Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

Ειμαι και εγω κυνηγος παιδια, ο πατερας μου ειναι μελισσοκομος και απο μικρο παιδι μεγαλωσα μεσα στη φυση. Ολο το σοι μου ειναι κυνηγοι και υποστηριζουν τα λεγομενα του Ισιδωρου. Το κυνηγι δεν ειναι σπορ αλλα τροπος ζωης και επαφης με την φυση. Το να θηρευσει κανεις μια μπεκατσα η εναν λαγο δεν ειναι και η πιο ευκολη υποθεση, και προ-παντων δεν ειναι ο αυτοσκοπος του κυνηγου η θανατωση ενος ζωου. Το λαθος που κανουν ολοι ειναι να συγχεουν τον κυνηγο με τον λαθροθηρα που ειναι δυο εκ διαμετρου αντιθετες εννοιες, ο μεν κυνηγος ειναι νομιμος και δινει μαθηματα οικολογιας απελευθερωνοντας θηραματα καταπολεμωντας επιβλαβη(κορακια, αγριοκουνελα)σε μερη που πληττεται η ισσοροπια της φυσης βλ(Λημνος), σπορες και ποτιστρες σε πολλες τοποθεσιες για ευκολοτερη διαβιωση ιδιως σε βραχονησιδες οπου δεν υπαρχει νερο, καμπανιες καταπολεμισης των φυτοφαρμακων καθως και πολλα αλλα. Αυτο ειναι το κυνηγι και προς γνωση ολων μετα την τροφοσυλλογη ο αν-θρωπος ασχοληθηκε με το κυνηγι μετα εγινε κτηνοτροφος και μετα αγροτης και τελος η ζωη μας ολη ειναι κυνηγι ειτε για μπεκατσες ειτε για πιο φθηνη βενζινη ειτε για συντροφο ειτε για χρημα. ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΗΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ απλα εγω βγαζω αδεια.
 
Προσωπικά πιστεύω πως το κυνήγι είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος περισσότερο ένστικτο και ανάγκη του ανθρώπου να βρεθεί στη φύση (όπου κατά τη γνώμη μου ανήκει, όπως όλα τα ζώα). Δε γνωρίζω κάποιον που να κυνηγάει για να τραφεί. Πιστεύω ότι το κάνει γιατί το έχει συνδέσει με ευχάριστες καταστάσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλοι όσοι ανέφεραν σχετική εμπειρία δήλωσαν ότι τους ευχαριστούσε περισσότερο η επαφή με την φύση και η οργάνωση της εξόρμησης με την παρέα τους, ενώ το θήραμα ήταν καλοδεχούμενο εφόσον υπήρχε. Σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω χόμπι ή σπορ… Δεν έχει καμία σχέση με αυτά και μάλιστα το υποτιμούμε όταν το χαρακτηρίζουμε έτσι…Η πραγματική αξία του αποδίδεται στο post του Ισίδωρου. Με συγκίνησε η στάση του παππού απέναντι στο νεκρό ζώο. Αυτός κάποτε ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει για να ζήσει, δηλαδή συμμετείχε σε μια καθ’ όλα φυσική διαδικασία όπου το θήραμα αποκτά αξία και αξιοπρέπεια… Εφόσον σήμερα υπάρχει επάρκεια αγαθών και υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις (όπως μία εκδρομή στην εξοχή) θεωρώ πως το κυνήγι είναι μία περιττή συνήθεια.
Σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω τους ευσυνείδητους κυνηγούς, (πως θα μπορούσα άλλωστε…) ακόμη και αν διαφωνώ μαζί τους. Όμως δε μπορώ να ανεχτώ τους ανθρώπους που εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση μη σεβόμενοι το οικοσύστημα που τους περιβάλλει και από το οποίο εξαρτόμαστε όλοι. Σε αυτούς όχι μόνο θα πω τη γνώμη μου αλλά θα κάνω ότι μπορώ για περιοριστεί η δράση τους.
 
