Γενικά Το ζευγαρι pekin robins

Να σαι καλα Σταματη ex Smolie 😛. Να φανταστεις, κν θυμαμαι καλα με την ερευνα αγορας στο εξωτερικο που εκανα, κοστολογουνται κοντα στα 95 euro average . Κυπρο και Ελλαδα 150 . Μαζι με τα πουλια ξεκινω και εκτροφη mealworms , μεχρι να βρω superworms. Τα superworms τα θεωρω πιο ευκολα στην εκτροφη τους, κν και τα mealworms δειχνουν μικροτερα σε μεγεθος, κλλα εχουν περισσοτερο "κρεας"
 
Πραγματικά πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ χαμηλές οι τιμές αλλα κάτι άλλαξε στην νομοθεσία περί εισαγωγής από κάποιες χώρες και αυξήθηκαν πολύ οι τιμές (έτσι μου είχαν πει κάποια άτομα που ειχαν στην κατοχή τους αυτά τα πανέμορφα πουλιά), στείλε οτι θέλεις απο σκουλήκια θα το φάνε (μάλλον) 😀
Αν μπορείς μάθε απο τον γείτονα πληροφορίες μήπως φέρουμε κανένα πουλί απο εξωτερικό.
 
Eίναι πανέμορφα! Τα θαύμαζα απο παλιά στα μαγαζιά όταν υπήρχαν σε κάθε συνοικιακό πετ σοπ σχεδόν σαν τα καναρίνια.

Έχει και ο Χρήστος @FINCHiii https://community.petbirds.gr/threads/Τα-pekin-robin-μπανιαριζονται.24020/. Δεν ξέρω όμως αν ως τώρα έχει καταφέρει την αναπαραγωγή τους.

Καλα Ανεστη δεν υπαρχει ρε συ! Σε τετοιο χωρο σαν του Χρηστου ζευγαρωνα και εγω. Βαση αρκετης μελετης, ερωτοαπαντησεων με ευρωπαιους και ασιατες (πιο πολυ με ινδονησιους και απο Μαλαισια) δινοντας μεγαλη εμφαση στο βιβλιο "managment of pekin robins and silver- eared mesias i n captivity" του Dave Coles , συμπερανα οτι μονο κατα τυχη θα παρω επιτυχημένη αναπαραγωγη, Αν ειχα ενα χωρο κατι σαν του Χρηστου, θα ημουν πιο αισιοδοξος. Τωρα θα με ρωτησετε, αφου ξερω οτι δεν θα αναπαραχθουν, γιατι δεν πηρα ενα μονο αρσενικο. Κατι που εμαθα ολο αυτο τον καιρο στη μελετη που εκανα για αυτα τα πουλια, και που θυμαμαι απο προηγουμενη μου εμπειρια, αυτα τα πουλια δεν κανει να ειναι μονα τους, κν επιλεξεις να τα εχεις μονα τους τοτε χρειαζονται μεγαλη προσοχη απο τον ιδιοκτήτη, κατι σαν τους παπαγαλους, ειναι πολυ κοινωνικα πτηνα, και εχουν αναγκη την επαφη. Για αυτο και παλαιοτερα χωρις να εχω κανει καποιο ειδος εξημερωσης, κπλα καθημερινη αλλαγη νερου και φαγητου, με ειχαν μαθει και ερχοντουσταν στο χερι μου να φανε τα εντομα, η καποιο φρουτο.
 
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! "Γνωρίζουμε" και μαθαίνουμε ένα είδος πτηνού που δεν συνηθίζουμε να το βλέπουμε σε εκτροφεία! Σε ευχαριστούμε θερμά που μας τις παρέθεσες!👍
 
Καλησπερα σας, Επειδη υπαρχει προβλημα με το εξωτερικο του σπιτιου μου, και θα παρει πολυ καιρο να το κανω οπως θελω (γκρεμισματα κλπ.)τα αηδονακια θα πρεπει να μεινουν μεσα για μεγαλο χρονικο διαστημα, απο εμπειρια οπως λειτουργει εδω η πολεοδομια, και ολα αυτα, θα μου παρει 2 χρονια. Επειδη εχετε ηδη μελετησει το θεμα του φωτισμου και γνωριζω βεβαια ποσο υπερ ειστε με το φυσικο φως. Θα ηθελα μια βοηθεια για το τεχνητο φως στο κλουβι που εχω. Τι ακριβως μου προτεινετε; Να ανοιξω το κλουβι απο πισω(κοπη λαμαρινας) και να βαλω 2 λαμπες, οπως εχετε τοποθετησει εσεις, ή να ανοιξω το κλουβι απο πανω(ουρανος) και να βαλω λαμπες (κανονικες οχι μακροστενες οπως σκεφτομουν να βαλω απο την πισω πλευρα. )το θεμα ειναι πως θα το κανατε εσεις, τι λαμπες θα χρησιμοποιούσατε.

