Γειά χαρά παιδιά διαβάζοντας τα περισσότερα απο τα ποστ (είναι πολλά και μπορεί να έχασα κάποια) θα ήθελα και εγώ να πω την άποψη μου στο θέμα (είμαι κυνηγός). Κάποιοι μιλάνε για δικαιώματα των ζώων,το να έχεις κάποιο δικαίωμα σημαίνει οτι έχεις και κάποια υποχρέωση. Ποιές υποχρεώσεις λοιπόν εχουν τα ζώα; Στην φύση η υποχρέωση τους είναι να διαχειρίζονται τους πλυθησμούς των ζώων που είναι τροφή για αυτά και να δινουν τροφή σε κάποια άλλα σωστά μεχρι εδώ; Ο άνρωπος βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Ένα ποστ έλεγε για κυνήγι με γυμνά χέρια, αν κοιτάξουμε στην φύση όλοι οι θηρευτές ειναι εξοπλισμένοι με όπλα (νύχια, δόντια,ικανότητα να τρέχουν απίστευτα γρήγορα κτλ) ο άνθρωπος δεν εχει τίποτε απο όλα αυτά παρά μονο την ικανότητα να βρισκει τρόπους να θηρέυει ανακαλύπτοντας όπλα και αυτό κάνουμε εκατομύρια χρόνια τώρα κάποτε ήταν η θηλειά τώρα είναι το ντουφέκι. Κατηγορήθηκαν κυνηγοί οτι εξολοθρέυουν ορισμενα είδη. Εκείνα τα αιολικά πάρκα ποιός τα κατηγόρησε που πάνω στις λεπίδες των ανεμογεννητριών θανατώνωνται χιλιάδες μεταναστευτικά πτηνά καθε χρόνο; Που με την όχληση κατα την λειτουργεία τους αναγκάζουν ενδημικά ζώα να αλλάξουν τόπο;Να μην πούμε για ρύπανση ποταμών λιμνών και θαλασσών. Γιατί κυνηγώ λοιπόν; Γιατί μέσα απο το κυνήγι εξασκώ τα αρχέγονα ένστικτα με τα οποία με προίκησε η φύση επιστρέφω στην ουσία έστω και για λίγο και όχι στο κυνήγι του χρήματος της δόξας και όλες τις υπόλοιπες ανθρώπινες εφευρέσεις που μόνο κακό κανουν στον πλανήτη μας αλλά στην αναζήτηση τροφής. Μέσα απο το κυνήγι έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος οσο και αν σας ξενιζει αυτό.Αν θέλετε το συζητάμε αργότερα. Το κυνήγι με τόξο είναι παράνομο παιδιά γιατί κυνηγάς σε καρτέρι με αποτέλεσμα να θανατώνεις περισσότερα ζώα. Η πληγή για την κυνηγετική οικογένεια ειναι οι λαθροθήρες οι οποιοι πρέπει να εξοστρακιστούν απο την κοινωνία μας αυτοι οι τύποι απαρνήθηκαν την ανθρώπινη φύση τους και έχουν επιδοθεί στο κυνήγι τις δόξας, η βοήθεια όλων λοιπόν ειναι σημαντική. Την επόμενη φορά που θα δείτε λαθροθήρα να τον καταγγείλετε και όχι να αφορίζετε όλους τους κυνηγούς.
Χαίρομαι που εδώ γίνεται σωστός διάλογος και όχι μονόλογος όπως αλλού αυτο μας τιμά όλους.
Με φιλικο παντα τονο, να πω 2 λογια:)
Εγω ειπα για νυχια, δοντια κτλ κ εσυ αναφερες πολυ σωστα οτι τα αλλα ζωα ειναι
προικισμενα με αυτα!
ο ανθρωπος λοιπον,ως γνωστο του αρεσει να εκμεταλευεται τα παντα, κυριως για την οικονομα.
ενα καινουργιο σουπερ ποζε η μια καραμπινα κοστιζουν αρκετα, αρα γιατι να μην φτιαξουμε τετοια οπλα, για να εξασφαλιζουμε το πρωτογονο ενστινκτο του διψασμενου για δραση κ αθληση ανθρωπου;
νατη η βιομηχανια οπλων για κυνηγι, με οτι αυτο συνεπαγεται(φυσιγγια, μποτακια,ρουχα... Ε να μην παρω κ ενα τζιπ να ανεβω κ πιο ανετα;)κ παει λεγοντας.