Φιλε Ισιδωρε, καταρχην να δηλωσω, οτι ειναι επισης καθαρα προσωπικες και οι δικες μου εκτιμησεις για αυτα που εκφραζεις σιγουρα καλοπροαιρετα, δεν απευθυνονται προσωπικα σε σενα δεν εχω κανεναν λογω αλλωστε. ΔΕΝ εξαιρω τον εαυτο μου απο ολα αυτα. Ειμαι και γω κυνηγος σε πολυσυχναστα βοσκοτοπια που λεγονται κρεοπωλεια. Εφοσον εκφραζεις ομως δημοσια τις εκτιμησεις αυτες(και αρα επηρεαζοντας συνειδησεις) με υποχρεωνεις να σου πω οτι αυτο που σε οδηγησε να γραψεις την συγκινητικη ιστορια του παπουλη παρα ειναι της αντοχης μου.Αν δεν υπηρχαν οι ανθρωποι με την παιδεια οσο ακριβως και οι αλλοι χωρις αυτην (πιστεψε με δεν νομιζω να νοιαζεται καποιος αν σκοτωθει απο τον μεσαιο η τον ακριανο σκοπευτη), θα ζουσε καθως και ολα τα υπολοιπα. Θα ειχε την ευκαιρια να ζεστανει το κορμακι του στον ηλιο, να απλωσει τις φτερουγες στα μικρα του να τα ζεστανει οπως ακριβως κανουν τα δικα σου πουλια.Αν εχει καποιος δικαιωμα να σου τα σκοτωσει οπως κανει η παιδεια ή η ελλειψη παιδειας.. Τοσο λιγοτερο δικαιωμα εχει και ο ακριανος και ο μεσαιος σκοπευτης Το μονο που μπορω να κατανοησω ειναι οτι ενω ειμαστε το μονο πλασμα στην γη με απολυτα βεβαιωμενη συνειδηση των πραξεων μας καταστρεφουμε τον ιδιο μας τον εαυτο μαζι με τον κοσμο μας και ειμαστε ολοι αταραχοι και συνεχιζουμε ακαθεκτοι.σας. Ο διαχωρισμος που κανεις μοιαζει με μια σουπα απο εξαιρετικα υλικα(κυνηγοι με παιδεια και αδεια) που αναγκαστικα ειναι ανακατεμενη μαζι με σκουπιδια(ανευ αδειας παιδειας κτλ). Πως μπορει καποιος να τα ξεχωρισει σ`αυτην την σουπα.Φυσικα ειναι το μοναδικο φαγητο που μοιραζομαστε αναγκαστικα ολοι οι ανθρωποι σ`αυτον τον πλανητη. Δεν εχουμε πουθενα μερος να κρυφτουμε, να γλυτωσουμε απο αυτην την παιδεια. Ουτε απο την ελλειψη της. Οσο για τον παππουλη και το σκυλακι σου γλυτωσαν και σιγουρα ειναι πιο ευτυχισμενοι σ` αυτους τους αλλους τοπους που περιγραφεις. Υπαρχει ομως και εδω αντρικιος τροπος να εξηγησει.. Καποιος στον εαυτο του γιατι προτιμαει να κυνηγαει απ`τον βραχο. Μεταλιο υπαρχει και ειναι μεγαλο τοσο οσο η αποσταση της ανδρειας απο την ανανδρεια, της μεγαλοσυνης απο την καταντια, της απολυτης σιωπης του θανατου απο το τραγουδι των πουλιων της ζωης. Η προθεση μου δεν ειναι να σε λυπησω καθως και κανεναν αλλον, να κανω οπως τοσες αλλες φορες οτι δεν καταλαβα τιποτα απο τον κομπο στο στομαχι μου, ουτε τις ενοχες μου. Να κλαψω κρυφα στον δικο μου βραχο να αλλαξω σελιδα και τελος. Ομως οσο κι αν βασανιστηκα τοσες ωρες αποφασισα οτι χρωσταω σε σενα που προσπαθησες, στονεαυτο μου και σε ολους τους υπολοιπους να ειμαι τουλαχιστον ειλικρινης.
 