Αυτο σταλθηκε στον κο @misalouris , και με δικη του προτροπη μου ειπε να μπει δημοσια.
 
Αν σκοπεύεις να βάλεις tld λάμπες όπως αυτές που έχω και προτείνω στο άρθρο τότε δεν χρειάζεται να κόψεις καμία λαμαρίνα.
Βλέπω πως έχεις μεγάλη σε μέγεθος κλούβα και συνεπώς ένα ζευγάρι λάμπες στην οροφή (από μέσα) θα σου καλύψει κάθε αδυναμία στο φωτισμό...
Πιστεύω πως χρειάζεσαι δύο λάμπες. Γιατί για μένα η μία είναι λίγη και οι δύο πολλές...
Άρα καλύτερα δύο.

Χρειάζεσαι λοιπόν:
  1. Δύο λάμπες master TL-D 90 Graphica 36W/950 που θα σου στοιχίσουν δεκατέσσερα ευρώ
  2. ένα ηλεκτρονικό Ballast όπως το HF-Performer 236 TL-D III 2x36W με κόστος 10,10 ευρώ
  3. Τέσσερα στηρίγματα "ωμέγα" για τις λάμπες με κόστος 0,80 ευρώ
  4. Καλώδιο 2χ1,5 στα μέτρα που θες και
  5. τέσσερα φις σύνδεσης με τις λάμπες με κόστος 0,80 ευρώ
Με 25,70 ευρώ.. και καθάρισες.
Αν δεν γνωρίζεις σχέδιο ή δεν "κατέχεις" από ηλεκτρολογικά και δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσεις βάζεις μια φωτογραφία το ballast και θα σου δώσουμε συμβουλές.
 
Υπάρχει παρουσία φωτός ως βασική πηγή uva/uvb και είναι πολύ πιο ακριβές συγκριτικά για να πεις ας το θυσιάσω.
Επικουρικά σε αυτή την απόσταση και οι συγκεκριμένες λάμπες καλύπτουν τις ανάγκες για δύο πουλιά.
 
Υπάρχει παρουσία φωτός ως βασική πηγή uva/uvb και είναι πολύ πιο ακριβές συγκριτικά για να πεις ας το θυσιάσω.
Επικουρικά σε αυτή την απόσταση και οι συγκεκριμένες λάμπες καλύπτουν τις ανάγκες για δύο πουλιά.

Γιάννη, είπε ότι θα τα βάλει μέσα στο σπίτι.
 
Υπάρχει παρουσία φωτός ως βασική πηγή uva/uvb και είναι πολύ πιο ακριβές συγκριτικά για να πεις ας το θυσιάσω.
Επικουρικά σε αυτή την απόσταση και οι συγκεκριμένες λάμπες καλύπτουν τις ανάγκες για δύο πουλιά.

το θεμα με τον φωτισμο, δεν εχει ξεχαστει. Τα πουλια θα βγουν εξω (στο περιβολι μας) θα βαλω αλλες κλουβες μελαλυτερες. Εκει θα μεταφερθουν ολα τα πτηνα μου. Στις αρχες Ιουνη θα ειναι ετοιμα ελπιζω. Θα μου στοιχίσει την προσωπικη μου ελευθερια και μερικες χιλ. ευρω.
 
ΧΕΧΕΧΕ! Βασικα για τα πουλια, δε θα σπαταλήσω κανα τρελο ποσο, αλλα για να παρω την εγκριση να μπω στα χωραφια της γυναικας μου, αφησα υπονοουμενο για γαμο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα Τάσο! Σου εύχομαι να γίνουν όλα όπως επιθυμείς και προσδοκείς! Και χωρίς φυσικά να θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση, χαλάλι τα χρήματα που επενδύεις στο χόμπι μας, αν είναι να το ευχαριστηθείς! Καλή σου συνέχεια σε ότι κάνεις! :) 👍
 
Back
Top