Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

συμφωνω με τουσ παραπανω(σε οσουσ ειναι κατα του κυνηγιου ενοειτε)... Κ δεν πιστευω οτι υπαρχουν ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, αυτεσ οι 2 λεξεισ δεν πανε μαζι... Οτι ζει κ κ εχει ψυχη δεν ειναι σωστο να σκωτωνεται. Για την δασκεδαση καποιων.. Αναισθητων.. Ο καθενασ εχει την δικια του αποψη αλλα ελεοσ αυτα δεν στεκουν, αγαπαμε τα ζωα που εχουμε ωσ κατοικιδια ή που ειναι υπο εξαφανηση, αλλα οσα υπαρχουν σε αφθονια(που λεει ο λογοσ...), ασ τα σκωτωσουμε να περναει η ωρα μασ... Να διασκεδασουμε λιγο βρεεεε, απλα λιγο να μπαιναμε στην θεση τουσ..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα ποστ, γιατί το θέμα είναι τεράστιο, οπότε θα καταθέσω απλώς τη γνώμη μου, χωρίς να ξέρω αν τα ίδια έχει πει κάποιος σε άλλη σελίδα.
Στην εποχή μας ελάχιστοι άνθρωποι εξαρτούν την επιβίωσή τους στο κυνήγι. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα πιστεύω οτι αυτοί μετριούνται στα δάχτυλα. Όλοι οι υπόλοιποι κυνηγοί δολοφονούν για "σπορ". Απο την άλλη μεριά το περιβόητο κυνηγετικό ένστικτο στον άνθρωπο το έδωσε η φύση για να μπορέσουμε ως είδος να επιβιώσουμε σκοτώνοντας για να φάμε άλλα ζώα. Τώρα κτηνοτροφία έχει γίνει βιομηχανία (άαααλλο τεράστιο και φλέγον θέμα συζήτησης). Επομένως, απο τη στιγμή που την τροφή μπορούμε να τη βρούμε σφαγμένη και έτοιμη δεν έχουμε λόγο ως είδος να κυνηγάμε. Όλοι ξέρουμε οτι οι περισσότεροι κυνηγοί δεν κυνηγάνε για να επιβιώσουν αλλά για να διασκεδάσουν. Το αν τελικά βοηθάνε με κάποιον τρόπο (οι αυτοαποκαλούμενο "σωστοί" κυνηγοί) στην ισορροπία της φύσης είναι δευτερεύον αποτέλεσμα, και όχι ο αρχικός τους σκοπός. Δεν πιστεύω οτι υπάρχει κανένας κυνηγός στον κόσμο που ξεκίνησε το κυνήγι για να αποκαταστήσει τη φυσική ισορροπία. Αναγνωρίζω οτι σε πολλές περιοχες το κυνήγι είναι παράδοση. Όμως ο πολιτισμός δεν είναι ένα σταθερο και συμπαγές πράγμα αλλά κάτι που εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους. Επομένως και αυτές τις παραδόσεις και τις νοοτροπίες μπορούμε σιγά-σιγά να τις αλλάξουμε άν θέλουμε. Το ίδιο ισχύει και για το ένστικτο. Ο πολιτισμός δημιουργήθηκε για να ελέγξουμε κάποιες τάσεις και τα ένστικτά μας. Γιατί να μην μπορούν να ελέγξουν ορισμένοι 'ανθρωποι και το κυνηγετικό, εφόσον πλέον δεν μας εξυπηρετεί σε τίποτα;