Αγαπητοί φίλοι θα επανέλθω στο θέμα γιατί νομίζω ότι γίνονται παρανοήσεις, ελπίζω όχι σκόπιμες από τους καλοπροαίρετους κυνηγούς της παρέας μας. Ποιος μίλησε για νόμιμους και παράνομους κυνηγούς; Η κουβέντα γίνεται για το κυνήγι είτε νόμιμο είτε παράνομο είναι αυτό. Τουλάχιστον εγώ δεν διαχωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει αν αυτός που σκοτώνει το αγριοπούλι έχει άδεια να το κάνει. Δεν θέλω να το κάνει. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Τα περί επαφής με την φύση είναι όμορφα αλλά μόνο χρυσώνουν το χάπι. Μπορείτε να κρατήσετε την επαφή με την φύση χωρίς να κουβαλάτε και το ντουφέκι σας μαζί. Συνεχίστε να τρέφεται τα ζώα και τα πουλιά χωρίς να έχετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας την δολοφονία τους αργότερα.
Τώρα για τον παραλληρισμό του κυνηγίου με το κρεοπωλείο είναι τουλάχιστον ατυχής αφού στο κρεοπωλείο μας οδηγεί η ανάγκη να τραφούμε, ενώ στο δάσος μας οδηγεί η ευχαρίστηση να σκοτώσουμε. Αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο να πρέπει να σκοτώσουμε στο δάσος και στα βουνά για να τραφούμε τότε θα συμφωνήσω και εγώ ότι το κυνήγι είναι ανάγκη. Τότε θα προμηθευτώ και εγώ όπλο αφού θα με οδηγεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
 
"Φωνή βοώντος εν τη ερήμω "
ακόμη μία φορά Δημητρη,
απο μενα παντως μπραβο!
 
Δημητρη τα λες πολυ ωραια μπραβο σου κιαπο μενα! Οσο για το κρεοπωλειο εχεις δικηο αλλα εσβησα τα μισα απο αυτα πουεγραφα αρκετες φορες, ετσι χαθηκε τελειως το νοημα. Αλλα δεν με πειραζει πια, με αυτα που εγραψες εσυ και ταλλα παιδια ειμαι οκ, επιπλεον, μπορουμε να τραφουμε μια χαρα χωρις να αφαιρουμε την ζωη κανενος. Εξαλλου το πεπτικο μας συστημα δεν εχει καμια σχεση με τα σαρκοφαγα για ψαξτο λιγο και θα εκπλαγεις.Αν βεβαια δεν το ξερεις ηδη!
 
Θέλουνε δεν θέλουνε κυνηγοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, όχι μόνο για να εξοντώνουν τα θήράματα όπως λένε αλλά και να ''εξοντώνουν'' τους ψευτοοικολόγους, τους ψευτοφιλόζωους που ακόμα και οι κρεμούλες τους απο ζωάκια προέρχοντε, (για ποια ζωάκια κλαίτε. Αυτά τα οποία με την απίστευτη ευκολία τα στειρώνετε; τους στερήτε την φύση προκειμένου να τα έχετε στα σαλόνια σας;) Ας φάμε όλοι χόρτα μιας και τα φυτοφάρμακα δεν επηρεάζουν την διατροφική αλυσίδα, ούτε τα ζώα επηρεάζονται αλλά ούτε το οικοσύστημα! Φταίνε οι κυνηγοί, που ούτε σκουπιδάκι δεν αφήνουν πίσω τους σαν κάτι πρωτευουσιάνους εκδρομείς που το κάνουν με ευκολία, που έχουν στα σπίτια τους 2-3 αυτοκίνητα. Ίσως εμείς οι κυνηγοί να μην ανήκουμε στους παριοικους της ορνιθοκουλτούρας και οικολογίας (ή μάλλον δεν μας θέλουν να ανήκουμε) τουλάχιστον όμως είμαστε άνθρωποι και βλέπουμε την πραγματικότητα! Αν οι οικολόγοι ήταν τόσοι πολλοί και τόσο ενθερμοί όπως στο θέμα του κυνηγίου, ούτε τόσα αδέσποτα θα κυκλοφορούσαν αλλά ούτε και το περιβάλλον θα είχε υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά.

