Αναπαραγωγή Τα lovebirds μου ζευγαρωσαν πρώτη φορα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Παιδια δεν θα το πιστεψετε!

Μολις τωρα, ειδα τα πουλακια μου να κανουν σεξξξξξξξ. Μπροστα στα ματια μου.

Τα πουλια μου κανουν sex !Yeah! Το πρωτο τους ζευγαρωμα! Μολις τωρα τα ειδα μπροστα στα ματια μου να ζευγαρώνουν ! 2 φορες. Ειμαι πολυ χαρούμενη. Τους εχω βάλει φωλια εδω και 5 μερες. Σημερα ηταν ολη μερα μεσα. Και τωρα το βραδυ ηρθε η ωρα! Χαιρομαι πολύ. Ειμαι πολυ χαρούμενη και μακαρι να πάνε ολα καλα.

Ακουστε να σας πω μια μικρη ιστορια που καποιους μπορει να βοηθησει. (Απ΄ τη χαρα μου τωρα θα μιλαω συνεχεια.)

Την φωλια την εχω 5 μερες. Απο την πρωτη μερα που την εβαλα, μπηκαν αμεσως μεσα. Βασικα μπαινοβγαιναν.2η 3η 4η μερα μπαινοβγαιναν. Κοιμοντουσαν κιολλας μεσα καμια φορα.

Σημερα 5η μερα, ηταν ΟΛΗ ΜΕΡΑ μεσα στην φωλιά. Και τα 2. Βγαινανε τρωγανε, πινανε, και ξανα μεσα. Μονο για φαι και νερο εβγαιναν. Μετα ολη την ωρα μεσα, χωρις να κανουν τιποτα.
Τωρα πριν 2 λεπτα ακριβώς, τα ειδα με τα ιδια μου τα ματια να ζευγαρώνουν. Η συμπεριφορα τους πριν την πραξη ηταν πολυ διαφορετικη απο την καθημερηνοτητα τους. (καθομαι στον υπολ. και τα εχω ακριβως απεναντί μου. Τα παρακολουθω ολη την ωρα. Δεν τα ενοχλω όμως)

Βγαινει το θυλικο απο την φωλια και καθεται πανο σε ενα κλαδακι. Το αρσενικο στο απεναντι κλαδι, και αρχιζουν να ξυνονται. Να ξυνονται σε τετοιο βαθμο που ανησυχησα μηπως στα καλα καθουμενα κολλησαν τιποτα. Η θηλυκια σε καποια φαση, αρχιζει να κανει στροφες γυρω απο τον εαυτο της. Να σταματαει να ξυνεται και μετα παλι στροφες γυρω απο τον εαυτο της.

Ο αρσενικος στο απεναντι κλαδι, εκανε το ιδιο πραγμα. Ηταν τοσο εντονο, που δεν σας κρυβω οτι φοβηθηκα μηπως παθανε κατι. Ξεχασα να πω οτι πριν αρχισουν τις περιστροφές, ειδα πρωτη φορα να ταίζει ο αρσενικος τη θηλυκια. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Δεν ειχε ξανασυμβει ποτέ.

Αφου τελειωσαν με τις περιστροφές και τα ξυσιματα, παει ο αρσενικος στο ιδιο κλαδι. Η θυληκια γερνει λιγο μπροστά, ανοιγει τα φτεράτης, και τρουλώνει/ξαμώνει τον ποπό της. Και τοτε κανει την κινηση ο μπαγασας την καβαλικευει και κουνιοτανε πανω κατω. 😀
Μαλλον η πρωτη φορα δεν θα επαρκουσε, γιατι αμεσως εγινε και δευτερη φορά.
Ηταν παρθενα τα πουλακια μου, και τα δυο. Ηταν η πρωτη τους φορα και χαιρομαι που την μοιράζομαι μαζί σας.

Μετα φαγανε, και τωρα παλι μεσα στη φωλια ειναι.

Υπαρχει περιπτωση μετα απο αυτο να μην γεννηθουν καθολου αυγα;

Τωρα θα ανυσηχώ να μην ειναι ασπορα, γιατι εχω ακουσει πολλά και φοβαμαι. Θελω να πανε ολα καλά. Τα παιδακια μου.

