιδεψε και το ειπε στον συνεργατη του που ηταν παραδιπλα και το χλευαζαν αυτο και ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο κι οτι το πουλακι τους ειναι μονο για τις κουτσουλιες και το ζευγαρωμα.
Έχεις κατάλαβει οτι το ουροπήγιο είναι στην βάση της ουράς απο την επάνω πλευρά, στην ράχη και δεν έχει καμία σχέση με ούρα, δηλαδή γεννητικά όργανα.Αν τους ανέφερες το κακό σπυρί,θα σε καταλάβαιναν.
 
Μα ναι, διαβασα σχετικο αρθρο εδω και ειδα διευκρινηση και εικονα με αυτο που λες.
Επισης μου γραψανε και σχολιο σε ερωτηση για το 'σπυρακι' που ειχα κανει εδω, αλλα ο 'εκτροφεας' η' δεν καταλαβε τι του ειπα (μου ειπε οτι πρωτη φορα ακουει για 'ουροπηγικο αδενα') η' ηταν ασχετος, τι να πω!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπερα σας και παλι!

Συνεχιζοντας το ψαξιμο για 60αρα ζευγαρωστρα εδω στο Ηρακλειο (αν κι εχω βρει στο birdmarket, απλα ηθελα να δω τι παιζει στα τοπικα καταστηματα) πηγα σημερα σε ενα pet shop, που οχι τσιχλες, ουτε σκονη απο εκει!
Παναγια μου τι κατασταση επικρατουσε εκει!
Σκουριασμενα κλουβια προς πωληση (!) και η μπιχλα παντου σε ολο της το μεγαλειο!
Τα κλουβια με τα πουλια ειχαν κουτσουλιες παντου, τα καημενα τα πουλακια (στριμωγμενα σε μεγαλο αριθμο το ενα κολλητα στο αλλο, αφου δεν υπηρχε πουθενα χωρος να κατσουν) μες στην βρωμια, και σε πολλα τους ελειπαν οι ουρες, αλλα και ολοκληρα νυχια (!) και υπηρχαν τρια που ειδα, που δεν ειχαν καθολου νυχια τα καημενα...
Ψυχουλες μου ποσο τα λυπηθηκα...

Αλλα κι αλλου τυπου ζωακια που ειχαν εκει, δεν ηταν και στις καλυτερες συνθηκες υγιεινης...
Μα πως κρατανε τετοια μαγαζια αν δεν κανουν τα αυτονοητα, εστω για την 'βιτρινα'?
Κλουβι δεν βρηκα απο εκει αυτο που θελω (με αποσπομενη σχαρα και συρταρακι) και επεμενε να μου δειχνει κατι μαπα κλουβια που δεν αφαιρειται η σχαρα για καθαρισμο και χωρις αποσπωμενο συρταρακι στην λεκανη (και σε εναν αλλο που πηγα, του κακοφανηκε που δεν ηθελα κατι παρομοιο).
Οποτε θα παραγγειλω απο το ιντερνετ να υσηχασω.

(Α! Κι ενας γνωστος μας που ασχολουνταν για χρονια με καναρινια και καρδερινες, μου εχει δωσει τις πιο ακυρες 'συμβουλες' τελειως αντιθετα με αυτα που λετε εδω μεσα, οπως για παραδειγμα μου ειπε να κραταω καθε μερα το καθε πουλακι στο χερι μου και να το χα'ιδευω για κανα μισαωρο, αυτο θα με συνηθισει ετσι λεει και μετα θα 'αναζηταει' απο μονο του το χερι μου για χαδια! Ακουσον-ακουσον! Εμφραγμα τα πουλακια! Ασε που ποιανει καρδερινες απο την φυση αυτος. Γενικα μου εχει πει κατι ασχετα και οταν τον αντικρουω με επιχειρηματα που εχω διαβασει απο εδω, μου λεει οτι "αυτα ειναι βλακειες, το πουλι ειναι οπως και ο σκυλος, οπως το μαθεις")... Τι να πεις...

