καλημερα, ευχαριστω για τις απαντησεις που μου δινης, και πραγματικα ειναι οντως κατανοητο αυτο που μου ανεφερες οτι στα πουλια εκτροφης παρατηρειται ποιο εντονα το φαινομενο, καθως η αναπαραγωγη ειναι ποιο εντονη για τα τυχον αποτελεσματα. στο δευτερο σκελος της απαντησης σου για το ενδιαφερον μου, την αγαπη μου, για τον ζακο μου, θα σου απαντησω οτι ναι υπαρχει, ψαχνω γενικος πολη και ξεκοκαλιζω καθε πληροφορεια, για το συγκεκριμενο ειδος, καθως ως ζακο μπαμπας κι'εσυ, καταλαβενης οτι μιλαμε για πολη ιδιαιτερα πουλια, με ενα απιστευτο ψυχολογικο κοσμο, που οσο και αν ψαχνω στην παρατηρηση μου για τον μαγικο κοσμο τους, καταλαβενω παντα οτι ειμαι στην αρχη. και αυτο ειναι που πολλες φορες με εξιταρη, αλλα και αλλες φορες με απαγωητευη. καποια στιγμη εγραψες κατι που ισως δεν το ειχα κατανοηση, και ας τον εχω τοσα χρονια, οτι ειναι ενα ειδος που τα πουλια βρισκοντε στην πρωτη η στην δευτερη γενια εκτροφης, αρα φερουν πολλα απο τα αγρια ενστιχτα τους. Παρατηρωντας την διαδρομη μου στον χρονο με τον ζακο μου, βλεπω πολλα λαθη, και το θεμα ειναι οτι τα αντιλαμβανομουν ως σωστα. ειναι ισως αυτο που εχουμε ακουση κατα καιρους ο μαγικος κοσμος των ζωων, και νομιζω οτι αυτη η ατακα αντιπροσωπευη ανθρωπους που αφιερωσαν ακομα και μερος της ζωης τους στην ερευνα και παρατηρηση, σε επιστημονικο, προσωπικο επιπεδο, ζωντας σε ζουγκλες, ερημους, αλλα και στο σπιτι τους. Δεν ξερω αν τα ζωα που διατηρουμε ειναι τυχερα, το συγουρο ειναι οτι εμεις ημαστε πολη τυχερη.