Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πράγματι, λησμόνησα να γράψω σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα.
Τα καναρίνια μου έρχονται σε άμεση επαφή με τα πελετς AMECO, διότι τα κλουβιά και οι κλούβες μου δεν έχουν σχάρες.
 
Τα καναρίνια μου έρχονται σε άμεση επαφή με τα πελετς AMECO, διότι τα κλουβιά και οι κλούβες μου δεν έχουν σχάρες.
Γιώργο τα καναρίνια σου έχεις παρατηρήσει αν ασχολούνται καθόλου με τα πέλετς ή αν το τσιμπούν συγκεκριμένα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα έλεγα ότι δεν ασχολούνται με τα πέλετς. Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Ούτε για παιχνίδι. Μόνο μία φορά θυμάμαι ότι μία κανάρα, αφού έστρωσε φωλιά με νήμα, στο τέλος έβαλε και μερικά πέλετς στον πάτο. Προφανώς ήθελε να τα χρησιμοποιήσει για μαλακό υπόστρωμα ώστε να νοιώθει άνετα! Τρομάρα της. Τα έβγαλα βέβαια γιατί τα αυγά σίγουρα θα έσπαζαν.
 
Δεν ξέρω στην πραγματικότητα, αλλά κάποτε είχε γίνει μια αναφορά εδώ μέσα, δεν θυμάμαι όμως σε ποιο θέμα για πέλετς ότι μπορεί να τα φάνε τα καναρίνια ή να τα τσιμπήσουν με δυσοίωνες συνέπειες, είχε τεθεί με άλλα λόγια θέμα ασφάλειας σε σχέση με έλλειψη σχάρας ή με πέλετς προσβάσιμα από καναρίνια και. (πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες δίνω👎) έτσι ήθελα να δω τη γνώμη σου μια και τα χρησιμοποιείς.
 
τα πελετς που γράφουν Κλάση Α δεν περιέχουν χημικά συγκολλητικά που μπορεί να είναι επιβλαβή για τα πουλιά.
εάν τα πέλετς είναι από φυσικό ξύλο και χωρίς χημικά, γιατί να δημιουργήσουν πρόβλημα;και τα δικά μου καναρίνια, χωρίς σχάρα τα έχω με το cat's best που χρησιμοποιώ, εδώ και 3 περίπου χρόνια
 
εάν τα πέλετς είναι από φυσικό ξύλο και χωρίς χημικά, γιατί να δημιουργήσουν πρόβλημα;και τα δικά μου καναρίνια, χωρίς σχάρα τα έχω με το cat's best που χρησιμοποιώ, εδώ και 3 περίπου χρόνια
Σούλα, πρόκειται για πέλετς από φυσικό ξύλο χωρίς χημικά;
 
Αν δεν κανω λαθος τα Ameco δεν προορίζονται για χρηση στα ζωα, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι ακαταλληλα.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σύνθεση και τον τρόπο κατασκευής τους(αν έχουν πρόσθετα κτλ)
 
Η κατασκευάστρια εταιρεία αναγράφει ότι για την κατασκευή τους δεν χρησιμοποιούνται χημικά. Επειδή τα χρησιμοποιώ χρόνια μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα καναρίνια. Εξάλλου τα χρησιμοπούν κι άλλοι φίλοι δίχως κανένα πρόβλημα.
 
το προβλημα με τα πελετ ειναι οταν πεσει κατι υγρο πανω τους το απορροφουν και διογκωνονται, το ιδιο αποτελεσμα θα συμβει και στο στομαχι των πτηνω αν το τσιμπολογανε, αυτο ομως θα συμβει σε κλουβια χωρις σχαρα και σε πουλια που εχουν την ταση να τσιμπολογανε απο τον πατο των κλουβιων.
 
το ιδιο αποτελεσμα θα συμβει και στο στομαχι των πτηνω αν το τσιμπολογανε
Αυτή η συνήθεια για το τσιμπολόγημα ανήκει στους παπαγάλους κυρίως.
Τα καναρίνια μπορεί να το κάνουν... αλλά είναι αναποτελεσματικά στο να κόψουν κομμάτι και να το φάνε.

Εμένα άλλο με προβληματίζει...
Το σχήμα των πέλετς δεν προέρχεται απλά και μόνο με τη συμπίεση αλλά έχει και κάποιο συνεκτικό υλικό αγνώστου "ταυτότητας" και σαφώς παρενεργειών.
 
Θέλω να διορθώσω κάποια στοιχεία για τα pellets AMECO. Δεν είναι από δρυ αλλά από οξιά, διατίθενται σε τσουβάλι των 15 και όχι των 10 κιλών, στην τιμή των 5,50 ευρώ και είναι πιστοποιημένα στην κλάσση Α1 (όχι Α) που σημαίνει ότι η κατασκευή τους δεν γίνεται με χημικά προϊόντα. Έχουν κι άλλες πιστοποιήσεις, σχετικά με την ενέργειά τους, αλλά δεν μας αφορούν. Χθές πήγα να αγοράσω pellets και ο καταστηματάρχης, που πωλεί κι άλλες μάρκες pellets, μου είπε ότι ειδικά αυτά τα αγοράζουν εκτροφείς καναρινιών, περιστεριών και κουνελιών και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Το σημαντικότερο είναι ότι του έχουν πει πως δεν τα τρώνε τα ζώα και τα πουλιά ενώ κάποια άλλα τα τρώνε.
 
Επειδή κάπου πήρε το μάτι μου για χαρτί Α4, να παραθέσω την δραματική εμπειρία φίλου μου. Είχε βρει λοιπόν το καναρινάκι του νεκρό από αιμοραγία και το δάχτυλο του πουλιού κομμένο από το συγκεκριμένο χαρτί. Προσωπικά θα το απέφευγα, όπως επίσης γενικά τα σκληρά χαρτιά (περιοδικό κλπ). Συν το ότι δεν έχουν καμία απορροφητικότητα και επέρχεται δυσοσμία.
Γενικά το χαρτί, ακόμη και το μαλακό, για εξωτερικό χώρο δεν κάνει. Με ένα μικρό αεράκι σηκώνεται και περιττό να πω τι γίνεται στις περιόδους αναπαραγωγής. Πάρτι!
Προς το παρόν χρησιμοποιώ άμμο αλλά εδώ τη βρίσκω σχετικά ακριβά, 1 Ε/ κιλό. Σκέφτομαι, τώρα που έχουν πληθύνει τα μέλη, να δοκιμάσω τα pellets που προτείνει ο Γιώργος @ROLLING STONES . Είναι ένα θέμα να τα βρεις βέβαια εδώ επαρχία! 😛
 
Επειδή κάνω χρήση εδώ και 5 μήνες και διαμόρφωσα άποψη, νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουν όλοι.
landmark-ypostrwma-zeolithos-25kg-psilos.jpg

Τιμές υπάρχουν ΕΔΩ
 
Ξεκινησα την χρηση Sanibird, με θετικα αποτελεσματα μεχρι στιγμης


Mετα απο 2 μηνες χρησης ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,ιδιαιτερα απο το γεγονος οτι δεν σηκωνει σκονη ακομα και σε συγκριση με ζεολιθο υψηλης κοκκομετριας
 
Επειδή κάνω χρήση εδώ και 5 μήνες και διαμόρφωσα άποψη, νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουν όλοι.
Κι εγώ τώρα τελευταία αυτό το προϊόν χρησιμοποιώ, διότι ειλικρινά βαρέθηκα να μαζεύω χαρτιά κουζίνας σε λωρίδες καθημερινά. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, και το χρησιμοποιώ με σχάρα, γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να την αφαιρέσω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top