Οσο για καναρινακια, επειδη αυτα που μεχρι τωρα εχω δει στα εδω pet shop, δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση τους, μαλλον θα βρω μεσω εκτροφεων αυτα που θελω.

Ενημερωθηκα λοιπον, απο τον Παγκρητιο Ομιλο Καναρινοφιλων (ευγενεστατος ο κυριος που μιλησα) οτι θα γινει εκθεση καναρινιων στο Ρεθυμνο Κρητης, στο 'Σπιτι Πολιτισμου' (Παλιος Μιναρες) στην κεντρικη οδο στο λιμανι, και το γραφω εδω για οποιον ενδιαφερεται και μπορει να παει:

Παρασκευη 30/11/18 # 09:00 - 20:00
Σαββατο. 1/12/18. # 09:00 - 21:00
Κυριακη. 2/12/18. # 09:00 - 14:00

Θα ειναι η πρωτη φορα που θα παω σε τετοια εκθεση και περαν του οτι θα βρω (υποθετω) καποιον καλο εκτροφεα για τον τυπο των καναρινιων που θελω, θα εχει πλακα με τοσα διαφορετικα πουλακια και θα ειναι πολυ ωραια εμπειρια!
 
@Maria Tito, Καταλαβαίνω απόλυτα πως ένιωσες. Πριν αρκετά χρόνια αγόρασα έτσι το πρώτο μου κοκατιλ επειδή ήταν άρρωστο και ήθελε ο πετσοπας να το σκοτώσει. Δεν ξαναπήγα ποτέ σε πετ σοπ, τροφές επαιρνα έκτοτε από κτηνιατρεια.

Ο εκτροφέας είναι η καλύτερη λύση για να είσαι βέβαιη ότι θα αποφύγεις αυτά που αντικρισες στο πετ σοπ.

Τα πουλάκια που έχεις τώρα θα τα επιστρέψεις; Εάν όχι, είσαι σίγουρη ότι θέλεις κι άλλα;
 
@Maria Tito, καλησπερα! Θα σε δουμε εκει μια και συμμετεχουμε και μεις στην εκθεση αλλα με παπαγαλους! Διευκρινιση ειναι εκθεση πτηνων συντροφιας και οχι καναρινιων! 😀 θα εχει και καναρινια και παπαγαλους και εξωτικα πτηνα παραδεισια κτλ!
 
Ευχαριστω Γιαννη, νομιζω καποια πραγματα ειναι αυτονοητα και απορω με την αναισθησια γενικοτερα...

Ζωη, τα δυο αρσενικα καναρινια που απεκτησα προσφατα (αλλα τα εχουμε κατω στο μαγαζι του αντρα μου, το σπιτι μας ειναι στον 1ο οροφο και κατεβαινω καθημερινα για να τα φροντιζω και να τους μιλαω γλυκα) ηταν της πεθερας μου, που δεν τα φροντιζε οπως πρεπει (απο αγνοια κυριως) και τα ειχε παρει προπερσι ο γαμπρος της (απο pet shop) για τα παιδια του (νομιζαν οτι ηταν θυληκο-αρσενικο και τα ειχαν μαζι και καλα για να ζευγαρωσουν και να δουν τα παιδια τα πουλακια, αλλα κανεις δεν ασχολουνταν μαζι τους και μετα ανακαλυψαν οτι ειναι και τα δυο αρσενικα και τσακωνονταν στο ιδιο μικρο 30εκ κλουβακι.
Ζητησα πολλες φορες να μου τα δωσουν να τα αναλαβω οπως πρεπει (ηταν σε τοιχο με ρευματα αερα και δυο φορες σκαρφαλωσε γατα στο κλουβι τους και τα καθαριζε σπανια) και με τα πολλα, αφου πηρα και την 60αρα ζευγαρωστα (με χωρισμα στην μεση για να μην τσακωνονται) την επεισα και τα βαλαμε στο μαγαζι του αντρα μου, σε προστατευμενο σημειο με τζαμαρια που βλεπει σε δεντρα και ουρανο.
Εννοειται θα παρω αμεσα αλλη μια 60αρα ζευγαρωστρα να εχει το καθενα την 'σπιταρωνα' του.
Τα εχω δυο εβδομαδες τωρα και ειναι υγιεστατα!
Ομως, τα 'δικα μου' μολις τα παρω, (δυο αρσενικα για τραγουδι και παρεακι) θα τα εχω σπιτι μου και μαλλον θα τα προσαρμωσω εσωτερικα στο παραθυρο στο σαλονι, αντι για εξωτερικα στην βεραντα (που ειναι υπο διαμορφωση ακομη) που αρχικα σκεφτομουν.