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ιδιαίτερο είδος ρατσισμου, τον σπισισμό. Σπισισμός είναι η διάκριση των ζώων με βάση το είδος τους. Ο σπισισμός δεν αφορά μόνο τους κυνηγούς αλλά ολους σχεδόν τους ανθρώπους δεδομένου οτι οι περισσότεροι κατηγορούν π.χ. τους Γιαπωνέζους που τρώνε σκυλιά αλλά το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό οι ίδιοι να τρώνε κότες, γαλοπούλες, αρνιά, γουρούνια, μοσχάρια, ψάρια, μαλάκια, και ένα σωρρό άλλα. Ταυτοχρόνως θεωρούμε περίεργους τους Ινδούς που αρνούνται να φάνε μοσχάρι. Αυτά τα ολίγα για να ορίσω τί είναι σπισισμός.
Οι κυνηγοί που αυτοχαρακτηρίζονται ως φιλόζωοι είναι καθαροί σπισιστές. Απο τη μία πλευρά αγαπάνε τα κατοικίδιά τους, ή και κάποια είδη ζώων, όπως σκύλοι, γάτες, ζώα υπο εξαφάνιση, και ταυτόχρονα βγαίνουν και σκοτώνουν άλλα ζώα, και μάλιστα όχι για λόγους επιβίωσης.

Κάτι άλλο: Πολλοί κυνηγοί θεωρούν εαυτούς φυσιολάτρες. Δεν σκέφτονται όμως οτι μπορούν να εκφρασουν την αγάπη τους προς τη φύση και με άλλους τρόπους. Π.χ. με εκδρομές για φωτογραφήσεις, και όχι για κυνήγι. Υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι να αγαπάμε τη φύση, εκτός απο το να σκοτώνουμε χωρίς λόγο τα πλάσματά της.

Τέλος, πολλοί κυνηγοί βλέπουν το κυνήγι ως παιχνίδι. Λένε οτι προσφέρουν (τί ευγενική χορηγία αλήθεια!) στο ζώο την ευκαιρία να ξεφύγει. Ομως σε αυτό το παιχνίδι το ρίσκο των δύο πλευρών δεν είναι ίδιο. Αν χάσει ο κυνηγός χάνει απλώς την ευχαρίστηση οτι σκότωσε, αλλά αν χάσει ο θήραμα χάνει τη ζωή του. Αυτό λέγεται "παιχνίδι" μεν, αλλά τί παιχνίδι; Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Η διαφορά είναι οτι η γάτα χρειάζεται ακόμα για την επιβίωσή της το κυνηγετικό ένστικτό.

Επίσης είμαι χορτοφάγος, επομένως όλα αυτά τα λέω βάζοντας φυσικά και την "ουρά" μου μέσα στην υπόθεση.
 
Επειδή έχω σπουδάσει Δασολόγος κ πιο συγκεκριμένα Θηραματοπόνος κ επίσης τυχαίνει να κατάγομαι απο την περιοχή των Γρεβενών αυτό το θέμα με τις αρκούδες το συζητάμε καθημερινά.

Ενας αρκούδος ο οποίος έχει μεγαλώσει αρκετά δεν μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάεις για να φάει(φρούτα κ λοιπά).

Οπότε στρέφεται στο εύκολο φαγητό που είναι τα κτηνοτροφικά ζώα!

Το κ... λο κράτος όμως δεν αποζημιώνει τον κτηνοτρόφο κ τον γεωργό
που κάποιος μπαίνει στο σπίτι του κ του τρώει το ψωμί του.
Παλιά οι αγρότες έπαιρναν επιδότηση γιατί στις γύρω περιοχές υπήρχαν αρκούδες κ τους έτρωγαν τα καλαμπόκια,
Σ Η Μ Ε Ρ Α ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΠΤ.

Τι πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος; Αναφέρω επίσης οτι μια αγελάδα κοστίζει περίπου 1500ευρώ.Αν την φάει ο αρκούδος κ ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να την βρεί, ποιος θα πληρώσει το είδος υπο εξαφάνιση,ΕΓΩ?

Αυτοί οι χωριάτες ζουν εκεί πάνω στα βουνά για να τρώμε εμείς τις μπριζόλες κ να πίνουμε ρετσίνες;
Στο τέλος αφου ειπιαμε την ρετσίνα κ γυρίσαμε σπίτι δεν μπαίνω κ λιγο στο Forum για να βρίσω κανένα;

Τέλος σαν κυνηγός, οσοι ζουν στην επαρχεία κ σε χωριό εχουν δει πολλές φορες το πάσχα τα κατσίκια να ματώνουν το χώμα κ τους κόκκορες να τρέχουν χωρίς κεφάλι. Επομένως το να πυροβολήσει ένα πουλι δεν τον ενοχλεί αφου μετά θα πάει να σφάξει την κότα για να φαμε σουπα.
Κάποιος πρέπει να την σφάξει.

