Γενικά Σχόλια για το θέμα των Πτηνιάτρων

Έχω μια απορία ενώ μου έρχονται στο μαιλ μου ειδοποιήσεις γι αυτό το θέμα δεν μου τις εμφανίζει
 
Τι εννοείς δεν στις εμφανίζει; Στο mail που σου έρχεται δεν φαίνεται η απάντηση που έχει δώσει το κάθε μέλος αλλά υπάρχει ένα link με το οποίο μεταφέρεσαι στο topic. :)
 
Και δεν είμαι και ξανθιά. Μου ερχόταν απάντηση στο σχόλια για το θέμα των πτηνιάτρων και παντώντας το link με μετέφερε στους πτηνιάτρους ειδικευμένους στα πτηνά😕. Το βρήκα τελικά
 
Έχω μια απορία ενώ μου έρχονται στο μαιλ μου ειδοποιήσεις γι αυτό το θέμα δεν μου τις εμφανίζει
Το ίδιο θα συμβεί και σε όσους συμμετείχαν στο θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ διότι, όπως αναφέρεται:
Παρακαλώ κρατήσετε το θέμα καθαρό χωρίς αλλού είδους συζητήσεις μέσα σε αυτό. Για ερωτήσεις ή άλλες πληροφορίες χρησιμοποιήστε το https://community.petbirds.gr/threads/Σχόλια-για-το-θέμα-των-Πτηνιάτρων.2792/
Στο θέμα των Πτηνιάτρων δηλαδή γίνονται μόνο νέες καταχωρήσεις γιατρών. Από τη στιγμή λοιπόν που μετέφερα σε αυτό το θέμα την ερώτηση που έκανες εκεί, όσοι ενημερώθηκαν με e-mail για το νέο ποστ δυστυχώς δε θα βρουν τίποτα εκεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tjb
Σε αυτό το κτηνιατρικό κέντρο (όπου έχουν αναλάβει το σκύλο μας), τους ρώτησα για πτηνίατρο και μου είπαν ότι έχουν.
Θα πάω τα καναρίνια την εποχή που γίνονται τα εμβόλια, οπότε θα σας γράψω εντυπώσεις τότε.
Μάλλον θα ενδιαφέρει περισσότερο όσους είναι εκτός κέντρου Αθήνας.

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ
20ο χλμ Λ.Λαυρίου
19002 Παιανία, Αττικής
Τηλ΄210 6640552-3
Φαξ΄210-6640559
MAΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!😱 ΔΟΥΛΕΥΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tjb
Να κανω μια ερωτηση για τον Αχιλλεα Ακριβο σε αυτους που ειναι πελατες του... Τον ξερω γιατι ειναι ουτε 3 λεπτα το σπιτι μου απο το ιατρειο και δεν εχω και τις καλυτερες εντυπωσεις! Και συγκεκριμενα 3 περιστατικα να σας αναφερω το 1ο παλια που ηταν κι ο συνεργατης του ο Χαραλαμπιδης, παω το σκυλο μου εκτακτως γιατι αιμοραγουσε απο κοψιμο στο ποδι και μου "βαζανε χερι"οτι λερωνω το ιατρειο και τι τα θελουμε τοσο μεγαλα σκυλια😱
Το 2ο και περσινο βρισκω ενα γατακι νεογεννητο και η ωρα ηταν 21:00 το βραδυ καθημερινη και τον πηρα τηλεφωνο να ερθει να μου δωσει γαλα μπιμπερο και τετοια και μου λεει οτι δεν γινεται γιατι ειχε γενεθλια κι οταν ζητησα συμβουλες μεχρι αυριο, μου ειπε οτι δεν ειναι καταλληλη στιγμη γιατι εχει καλεσμενους! Και το 3ο μια κυρια με εγχειρισμενο σκυλακι σε επειγον κατασταση τον επαιρνε τηλεφωνο μπροστα μου να ερθει και της ελεγε οτι δεν μπορει και τετοια!
Απο την αλλη παλι ειστε πολλα ατομα ευχαριστημενα μαζι του και μου κινησε το ενδιαφερον μιας και μενω διπλα ακριβως! Δεν ηξερα καν οτι ειδικευεται σε πτηνα! Ο κτηνιατρος του σκυλου μου ειναι αψογος στα τετραποδα αλλα στα πτηνα δεν το κατεχει..
Σκεφτομαι να δωσω μια ευκαιρια στα πουλακια μου αν εινα καλος γιατρος καθως εμπιστευομαι την κριση σας!
Μπορειτε να με ενημερωσετε για μια επισκεψη τι χρεωνει;
Πως εξεταζει το πουλι αν ειναι καλα στην υγεια του;
Ευχαριστω πολυ...
 