Ζαχαρια, καλησπερα! Δεν το ηξερα! Ο κυριος που μιλησα δεν μου το διευκρινησε αυτο, οποτε νομιζα οτι ειναι μονο για καναρινια.
Ααα! Τοτε ακομα καλυτερα! Τι πλακα που θα εχει τοση ποικιλια με πουλακια!
Εσυ που εκθετεις, αν ειναι να περασω να χαιρετησω; :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φοιβο, ακριβως, δεν σκοπευα να επαιρνα τιποτα απο εκει (ενω ειδα ενα πορτοκαλι καναρινακι που μου αρεσε και φαινοταν σε καλη κατασταση -το αλλο που θελω ειναι λευκος αχατης) ακριβως για την αναισθησια του να εχει τοσα αθωα πλασματακια να ζουν ετσι.
Οποτε περιμενω με λαχταρα την εκθεση πτηνων στο Ρεθυμνο, ολο και καποιον καλο εκτροφεα θα ανακαλυψω για τα πουλακια που θελω!
Καλημερα απο Ηρακλειο Κρητης! 🙂
 
Την καλύτερη αρχή και επιλογή έκανες Μαρία! Ασυζητητί από εκτροφείς να αγοράσεις, με τις τραγικές και ελεεϊνές συνθήκες των καταστημάτων που μας περιέγραψες λεπτομερώς! Θα σε δικαιώσει αυτή η επιλογή, να είσαι βέβαιη! Με το καλό σου εύχομαι να υποδεχτείς τα πολυπόθητα καναρίνια σου!👍
 
Απο μαγαζί σε τέτοια κατάσταση ακόμη και να βρεις αυτό που θέλεις δεν το παίρνεις για να μην στηρίξεις αυτόν που έχει τα ζώα σε τέτοιες συνθήκες.

Αυτο ακριβως!

Οσο για τον φιλο σου, παυει να εχει επιχειρηματα απο την στιγμη που δηλωνει πουλοπιαστης.
 
Ζαχαρια, καλησπερα! Δεν το ηξερα! Ο κυριος που μιλησα δεν μου το διευκρινησε αυτο, οποτε νομιζα οτι ειναι μονο για καναρινια.
Ααα! Τοτε ακομα καλυτερα! Τι πλακα που θα εχει τοση ποικιλια με πουλακια!
Εσυ που εκθετεις, αν ειναι να περασω να χαιρετησω; :)

θα μας βρεις εκει στα κοκατιλ! 😀
 
θα μας βρεις εκει στα κοκατιλ! 😀

Κι αν γνωρίσεις απο κοντά ήμερους παπαγάλους σε βλέπω να γυρνάς στο σπίτι με κοκατίλ αντί για καναρίνια. :D
 
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Αμβροσιε, ετσι ακριβως οπως τα λες! 🙂