Νομίζω πως σας κάλυψα...
 
Οπότε στρέφεται στο εύκολο φαγητό που είναι τα κτηνοτροφικά ζώα!

Το κ... λο κράτος όμως δεν αποζημιώνει τον κτηνοτρόφο κ τον γεωργό
που κάποιος μπαίνει στο σπίτι του κ του τρώει το ψωμί του.
Παλιά οι αγρότες έπαιρναν επιδότηση γιατί στις γύρω περιοχές υπήρχαν αρκούδες κ τους έτρωγαν τα καλαμπόκια,
Σ Η Μ Ε Ρ Α ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΠΤ.

Τι πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος; Αναφέρω επίσης οτι μια αγελάδα κοστίζει περίπου 1500ευρώ.Αν την φάει ο αρκούδος κ ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να την βρεί, ποιος θα πληρώσει το είδος υπο εξαφάνιση,ΕΓΩ?

Φίλε κυνηγέ

Φοβάμαι ότι υπεραπλουστεύεις την κατάσταση.
Σαν θηραματοπόνος θα γνωρίζεις ότι η αρκούδα είναι κατά βάση φυτοφάγο ζώο και σε έσχατη ανάγκη θα φάει σάρκα (θα φάει όχι θα αμυνθεί). Άρα, πρέπει πρώτα δούμε τι είναι αυτό που την αναγκάζει να επιτεθεί σε σάρκα. Το δεύτερο που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν οι κτηνοτρόφοι έχουν την απαραίτητη ικανότητα να "διαβάσουν" τα σημάδια εκείνα που πιθανώς μελλοντικά ΘΑ φέρουν μία αρκούδα στην αυλή τους. Αν την έχουν (την ικανότητα) τότε οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τα ζωντανά τους αν όχι, πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα. Κανένας δεν οφείλει να τους αποζημιώσει επειδή αυτοί αδράνησαν ή είναι ανίκανοι να αυτοπροστατευτούν.

Άλλο θέμα.
Το μέγεθος δεν παίζει κανένα ρόλο. Ειδικά αν είναι ενήλικη η αρκούδα μπορεί να διανύσει τεράστιες αποστάσεις, αρκεί να είναι σίγουρη ότι εκεί που θα πάει θα βρει τροφή
(π.χ. Ποτάμια ή…κτηνοτροφικές μονάδες 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Τέλος σαν κυνηγός, οσοι ζουν στην επαρχεία κ σε χωριό εχουν δει πολλές φορες το πάσχα τα κατσίκια να ματώνουν το χώμα κ τους κόκκορες να τρέχουν χωρίς κεφάλι. Επομένως το να πυροβολήσει ένα πουλι δεν τον ενοχλεί αφου μετά θα πάει να σφάξει την κότα για να φαμε σουπα.
Κάποιος πρέπει να την σφάξει.

Νομίζω πως σας κάλυψα...

Υπάρχει μιά βασική διαφορά. Την κότα τη σφάζουμε για να τη φάμε, ενώ τα θηράματα τα κυνηγάμε για διασκέδαση. Εκεί φαίνεται η διαφορά στη νοοτροπία του κυνηγού απο π.χ. τον απλό κτηνοτρόφο. Ο κτηνοτρόφος σκοτώνει για να επιβιώσει (αυτό είναι η δουλειά του), ενώ ο κυνηγός σκοτώνει επειδή έτσι διασκεδάζει.
 
