Η Τουκη μας εχει διαψευσει Σισσυ μου τελικα!
Εκτος απο 5 λεπτα την ημερα δεν ασχολειται παραπανω με τις κατασκευές στο κυριο κλουβι, στο μικροτερο, καθολου! Η Τουκη που ολα τα εσφαζε ολα, τα μαχαιρωνε!
Επισης απο χθες πηγαινοντας στο υπογειο, περιεργως δεν μπηκε στο κλουβι κ με περιμενε στην σκεπη του! Κατι μυρίστηκα και πηρα ενα καπακι πλαστικο και κατέβηκα τις σκαλες! Αμεσως μου ορμησε, επεσε στο καπακι μπροστα απο το προσωπο μου κ αμεσως γυρισε πεταξε μισο μετρο στο κλουβι κ μπηκε μεσα! Σήμερα στις 4.40 μολις μπηκα σπιτι φαγωθηκε στην γρινια, ανοιξα κλουβι προσπερασε την Μαρια που οταν την βλεπει πεφτει σαν μαγνητης επανω της(την υπολοιπη ημερα) κ κατηφορισε την σκαλα, οπου κ με περιμενε παλι! Αλλα ψιλιασμενος αλλαξα σεναριο. Απλα εκλεισα το φως κ αμεσως μπηκε μεσα!
[/QUOTE]
Χμμμμμ... Τάκη, νομίζω, πως το κορίτσι σας μπορεί να ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο με αυγά... Είναι καθαρά ορμονική αυτή η συμπεριφορά. Το υπόγειο, όπως είχα πει, είναι για εκείνη ένα καταφύγιο, ένα ήσυχο μέρος, όπου μπορεί να φτιάξει φωλιά, έτσι το εκλαμβάνει, δυστυχώς. Το μόνο που κάπως μπορεί να βοηθήσει προσωρινά την κατάσταση είναι τα συχνά, σχεδόν καθημερινά, μπανάκια, ώσπου να γίνεται μούσκεμα και ας γκρινιάζει. Επίσης, να της μειώσεις τα φρούτα-λαχανικά λίγο και λιγότερη ώρα στο φως της ημέρας, κράτα την σε ημίφως. Αν κάνετε λίγο υπομονή, θα τελειώσει η φάση και θα επανέλθει. Διαφορετικά, αν δείτε κάποιο αυγό στο πάτο, μην το πετάτε αυτή τη φορά, αφήστε την να ολοκληρώσει το έργο της. Φτιάξε μια πρόχειρη φωλιά ανοιχτού τύπου (σε μια κότα μου έχω φτιάξει μια τέτοια, έκοψα έναν πλαστικό κουβά από τον πάτω τοιχώματα περίπου 10 εκατοστά άφησα και έστρωσα μέσα μαλακό υπόστρωμα και το απολαμβάνει, κάθεται και κλωσσάει τα άδεια της αυγά η κυρία) μπας και καθίσει εκεί μέσα. Είναι πολύ δυνατό το ένστικτο της αναπαραγωγής, δυστυχώς...