Διατροφή Τι πρεπει να περιεχει μια ισορροπημένη διατροφή Καρδερίνας;

Φίλε Χρήστο δεν τους δίνω τακτικά γιατί από μικρά δεν το έκανα και δεν τα έχουν συνηθίσει. Τους βάζω κάποιες φορές αλλά δεν τα τρώνε σχεδόν καθόλου.

Ρωτώ γιατί και εγώ δεν δίνω, αλλά οι περισσότεροι λένε ότι είναι απαραίτητο ειδικά όταν έχουν μικρά για να πάρουν πρωτεΐνες.

Χρήστο σίγουρα τα μικρά παίρνουν πρωτείνες με τ α έντομα και σκουλήκι.Απλά εγώ δεν τους βάζω γιατί ούτε και οι γονείς τους το ήξεραν(πάλι δικής μου εκτροφής). Τους έβγαζα αυγουλάκι όμως.

Εγώ βάζω αυγοτροφή, τα σκουλήκια με ψιλοανατριχιάζουν. Ακόμη και στα Λουγαράκια μου το ίδιο δίνω.

Αγαπητοί εκτροφεις.
Μην ξεχνάμε πως τώρα είναι η εποχή που μαζεύουμε
τους βολβούς με γαλακτερούς σπόρους από τα ραδίκια.

Δεν τα τσακίζουν μονο οι καρδερίνες αλλα και τα καναρίνια.
Φιλικά παππου Κώστας

Γεια σου φιλε Κωστα! Τι ευχαριστη εκπληξη ειναι αυτη να σε βλεπουμε παλι να γραφεις και να μοιραζεσαι τις γνωσεις σου μαζι μας. Ειλικρινα χαιρομαι παρα παρα πολυ που εισαι παλι κοντα μας.

Γεια σου φιλε Κωστα! Τι ευχαριστη εκπληξη ειναι αυτη να σε βλεπουμε παλι να γραφεις και να μοιραζεσαι τις γνωσεις σου μαζι μας. Ειλικρινα χαιρομαι παρα παρα πολυ που εισαι παλι κοντα μας.

Φιλε Γιάννη άργησα αλλα σας βρήκα.
Χαίρομαι κι εγώ που θα ανταλλάσσουμε κι από εδώ τις εμπειρίες μας. Ρίξε μια ματια και στο http://

Πάντα φιλικά παππου Κώστας

Κώστα εννοείς αυτό που κρατάς στην δεύτερη φωτογραφία;
την κάψα τον στήμωνα του άνθους;
Γιατί βολβό(γογγίλι στην ρίζα) το ραδίκι δεν έχει.

Εγώ το πλένω και το βάζω ολόκληρο. Προσοχή όμως.Αυτά τα φυτά βρίσκονται παντού. Γι αυτό να είμαστε προσεχτικοί από που τα μαζέυουμε. Πολλύ καλό πλύσιμο.

Κώστα εννοείς αυτό που κρατάς στην δεύτερη φωτογραφία;
την κάψα τον στήμωνα του άνθους;
Γιατί βολβό(γογγίλι στην ρίζα) το ραδίκι δεν έχει.

Nai Maki afto pou krato sti defteri fotografia.
Molis pesi to anthos to mazewo, kowo to aspro xnoudi kai to wazo ston katapsikti. Mono pou den prepei na einai wregmena.
Filika Kostas

Παππού Κώστα σήμερα μάζεψα μερικά άνθη απο ραδίκια και τολμω να πω ότι γίναν ανάρπαστα απο τις καρδερίνες και τους φλώρους.

File Giorgo prosexe mono min einai apo agrous pou tous psekazoune me fitifarmaka.
Ego ta pleno kala prin kopso to xnoudi, meta ta skoupizo, meta kowo to xnoudi kai meta tous ta prosfero.

Otan thelo na ta walo ston katapsikti ta pleno kala, ta skoupizo kala kai meta ta wazo ston katapsikti.

Filika pappou Kostas

Παππού Κώστα έχω μια αρκετά μεγάλη αυλή(έχω την τύχη να μένω σε χωριό)και φυτρώνουν ραδίκια σ'αυτήν πολλά. Οπότε πρόβλημα φυτοφαρμάκων δεν υπάρχει.Χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν πλένοντε πολύ καλά. Περιμένουμε και άλλες συμβουλές.

Παππού Κώστα έχω μια αρκετά μεγάλη αυλή(έχω την τύχη να μένω σε χωριό)και φυτρώνουν ραδίκια σ'αυτήν πολλά. Οπότε πρόβλημα φυτοφαρμάκων δεν υπάρχει.Χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν πλένοντε πολύ καλά. Περιμένουμε και άλλες συμβουλές.

Όσο μπορώ Γιώργο
Θα χρειαστώ αρκετό καιρό να κάνω την περιήγηση στο Forum
Φιλικά παππου Κώστας

Δεν τρώει αυγοτροφή!

Η καρδερίνα μου τρώει μόνο τους σπόρους από την αυγοτροφή της. Έβαζα για καναρίνια αλλά τώρα πήρα CEDE για άγρια και πάλι τα ίδια. Δοκίμασα να βάλω αυγό, να την κάνω πιο νερουλή, πιο στεγνή, σκέτη, με έξτρα νίζερ-καναβούρι, με μέλι, με χυμό, αλλά τίποτα. Πρωτείνες δεν παίρνει από πουθενά. Μάλλον δεν είναι σωστό αλλά σκέφτομαι να της βάλω για μια δυό μέρες μόνο αυγοτροφή στο κλουβί για να μάθει να την τρώει. Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι; Δώστε μου κάποιες συμβουλές.

... Πρωτείνες δεν παίρνει από πουθενά.

Ε , όχι δά. Διάβασε εδώ την περιεκτηκότητα σε πρωτείνες
kiklos.info/saemereien.html
των σπόρων και φαντάζομαι θα αλλάξεις γνώμη.
Δώσε στο πουλάκι ποικιλία φρέσκων σπόρων και πράσινων,
τα άλλα, άστα στην δική του επιλογή

Καθε τι νεο που θελουμε να ενταξουμε στο διατροφολογιο των πουλιων μας. Γινεται σταδιακα και αργα αργα. Σε μικρες ποσοτητες αρχικα... Δοκιμαστικα αν θες. Μπορει η καρδερινα σου να μην τρωει ολη την αυγοτροφη (οπως λες και βλεπεις) ωστοσο ομως παιρνει αυτα που θελει οσο και οποτε θελει. Μην ανησυχεις αυτα τα θεματακια θελουν απλα υπομονη και επιμονη. Συνεχισε να της βαζεις την αυγοτροφη ανακατεμενη με σπορους ή σκετη.. Και σιγα σιγα θα δεις οτι θα την ενταξει στο καθημερινο της μενου.
Σε καμια περιπτωση μην την..''τιμωρησεις-αναγκασεις'' βαζοντας μονο αυγοτροφη για να μαθει.
Εσενα δηλαδη η μαμα σου επειδη δεν σου αρεσε το μπροκολο(π.χ.), σε τιμωρησε με πεινα για να αναγκαστεις να το τρως;

Back