αντε να πω και γω δυο λογια γιατι θα σκασω
παλια λοιπον οι ανθρωποι εκαναν ανθρωποθυσιες για να εξευμενισουν
τους θεους.. Το ειδος μας υποτιθεται πως προοδευσε και αυτο σημερα
φανταζει βαρβαρο και ακατανοητο.. Αυτο σαν αντιλογος πως το κυνηγι
ειναι ενα παναρχαιο εθιμο..
σαν κυριαρχο ζωο ο ανθρωπος για να τραφει πρεπει να σκοτωσει
λογικο..ωφειλει να σκοτωνει με τον πιο ανωδυνο για τα θηματα τροπο
και μονο για να καλυψει τις διατροφικες του αναγκες
δεχομαι τον κυνηγο που θα κυνηγησει ενα λαγο για να τον φαει και οχι
για να κανει την πλακα του.. Οπως και τον ψαρα τον ερασιτεχνη που θα πιασει δυο ψαρακια για το τηγανι του και οχι 100κιλα και να τα μοιρασει η να τα πεταξει
χαρα μεγαλη περνω οταν στις ειδησεις βλεπω κανα ταυρο απο τις
ταυρομαχιες να την κοπανα και να μακελευει οποιον βρει μπροστα του
ειναι η μονη περιπτωση που λεω πως θαξιζε να σακατεψει τοσους και αλλους τοσους..
 
Παιδια απο τη φυση του ο ανθρωπος ειναι κυνηγος και δεν αλλαζει αυτο. Τα συναισθηματα στο κυνηγη δεν περιγραφονται ετσι απλα με λιγα λογια. (ειμαι κυνηγος να το ξεκαθαρισω) Ελπιζω η ευαισθησια ολων μας να ειναι ιδια και για τα δαση που καιγονται ξερεται πως και γιατι, για τα ζωα βεβαια το ιδιο και για για την ψαρουκλα που την πεταει πανω στη βαρκα ο ψαρας και την αφηνει να ψωφησει απο ασφηξια και δεν μιλα κανενας για αυτο
 
Ο άνθρωπος απο τη φύση του είναι παμφάγος και τροφοσυλέκτης, όχι κυνηγός. Κυνηγός έγινε τα τελευταία χιλιάδες χρόνια, περίπου όταν ξεκίνησε και ο πολιτισμός. Επίσης έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε ως είδος πολλά ένστικτά μας με τον πολιτισμό. Αν σκοτώσουμε έναν άνθρωπο είμαστε δολοφόνοι. Αν όμως σκοτώσουμε ένα ζώο είμαστε κυνηγοί. Επίσης κάποιος που του αρέσει να σκοτώνει ανθρώπους θεωρείται τρελός απο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η δολοφονία δικαιολογείται (πολλές φορές και δοξάζεται) απο τους ανθρώπους σε περίπτωση πολέμου. Έχουμε καταφέρει με αρκετή αποτελεσματικότητα να ελέγξουμε τα φονικά μας ένστικτα απέναντι σε αντιπροσώπους του είδους μας, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ο φόνος διώκεται ποινικά, κοινωνικά και ηθικά. Και στον Χάνιμπαλ Λέκτερ (αν και μυθιστορηματικό πρόσωπο) άρεσε πολύ να σκοτώνει γυναίκες και μετά να τις τρώει υπο το φως των κεριών. Και στους κυνηγούς αρέσει να σκοτώνουν διάφορα ζώα και μετά να υπερηφανεύονταιγια το κατόρθωμά τους και να το γιορτάζουν με τους φίλους τους. Ποιά λοιπόν είναι η διαφορά ενός κυνηγού απο έναν μανιακό δολοφόνο; Σημειωτέον οτι δεν φωτογραφίζω πρόσωπα, αλλά απευθύνομαι σε ολόκληρη την κατηγορία των κυνηγών. Η μόνη πιθανόν φανερή διαφορά είναι το είδος. Θεωρούμε το είδος μας πολύ πιο σπουδαίο απο τα άλλα είδη. Και επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ δυνατούς προσπαθούμε να το αποδεικνύουμε συνεχώς αυτό παρεμβαίνοντας στη φύση και στο περιβάλλον. Απο τη στιγμή που τα ζώα είναι καί αυτά κομμάτια του περιβάλλοντός μας δεν καταλαβαίνω πώς διαφέρουν οι κυνηγοί απο άλλες ομάδες ανθρώπων που καταστρέφουν κομμάτια της φύσης. Και γι΄αυτόν τον λόγο δεν χωράει στο μυαλό μου πώς γίνεται το κυνήγι, που ξεκινάει ως δραστηριότητα για διασκέδαση, να θεωρείται οικολογική πρακτική και να υποστηρίζεται και απο το κράτος ως τέτοια.

