Συμφωνώ με τις σκέψεις σου Δημήτρη αλλά αν επιτρέπεται, γιατί ν' αποχωρήσεις από την συζήτηση; :)
... Πριν 10 χρόνια, επί 14 συναπτά έτη εργαζόμουν ως προιστ. Πωλήσεων και υπεύθυνος για 5 υποκ/τα μιας εκ των 3 μεγάλων εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
κάθε λοιπόν εταιρία συσκευών, με το που λάνσαρε στην αγορά κάποιο νέο μοντέλο κινητού, πάντα μας έλεγαν πως αν ενδιαφερόμαστε εμείς οι ίδιοι να το πάρουμε, να περιμένουμε να εκδοθεί η 3η serial version της συσκευής(κάθε νέα σειρά έβγαινε 3 μήνες μετά..), άρα 9 μήνες μετά να το πάρουμε,ώστε αν υπήρχαν λάθη ή παραλήψεις ή προβλήματα στην συσκευή.. Μέσα στο 9μηνο αυτό όλα θα είχαν εντοπιστεί και διορθωθεί! Κι αυτό κάναμε.. Περιμέναμε..
εδώ λοιπόν, που έχουμε να κάνουμε με ζωντανά πλάσματα, πριν καν δούμε τι αποτελέσματα έχουν κατά την χορήγηση τους σε εκτροφή οι νέες αυτές πολυτροφές, πριν καν δούμε αν άλλες χώρες με πιο προχωρημένους και δυνατους εκτροφείς αν το χρησιμοποίησαν και τι δηλώνουν,τρέχουμε εμείς να.. Προλάβουμε πρώτοι..χωρίς την γνώση αλλά από περιέργεια!
δεν διακρίνω άλλο λόγο πέραν της περιέργειας..
ναι..ήμουν περίεργος στα 5 μου, στα 10 μου, στα 20 μου χρόνια! τώρα έχω άμεση υποχρέωση και προς τον εαυτό μου και προς ότι προστατεύω και έχω στο σπίτι μου και στην κατοχή μου να είμαι περισσότερο προσεκτικός, επιφυλακτικός και ορθός προς τις επιλογές μου, διότι το αποτέλεσμα δεν θα επιρρεάσει μόνο εμένα αλλά και όλο το περιβάλλον μου(φίλοι, οικογένεια,ζώα/πτηνά συντροφιάς). Οι επιλογές μου πρέπει να να είναι σωστές και μετρημένες και όχι επιπόλαιες και γρήγορες!
γι αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ τον πειραματισμό νέων πολυτροφών σε ζωντανούς οργανισμούς δίχως να έχω διαβάσει
σε βάθος χρόνου(έστω κοντινού) αν και κατά πόσο ωφελεί ή αν και κατά πόσο επιρρεάζει και τί! Προτιμώ να είμαι από την μέση της γραμμής και πίσω παρά μπρωστάρης και να φάω τα μούτρα μου και μετά να ζητώ την βοήθεια του Σταύρου,του Γιάννη,της Μαρίας,της Παναγιώτας και όποιου άλλου φίλου θα μπορεί να μου πει κάτι για να διρθώσω την ''πατάτα'' που έκανα!
και το ξαναλέω.. Και νέοι εξοπλισμοί έχουν βγει για τα πτηνά μας και τρομεροί γιατροί στην αγορά! Δεν διάβασα πουθενά όμως κανέναν μας να γράφει πως προχώρησε στα νέα αυτά δεδομένα!
κινούμαι με μια λογική που τρέφεται από τα λίγα και σωστά (όσο μπορώ) βήματα,ένα - ένα!
γνώμη μου; ας αφήσουμε τους πειραματισμούς για άλλους πιο οργανωμένους και πιο γνώστες από μας κι ας περιμένουμε!
( η περιέργεια σκότωσε τη γάτα..)