αυτο που μου κανει εντυπωση, ειναι οτι δεν εχω δει
ουτε εναν κυνηγο κ το ενοοω σε καλη φυσικη κατασταση, αφου με τα λεγομενα των κυνηγων, εξασκουν το αρχαιο ενστινκτο για κυνηγι. Αρα κ εγρηγορση(οχι μονο πνευματικη αλλα κ σωματικη)
που κολαει αυτο; Κολαει κ παρακολαει...
γιατι να εχει φυσικη κατασταση λοιπον, αφου γεμιζει την τουφεκα κανει
περιπατο αμολαει κ το σκυλι(αναλογα το θηραμα) κ οποιον παρει ο χαρος! Γιατι να τρεξει, γιατι να ζοριστει να το πιασει με τα χερια, αφου υπαρχει η λυση...
ΜΠΑΜ!
τουλαχιστον οι πρωτογονοι, με ροπαλα κ ακοντια, το αξιζαν το θηραμα γιατι οντως το κυνηγουσαν.
θα το ξαναπω λοιπον! Ο ανθρωπος ΔΕΝ ειναι προικισμενος για να κυνηγαει με ΙΣΟΥΣ ορους τα ζωα πλεον!
μην μιλατε για ενστικτα γιατι εχουν χαθει σαν αυτα των καναρινιων στα κλουβια, ο σημερινος τροπος ζωης, ειναι της καλοπερασης με οτι αυτο συνεπαγεται. Γιατι να ξυπνατε απο τα αγρια χαραματα για να χαλασετε τον κοσμο;
οσο για την οχληση τον ανεμογενητριων, δεν νομιζω να συγκρινεται με το ΤΟΥΦΕΚΙΔΙ, που νομιζεις πως γινεται πολεμος μεσα στις ρεματιες, που πριν ξυπνησουν οι κυνηγοι, ακους μονο τιτιβισματα κ μια γλυκια ηρεμια μεσα στο δασος κ υστερα ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ... Και τρομαγμενα πουλια μην γνωριζοντας τι γινεται, προσπαθουν να εξασκησουν το δικο τους ενστικτο! Το ενστικτο της επιβιωσης κ της λαχταρας για ζωη!
κ κατι λιγο ασχετο, ποσοι εχουν σκοτωθει γιατι ''το οπλισε ο διαολος''οπως λενε... Ποσοι εχουν σκοτωσει αλλους, αφου ειχαν στην κατοχη τους ενα δικαννο, μια καραμπινα.λιγα εχουμε ακουσει;
γιατι να επιτρεπεται ενα φονικο οπλο να υπαρχει μεσα στο σπιτι. Αυτοι που επραξαν εναν φονο(περα των θηραματων)αν δεν το ειχαν τι θα εκαναν;
δεν λεω δολοφονους τους κυνηγους, προς θεου, αλλα δεν εχουμε ακουσει κ λιγα στις ειδησεις. Για να εχουν στην κατοχη τους οπλο χρειαζεται αδεια. Ποιος την εδωσε;γιατι την εδωσε;
ναι ξερω! Με την αδεια του κρατους δοθηκε η εγκριση, οπως κ η εγκριση για το ποσα θηραματα ανα εξοδο μπορουμε κτλ
κατα την γνωμη μου,τα τουφεκια μονο προβληματα δημιουργουν στον ανθρωπο κ στα ζωα. Δεν χρειαζονται πραγματικα.
ειναι μεγαλη ιστορια κ δεν θελω να μπω σε τετοια διαδικασια.
ηδη ειπα αρκετα! Συγνωμη αν εθιξα καποιους, ειλικρινα δεν θελω να στεναχωρησω κανενα, απλα πριν πατε για υπνο,ριξτε μια ματια στα πουλακια που κοιμουνται στα κλουβακια τους κ σκευτειτε τα αλλα εκει εξω, που ισως κρυωνουν, πεινανε, κινδυνευουν... Κ μειωστε τα προβληματα τους, αντι να τα αυξανεται. (μην αναφερθειτε σας παρακαλω πολυ για παιδακια που πεινανε κτλ αλλη ιστορια αυτη☹ εδω μιλαμε μονο για πουλια, γιατι για πουλια εινα το forum)
δεν ειμαι οικολογος, εχω αυτοκινητο αλλα εχω κ ποδηλατοκ το χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα(αν δεν βρεχει)για την δουλεια.
το αυτοκινητο ειναι στο γκαραζ κ το πλενω 2-3 φορες το χρονο απ'εξω.
λοιπον τελος γιατι το κουρασα, με ενα ισως ''αστειο'' ποστ
απλα με επιασε κ εγραφα! Να με συγχωρειτε λοιπον.