Α, ναί, και στην ίδια κατηγορία με τους κυνηγούς προσωπικά βάζω καί τους ψαράδες. Αν και οι πιο πολλοί ψαρεύουν γιατί νομίζουν οτι τα ψάρια δεν πονάνε.
 
Παιδια απο τη φυση του ο ανθρωπος ειναι κυνηγος και δεν αλλαζει αυτο. Τα συναισθηματα στο κυνηγη δεν περιγραφονται ετσι απλα με λιγα λογια. (ειμαι κυνηγος να το ξεκαθαρισω) Ελπιζω η ευαισθησια ολων μας να ειναι ιδια και για τα δαση που καιγονται ξερεται πως και γιατι , για τα ζωα βεβαια το ιδιο και για για την ψαρουκλα που την πεταει πανω στη βαρκα ο ψαρας και την αφηνει να ψωφησει απο ασφηξια και δεν μιλα κανενας για αυτο
Παιδια απο τη φυση του ο ανθρωπος ειναι κυνηγος και δεν αλλαζει αυτο.
αλλο παλι κ αυτο!
με λιγα λογια θα μας πεις κ αφυσικους οσους δεν ειμαστε υπερ κ οσους δεν κυνηγαμε.😱
δεν ρωταω που το στηριζεις, γιατι κατι τετοιο δεν υπαρχει πουθενα φυσικα

για τα ψαρια,επισης αναφερθηκαν διαφορα, αλλα πριν σχολιασεις μαλλον δεν καθησες να δεις τα αλλα ποστ😎

η συζητηση στο θεμα ειναι ηδη υπερκορεσμενη (στις τοσες σελιδες που γεμισαμε ), ουτε κ εχω προθεση να ερθω σε οποιαδηποτε αντιπαραθεση, αλλα δεν μπορω να ακουω κ οτι ο ανθρωπος απ τη φυση του ειναι κυνηγος! 🙄
ελεος!
 
Να πω και εγω τα δικα μου.:)

αν δεν ειχε το μυαλο ο ανθρωπος να κατασκευασει τουφεκια, παγιδες κτλ με τα γυμνα του χερακια ουτε χελωνα δεν θα ηταν ικανος να πιασει!

κυνηγηστε εντιμα(χωρις κλεψιμο απο φωλιες,το βραδυ με φακο κτλ) με τα ιδια σας τα χερια, αγριογουρουνα, τρυγονια, τσιχλες κτλ και οτι πιασετε μαγκια σας!

το ξερω πως ειναι καπως ειρωνικο το ποστ(μιας κ δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει καποιος ενα πτηνο η ζωο που χαιρει ακρας υγειας, μιας κ ουτε πεταμε εμεις οι ανθρωποι, ουτε τρεχουμε πολυ γρηγορα, ουτε εχουμε γαμψα νυχια κ μυτερα δοντια)

αρα για ποια φυση μιλανε οι κυνηγοι, αφου κ οι ιδιοι απο την φυση τους δεν ειναι ικανοι να πιασουν κατι χωρις τεχνασματα η οπλα.

να το κανω πιο απλο, δεν ειναι φτιαγμενοι γιαυτο!
αφηστε τα γερακια κ τους αετους να κανουν πολυ καλα την δουλεια τους κ εσεις περιοριστειτε στη βολτα κ στις φωτογραφιες.

χωρις καμμια παρεξηγηση κ με ολο τον σεβασμο!

υ. Γ ο πατερας μου ειναι κυνηγος κ του τα λεω συχνα.
 
Ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι πρεπει να ζουν ελευθεροι και οι ισορροπιες μεσα στην βιοκοινοτητα τους να επηρεαζονται μονο απο τους φυσικους ετεροτροφους εχθρους τους. Ο ανθρωπος απο την αρχη της υπαρξης τους αναγκατηκε να κυνηγησει ωστε να εξασφαλισει την επιβιωση του... Κατι που πλεον σημερα ειναι δεδομενα σε βιοτικο επιπεδο. Ομως μεσα στα χρονια κατησε αυτη την συνηθεια που το μονο που του προσφερε ηταν κρεας(και ειναι) και ενα μικρο εισοδημα.Αναντιρρητα οι κυνηγοι εχουν περιοριστει σε αυτους που κυνηγουν απο χομπι, ενα χομπι που τους θυμιζει την επαφη τους με τη φυση και την αγρια ζωη και τους υπενθυμιζει τις ισορροπιες που δεν πρεπει να καταπατουνται. Πιστευω πως οι κυνηγοι στην πλειοψηφια τους ειναι πιο συνηδειτοποιοιμενοι απο τους αλλους πολιτες αλλα ΔΥΣΤΗΧΩς υπαρχουν και περιπτωσεις που λειτουργουν αμειλεικτα χωρις να υπολογιζουν τιποτα. Εχω κυνηγησει και εγω ο ιδιος αρκετες φορες και αυτο που θα πρεπει να μας εκνευριζει δεν ειναι η πραξη αλλα η σκεψη ανθρωπων που μπορουν μεσω τις τεχνολογιας να αφανισουν ολοκληρα οικοσυστηματα...
 
Πιστεύεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η θα μειωθεί το κυνήγι;
Η κάτι καλύτερο, οι οικολόγοι θα σταματήσουν να ασχολούνται με τους κυνηγούς;
Σεβαστές όλες οι απόψεις και της ακούμε ΟΛΟΙ .
Φτάνει μέχρι εδώ ρε παιδία, ο ένας θα είναι κυνηγός όσο αυτός πιστεύει και ο άλλος θα μείνει οικολόγος.

Έχω ένα πρόβλημα που με απασχολεί, έχω ένα περσινό ζευγάρι που πέρσι μου έβγαλε καλά πουλιά, φέτος μόνο άσπορα λέτε να φταίει το αρσενικό ;

Μην μου πείτε να το ανεβάσω αλλού, γιατί το θέμα παρατράβηξε και άκρη δεν βγάζουν άλλοι θα βγάλουμε εμείς εδώ;
 
Ακόμα απάντηση όμως στο "γιατί" κυνηγούν οι κυνηγοί δεν έχουμε ακούσει. Υπάρχει τελικά άλλος λόγος εκτός απο αυτή τη μυστήρια μαγική αίσθηση που αισθάνεστε, και που είναι επίσης ανώτερη απο το δικαίωμα ενός άλλου πλάσματος να ζήσει, ή τζάμπα ασχολούμαστε;
 
για να μην περιμενεις τσαμπα, μπορεις να βρεις απαντησεις διαβαζωντας τα τοσα δεκαδες προηγουμενα ποστ.
ειναι κουραστηκη η στειρα αντιπαραθεση, και το να προσπαθουμε να επιβαλουμε την αποψη μας στους αλλους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Έχω φίλούς κυνηγούς και μπορώ να σας πώ οτι έχω κάνει δεκάδες συζητήσεις γι αυτό το θέμα! Κάποιοι μου λένε πώς δεν τους αρέσει να σκοτώνουν απλά πηγαίνουν για τη βόλτα να δοκιμάζουν τα σκυλία τους και δεν σκοτώνουν... Μια μορφή άσκησης... Είναι άλλοι που ενώ σκοτώνουν.. Παράλληλα εκτρέφουν για να υπάρχει ισορροπία στη φύση σέβονται το πότε είνια η εποχή ζευγαρώματος και όλα τα σχετικά και μπορεί να πεί κανείς οτι για παράδειγμα έχω κότες,τις αφήνω ελεύθερες και για να φάω κοτόπουλο πρέπει να το κυνηγήσω... Οπότε καλύπτω και την ανάγκη ανδρεναλίνης που έχω και είμαι και "σωστός" με τη φύση... Και οι χειρότεροι είνια αυτοί που πηγαίνουν για παιχνίδι οι οποίοι πηγαίνουν σκοτώνουν ανεξέλεκτα και για πλάκα...
Υ. Γ: είχα ακούσει μια ιστορία απο ένα κυνηγό "Ασκησης"(η πρώτη κατηγορία) που μου είχε πεί για τα τριζονια τριγώνια δε ξέρω πως λέγονται που πήγαινουν δυο δυο τα ζευγαράκια να πιούν νερό και απο κάτω στήνουν καρτέρι 100 κυνηγοι και... (ΜΠΑΜ)... Κρίμα και το πουλάκι δε κάνει ούτε για μέζε, απλά ετσι να σκοτώσουν... ΚΑι είνια και ζευγαράκια..όταν το ακούσα άλλαξε τελείως η άποψη μου για το κυνήγι...
 
