Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εναλλακτικη του χαρτιου και σαν καλυτερη προσομοιωση του φυσικου του περιβαλλοντος.

Παντως και τωρα με το χαρτι οταν κοβει βολτες στον πατο και τρωει πεσμενα σπορακια τις κουτσουλιες τις αποφευγει μαεστρικα.


Η χρηση της αμμου θα πρεπει να γινεται πρωτα απο ολα για χρηστικους λογους, δηλαδη για δεσμευση της υγρασιας και των οσμων και κατ'επεκτασιν της καλυτερης υγιεινης στο χωρο του κλουβιου.
Ο πρωταρχικος σκοπος θα πρεπει να ειναι αυτος και οχι η προσομοιωση του φυσικου περιβαλλοντος που στην περιπτωση των κοκατιλ ειναι τα δαση και οι υδροβιοτοποι της Αυστραλιας και οχι ενα αμμωδες περιβαλλον.
Οπως επισης δεν θα πρεπει να ειναι και το μεσο χορηγησης των βοτανων.

Εμενα αυτη ειναι η αποψη μου
 
Ο αρχικος μου σκοπος ειναι να μειωσω την αλλαγη και τακτοποιηση χαρτιου, τα βοτανα απλα τα ανεφερα ως ενα εξτρα προνομιο.

Ναι με την δικη μου οπτικη δεν μου μοιαζει για προνομιο,υπαρχουν πιο υγιεινοι τροποι για την αγχολυση του θεωρω.
 
εγω στα αγριοπουλια που τα εχω σε εξωτερικη εκτροφη, χρησιμοποιώ κρυσταλους (τουαλετα γατας) μονο για 2 λογους, για να μην τα ενοχλω συνεχεια για αλλαγμα χαρτιου, και οπως επισης καπως να απορροφα την εξωτερικη υγρασια, αμμο, οστρακα καρβουνακι και herbs τα εχω βαλει σε μια ταιστρα για να τσιμπανε οποτε θελουν.
 
Απλα να διευκρινησω λιγο το θεμα με τα βοτανα γιατι παρεξηγηθηκε. Την συγκεκριμενη αμμο την πηρα γιατι δεν εχω ιδεα απο αλλες μαρκες και μιας και ειμαι ευχαριστημενος με το προιοντα της εν λογω εταιρειας ειπα να παρω αυτη για αρχη-δοκιμη.
 
παντως στο νετ εχω δει πολλους που τα πτηνα τους ειναι χωρις σχαρα, ασχετα αν για μενα ειναι αντιαισθητικο. Αν εχεις τον φοβο που εχει ο Αντωνης πιο πανω κανε αυτο που κανω και εγω, αν παλι οχι γεμισετο με αμμο και βγαλε την σχαρα.
 
Απλα να διευκρινησω λιγο το θεμα με τα βοτανα γιατι παρεξηγηθηκε. Την συγκεκριμενη αμμο την πηρα γιατι δεν εχω ιδεα απο αλλες μαρκες και μιας και ειμαι ευχαριστημενος με το προιοντα της εν λογω εταιρειας ειπα να παρω αυτη για αρχη-δοκιμη.

Δεν παρεξηγηθηκες, αλλα αν ο στοχος σου ειναι η μη τοσο συχνες αλλαγες με την λογικη οτι το κοκατιλ θα εχει προσβαση στην αμμο και θα τσιμπαει μεσα σε αυτη,τοτε δεν ειναι σωστος ο συλλογισμος.

Αν θες να τσιμπαει θα πρεπει να κανεις καθημερινες αλλαγες στην χειροτερη περιπτωση.
 
Το κλουβι που εχω ειναι το Hagen Vision M02. Aυτο σημαινει οτι οι ταιστρες ειναι στον πατο (του ειχα βαλει και ταιστρες ανοξειδωτες πανω στο κλουβι αλλα πηγαινε και κουτσουλαγε μεσα και μετα δεν ακουμπαγε το φαι του) οποτε ο μπομπιρας περναει πολυ ωρα εκει (ηδη δηλαδη τσιμπολαγαει σε μερος με κουτσουλιες χωρις καποιο προβλημα) με αποτελεσμα τα χαρτια να θελουν φτιαξιμο 2-3 φορες την μερα, αυτο αρχικα ηθελα να ελαττωσω.
 
εχεις πραγματικα ενα απο τα καλυτερα κλουβια της αγορας, και κανω απλη ερωτηση, η αποσταση απο τον πατο μεχρι την σχαρα, φτανει ο παπαγαλος να τσιμπήσει τυχον σπορους που ειναι στον πατο;
 
Το χαρτι Τασο ειναι πανω απο την σχαρα γιατι σε διαφορετικη περιπτωση η καθημερινη αφαιρεση χαρτιου κατω απο την σχαρα προυποθετει λυσιμο του κλουβιου.
 
Εφοσον βαζεις χαρτι πανω απο τη σχαρα ειναι σα να μην εχεις σχαρα καθολου! Απο κει και περα ειμαι της αποψης οτι η σχαρα πρεπει να υπαρχει στο κλουβι για να αποφευγεται οποιαδηποτε επαφη με τις κουτσουλιες! ασε τη σχαρα και βαλε σαν υποστρωμα την αμμο! Δε χρειαζεται αλλαγη καθε μερα! Ενα πουλακι ειναι!
 
Οκ Ζαχαρία! Οπότε αλλαγή άμμου μαζί με την καθαριότητα του κλουβιού μια φορά την βδομάδα χονδρικά;
ναι θα το δεις κιολας και στη πραξη! Ουσιαστικα η αμμος θα συγκρατει την υγρασια και τις μυρωδιες!

επισης το λεω γενικα και οχι σε σενα! Προσοχη με τη καθαριοτητα του κλουβιου στο τι χρησιμοποιουμε! Δε κανει ουτε χλωρινες ουτε απορρυπαντικα συνεχεια γιατι τα πουλακια το εισπνεουν! Με μια σωστη καθαριοτητα και σωστο προγραμματισμο οταν εχουμε 1-2 πουλακια το κλουβι ειναι μια χαρα καθαρο! Μη φτανουμε σε υπερβολες!
 
Ιάσονα έχω το ίδιο κλουβί, βάζω χαρτί κουζίνας και από πάνω άμμο, τη σχάρα κανονικά και το καθαρίζω μία φορά την εβδομάδα.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με οσμές και έχω 3 πουλάκια στο κλουβί.
 
Βασια σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια! Το χαρτι κατω απο την αμμο για να αυξανει την απορροφητικοτητα και να ειναι πιο ευκολο να την αδειασεις απο το κλουβι; Επισης εσυ ποια μαρκα χρησιμοποιεις;
 
ειναι πιο ευκολο να την αδειασεις απο το κλουβι;
Περισσοτερο γι'αυτο.
Όσο για τη μάρκα αγοραζω ότι βρίσκω στο pet shop εδώ, σκέφτομαι να παραγγείλω και εγώ την άμμο της Evia Parrots
 
- Ε, καλά τώρα μη μου πει κανείς οτι δεν έχει χρησιμοποιήσει εφημερίδα!
Η... Ιστορική εφημερίδα είναι το φθηνότερο υλικό αλλά...
Το μελάνι της δεν είναι ό,τι καλλίτερο για τα πουλιά, που την τσιμπολογούν,
η απορωφητικότητα της περιορισμένη, μόλις βάλεις μπανιέρα στα πουλιά, έλιωσε! άσχημη οσμή κλπ.
Εγώ χρησιμοποιώ ψιλοτρημένη οξειά (πωλείται στο εμπόριο) όχι το κοινό πριονίδι. Είναι βαρύ υλικό, με καλή απορωφητικότητα, κρατάει αρκετό χρόνο χωρίς ιδιαίτερες οσμές. Το κόστος βέβαια είναι ενα πρόβλημα, αλλά κανείς,ζυγήζει (την τσέπη του) και αποφασίζει, αναλόγως.
- Για την άμμο καθαριότητος δεν έχω γνώμη, καθώς δεν την έχω χρησιμοποιήσει.
τα αρσενικα δε την τσιμπολογουν παρα μονο τα θηλυκα απο οσα ξερω... Ερωτηση : το πριονιδι το βαζετε χυμα η πανω απο καποιο χαρτι εφημεριδα κτλ;
 
Με συγχωρείτε αν ειπώθηκε κάπου αυτό και δεν το παρατήρησα (προσπάθησα να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος) δεν έχω χρησιμοποίησει κάποια από τα παραπάνω (χρησιμοποιώ χαρτί Α4, υπάρχει και σχάρα, αν και δεν ασχολείται με τον πάτο του κλουβιου). Ήθελα να κάνω μια ερώτηση (μπορεί να φανεί αστεία) λόγω προβλημάτων υγείας του παπαγάλου μου πρέπει να παρακολουθώ τις κουτσουλιές του, όποτε με την χρήση της άμμου ή κάποιου διαφορετικού υποστρώματος θα είμαι σε θέση να ξεχωρίζω και να καταλαβαίνω τις κουτσουλιές; (Χρωμα, αν είναι νερουλές, σχήμα);
 
Back
Top