Να κανω μια ερωτηση για τον Αχιλλεα Ακριβο σε αυτους που ειναι πελατες του...
Μπορειτε να με ενημερωσετε για μια επισκεψη τι χρεωνει;
Πως εξεταζει το πουλι αν ειναι καλα στην υγεια του;
Ευχαριστω πολυ...

Για μια επίσκεψη στον κο Ακρίβο για ένα τσεκάρισμα του νέου μου κοκατίλ μας χρέωσε 40€. Θεωρώ ότι είναι πολλά όμως κατάλαβα ότι γνωρίζει από πουλιά και ήταν αρκετά κατατοπιστικός. Μας έδωσε ένα φάρμακο επειδή βρήκε κάτι στο ένα ρουθούνι της και μας είπε να την πάμε την επόμενη εβδομάδα για επίσκεψη χωρίς χρέωση να την ξαναδεί. Αυτό μου άρεσε. Όχι η μή χρέωση αλλά η ένδειξη ενδιαφέροντος.
Η εξέταση έγινε όπως θα έπρεπε. Πήρε το πουλί στο χέρι του, την ψηλάφισε και γενικά ήταν σωστός. Δεν έχω όμως μέτρο σύγκρισης μιας και σε κτηνίατρο μέχρι τώρα έχω πάει μόνο για τη σκύλα μου.
 
Σχετικά με τον κύριο Ακριβό, πήγα πρόσφατα για το εντερικό πρόβλημα του κοκατίλ μου. Με χρέωσε 65 ευρω, συμπεριλαμβανομένης της ακτινογραφίας που έκανε.. Μου φάνηκε να το κατέχει αρκετά καλά αν και εξεπλάγην με τα σπασμένα τσόφλια μέσα στο έντερο που ανέφερε. Την εξέτασε, την καθάρισε, έβγαλε ακτινογραφία και μου είπε να τον ενημερώσω πώς θα πάει.. Μου είπε οτι σωστα της χορηγησα το Aviomycine και ότι θα πρεπει να της δινω και παραφινέλαιο απο το στόμα για να διευκολυνθεί το έντερο..
Στομ κύριο Δημητριάδη είχα πληρώσει 25 ευρώ για μια ένεση που εκανε στο μπάντζι μου (για scally face). Και οι δυο μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη.
 
Εγω πηγα

Εγω παιδια πηγα στον Ακριβο εχθες τα δυο καναρινια που εχω τα εξετασε και τα δυο και μου πηρε 20 απο 40 ευρω που παιρνει για την επισκεψη γιατι λεει οτι ηταν υγειη εμεινα ικανοποιημενος αν και ακομα εχω εναν ενδιασμο για το ραμφος της μικρης. Παντως υστερα απο ψαξιμο και εντος site και εκτος αυτο που καταλαβα ειναι οτι αν οχι ολοι οι περισσοτεροι κτηνιατροι που γνωριζουν καποια πραγματα για τους μικρους μας φιλους ειναι οτι τα γνωριζουν εμπειρικα. Παντως για τον κο Τατσιραμο μου ειπε καποιος κτηνιατρος ο οποιος δεν ειχε ιδεα απο πουλια τα καλυτερα λογια.
 
τελειο θεμα για συζητηση. Ποτε δεν βρηκα κτηνιατρο για πτηνα με ειδικευση. Δεν ηξερα οτι υπαρχει στη θεσνικη. ελπιζω βεβαια να μην χρειαστω ποτε την βοηθεια του αλλα ποτε μη λεσ ποτε.
 
Ο Μιχαήλ στο Βόλο δεν γνωρίζει από πτηνά. Έστειλα φίλο μου,έχοντας διαβάσει γι αυτόν εδώ, μα δεν...
Άλλος που να γνωρίζει καλά από καναρίνια συγκεκριμένα;
 
Ο Μιχαήλ στο Βόλο δεν γνωρίζει από πτηνά. Έστειλα φίλο μου,έχοντας διαβάσει γι αυτόν εδώ, μα δεν...
Άλλος που να γνωρίζει καλά από καναρίνια συγκεκριμένα;

Διαφωνω μιας και εχει βοηθησει, σωσει θα ελεγα τον παπαγαλο μου σε μια πολυ ασχημη περιοδο, μολις τον ειχα παρει και ηταν ηδη πολυ αρρωστος.
 
