Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν θα λεγα πως είμαι έμπειρος ιδιοκτήτης παπαγάλου εφόσον έχω τον Thor μόνο 5 χρόνια. Δεν πιστευω πως η εφημερίδα του προκαλέσει κάποιο θέμα γιατί από πάνω από τον πάτο του κλουβιού υπάρχουν ειδικές μπαριτσες που τον εμποδίζουν από το να πηγαίνει στην εφημερίδα και στα περιττώματα του. Μπάνιο τον βγάζω να κάνει εξω οπότε δεν υπάρχουν προβλήματα με οσμές και τα συναφή. Κατά συνέπεια νομίζω πως είμαι εντάξει σε αυτό και δεν κινδυνεύει το πουλάκι

@thodoriskf είσαι θεός, όταν ξαναδιαβάσεις τί έγραψες θα καταλάβεις γιατί 😀
Στο θέμα μας τώρα με το υπόστρωμα το πρόβλημα στην εφημερίδα δεν είναι μόνο αν την φτάνει ή αν φτάνει τα περιττώματα του αλλά ότι κρατάει υγρασία με αποτέλεσμα την πιθανή ανάπτυξη μικροβίων.

Η εφημερίδα είναι ακατάλληλη λόγω ότι έχει μελάνι που είναι τοξικό για τα πτηνά.

• Συμφωνώ
Αντιδράσεις: MARY58
Ας μη γινόμαστε υπερβολικοί. Εάν ένα πουλάκι δεν έρχεται σε επαφή με την εφημερίδα και αν δεν υπάρχουν οσμές ή υγρασία στον πάτο, δεν θα πάθει τίποτα από την εφημερίδα. Ειδικά αν αλλάζει συχνά.

Από την δική μου εμπειρία με έχουν βολέψει πολύ οι λευκές κόλλες χαρτιού Α3 για την 60ρα Ζευγαρώστρα μου. Κάθε δύο μέρες αφού πλύνω σχαρα κ συρτάρι, τα αλλάζω κ όλα καλά. Χρησιμοποιώ 2 φύλλα την φορά που τα διπλώνω λίγο κατά μήκος για να προσαρμοστεί στο πάτο του συρταριού. Είναι πιο οικονομικό από εφημερίδες κ από χαρτί κουζίνας το οποίο όταν υγραινεται διαλύεται. Επιπλέον βλέπω τις κουτσουλιές του με όλη τους την μεγαλοπρέπεια! Όμως κάθε δύο μέρες τα αλλάζω κ πολύ πολύ σπανίως το χειμώνα στις τρεις. Τις άλλες επιλογές δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά μου φαίνεται κ άλλη δουλειά, φτιαρισμα, κοκκίνισμα κλπ ειδικά που έχω ένα κ μονάκριβο καναρινι. Καλημέρα.

Χρησιμοποιούσα πέλλετ για γάτες. Είναι πολύ απορροφητικό και είναι βαρύ, οπότε δεν το σκορπάει ο άνεμος. Είναι απόλυτα ασφαλές για τα πουλιά, αλλά λόγω του μεγέθους του τα πουλιά σπάνια το χρησιμοποιούν.

Με λίγο αργοπορία εγώ χρησιμοποιώ λαδόκολλα. Την παίρνω από κατάστημα παιχνιδιών 50 μέτρα. Από την όλη εμπειρία μου με άλλα υλικά εκτός ότι είναι πολύ οικονομική, κόβετε με χαρτοκοπτη ή με ψαλίδι πολύ εύκολα. Κάνει για όλα τα κλουβιά του εμπορίου σε πλάτος. Είναι αδιάβροχη και οι κουτσουλιές στεγνώνουν πολύ γρήγορα σε σχέση με το χαρτί. Άσε που τώρα το καλοκαίρι με το μπάνιο δεν κολλάει το χαρτί , άμμος ,πέλλετ, πριονίδι στο κάτω μέρος του κλουβιού το οποίο αν έχει και κάποιες κουτσουλιές γίνεται ένα και το αυτό. Βγαίνει πανευκολα.

χρησιμοποιώ λαδόκολλα
Η λαδόκολλα είναι ακριβώς το αντίθετο από το ζητούμενο. Ένα σωστό υλικό υγιεινής πρέπει να είναι πάρα πολύ απορροφητικό για να μπορεί να στεγνώνει την κουτσουλιά σε ελάχιστο χρόνο. Το να διατηρούνται τα περιττώματα στον πάτο του κλουβιού υγρά, είναι ότι χειρότερο.

Προσπάθησε να βρεις κάποιο υλικό που σε βολεύει περισσότερο, σύμφωνα με όποιες άλλες ανάγκες υπάρχουν και χρησιμοποίησε το. Η λαδόκολλα δεν είναι καλή επιλογή.

Εγω χρησιμοποιώ υποστρώματα για κουτάβια σκέτα χωρίς αρώματα. Είναι εξαιρετικά απορροφητικα και τα ουρά τα απορροφάει σε 2-3 λεπτά τις κουτσουλιές 5-6 λεπτά είναι πανεύκολα στην αλλαγή καθώς δουλεύουν σαν χαρτί αλλά απορροφανε πιο γρήγορα. Συνήθως τα παίρνω ή από Pet shop ή από το Supermarket.

Back