Φιλικά
 
Τώρα για τον παραλληρισμό του κυνηγίου με το κρεοπωλείο είναι τουλάχιστον ατυχής αφού στο κρεοπωλείο μας οδηγεί η ανάγκη να τραφούμε, ενώ στο δάσος μας οδηγεί η ευχαρίστηση να σκοτώσουμε. Εδωσες μονο σου την απαντηση αγαπητε Δημητρη εφοσον. Και τα κρεατα που τρωμε νομιζω πως σκοτωνονται πριν ερθουν στο πιατο μας.Αρα δεν με πειθουν οι κατα του κυνηγων γιατι διακρισεις στα ζωα δεν πρεπει να γινονται. Οσον αναφορα την αναγκη υπαρχουν προ'ι'οντα που εχουν πρωτεινες εκτος το κρεας και μπορουμε να ζησουμε! Με λιγα λογια ολλοι μας το τρωμε το κρεατακι μας(προβατακι, κατσικακι, μοσχαρακι) αρα δεν λυπουμαστε που σκωτονονται, δολοφονουνται οπως γραφω και σε προηγουμενα μηνυματα.
 
Όπως έγραψα και στο ποστ δεν θέλω να αλλάξει κανένας φίλος την γνώμη του για τους κυνηγούς. Για μένα η γνώμη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για τους κυνηγούς ξεκινάει από τους ίδιους τους κυνηγούς. Και αν θέλετε την γνώμη μου δεν έχουν άδικο.
Φράνια μου την ιστορία με τον παππούλη την ανέφερα όχι επειδή ήταν συγκηνιτική αλλά για να καταλάβουμε όλοι μας ότι όντως υπάρχουν κυνηγοί με παιδεία. Κυνηγοί που δεν παίρνουν τα βουνά και ότι βρίσκουν να κινείται το σκοτώνουν. Κυνηγού που σέβονται το θήραμα που δεν αποζητούν την εξόντωση του αλλά που γυρίζοντας στο σπίτι με άδειο το σακίδιο του είναι ευτυχισμένος που για άλλη μία φορά περπάτησε στο δάσος και τις μυρωδιές του. Για μένα κυνηγός δεν είναι αυτός που θα σκοτώσει ένα σωρό από πέρδικες ή μπεκάτσες. Το ξαναλέω, δεν γράφω ότι γράφω για να επηρεάσω συνηδήσεις.
Αυτές οι συνηδήσεις που πρέπει να αλλάξουν είναι κάποιων δήθεν κυνηγών και οικολόγων και προπάντων του κράτους.
Έχει σκεφτεί ποτέ κανένας γιατί πάντα το κράτος κάνει τα στραβά μάτια όσο αφορά το κυνήγι; Μα γιατί άλλο; Γιατί η κονόμα από τις άδειες είναι τεράστειες.
Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς που είναι αυτοί η δήθεν οικολόγοι στους δύσκολους χειμερινούς μήνες;Έχει πάει ποτέ κανένα κανάλι να τραβήξει πλάνα από αυτούς τους κυνηγούς που πάνε με τα χιόνια και τις βροχές και φτιάχνουν φράγματα και ρίχνουν τροφές;Γιατί οι οικολόγοι φωνάζουν να παραμείνουν κλειστά τα καταφύγια; Μα γιατί έτσι τους συμφέρει. Ένα καταφύγιο πρέπει να παρατηρείται συνεχώς. Μετά από κάποια χρόνια τα πουλιά γίνονται τόσα πολλά που παρατηρούνται φαινόμενα κανιβαλισμού.Από την άλλη αν πέσει μία αρρώστεια πάνε όλα τα πουλιά. Το ξέρετε ότι αυτοί οι δήθεν σύμφωνα με δημοσιέυματα εφημερίδας πριν χρόνια είχαν σκοτώσει κύκνους για να ενοχοποιήσουν τους κυνηγούς;
Θα το ξαναπώ. Δεν θέλω να κάνω μάγκες τους κυνηγούς. Η πράξη αυτή καθ αυτή είναι καταδικασταία. Τι είναι όμως πιο αντρίκειο. Να πηγαίνεις για κυνήγι και ακολουθώντας κάποιους κανόνες να σκοτώνεις κάποιο πουλί που σημηωτέων του δίνεις και μία ευκαιρία να σωθεί ή να μεγαλώνεις κοτοπουλάκια μοσχαράκια και προβατάκια και χωρίς να τους δίνεις ούτε μία ευκαιρία να τα σφάζεις;
 