- Αυτόματη συγχώνευση post στις 22:56 - Το προηγούμενο post δημιουργήθηκε στις 22:52 -

εχω διαβασει οτι τα θηλυκα ειναι πιο μεγαλόσωμα απο τα αρσενικά. Εμενα το αρσενικο ειναι πιο μεγαλόσωμο απο το θηλυκό.

Και κατι αλλο. Οταν τα πηρα δεν ηξερα αν ηταν ζευγαρι. Η γυναικα που εχει το petshop εβαλε το δαχτυλο της στο ποπο των πουλιων και με βαση τα κοκαλακια τα ξεχωρισε. Και ετσι εγινε! Τωρα επαληθευτηκε οτι ειναι ζευγαρι.
 
Αχ μπράβο πολύ χαίρομαι... Ελπίζω να πάνε όλα καλά χωρίς καμία επιπλοκή... Αν έχουν φωλιά δεν ομίζω να υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν αυγά. Για το αν είναι άσπορα μπορείς να κάνεις ωοσκόπιση...Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται...
 
Με το καλο να γεννησουν και να δεις μωρακια! 🙂 Φροντισε μονο να κοιμουνται σωστα γιατι ειναι λιγο αργα για να ειναι τετοια ωρα ξυπνια.
 
αυτα κοιμουνται τωρα. Και ας ειναι στο δωματιο με τηλ. και φως. Απο την αρχη που τα πηρα τα εμαθα ετσι και δεν εχουν προβλημμα.
 
Υλικο τους εδωσες να στρωσουν στη φωλια;
 
Να τους βάζεις ενα πανι απο πανω για να μη τα χτυπαει το φως... Δε νομιζω επειδη εμαθαν με φως να τους χαλάσει το σκοτάδι.. Αν βγουν ασπορα ειναι επειδη δεν εγινε σωστη διατροφικη προετοιμασια..ή ο αρσενικος είχε αλλου το νου του..😀, απλα μάλλον είναι πρωταρικα οποτε κουνιουνται και στον αερα.. Εχουμε ενα προβλημα "σκοποβολης"... Οχι πάντα.. Μακάρι να σου βγουν πολλα μωρακια...Αν εγραψες τόσο μηνυμα για ενα απλο σεξ φαντασου για τα αυγουλακια τι θα γραψεις... Καλα σε περιπτωση μωρων αστο.. Εκει, δε τολμω να φανταστω, θελουμε αρκετο χωρο..😀! Ευχομαι ολα να πανε καλα...
 
αντε χαιρομαι πολυ για σενα, ολα θα πανε καλα αντε και στα δικα μου τωρα;p παιδια παιζει να κανουν πικι φικι μεσα στην φωλια. Αυτο το ρωταω γενικα
 
για υλικο ξεπουπουλιαστηκανε μεσα στη φωλια, και τους εβαλα στο κλουβι κολλα Α4 καθαρή, και εχουν και κλωστες που κρεμοντε απο ενα παιχνιδι τους.

Για την διατροφή, εκτος απο τους σπορους που εχουν σε καθημερινη βαση, τις βιταμινες μεσα στο νερο και το σουπιοκοκκαλο, έδεινα 1 μερα φρουτα, 1 μερα λαχανικά και αυγο Ολοφρεσκο. Αλλα αυτο οχι τοσο συχνα.
 
Σας χαιρετώ και πάλι.

Θελω να μου πειτε κατι.

Απο την πρωτη μερα που εγραψα το μηνυμα, μεχρι σημερα, δηλ. 5 μερες τώρα, βλεπω τα Lovebirds μου να ζευγαρώνουν καθημερινά τουλαχιστον 3 φορες τη μερα. Τοσο τα βλεπω εγώ. Και μεσα στην φωλια ειναι σχεδον ολη μερα και τα δυο. Την θηλυκιά την ακούω που σκαλίζει την φωλιά της. Εχει μεσα στην φωλια καποια πουπουλακια, την βλέπω που κοβει το χαρτι, αλλα αυτο που με ανησυχεί ειναι οτι φωλιά δεν εχει φτιάξει ακομα. Υπάρχει περιπτωση να ζευγαρωνουν και να μην κανουν αυγά και απλα να ''παίζουν'' με την φωλιά;
Αν οχι πότε θα φτιάξει φωλιά;

Και κατι αλλο.
Αν εχει αυγα στην κοιλιά της το ζευγαρωμα σταματάει ή συνεχιζουν μεχρι να ερθει η ωρα της γεννας;

Εδω σας βαζω βιντεάκι τους.
 
