Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν θέλουμε να παρακολουθούμε τις κουτσουλιές για τυχόν ύπαρξη προβλημάτων υγείας η καλύτερη λύση είναι το χαρτί Α4, γιατί έχει χαμηλότερη απορροφητικότητα από όλα τα άλλα υλικά σαν υποστρώματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοηθάει ούτε το χαρτί κουζίνας. Έχω ξεκάθαρη άποψη γιατί έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα υποστρώματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
 
@jk1980 όποτε δεν θα μπω καν στην διαδικασία να ψάξω κάτι άλλο εκτός από το χαρτί. Γενικά, έχουμε κάποια θέματα, αλλά και εγώ νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια με το χαρτί όπου βλέπω καλά την κουτσουλιά! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
 
Χαρτι κουζινας μετα λευκη αμμο και τωρα μια τις sunibird κοκκιδιωση στοπ και ειμαι ενθουσιασμενος γιατι ταιζω καθε μερα λαχανικα και ειχα θεμα με τα εντομα και απαλαχτηκα εντελος. Με μια κουταλα αραχνη και ενα κουβαδακι μαζεβω καθημερινα και ξοδευω 10 λιτρα την εβδομαδα για 3 κλουβες 100*60 με δυο ρινκνεκ στη καθε κλουβα. Σηκωνει λιγη σκονη αλλα ψεκαζεις λιγο με νερο.
 
Χρησιμοποιώ πέλετ κάνναβης. Ούτε μυρωδιές(γιατί είναι μέσα στο σπίτι το κλουβί), ούτε αλλαγή συνέχεια. Μόνο αν πέσουν πρασινάδες τις μαζεύω με το γάντι και μια φορά την εβδομάδα που πλένω τη σχάρα μαζεύω με το σκουπάκι φαρασάκι(για την κουζίνα) τις ακαθαρσίες πανεύκολα! Για λίγο χρειάστηκε να βάλω χαρτί και δεν συγκρίνεται! Όσο για τον έλεγχο των κουτσουλιών όποτε θέλω βάζω από πάνω ένα χαρτί Α4 για να τσεκάρω! Βέβαια για περισσότερα από ένα δυο πουλάκια δεν συμφέρει οικονομικά. Κοστίζει 12 με 14€ τα 14 λίτρα που για ένα κλουβί 65 μήκος κρατάει περίπου 4 μήνες αν το αλλάζουμε στις 3 εβδομάδες.
 
@Toliscr7 Μπορείς και καλύτερα... 😉
Τουλάχιστον από το "τίποτα" του Αυγούστου το λες και βελτίωση...
Να έχεις κατά νου πως, μεταξύ άλλων, δεν θέλουμε να δημιουργείται υγρασία...
 
Ήμουν για χρόνια ''χρήστης'' εφημερίδας με τα γνωστά άσχημα αποτελέσματα. μυρωδιές και υλικό να σχίζουν οι κανάρες.
Πλέον χρησιμοποιώ Ζεόλιθο και είμαι πολύ ευχαριστημένος , οι μυρωδιές σταμάτησαν, οι ακαθαρσίες στεγνώνουν γρήγορα και δεν υπάρχει υγρασία στον πάτο των κλουβιών.
Ο καθαρισμός γίνεται εύκολα με ένα σκουπάκι και ένα φαρασάκι κουζίνας.
 
Χαίρεται παιδιά. Εγώ παλια χρησιμοποιούσα χαρτί από εφημερίδες αλλά συμφωνώ ότι είναι κακή και πρόχειρη λύση τόσο από άποψη οσμών όσο και από άποψη υγείας με τα τοξικά μελάνια. Πλέον χρησιμοποιώ άμμο και τη συστήνω άφοβα βγαίνουν και σε τσουβάλια των 25 kg που βγαίνει αρκετά φθηνά και έχουν και ωραία μυρωδιά γλυκάνισου.
 
Πρόσφατα πήρα λευκή άμμο υγιεινής με
Γλυκάνισο σαν μυρωδιά και κοχύλια στρείδιων το έκανα με αφορμή το σκίσιμο και το μάσημα των φυλλαδίων που έβαζα για υπόστρωμα πριν, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή
 
Εγω χρησιμοποιω αμμο, 2 φορές την εβδομάδα την αλλαζω και δεν μυρίζει καθόλου
Αν αλλάζεις υπόστρωμα δύο φορές την εβδομάδα ακόμη και δωρεάν φυλλάδια να βάζεις δεν συμφέρει...
Πρώην χρήστης ζεόλιθου και τελευταία της άμμου SaniBird, με καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα και κοσκίνισμα μια φορά τον μήνα, με λίγο συμπλήρωμα, έχω πάντα πεντακάθαρα κλουβιά με πολύ χαμηλό κόστος και κόπο...
Προτείνω όπως ο @mgerom να τη δοκιμάσετε...!
 
Εγώ χρησιμοποιώ αλουμινόχαρτο και το αλλάζω μέρα παρά μερα
 
  • Like
Αντιδράσεις: LillyW
Εγώ για δύο budgie σε ζευγαρωστρα βάζω χαρτί Α4. Το υπόστρωμα της sanibird σηκώνει σκόνη; Γιατί τα έχω εντός σπιτιού. Επίσης, επειδή παρακολουθώ τις κουτσουλιες τους, θα μπορώ να διακρίνω στο υπόστρωμα αν κάτι δεν πάει καλά;
 
Τα κλουβιά τα έχω έξω σε μαύρη ραφιερα. Το συγκεκριμένο υπόστρωμα δεν έχω δει να δημιουργεί σκόνη όμως μπορεί μερικά πετραδάκια να βρεθούν εκτός κλουβιου. Τώρα για να βλέπεις αν οι κουτσουλιές είναι οκ νομίζω μόνο σε χαρτί μπορεί να γίνει σωστά αυτό.
 
Back
Top