Ασθένειες Το καναρινι μου δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CYBER
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CYBER

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,

Ονομάζομαι Gina και μου έκανε τρομερή εντύπωση το site. Θαυμάζω τη δουλειά σας και την αγάπη όλων για τους πολύ μικρούς πτερωτούς μας φίλους. Αμεσα θα ήθελα να παραθέσω το θέμα μου - μία έκκληση για βοήθεια καθώς αγαπώ πολύ το καναρινάκι μου και με επηρεάζει η συμπεριφορά του αυτή γενικότερα και επί καθημερινής βάσης.

Έχω ένα καναρίνι εδώ και ένα χρόνο. (Η ηλικία του μάλλον φτάνει τα 2 χρόνια). Τους τελευταίους 4 μήνες, δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς κάποια στιγμή, κάπου μαγκώθηκε με τα νύχια του ή έπεσε και το ένα δάχτυλο του ποδιού του έχει γυρίσει όλο προς τα πίσω με αποτέλεσμα να είναι άχρηστο για το καναρίνι καθώς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να πιαστεί και να ισορροπήσει. Αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι πως το δαχτυλάκι του το πατάει - ουσιαστικά στηρίζεται πάνω του - και δείχνει να το δυσκολεύει. Να είμαι ειλικρινής, μετά από αυτή του την περιπέτεια κελαϊδούσε και ήταν δραστήριο και ενώ εξαρχής ανησύχησα μετά με καθησύχασε η ενεργητικότητά του. Δυστυχώς, πριν 3 εβδομάδες έπεσε την ώρα που κοιμόταν στο πάτωμα του κλουβιού. Όταν είδα το θέαμα βέβαια πήγε στο πολύ κακό ο νους μου! Παρόλα αυτά έτρεξα να το σηκώσω και για κάποια λεπτά δεν αντιδρούσε. Προσπάθησα και το άφησα να κοιμηθεί (για αρκετή ώρα συμπεριφέρονταν σαν χαμένο μες το κλουβί) ενώ το πρωί ήταν πολύ καλύτερα και τραγουδούσε. Μία μέρα μετά το καναρίνι άλλαξε συμπεριφορά. Δεν κινείται, γέρνει προς τα κάτω, δεν θέλει να πετάξει, μέχρι και που κοιτάει τον τοίχο! Πολλές φορές. Νιώθω ότι θέλει να κρυφτεί, κοιμάται το μεσημέρι ξαφνικά, ενώ γύρω του υπάρχει κινητικότητα και ενώ παλαιότερα δεν είχε τέτοιες διαθέσεις. Έχει διάρροιες και πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκα το pet shop από όπου και το αγόρασα και μου έδωσαν ένα μανό για την ποδάγρα, την οποία διέκριναν στα πρώτα στάδια της εμφάνισής της ενώ για το πόδι του (το δάχτυλό του) μου είπανε πως δεν πρέπει να είναι σπασμένο καθώς πετάει και στηρίζεται.
Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα και να σας ενημερώσω πως τον τελευταίο καιρό ένα μέλος της οικογένειας το τάιζε με μαρούλι και αυγό επί καθημερινής βάσεως. Δεν γνωρίζω αν φταίει αυτό, δεν ξέρω γιατί έπεσε (κακή ισορροπία, κάποιο άλλο έντομο)... Επίσης από το προηγούμενο καλοκαίρι - μήνα Ιούνιο - έχασε αρκετό τρίχωμα στο κεφάλι και μέχρι τον Αύγουστο το κεφάλι το ήταν σχεδόν γυμνό. Μέρος του τριχώματος το έχει αναπληρώσει έως σήμερα όχι όμως όλο παρά το ότι του έχω χορηγήσει τα απαραίτητα για την πτερρόροια. Πρέπει να το πάω σε πτηνίατρο; Δεν θέλω να πετύχω κάποιον που δε θα σεβαστεί το καναρίνι - κάποιον κομπογιαννίτη. Ενδεχομένως να μπορεί κάποιος να κάνει εκτίμηση της κατάστασης με τις ενδείξεις που παραθέτω; Σας ευχαριστώ! Είναι πραγματική η αγάπη μου για αυτό το μικρό που με έχει ευαισθητοποιήσει πάρα πολύ.
 