Ειλικρινα οταν ακουω αυτο το πραγμα για την ευκαιρια που δινουν οι κυνηγοι στα πουλια και ζωα... ανατριχιαζω απο την ευαισθησια σας... Μπραβο! Το νοημα τελικα ειναι να δινεις ευκαιριες η να μην σκοτωνεις; 😕

inca1099 είπε:
(για ποια ζωάκια κλαίτε. Αυτά τα οποία με την απίστευτη ευκολία τα στειρώνετε; τους στερήτε την φύση προκειμένου να τα έχετε στα σαλόνια σας;) Ας φάμε όλοι χόρτα μιας και τα φυτοφάρμακα δεν επηρεάζουν την διατροφική αλυσίδα, ούτε τα ζώα επηρεάζονται αλλά ούτε το οικοσύστημα! Φταίνε οι κυνηγοί, που ούτε σκουπιδάκι δεν αφήνουν πίσω τους σαν κάτι πρωτευουσιάνους εκδρομείς που το κάνουν με ευκολία, που έχουν στα σπίτια τους 2-3 αυτοκίνητα. Ίσως εμείς οι κυνηγοί να μην ανήκουμε στους παριοικους της ορνιθοκουλτούρας και οικολογίας (ή μάλλον δεν μας θέλουν να ανήκουμε) τουλάχιστον όμως είμαστε άνθρωποι και βλέπουμε την πραγματικότητα! Αν οι οικολόγοι ήταν τόσοι πολλοί και τόσο ενθερμοί όπως στο θέμα του κυνηγίου, ούτε τόσα αδέσποτα θα κυκλοφορούσαν αλλά ούτε και το περιβάλλον θα είχε υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά.

t: τα περι στειρωσεων κτλ.
και με αντιφασεις στα ιδια σου τα λογια... (βλ. στειρωσεις και αδεσποτα)

Μου φαινεται εδω αρχισαμε και κραζουμε απλα για να κραξουμε γιατι ετσι εχουμε μαθει να κανουμε... Οτι να ναι!
 