παρε απο πετσοπ αχυρο για κουνελια, τους βολευει σαν υλικο, σε περιπου 10 ημερες απο το 1ο ζευγαρωμα θα γεννηθει το 1ο αυγο, μπορει να συνεχιζει να φτιαχνει τη φωλια πριν ολοκληρωσει τη γεννα γι αυτο φροντισε να εχουν στη διαθεση τους υλικο
 
μολις τωρα τους εβαλα άχυρο για κουνέλια, το τριφύλλι που τρώνε τα κουνέλια αυτο δεν λέτε. Αλλα η θυληκιά το εχει στο στομα και στο τρώει λες και ειναι κουνελι. Ετσι και με το χαρτι. Το κοβε κομματάκια και μετα το ΄''εξαφάνιζε.''
Δουλειά δεν βλεπω να κανει και ανησυχώ. Καμια βοήθεια παιδια;
 
μολις τωρα τους εβαλα άχυρο για κουνέλια, το τριφύλλι που τρώνε τα κουνέλια αυτο δεν λέτε;
;
δεν ξερω... αχυρο κ τριφυλλι ειναι το ιδιο; 😕
εμενα ενας φιλος απο εδω μου ειπε για το αχυρο κ εγω ζητησα αχυρο για κουνελια στο πετσοπ κ μου δωσανε μια συσκευασια της vitakraft
κ μενα το μασουλανε κ μετα η θηλυκια το πηγαινει στη φωλια
 
το ιδιο ειναι μαλλον. Το τριφύλλι αυτο το δίνουμε στα κουνέλια μας για φαί. Αυτο έβαλα. Άχυρο ειναι. Ειδα δυο κλαδάκια και τα πηγε μεσα. Τωρα ομως δεν θελω να τα ενοχλήσω, και θα κοιτάξω αύριο.

Thanks παντως γιατι με το χαρτί δεν εβλεπα τιποτα...
 
έχω ένα αυγουλάκι! ΖΗΤΩ ! Αλλά δεν ξερω πια μερα ακριβως το εκανε γιατι ελειπα απο το Σαββατο το βραδυ μεχρι τώρα.
Ειμαι πολυ χαρούμενη τωρα. μακαρι να πανε ολα καλα.
 
Μπράβο με το καλό! Ευχομαι να είναι και ενσπορο!
Γνωριζοντας οτι τα Lovebirds γεννουν μερα παρα μερα, παρατήρησε πότε θα γεννήσει το επόμενο αυγο. Αν το κανει σημερα σημαινει οτι το γέννησε το Σαββατο το μεσημερι, αν το γεννήσει την Τρίτη σημαινει οτι γεννησε το πρώτο την Κυριακη. Ετσι κρατα την ημερομηνία για να υπολογίσεις την ημερα που θα δεις τον πρώτο νεοσσο.
 
ευχαριστώ πολύ παιδια.

Μαλλον θα κανει και δευτερο αυγο, γιατι η κοιλιά της κατω κατω ειναι φουσκωμένη και ειναι εμφανές. Εγω που δεν εχω πειρα σε αυτα, μολις την ειδα κατάλαβα οτι θα ετοιμαζεται και για δευτερο.

Και κατι αλλο, ενω ηταν μεσα, την φωναξε ο αλλος βγηκε εξω, και προσπάθησαν να ζευγαρώσουν, αλλα αυτη τη φορά δεν το συνεχισαν καθολου. Σαν να μην μπορουσαν. Αμέσως σταμάτησαν. Μηπως να σταματησω να βαζω τις βιταμινες στο νερο; Αφου εχει αυγο (και μαλλον παει για δευτερο) γιατι θελουν να ζευγαρώσουν παλι;
 
εγώ μπερδευτικα και νομιζα οτι οταν λεγαμε οτι φτιαξανε την φωλια, ή έφτιαξαν την φωλια νομιζα οτι εκαναν μια φωλια οπως αυτη στα καναρινια που ειναι στρογγυλή. Ετσι περιμενα οτι θα εκανε και το δικο μου. Αλλα ειδα οτι εχει βαλει τα άχυρα στον πατο της ξύλινης φωλιάς και απλα τα εχει στρώσει. Τοτε καταλαβα οτι αυτο ειναι το ''φτιάξιμο φωλιας''.

Κανω λάθος;
 
Back
Top