Τασο, ο γνωστος μας πουλοπιαστης, ειναι για πολλες σφαλιαρες με αυτα που μου εχει πει για τα πουλακια. Πχ βαρουσε με σφυρι ενα ξυλο που μαστορευε, μπροστα σε ενα καναρινι (ειχε το κλουβι ακριβως πανω απο τον παγκο εργασιας του) και ελεγε οτι τα καναρινια μας συνηθιζουν ο,τι κι αν κανουμε και, ενα αλλο παραδειγμα ειναι, που μου ειπε οτι για να 'ξεπυρωσει' η θυληκια καναρινα, την ποιανει και την βουταει για μερικα λεπτα στο νερο... Δεν εχω τετοιες γνωσεις, αν ισχιει κατι τετοιο (ουτε σκοπευω να κανω αναπαραγωγες, αφου θα παρω αρσενικα καναρινια) αλλα μου φανηκε κι αυτο πολυ ακραιο για το πουλακι...

Ζαχαρια, εννοειται θα περασω να χαιρετησω και να καμαρωσω και τους παπαγαλους σου! 🙂

Φοιβο, λεω για τα καναρινια οτι τα λατρευω, αλλα μια φορα που ειδα στο youtube αυτα τα καταλευκα κοκατιλ με τα πορτοκαλι μαγουλακια, ξετρελαθηκα! :-D
Ειναι τοσο τρισχαριτωμενα! Τι πλακα που εχουν! Και μου αρεσε πολυ η φωνουλα τους, τα τραγουδακια τους και που ηταν θαραλλεα και παιχνιδιαρικα και επαιζαν με τους ανθρωπους!
Αφου το συζητουσα μερικους μηνες πριν με τον αντρα μου, μηπως να παρουμε κι ενα κοκατιλ (του αρεσουν επισης πολυ) αλλα δεν εχω ιδεα κι απο παπαγαλους, και απο οτι εχω δει στα βιντεακια, τα βγαζουν εξω απο το κλουβι και ειναι ο μοναδικος προβληματισμος μου (για ζημιες στο σπιτι, κουτσουλιες στα καλα επιπλα κλπ) αν θα παρω...
 
Πραγματικα αυτό το θέμα είναι απ τα θέματα του φορουμ που διαβάζεις με ενδιαφέρον και θα λεγα με πόρωσε απ την αρχή που το διάβαζα. Εδώ στην περιοχή μου στο Γαλάτσι αν και υπηρχαν πετσοπ παλιότερα τώρα δεν υπάρχει κανένα. Τυχαίο; Μαλλον όχι. Υποθέτω ότι μετά από ένα σημείο ο κόσμος κατάλαβε τι είναι το πετσοπ και το απέφευγε γιαυτό κλείσανε. Και αν υπάρχουν κάποια δεν πουλάνε πουλιά αλλά αξεσουάρ κυρίως σκύλου γάτας αλλά και κλουβιά. Αγορά από εκτροφέα για χίλιους δυο λόγους!
 
Πραγματικα αυτό το θέμα είναι απ τα θέματα του φορουμ που διαβάζεις με ενδιαφέρον και θα λεγα με πόρωσε απ την αρχή που το διάβαζα. Εδώ στην περιοχή μου στο Γαλάτσι αν και υπηρχαν πετσοπ παλιότερα τώρα δεν υπάρχει κανένα. Τυχαίο; Μαλλον όχι. Υποθέτω ότι μετά από ένα σημείο ο κόσμος κατάλαβε τι είναι το πετσοπ και το απέφευγε γιαυτό κλείσανε. Και αν υπάρχουν κάποια δεν πουλάνε πουλιά αλλά αξεσουάρ κυρίως σκύλου γάτας αλλά και κλουβιά. Αγορά από εκτροφέα για χίλιους δυο λόγους!
Εδώ ο νόμος απαγορεύει στα Πετ σοπ να πουλάνε πουλάκια ή άλλα ζώα εάν δεν δουλεύει μέσα σε καθημερινή βάση κτηνίατρος. Ωραίο δεν ακούγεται; Ιδανικό μου είχε φανεί εμένα όταν ήρθα. Παρόλα αυτά στις σελίδες στο facebook γίνεται χαμός. Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι εκτροφείς, ειδικά παπαγάλων, αλλά είναι και οι μόνοι που δεν επιλέγουν τέτοιου είδους διαφήμιση. Με μια αναζήτηση στη σελιδες αγοράς πωλησης διαπιστώνεις από τα πρώτα λεπτά ότι η κατάσταση είναι εμετική. Ταλαιπωρημένα πουλιά, κυρίως μεσαιοι- μεγάλοι παπαγάλοι, σε άθλια κλουβιά, που πωλούνται για πολλές χιλιάδες λίρες. Και φυσικά οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την κατάσταση, συνεχίζουν όμως και θα συνεχίζουν να αγοράζουν γιατί πάνω απ' όλα τους νοιάζει να κάνουν το κέφι τους και όταν τους περάσει, μετά από μερικούς μήνες, να ξεφορτωθούν το πουλάκι αν δεν έχει στο μεταξύ πεθάνει.
Απ'οπου και να το πιάσεις...
 