Θα ξαναμανατοποθετηθω, λίγο διαφορετικα. Με ενα παραδειγμα. Για ψαραδες. Θελω ετσι να σας δειξω καποιες διαφορες μεταξυ "καλου" και "κακου" μεταξυ υπερβολης-βλακειας και μετρου. Καποιοι απο σας κυριως οσοι ζειτε επαρχια.. Θα γνωριζετε το ψαρεμα στα ποταμια. Υπαρχουν πολλοι τροποι να ψαρεψει κανεις...
1)Παιρνω ενα μπουκαλι χλωρυνη το αδειαζω στο νερο..ψαρια, καβουρια, βατραχια και οτι αλλο ζει... Βγαινουν στην επιφανεια.. (μετα απο αυτο φυσικα δεν υπαρχει τιποτα ζωντανο για πολλα χρονια)..
2)Ριχνω ενα δυναμιτακι...ψαρια.. Κ. Τλ. Κτλ. Ολα αναποδα στο νερο..
3)Παιρνω μια μπαταρια αυτοκινητου... (να μην πω λεπτομερειες).. Ολα αναποδα στο νερο!
4) Καθομαι με το καλαμι μου.. Και περιμενω ωρες... (κατι θα πιασω..)
5) Ριχνω πετονια καθετη.. Παραμαλο κ. Τλ. Κτλ. (παλι κατι θα πιασω..)
6) Ριχνω διχτυα(σιγουρα κατι θα πιασω...)
Οκ.. Που θελω να καταληξω... Οποιο τροπο και να επιλεξει κανεις ψαρια θα πιασει. Και οι 6 τροποι σκοτωνουν τα ψαρια. Υπαρχει ομως διαφορα δεν νομιζετε;Δεν πρεπει να ισοπεδωνετε τα παντα. Με ελεγχο..σοβαροτητα..υπεθυνοτητα.. Και το χομπι μπορει να υπαρχει και το περιβαλλον να μην βλαπτεται.
Απο την αλλη παλι ολο αυτος ο φιλοζωισμος του καναπε με εξοργιζει. Οκ δεν θα φαμε κρεας... Ντροπη και αισχος στους χασαπηδες... (πουλανε πτωματα)ντροπη και αισχος στους κτηνοτροφους... Εκτρεφουν ζωακια με ημερομηνια ληξεως..
Ντροπη και αισχος ομως και σε αυτους που κοπτοντε για τα ζωακια... Ομως και το παπουτσακι το δερματινο θα παρουν.. Και την ζωνουλα... Και την τσαντα(κατι για σκυλια που φευγανε μεσω Βουλγαριας για δερμα εχετε ακουστα 😉και το δερματινο παλτο.. Και τον δερματινο καναπε...Αληθεια απο τι δερμα ειναι αυτα φτιαγμενα;
Ντροπη και αισχος στου κυνηγους στους ψαραδες, στους ταβερνιαρηδες..
Ναι ισως να ειμαι off topic... Ισως να "φουντωσα" καποιους... Ειμαι γρια σχωρατεμε...
 
Σοφία, δεν αντέχω θα το πω!
Να αγιάσει το όλο σπασμένα δοντάκια στοματάκι σου!
Καμιά φορά "βρώμικα στόματα", βγάζουν καθαρότερες κουβέντες από... "φρεσκοπλυμένα" και με..."θεϊκή"(αλλά... Μαρτάκη που τον... Πας!) οδοντοστοιχία στόματα!
Μας πήρε... Κοντά 3 μήνες να συμφωνήσουμε σε κάτι, δεν ξέρω πόσους, αιώνες θα μας πάρει να μας ξανασυμβεί!
Ας το...χαρούμε!
(Μη συνυπολογισμένου του γεγονότος ότι όντως "Τα Γιάννενα βγάζουν ωραία παιδιά!")
 
Ειλικρινα οταν ακουω αυτο το πραγμα για την ευκαιρια που δινουν οι κυνηγοι στα πουλια και ζωα... ανατριχιαζω απο την ευαισθησια σας... Μπραβο! Το νοημα τελικα ειναι να δινεις ευκαιριες η να μην σκοτωνεις; 😕



t: τα περι στειρωσεων κτλ.
και με αντιφασεις στα ιδια σου τα λογια... (βλ. στειρωσεις και αδεσποτα)

Μου φαινεται εδω αρχισαμε και κραζουμε απλα για να κραξουμε γιατι ετσι εχουμε μαθει να κανουμε... Οτι να ναι!

Αφού λές οτι έχουμε μάθει να κάνουμε ότι να ναι σε ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ να παραστείς εσύ ο ίδιος στα μέσα του Απριλίου σε μια προσπάθεια που κάνω εγώ προσωπικά για το κυνήγι και τα θηράματα! Που λογικά με τα λεγόμενά σου κάνω ότι να ναι!
 