Έχω ένα πρόβλημα που με απασχολεί, έχω ένα περσινό ζευγάρι που πέρσι μου έβγαλε καλά πουλιά, φέτος μόνο άσπορα λέτε να φταίει το αρσενικό ;

Μην μου πείτε να το ανεβάσω αλλού, γιατί το θέμα παρατράβηξε και άκρη δεν βγάζουν άλλοι θα βγάλουμε εμείς εδώ;


κοιταξε μητσο, εχω ενα φιλο εκτροφεα "emo" καναρινιων οπως τα λεει και η γηραια φιλη μας που μου χει χαρισει κατι γκλοστερακια. Ε λοιπον οταν τον πηρα να τον ρωτησω και καποιο δικο μου προβλημα του ρωτησα και το δικο σου. Ειναι απλο μου λεει.. εγω τα απειλω με το τουφεκι μου, σταματανε να περνουν προφυλαξεις και στην επομενη ειναι ολα με σπορο!


... Να σοβαρευτω λιγακι: το να σκοτωνεις μια κοτα γιανα φας ειναι το ιδιο σαρκοβορο με το να σκοτωσεισ μια μπεκατσα. Δεν ειναι το ιδιο για τη φυση αφου αν δεν σκοτωσουμε την κοτα θα δημιουργηθει διαταραξη της τροφικης αλυσιδας απο περισσευμα του ειδους ενω αν σκοτωσουμε τη μπεκατσα θα δημιουργηθει διατάραξη απο ελλειψη του ειδους. Αν εχεις προβλημα να τρως κρεας, δικαιουσε να εισαι εναντιον καθε φονου ζωου. Αν οχι τοτε δικαιουσαι να διαμαρτυρεσαι για το κυνηγι μονο απο οικολογικη αποψη. Βεβαια οποιος ειναι κυνηγος και σκοτωνει ακομα και πουλια που εχουν ιχνος κρεατος απανω τους οχι μονο δεν εχει οικολογικη συνειδηση αλλα αποψη μου ειναι οτι εχει προβλημα που υπαρχουν αλλοι ειδικοι επιστημονες να το συγκεκριμενοποιησουν.
εγω δεν ειμαι υπερ του κυνηγιου, γιατι γινεται με μεσα που δεν μπορουν να κρατησουν την οικολογικη ισορροπια(συγχρονα οπλα) αλλα δυστυχως το κρεας δεν μπορω να το στερηθω αλλα αφηνω αλλους να φονευουν (οικοσιτα) ζωα για μενα☹.σεβομαι κατι που αποτελει νομο του κρατους οσο και αν διαφωνω εξ ολοκληρου αλλα απαιτω και απο τους οπαδους του να μην βρισκουν δικαιολογια την ανικανοτητα επιτηρησης απο το κρατος των νομων και να ελεγχουν τους παρανομους που γωνριζουν πολυ καλα ποιοι ειναι αφου τις περισσοτερες φορες κυνηγουν διπλα τους και ανηκουν και στον ιδιο συλλογο (δεν γενικευω καταστασεις, κλλα στο νομο που καταγομαι εχω δικαιωμα να λεω οτι καποτε συνεβαινε και το εβλεπα με τα ιδια μου τα ματια)

δημητρη καθε κοσμια συζητηση αν μενει ετσι δεν επιβαλλει σε κανενας οτιδηποτε. Ο καθενας διαβαζει και δρα συμφωνα με τη συνειδηση του 😉
 