Καλησπέρα Gina! Καλως ήλθες και περαστικά στο καναρινάκι σου!

Δεν έχω τις γνώσεις για να σε βοηθήσω δυστηχώς αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα τηλεφώνημα σε ένα πτηνίατρο
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
και άνοιξε ένα καινούργιο θέμα στο Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών
αντιγράφοντας και συμπληρώνοντας το Δελτίο περιγραφής φυσικής - κλινικής κατάστασης του πουλιού.
Αν μπορέσεις να βάλεις και μια φωτογραφία απο το καναρίνι σου ίσως να βοηθούσε τα μέλη του φόρουμ να σου δώσουν μια πιο σωστή συμβουλή.
 
Καλως ηρθες και καλη διαμονη!

Πιστευω πως επρεπε να το εχεις παει ηδη σε πτηνιατρο τοτε που το δαχτυλο γυρισε αφου δεν ηξερες να το αντιμετωπισεις και σιγουρα τοτε που επεσε. Δηλαδη τι αλλο πρεπει να παθει για να το δει γιατρος;
 
Σε λίγο θα αρχίσουμε να χάνουμε τον αριθμό με τις
περιπτώσεις αυτές που μοιάζουν με εγκεφαλικό ή με
κάποιο είδος ασθένειας του νευρικού συστήματος.
Ολες οι αναφορές στα υπόλοιπα, αποτελούν μικροπροβλήματα
για το πουλάκι, πόδια, δάκτυλο, ατελής πτερόρροια κλπ.
Υπάρχει τρόπος να επανέλθει απο αυτά σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Εκείνο που πρέπει να δεί κάποιος ειδικός είναι η γενικότερη
εικόνα του μετά απο αυτό το επισόδειο της πτώσης του
και της αλλαγής της συμπεριφοράς του. Δεν είναι δυνατόν
να σε βοηθήσει κανείς αν δεν έχει άμεση επαφή με το πουλάκι.☹
 
Τους τελευταίους 4 μήνες, δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς κάποια στιγμή, κάπου μαγκώθηκε με τα νύχια του ή έπεσε και το ένα δάχτυλο του ποδιού του έχει γυρίσει όλο προς τα πίσω με αποτέλεσμα να είναι άχρηστο για το καναρίνι καθώς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να πιαστεί και να ισορροπήσει.
Δυστυχώς, πριν 3 εβδομάδες έπεσε την ώρα που κοιμόταν στο πάτωμα του κλουβιού. Όταν είδα το θέαμα βέβαια πήγε στο πολύ κακό ο νους μου!
Μία μέρα μετά το καναρίνι άλλαξε συμπεριφορά. Δεν κινείται, γέρνει προς τα κάτω, δεν θέλει να πετάξει, μέχρι και που κοιτάει τον τοίχο!
Επίσης από το προηγούμενο καλοκαίρι - μήνα Ιούνιο - έχασε αρκετό τρίχωμα στο κεφάλι και μέχρι τον Αύγουστο το κεφάλι το ήταν σχεδόν γυμνό. Μέρος του τριχώματος το έχει αναπληρώσει έως σήμερα όχι όμως όλο παρά το ότι του έχω χορηγήσει τα απαραίτητα για την πτερρόροια
 
με συγχωρειτε για την εκριξη, ειλικρινα λυπαμαι πολυ γ΄αυτο, αλλα δεν μπορουμε να μιλαμε για ευαισθησια και αγαπηκαι μετα να συμπεριφερομαστε με αυτο το τροπο. Και παλι συγνωμη!
 