Νομίζω ότι χάνουμε την ουσία και προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε κάποιες καταστάσεις ξεφεύγουμε από το θέμα.
Για εμένα είναι απλό το θέμα, σαν άτομο ο κάθε ένας, δίνει στη φύση όσα παίρνει;
Αν για παράδειγμα κάποιος ελευθερώνει 100 πουλιά και σκοτώνει 10, αξίζει βραβείο!
Αν όμως κρύβεται πίσω από ένα σύλλογο 1000 μελών που απελευθερώνει 50 πουλάκια, είναι κοροϊδία.
 
Κάποιος ξέχασε το μάτι ανοιχτό και άρχισε να βράζει το θέμα πάλι. :D

Παρακολουθώ και εγώ και πολλοί άλλοι φαντάζομαι τη συζήτηση με ενδιαφέρον, ειδικά όταν περιορίζεται στην έκφραση προσωπικών απόψεων, όποιες κι αν είναι αυτές, είτε συμφωνούμε με αυτές είτε όχι. Θα ήθελα να παρακαλέσω μόνο να παραμείνει η συζήτηση στην έκφραση προσωπικών απόψεων, χωρίς προσωπικές προκλήσεις και αντιπαραθέσεις, για να μπορούμε να την παρακολουθούμε με το ίδιο ενδιαφέρον όλοι μας, είτε συμμετέχουμε σε αυτήν είτε όχι. :)
 
Αν και ειπα οτι δεν θα ξαναγραψω σε αυτο το θεμα, το κανω μονο και μονο επειδη παρεξηγηθηκαν τα λεγομενα μου.
Οποιος διαβασει σωστα το τελευταιο ποστ μου και χωρις την προδιαθεση να παρεξηγηθει ντε και καλα, καταλαβαινει πως το ''οτι να ναι'' αναφεροτανε στο ποστ σου (inca) που ξεφυγες απο το θεμα και αρχισες τους χαρακτηρισμους για ψευτο και μη ψευτο και ο λογος σου εγινε ειρωνικος...
και επειδη εκφραστηκες ετσι για ενα συνολο ατομων που δεν ξερεις και δεν οφειλει ουτε εξηγησεις ουτε αποδειξεις σε κανεναν οπως δεν οφειλεις και εσυ σε κανεναν και εθιξες θεματα οπως στειρωση ζωων για σαλονια κτλ - πες μου εσυ αφου ξαναδιαβασεις τον τιτλο του τοπικ αν εισαι εντος θεματος η αν απλα αυτο το ποστ σου ''αναβει τα αιματα''...
Καποιος λοιπον που δεν ηθελε να ''αρπαχτει'' το οτι να ναι που εγραψα το συνδεει με αυτα τα εκτος τοπικ που ειπες και οχι με εσενα σαν ατομο.
 
Αγαπητέ Ανέστη (αν θυμάμαι καλά το όνομα σου - αν κάνω λάθος συγχώρεσε με), αν ανατρέξεις 2-3 σελίδες πίσω θα δείς ποιος απάντα εντός θέματος ή όχι. (περί ψαριών, ψυχρόαιμα κτλ). Πίστεψε με αν ήθελα να ανάψω τα αίματα θα το είχα κάνει όχι απο το πρώτο πόστ αλλά από την αφορμή που άνοιξε αυτό το τόπικ εδώ και κάτι μήνες. Αν το ψάξεις λίγο θα δείς και πώς ξεκίνησε. Ειρωνικός δεν έγινα ακόμα, ίσως να έγινες εσύ (αλλά δεν είναι του παρόντως να αναλύσουμε την ειρωνία, αν έγινες και αν έγινα) με το''Ειλικρινα οταν ακουω αυτο το πραγμα για την ευκαιρια που δινουν οι κυνηγοι στα πουλια και ζωα... ανατριχιαζω απο την ευαισθησια σας... Μπραβο! '' Η ευαισθησία στους κυνηγούς υπάρχει και είναι μεγαλύτερη απο ότι μπορείς να φανταστείς. Εκφράστηκα έτσι για ένα σύνολο ατόμων που αντί να κοιτάνε τα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιοι ρίχνουν τα βέλη τους στους κυνηγούς. Το ότι ''να ναι'' οφείλω να πώ οτι με προσβάλει και έμεσα μειώνει το νοητικό μου επίπεδο λεγοντας μου με απλά λόγια οτι δεν ξέρω τι κάνω και τι λέω. Και διατυπώνω ξανά την έκφρασή μου για να τελειώσω..''Σε προσκαλώ να δείς απο κοντά μια ατομική προσπάθεια που κάνω'' (και ίσως σου αλλάξει λίγο η γνώμη για τους κύνηγούς και τους οικολόγους)
 