Οσο και να εχουν αλλαξει οι συνθηκες αλλα και ο ιδιος ο ανθρωπος στον βωμο της εξελιξης παντα ο βιολογικος του ρολος θα ειναι ιδιος με αυτον τον προγονων του... Παντα θα πειναμε, παντα θα αναπτυσσομαστε, παντα θα αναπαραγομαστε και παντα θα κυνηγουμε... Ειμαστε και στηριχτηκαμε για την εξελιξη μας στην ικανοτητα να καταναλωνουμε κρεας. Οσο και να λεμε πως μπορουμε να αποβαλλουμε καποια συμπεριφορα ειδικα αν αυτη ειναι εμφυτη ποτε δεν θα εξαλιφθει και θα ειναι αυτη που και πολλα χρονια μετα θα μας θυμιζει το μακριο μας παρελθον... ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
 
Να πω και εγω τα δικα μου.:)

αν δεν ειχε το μυαλο ο ανθρωπος να κατασκευασει τουφεκια, παγιδες κτλ με τα γυμνα του χερακια ουτε χελωνα δεν θα ηταν ικανος να πιασει!

κυνηγηστε εντιμα(χωρις κλεψιμο απο φωλιες,το βραδυ με φακο κτλ) με τα ιδια σας τα χερια, αγριογουρουνα, τρυγονια, τσιχλες κτλ και οτι πιασετε μαγκια σας!

το ξερω πως ειναι καπως ειρωνικο το ποστ(μιας κ δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει καποιος ενα πτηνο η ζωο που χαιρει ακρας υγειας, μιας κ ουτε πεταμε εμεις οι ανθρωποι, ουτε τρεχουμε πολυ γρηγορα, ουτε εχουμε γαμψα νυχια κ μυτερα δοντια)

αρα για ποια φυση μιλανε οι κυνηγοι, αφου κ οι ιδιοι απο την φυση τους δεν ειναι ικανοι να πιασουν κατι χωρις τεχνασματα η οπλα.

να το κανω πιο απλο, δεν ειναι φτιαγμενοι γιαυτο!
αφηστε τα γερακια κ τους αετους να κανουν πολυ καλα την δουλεια τους κ εσεις περιοριστειτε στη βολτα κ στις φωτογραφιες.

χωρις καμμια παρεξηγηση κ με ολο τον σεβασμο!

υ. Γ ο πατερας μου ειναι κυνηγος κ του τα λεω συχνα.
Τα καλυτερα που διαβασα μακραν! Επισης χωρις παρεξηγηση και με ολο τον σεβασμο σε ολες τις αποψεις!
 
Να πω και εγω τα δικα μου.:)

αν δεν ειχε το μυαλο ο ανθρωπος να κατασκευασει τουφεκια, παγιδες κτλ με τα γυμνα του χερακια ουτε χελωνα δεν θα ηταν ικανος να πιασει!

κυνηγηστε εντιμα(χωρις κλεψιμο απο φωλιες,το βραδυ με φακο κτλ) με τα ιδια σας τα χερια, αγριογουρουνα, τρυγονια, τσιχλες κτλ και οτι πιασετε μαγκια σας!

το ξερω πως ειναι καπως ειρωνικο το ποστ(μιας κ δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει καποιος ενα πτηνο η ζωο που χαιρει ακρας υγειας, μιας κ ουτε πεταμε εμεις οι ανθρωποι, ουτε τρεχουμε πολυ γρηγορα, ουτε εχουμε γαμψα νυχια κ μυτερα δοντια)

αρα για ποια φυση μιλανε οι κυνηγοι, αφου κ οι ιδιοι απο την φυση τους δεν ειναι ικανοι να πιασουν κατι χωρις τεχνασματα η οπλα.

να το κανω πιο απλο, δεν ειναι φτιαγμενοι γιαυτο!
αφηστε τα γερακια κ τους αετους να κανουν πολυ καλα την δουλεια τους κ εσεις περιοριστειτε στη βολτα κ στις φωτογραφιες.

χωρις καμμια παρεξηγηση κ με ολο τον σεβασμο!

υ. Γ ο πατερας μου ειναι κυνηγος κ του τα λεω συχνα.
Ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι τώρα... Μπράβο!
 
Back
Top