Erina...
Η συγγνώμη, ας αφορά και την Gina, που μάλλον θα πεσει απο τα σύννεφα
όταν θα διαβάζει το ΚΑΤΗΓΟΡΩ σου.
Ποτέ δεν πρέπει να γράφει κανείς μύνημα, απάντηση κάτω
απο κάποια έντονη συναισθηματική φόρτηση.
Εχω πάθει και έμαθα πόσο άσχημα αισθάνεσαι εκ των υστέρων.
 
Συμφωνω απολυτα οτι το υφος της απαντησης μου ξεφυγε.Αλλα... Δικαιολογημενα, κατα την ταπεινη αποψη μου. Οσο για την Συγνωνη, αφορα ολα τα αλλα μελη του forum εκτος απο τη Gina.Eπιτρεψτε μου να εχω ζωντανη τη συνειδηση μου,Και να απευθυνω τη συγνωμη μου εκει που θεωρω εγω οτι πρεπει!
Code:
θα πεσει απο τα σύννεφα 
όταν θα διαβάζει το ΚΑΤΗΓΟΡΩ σου.
προσπαθησα να της τονισω(υπερβολικα βεβαια) μονο τα σφαλματα της. Και φυσικα αφου ειχα πεσει εγω πρωτα απο τα συννεφα!

Τελος παρακαλω ολους τους υπολοιπους.. Να αποφυγουν το υφος της δικης μου απαντησης!

ΥΓ.Gina δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου.Απλα διαφωνησα εντονα με τη σταση σου στο συγκεκριμενο post.MONO στο συγκεκριμενο post.
 
Ερινάκι, με όλο το θάρρος δεν αμφισβοιτούμε ότι σαφώς και θα έπρεπε να έχει πάει σε κάποιον πτηνίατρο η Τζίνα, αλλά δε νομίζω ότι μας τα έγραψε όλα αυτά σε ένα τόσο μεγάλο πρώτο ποστ επειδή δεν τη νοιαζει. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, και πιστεύω ότι μέσα απο αυτό το φόρουμ μπορούμε να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλον κυρίως κρατώντας ένα επίπεδο σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Ας μην φερόμαστε υπεροπτικά και επικριτικά σε μέλη που ούτε καν γνωρίζουμε και ιδίως με έντονες κόκκινες γραμματοσειρές.

Τζίνα κι εγώ στην θέση σου θα έτρεχα σε έναν πτηνίατρο αν δεν είναι ήδη αργά. Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
 
εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα. Γιατι γινεται τετοιο θεμα με την σταση μου απεναντι στο post της τζινα; Που παραπανω αναφερω οτι ηταν υπερβολικοκαι το αναγνωριζω.. Απλα διαφωνησα εντονα ρε παιδια γιατι τρελαθηκα με το πουλι. Υπεροπτικα;
 
ερινα... Τα κεφαλαια κ κατακοκκινα γραμματα... φαινονται πολυ... Εντονα... Τι να πω!
το ολο ποστ οπτικα τουλαχιστον εχει ως κεντρο βαρους το 5 που ειναι η απαντηση σου!

οκ! Αφου το παραδεχεσαι οτι εκανες μια υπερβολη... Εχει καλως! Ολοι εδω ειμαστε για να προσφερουμε ο ενας στον αλλο!
 
Ειρήνη υμήν. Ας μη ξεχνάμε ότι η άγνοια είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα όλων μας. Η φροντίδα έρχεται μέσα από τη γνώση. Σκοπός μας δεν είναι να αποθαρρύνουμε ανθρώπους που αγαπούν τα πουλιά, αλλά δεν ξέρουν πως, αλλά να τους μάθουμε πως θα πρέπει να τα φροντίζουν αυτά και να σέβονται τη φύση. Νομίζω!


Gina το καναρινάκι ΣΙΓΟΥΡΑ θέλει πτηνίατρο και μάλιστα επειγοντως αν θέλεις να σωθεί. Το κόστος είναι γύρω στα 20-30€ αλλά πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο συμβοίωσης μαζί του σίγουρα δε θέλεις να το χάσεις.
 