Τελικα βλεπω οτι το θεμα με το κυνηγι οπουδηποτε και αν τεθει παιρνει φωτια!
Συμμετεχω σε ενα forum για ενυδρεια και προχτες καποιο μελος που ασχολειται με οπλα και σκοποβολη τραπ & σκητ, εκανε το λαθος να ρωτησει αν υπαρχουν συνχομπιστες του κυνηγοι και τι οπλα εχουν. Δεχθηκε ειρωνικα σχολια και επιθεσεις σε προσωπικο επιπεδο ενω ο administrator κλειδωσε αμεσως το θεμα λεγοντας, να πατε να συζητησετε αλλου το "χομπυ" σας. Σημειωτεον οτι η σκοποβολη ειναι ολυμπιακο αθλημα και αυτος ο ανθρωπος ισως στο μελλον να χαρισει διεθνεις διακρισεις στην χωρα μας. Ειμαι καινουριος στην παρεα σας αλλα νοιωθω οτι πρεπει να σας συγχαρω ολους για την δημοκρατικη συζητηση που κανετε ολοι και απο τις δυο πλευρες του θεματος. Μετα απο αυτο, εχετε ανεβει παρα πολυ στα ματια μου και εχετε κερδισει την εκτιμηση μου.
Εγω δεν φανατιζομαι για τιποτα στην ζωη μου. Το κυνηγι το εγκατελειψα εδω και πολλα χρονια απο δικη μου επιλογη. Εχω επαφες με την Ελληνικη ορνιθολογικη εταιρεια και φετος καταχωρηθηκαν και δυο νεες παρατηρησεις σπανιων ειδων απο μερους μου. Μελος ομως δεν μπορουσα να γινω γιατι καποτε εβγαζα αδεια κυνηγιου. Επειδη λοιπον εχω περασει και απο τις δυο πλευρες του θεματος η γνωμη μου ειναι οτι στα θεματα που αφορουν γενικα το περιβαλλον και ειδικοτερα την θηρα επικρατει ενα κλιμα αδιαλλαξιας και ρατσισμου προς τους κυνηγους. Οπως ειπε και ο φιλος Ισιδωρος ισως φταινε και οι ιδιοι γι αυτο.
 
''Σε προσκαλώ να δείς απο κοντά μια ατομική προσπάθεια που κάνω'' (και ίσως σου αλλάξει λίγο η γνώμη για τους κύνηγούς και τους οικολόγους)
Δηλαδή αν πράγματι υπάρχει ένας κυνηγός "σωστός", τότε είναι όλοι "σωστοί";
Και γιατί να δούμε τον ένα και να μην δούμε την πλειοψηφία;
 
Νομιζω πως η ισοπεδωση δεν βοηθαει στην συζητηση. Η πλειοψηφια δεν ειναι βαρβαροι...ψυχροι... Κοιλιοδουλοι... Δολοφονοι.. Σε καθε χομπι και γενικα υπαρχουν και εκεινοι που χαλανε την "πιατσα". Δεν ειναι σωστο ομως να στιγματιζοντε ολοι..
(με το σκεπτικο σου Χρηστο.. Αν ενας οικολογος ειναι υποκριτης τοτε ειναι ολοι 😉..
 
Back
Top