οτι αν οχι ολοι οι περισσοτεροι κτηνιατροι που γνωριζουν καποια πραγματα για τους μικρους μας φιλους ειναι οτι τα γνωριζουν εμπειρικα

Εχεις δικιο γιατι προσφατα εμαθα οτι οταν πας να σπουδασεις κτηνιατρικη, διαλεγεις αναμεσα σε 3 κατηγοριες:σκυλια-γατια, πτηνα και βοοειδη και τετοια..
Πολυ ελαχιστοι εχουν διαλεξει πτηνα!

Εγω παιδια πηγα στον Ακριβο εχθες τα δυο καναρινια που εχω τα εξετασε και τα δυο και μου πηρε 20 απο 40 ευρω που παιρνει για την επισκεψη γιατι λεει οτι ηταν υγειη

Εν τω μεταξυ αυτο λεει σε ολους!
Και αρρωστα να ειναι ετσι λεει!
 
Εχεις δικιο γιατι προσφατα εμαθα οτι οταν πας να σπουδασεις κτηνιατρικη, διαλεγεις αναμεσα σε 3 κατηγοριες:σκυλια-γατια, πτηνα και βοοειδη και τετοια..
Πολυ ελαχιστοι εχουν διαλεξει
λοιπόν, στην κτηνιατρική σχολη Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει ειδικότητα,"πτηνα",ούτε ειδικότητα,"πτηνίατρος".
Υπάρχει πτηνοπαθολογία, στα μαθήματα γενικής κατάρτισης και αναφέρεται το συγκεκριμένο μάθημα σε παραγωγικά πουλερικά(κότες, πάπιες, κλπ).
Αν κάποιος,θέλει να παρακολουθήσει και άλλα επίπεδα, πιο εξελιγμένα στον τομέα του πτηνού,τότε, παίρνει μέρος σε σεμινάρια στο εξωτερικο!
Και δεν υπάρχουν πτηνίατροι στην Ελλάδα, μόνο κτηνίατροι! Σαν ειδικότητα, εννοώ...
Αν κάποιος απο όλους,τα καταφέρνει και με τα πουλιά συντροφιάς, είναι προσωπική του επιλλογή και ενημέρωση και δεν είναι θέμα ειδίκευσης.
 
Μήπως τώρα άλλαξε όνομα ή ιδιοκτήτη; Πήγα και το μόνο που είδα εκεί ήταν ένα μαγαζί που λεγόταν Gregory's Birds. Ξέρεις κανέναν άλλο καλό πτηνίατρο;
PET HOYSE
Θεωδορίδης Νικόλαος
Αρχαιολογικού Μουσείου 17 (Ενα στενό πριν το Radio City) - Θεσσαλονίκη
2310-834-274

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι κτηνίατρος και έχει ιδικότητα στα πτηνά! Τον έχω επισκευτεί αρκετές φορές και είναι πολύ καλος!

Μ.Φ.Χ
Don_Gr
 
Προ μηνων ενα παπαγαλακι μου παρουσιασε διαρροια, επικοινωνησα τηλ. με γιατρο στη Θεσσαλονικη, τον οποιο βρηκα απο δω, εστειλα δειγμα κουτσουλιων κτλ. Ολα καλα, εξυπηρετικοτατος, μου αφιερωσε οσο χρονο ηθελα στο τηλ , να με ρωταει, να απανταει κτλ., το μονο "αρνητικο" ηταν το φαρμακο το οποιο μου συνεστησε, το esb3, για το οποιο εδω διαβασα κ θετικα κ αρνητικα σχολια

Για να μην τα πολυλογω, το πουλακι ξαναπαρουσιασε αυτες τις μερες διαρροια κ σκεφτηκα να επικοινωνησω κ με δευτερο γιατρο, παλι απο εδω μεσα, για τον οποιο ειχα ακουσει παρα πολυ καλα λογια, παιρνω χθες τηλ. κ ακολουθει ο παρακατω διαλογος

- Καλημερα σας, σας τηλ. απο Κατερινη, θα μπορουσα να σας κανω μια ερωτηση για ενα παπαγαλακι;
- Οχι, δεν μπορω απο το τηλ., λυπαμαι
- Ευχαριστω...😱

Εμεινα αφωνη κ εκπληκτη με το ακουστικο στο χερι...
Καταννοω οτι δεν γινονται διαγνωσεις απο το τηλ. κ το σεβομαι απολυτα, αλλα εγω το μονο που ηθελα να ρωτησω ηταν αν μπορω να στειλω δειγμα, δεν μου αφησε κανενα περιθωριο για καμια ερωτηση, απογοητευτηκα παρα πολυ...☹
 
Back
Top