Μου κάνατε την καρδιά πέτρα... Μόλις είδα τα μηνύματά σας και δυστυχώς ήσαστε πολύ αυστήροί. Το καναρίνι μου το λατρεύω. Δεν χρειάζεται να το αποδείξω σε κανέναν. Η ιστορία είναι απλή. Πρώτη φορά ασχολήθηκα με το καναρίνι ως οικόσιτο και δέθηκα πολύ μαζί του. Καθυστέρησα τον πτηνίατρο καθώς από όλα αυτά που διάβαζα δεν μου ενέπνεε εμπιστοσύνη, το να πάω το καναρίνι μου σε έναν άσχετο...όπως συνέβη σε πολλούς κατά τις περιγραφές των. Αυτή τη στιγμή παγώνω να βλέπω το καναρινάκι μου στην κατάσταση που είναι και αναγκαστικά θα κλείσω ραντεβού με τον κύριο Ακριβό τον οποίο αναφέρατε σε αρκετά θέματά σας. Ελπίζω να το αντιμετωπίσει έτσι όπως αξίζει στο καλό μου φιλαράκι. Μάλλον έχει εγκεφαλικό? ίσως... αυτό μου περάσατε μετά τα λεγόμενά σας και έχω τρελαθεί! Θα μου πεθάνει και δε θα μου περάσει αυτή η απώλεια... Το βράδυ εκείνο που έπεσε δεν κοιμήθηκα και το παρακολουθούσα μέχρι να πάω στη δουλειά μου! Το αγαπώ και ας μην το πιστεύουν κάποιοι από εσάς. Απλά δε γνώριζα! Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ελπίζω να σας ενημερώσω για κάτι ευχάριστο την επόμενη φορά αν και με πείσατε για τα χειρότερα... Καηνύχτα σας!
 
σου ευχομαι τα καλυτερα για το πουλακι σου...
σε καταλαβαινουμε.
ολοι αγαπαμε τα πουλακια μας και οταν παθουν κατι τρελαινομαστε.
 
Λυπάμαι που έγινε πετρα η καρδιά σου και πολύ περισσότερο λυπάμαι για την κατάσταση του πουλιού. Ειλικρινά εύχομαι το καλύτερο. Προσπάθησε κι εσύ όμως να καταλάβεις ότι με αυτά που διαβάσαμε έγινε και η δικιά μας καρδιά πέτρα και δικαιολόγησε κάπως την αυστηρότητα αφού προέρχεται από την ίδια αγάπη για το κοτοικίδιο. Φαντάσου τον εαυτό σου να σου λέγανε ότι κάποιος φίλος σου έπεσε είναι σε άσχημη κατάσταση αλλά απλά κάθονται και τον βλέπουν και δεν τον πάνε σε γιατρό γιατί οι γιατροί είναι κομπογιανίτες και θα τον πεθάνουν. Ίσως να μην είναι και το καλύτερο παράδειγμα αλλά φαντάζομαι ότι θα εξοργιζόσουν εκείνη τη στιγμή και θα απαντούσες αιχμηρά. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί σας αλλά κανόνισε να πας σήμερα κιόλας γιατί έχεις καθυστερήσει πάρα πολύ.
 
Ναι Τζίνα συμφωνώ με την Αναστασία.. Είναι δύσκολο και πολύ επίπονο να βλέπεις το ζωάκι να υποφέρει. Σου εύχομαι κι εγώ το καλύτερο.. Μακάρι να αναρρώσει το συντομότερο
 
Μου ζητήσατε να σας πω τα νεότερα. Πήγα χτες το καναρίνι στον κτηνίατρο. Διέγνωσε ψώρα και τα υπόλοιπα θα μου τα έλεγε στο β' ραντεβού. Έβαλε ένα φάρμακο στο καναρίνι μου και σήμερα πέθανε. Να γιατί φοβόμουν... Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε... Ευχαριστώ όλους και λυπάμαι... Εύχομαι όλοι να αγαπάτε τα πουλάκια σας πολύ γιατί το αξίζουν!
 
Back
Top