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Αμβροσιε, ετσι ακριβως οπως τα λες!

Τασο, ο γνωστος μας πουλοπιαστης, ειναι για πολλες σφαλιαρες με αυτα που μου εχει πει για τα πουλακια. Πχ βαρουσε με σφυρι ενα ξυλο που μαστορευε, μπροστα σε ενα καναρινι (ειχε το κλουβι ακριβως πανω απο τον παγκο εργασιας του) και ελεγε οτι τα καναρινια μας συνηθιζουν ο,τι κι αν κανουμε και, ενα αλλο παραδειγμα ειναι, που μου ειπε οτι για να 'ξεπυρωσει' η θυληκια καναρινα, την ποιανει και την βουταει για μερικα λεπτα στο νερο... Δεν εχω τετοιες γνωσεις, αν ισχιει κατι τετοιο (ουτε σκοπευω να κανω αναπαραγωγες, αφου θα παρω αρσενικα καναρινια) αλλα μου φανηκε κι αυτο πολυ ακραιο για το πουλακι...

Ζαχαρια, εννοειται θα περασω να χαιρετησω και να καμαρωσω και τους παπαγαλους σου!

Φοιβο, λεω για τα καναρινια οτι τα λατρευω, αλλα μια φορα που ειδα στο youtube αυτα τα καταλευκα κοκατιλ με τα πορτοκαλι μαγουλακια, ξετρελαθηκα! :-D
Ειναι τοσο τρισχαριτωμενα! Τι πλακα που εχουν! Και μου αρεσε πολυ η φωνουλα τους, τα τραγουδακια τους και που ηταν θαραλλεα και παιχνιδιαρικα και επαιζαν με τους ανθρωπους!
Αφου το συζητουσα μερικους μηνες πριν με τον αντρα μου, μηπως να παρουμε κι ενα κοκατιλ (του αρεσουν επισης πολυ) αλλα δεν εχω ιδεα κι απο παπαγαλους, και απο οτι εχω δει στα βιντεακια, τα βγαζουν εξω απο το κλουβι και ειναι ο μοναδικος προβληματισμος μου (για ζημιες στο σπιτι, κουτσουλιες στα καλα επιπλα κλπ) αν θα παρω...


αστειος και επικίνδυνος ο τυπος, κλλα Μαρια μου υπαρχουν και χειροτερα, οταν αγορασα τον γκριζο παπαγαλο, τοτε δεν υπηρχαν φορουμς και social media , ετσι αναγκαστικά αγορασα ενα βιβλιο για τον γκριζο παπαγαλο, στα αγγλικα, δεν εβρισκα στα ελληνικα, στο περιεχομενο πως να εξημερωσεις εναν γκριζο παπαγαλο, ελεγε να τον αφησεις 3-4 μερες ατάιστο ετσι ωστε οταν σε δει με φαγητο θα σε αγαπησει... απλα tragic !
 
Back
Top