Από ασβέστιο τι έχεις δώσει στην προετοιμασία; Μήπως έχει δυσκολία να βγάλει το αυγό; Πρόσεχε Δυστοκία των πτηνών .
Συμφωνώ με τη Μαρία.Νικόλα κοίτα την κοιλιά της και βγάλε φώτο αν μπορείς κοιλιά, στέρνο και κουτσουλιές και ανέβασε τες εδώ. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική και δείχνει ασθένεια... ☹
Διάβασε εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/, πρέπει να κάνεις resize.Επειδή οι Φωτογραφίες μου είναι περίπου 2ΜΒ Πώς τις ανεβάζω;
Δεν μας πειράζει να βοηθάμε τους φίλους της ομάδας μας... Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος της παρουσίας μας εδώ...Έστειλα στο mail Τις φωτογραφίες συγνωμη για τη ταλαιπωρία
Επίσης στο άλλο κλουβί που κατέβασα να βάλω τροφή είδα ένα αυγό. Η εχθες η προχθές έγινε. Το στέλνω φωτο στο mail φαίνεται καλο;
Όταν λες που και που φουσκωμένο;Επίσης φωτο από το πουλάκι Που είναι που και που φουσκωμένο. Είναι πυρωμενο; Φωλιά έκανε και σήμερα μόλις άναψα το φως έκατσε και ο αρσενικός τη βατεψε.
Όταν την έβαλα φαγητό δεν είχε γεννήσειΔεν μας πειράζει να βοηθάμε τους φίλους της ομάδας μας... Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος της παρουσίας μας εδώ...
Το αυγό το γεννούν το πρωί... αν είναι ένα γεννήθηκε σήμερα... εκτός αν γέννησε χτες και δεν την είδες... και φυσικά δεν γέννησε σήμερα.
Οπότε μιλάμε για την πρώτη μέρα ωοτοκίας, αύριο θα έχεις και δεύτερο αυγό... καλή συνέχεια.Όταν την έβαλα φαγητό δεν είχε γεννήσει
Είναι ρίσκο η χρήση πλαστικών αυγών;Επίσης είναι υποχρεωτικό να αντικαταστήσω τα αυγα; Τι θα γίνει αλλιως;
Όταν τελειώσει την ωοτοκία κόβεις και αυγό ή αυγοτροφή και τα ξεκινάς λίγες μέρες πριν να σκάσουν οι νεοσσοί. :)Τέλος αυγοτροφη και αυγό βάζω μέχρι να αρχίζει να τα κλωσαει δηλαδή 5 μέρες περίπου σωστα; Μετά πότε την ξαναξεκιναω;
Το μέγεθος των αυγών έχει να κάνει με το μέγεθος του θηλυκού, τη διατροφή κλπ... και φυσικά δεν έχει να κάνει με την αποδοτικότητα τους... Εκτός αν είναι παθολογικά μικρά.Βέβαια είναι Μικρά τα αυγά σε σχέση με το άλλο ζευγάρι. Πειραζει;
Δεν είναι υποχρεωτικό. Απλά με τα πλαστικά δίνεις τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τις ίδιες ευκαιρίες τα μικρά. Αν το θηλυκό είναι καλό και ταΐζει θα καλύψει τη μια μέρα της διαφοράς και ίσως και τη δεύτερη αν υπάρξειΕπίσης είναι υποχρεωτικό να αντικαταστήσω τα αυγα; Τι θα γίνει αλλιως;
Σωστά!Τέλος αυγοτροφη και αυγό βάζω μέχρι να αρχίζει να τα κλωσαει δηλαδή 5 μέρες περίπου σωστα;
Μια δυο μέρες πριν την ημέρα που θα εκκολαφθούν τα μικρά.Μετά πότε την ξαναξεκιναω;
@misalouris Ομαδάρα!alicedros ταύτιση.. !
Σου το ευχόμαστε!Ευχαριστώ μακάρι να έχω σωστά αποτελέσματα να χαρούμε!
Κάθε μέρα αυγό ή αυγοτροφή, μόλις ο μικρότερος νεοσσος γίνει 7 ημερών μπορείς να δώσεις μήλο και όταν γίνει ο πιο μικρός 10 ημερών μπορείς κάθε μέρα να δίνεις και από ένα διαφορετικό λαχανικο ή χόρτο (γλυστριδα, μπροκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, ζοχος, αντρακλα κτλ)από τη στιγμή που θα γεννηθούν τα μικρα τι διατροφή ακολουθω;
Από την πρώτη γέννα καναρινιών στη δεύτερηΠότε βάζω 2 φωλια;
Πότε καθαρίζω το κλουβι;
Ποιος ο λόγος αυτής της μετακίνησης... Βάλε απέναντι τη φωλιά και βλέπουμε.Διευκρίνηση αν με το καλό γίνουν οι νεοσσοί 15 ημερών δεν μπορώ να τους βάλω με τη φωλιά από την άλλη πλευρά του κλουβιού ώστε να τους ταιζει ο αρσενικός και να έχω νεα φωλιά να χτίσει στο ίδιο σημείο η καναρα για να μην αλλάξει περιβαλλον;
Με σύντομες κινήσεις και σχετικά γρήγορα σε χρόνο όσο συχνά το έκανες.Επίσης ρωτάω για τον καθαρισμό του πατου του κλουβιού αν μπορώ και πότε να τον καθαρισω;
Αλήθεια... εδώ είναι όλη η ομορφιά της εκτροφής... η μικρή παρέα για μεταλαμπάδευση της διαδικασίας και φυσικά της αγάπης για τα πτηνά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνωμη για τις επανειλημμένες ερωτήσεις απλά θέλω να γίνουν σωστά γιατί έχω 3 παιδιά και τα κάνουμε μαζί να χαρουνε την όλη διαδικασία.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας