Διατροφή Τι πρεπει να περιεχει μια ισορροπημένη διατροφή Καρδερίνας;

Ευχαριστώ georgina για την απάντηση σου!
Εάν πάει κάποιος ας μας πει, διότι δεν προλαβαίνω να πάω την εβδομάδα που μας έρχεται!
 
να μην θεωρηθεί οτι διαφημίζω συγκεκριμένο μαγαζί. Ελπιζω να βρειτε αυτό που ζητάτε. 😉
Εάν ήθελε κάποιος κακοπροαίρετος να θεωρήσει ότι κάνεις διαφήμιση θα το είχε κάνει ήδη μετά απ' αυτό
Ψάχνοντας να αγοράσω ενα μείγμα σπόρων για την καρδερίνα μου, ανακαλυψα ενα μαγαζι στο κέντρο της Αθηνας που ειχε απο τις μεγαλυτερες ποικιλίες που εγω τουλαχιστον είχα δει σε σπόρους. Οχι μονο είχε διαφορετικά μείγματα για αρκετα ειδη πουλών, αλλα τους ειχε και ξεχωριστά, ωστε όσοι γνωρίζουν, να κανουν τις καταλληλες προσμίξεις με την αναλογια που πρέπει. Εγω προσωπικα αγορασα ενα μείγμα σπόρων για άγρια πουλιά και ενα μειγμα ειδικα για καρδερίνα που περιελάμβανε περισσότερους σπόρους απο αγκαθια. (μιας και δεν γνωριζω σε τι αναλογία πρεπει να ειναι καθε σπόρος). Την καμελινα βέβαια που αναφερεται σε αλλο πόστ δεν την γνωριζαν... Ουδεις τέλειος! 🙂
χωρίς να περιμένει το όνομα :)

Μπορείς να γράψεις ποιο είναι το μαγαζί από τη στιγμή που νομίζεις πως θα βοηθήσει κάποια άτομα.
 
Αλεξανδρε, δε μας φτιαχνεις εσυ μειγματα για καρδερινες, να ειμαστε κι εμεις ησυχοι και να εχουμε εναν αξιολογο προμηθευτη;:d
 
Gia sou Katerina,

edo to migma pou dino ego:

Καναβούρι ψιλούς 6% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Λευκή Περίλλα 8% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Νίζερ 4% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Σπόρος χλόης ψιλούς και χοντρούς 2% (ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Ζοχός 1% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Γαιδουρανκαθου 5% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Σποροι τριφυλλιου 1% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Ασπούρι (Καναρινοσπορος) 36% (ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Ιαπωνικό κεχρί 12% (ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Λιναρόσπορος 4% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Σποροι αγριοχορτου (9 Είδη) 8% (ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Αγκάθι Μαριας 2% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Σουσάμι 3% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Λευκό σπόρου σαλάτας 2% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Σπασμενη βρώμη 4% (ΑΜΥΛΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)
Παπαρούνα Ιμαλαϊων 2% (ΕΛΑΙΟΥΧΟΙ ΣΠΟΡΟΙ)

Mia fora tin ebdomada kathe pouli ena koutalaki tou glyko apo ena mix Chia, Foniopaddy kai Kamelina.

Alexandros
 
Eισαι παρα πολυ κατατοπιστικος και σε ευχαριστω παρα πολυκαι φαινεται το μερακι σου, αλλα αν παω εγω και ζητησω παπαρουνα ιμαλαιων και αγκαθι μαριας. Θα μου φερουν εκεινους τους καλους ανθρωπους με τ αασπρα. Και θα με μαζεψουν😱
Παντως σε ευχαριστω παρα πολυ:D
 
Να προσθεσω κι εγω την γνωμη μου.λεγοντας οτι τα προιοντα της Ornitalia ειναι οντως οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα. Αλλα ειναι καπως ακριβα! Μια καλη τροφη ειναι της Prestige Versere laga(απλη και premium) μειγμα σπορων για αγριοπουλια οπου υπαρχει σε αρκετα μαγαζια! Eπισης χρησιμοποιω το insect tonic της ιδιας εταιρειας με ποικιλια σπορων απο φρουτα μεχρι αυγα μηρμυγκιων. Αυγοτροφη για καρδερινες με γαριδες, εντομα κτλπ.
γενικα ανα εβδομαδα εκτος απο το μειγμα σπορων που ειναι η βαση εναλλασω την ποικιλια σπορων. Μια βαζω αυγοτροφη. Την αλλη το insect tonic.η chia αυξανοντας τους την ποικιλια ωστε να παιρνουν οτι χρειαζονται διατροφικα για την υγεια τους αρχικα και για την εμφανιση, φυσικη κατασταση κατα δευτερον!

Επισης τρωνε με μανια το σπορο chia που εχει πολυ καλες ιδιοτητες. Παντα διαθεσιμο αμμο με οστρακα για την καλη πεψη και λειτουργια του εντερου. Και σταγονες πολυβιταμινης στο νερο τους.
 
Παντα διαθεσιμο αμμο με οστρακα για την καλη πεψη και λειτουργια του εντερου. Και σταγονες πολυβιταμινης στο νερο τους.
Ήθελα να ρωτήσω εάν ο όρος "πάντα" στο σημείο του μηνύματός σου που παραθέτω, αφορά εκτός από την άμμο με όστρακα και τις πολυβιταμίνες στο νερό;
 
Oχι εννοω παντα διαθεσιμο κουπακι με αμμο και οστρακα, βιταμινες 1-2 φορες την εβδομαδα ειναι αρκετη για ολο το χρονο σε σχεση παντα με το διαστημα που αλλαζεται το νερο. Το καλοκαιρι πρεπει να το αλλαζουμε καθημερινα, το χειμωνα μπορουμε και μερα παρα μερα. Βιταμινες στο νερο βαζουμε 1 φορα την εβδομαδα, που ειναι αρκετη, εφοσον βεβαια χορηγουμε ποικιλια τροφης με συστατικα πλουσια σε βιταμινες, ιχνοστοιχεια, αλατα κλπ. οποτε βιταμινες παιρνει κι απο τις τροφες!
 
Θα μου επιτρέψετε, χωρίς να θέλω να φανώ έξυπνος, να σας δώσω ένα μείγμα τροφής για καρδερίνες.

Κεχρί 33%
Ρούπσεν γλυκό 20%
Νίζερ 16%
Σπόροι υγείας 8%
Λιναρόσπορος 5,5%
Σπόροι σπανακιού 5%
Βρώμη 4%
Βρώμη τριμμένη 4%
Καναβούρι 2,5%
Περίλα 2%

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε σε μικρές ποσότητες Παπαρουνόσπορο, κίτρινο πάνικο και Γιαπωνέζικη Παπαγαλίνι.
 
καλησπερα και απο μενα. Αν θα ηταν ευκολο να πει καποιος αν ξερει τη τροφη που μπορουμε να βρουμε (για καρδερινες )στο σπιτι μας η στο μαναβικο πχ σουσαμι κλπ που διαβασα πιο πανω η λαχανικα απ το μαναβι της γειτονιας μας.. Ακομα και καποιο φυτο (τσουκνιδα) σε καποιο χωραφι μιας και ειμαι σε αγροτικη περιοχη. Γιατι κ εγω δεν θελω να τους βαζω μονο καναβουρι...
 
Η κύρια και βασική τροφή των σποροφάγων πουλιών είναι οι σπόροι. Θα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα καλό μείγμα ξηρών σπόρων για καρδερίνες, νέας παραγωγής και με μεγάλη ποικιλία σπόρων. Τα υπόλοιπα, φρούτα και λαχανικά λειτουργούν συμπληρωματικά στη διατροφή τους. Μπορείς να τους δίνεις από αυτά που έχεις στον κήπο ή κάποιο χωράφι, δείχνοντας μεγάλη προσοχή στο θέμα του πλυσίματός τους.

Ξεκίνησε όμως επειγόντως από το μείγμα σπόρων, το οποίο θα πρέπει να τους δίνεις καθημερινά. Είναι αμαρτία να τρώνε μόνο καναβούρι.
 
ευκαιρια να ρωτησω κ εγω σταυρο...
η δικια μου τρωει μονο νιζερ μετα μανιας κ ελαχιστους σπορους
τι να κάνω;
 
Να μην της δίνεις μόνο νίζερ ή κάποιο μείγμα που περιέχει μεγάλη ποσότητα από αυτόν το σπόρο. Το παραπάνω μήνυμα ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. :)

Υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται αποκλειστικά με καρδερίνες και μπορούν να σου πουν περισσότερα, αλλά αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Διάβασε το θέμα από την αρχή, θα βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωσή σου. 😉
 
δεν προλαβα να διαβασω ολο το θεμα
παντως της δινω κ σπορους
απλα η ατιμη δεν τους ακουμπαει...
τρωει μονο νιζερ κ κανα 2 αλλα ειδη απ τους σπορους, οπως καναβουρι κ κατι σκουρα!
 
Το μείγμα σπόρων, το φυσάς να φύγουν τα "τσόφλια" και το αφήνεις μέχρι να τελειώσει. Πρώτα θα φάει τους σπόρους που του αρέσουν περισσότερο και μετά τους άλλους αλλά θα τους φάει.
 
ετσι εκανα για μηνες
αλλα δεν ετρωγε
οχι απλα αδυνατισε, ελιωσε το πουλι... φοβηθηκα μην το χασω
οπότε της βαζω νιζερ σ ολοκληρη την ταιστρα. Τι αλλο να κανω...
το ειχα δει κ σ ενα γνωστο μου που ειχε καρδερινες.
 
Σ' αυτή την περίπτωση θα πρότεινα την ανάμιξη μείγματος τροφής με νίζερ σε μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό ώστε να αναγκάζεται το πουλί να φάει και άλλους σπόρους εκτός από αυτό.
 
το νιζερ εννοεις (σε μεγαλυτερη ποσοτητα) μεσα στην υπολοιπη τροφη;
 
Εγώ θα της έβαζα μόνο 2 κουταλάκια της σούπας τροφή για καρδερίνες κάθε μέρα, τις πρώτες μέρες θα την ενίσχυα με νιζερ και σταδιακά θα το ελάττωνα μέχρι να της έδινα μόνο τροφή για καρδερίνες.
 
Back
Top