Διατροφή Τροφή καναρινιών σε μορφή πέλλετς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GimDim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Kiriazis Τα pellet δεν αντικαθισταν την ανάγκη τους να τρώνε λαχανικά απλώς περιέχουν μέσα. Όλες οι μάρκες pellet συστήνουν να τρώνε λαχανικά απλά σε μικρότερη ποσότητα.
 
Eχουν περάσει ίσως 30 χρόνια απο την εμφάνιση των pellets στην διατροφή των πτηνών. Τα συμπεράσματα έχουν βγεί και αναφέρονται σε πολλές απο τις ανεξάρτητες επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει. Τα πράγματα είναι απλά. Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στην γνώση γύρο απο το θέμα. Ανάλογα με την εμπειρία και τις εκτιμήσεις του μπορεί να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίσει για τον τρόπο που θα διατρέφει τα πουλάκια του. Νομίζω αυτό το λίνκ βλέπει τα πράγματα χωρίς μεροληπτικές αποχρώσεις.
 
@mgerom πολύ χρήσιμο κ κατατοπιστικό το άρθρο κ. Μάκη κ σας ευχαριστώ. Κ το συμπέρασμα ξεκάθαρο κ αν μου επιτρέπετε, η τελευταία φράση πολύ ποιητική.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα συμπεράσματα έχουν βγεί και αναφέρονται σε πολλές απο τις ανεξάρτητες επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει
Νομίζω αυτό το λίνκ βλέπει τα πράγματα χωρίς μεροληπτικές αποχρώσεις.
Μάκη, χωρίς διάθεση να αμφισβητήσω την άποψή σου (δεν έχω άποψη - εμπειρία) θα σταθώ μόνο σε 2 παραθέσεις οι οποίες είναι αντιφατικές. Η δεύτερη παράθεση και το link το οποίο αναφέρει πόσο κακά είναι τα πέλλετς, είναι από μία εμπορική εταιρεία που δεν τα εμπορεύεται. Αυτή αναφέρεται σε διαφορές έρευνες χωρίς καμία παράθεση πηγής σε συνδυασμό με διάφορα άλλα συνεχή λογικά άλματα προσπαθώντας να αποδείξει την ορθότητα της θέσης της να μην εμπορεύεται pellets.

Είναι κάτι αντίστοιχο που γίνεται από την απέναντι πλευρά. Δηλαδή το να μένουμε στο τι λέει η κάθε εταιρεία για την καταπληκτιότητα των pellets βασιζόμενοι μόνο σε αυτό, είναι κάτι αντίστοιχα λάθος.

Η συγκεκριμένη συζήτηση και ένα σωρό άλλες αλλά κυρίως το φόρουμ, μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες που θα μας κατευθύνουν να διαπιστώσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τι συμβαίνει όντως στην πράξη. Αυτά τα επιχειρήματα έχουν μεγαλύτερη αξία.

Εννοείται ότι όταν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα από διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πάνω σε ένα αντικείμενο, προηγείται ακόμη και της πράξης μιας μικρής ομάδας ατόμων που έχουν διαπιστώσει το αντίθετο.
 
Εγώ έχω μια άλλη απορία, γιατί να θεωρηθεί 'λαθος" να δώσουμε πέλλετ στα καναρίνια αφού από την φύση τους τρώνε σπόρους ενώ αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις που αφορούν παπαγάλους βλέπω να λένε καλύτερα πέλλετ πιο θρεπτικά λιγότερο παχυντικα οι σπόροι είναι λιπαροι κ.τ.λ. Ούτε στους παπαγάλους είναι στην φυσική τους να τρώνε πέλλετ αλλά συστήνονται χωρίς να γίνεται τόσο θέμα για το αν κάνει. Γιατί λοιπόν να υπάρχει αυτήν η διαφοροποίηση;;
 
@meniam Γιατι οι παπαγάλοι στην φύση τους πετάνε μίλια για να βρούνε αυτούς τους σπόρους. Τα καναρίνια πετάνε λιγότερο. Στην αιχμαλωσία και όλοι μέρα έξω να είναι και πάλι δεν πετάει τόσο καθώς συνήθως θα πετάξουν λίγο και θα κάτσουν μετά σε ενα σημείο.
 
@Kiriazis Τα pellet δεν αντικαθισταν την ανάγκη τους να τρώνε λαχανικά απλώς περιέχουν μέσα. Όλες οι μάρκες pellet συστήνουν να τρώνε λαχανικά απλά σε μικρότερη ποσότητα.

Προσωπικά δεν το αντιλαμβάνομαι ως σύσταση,άλλα ότι δεν είναι απαγορευτικό να δωθούν και λαχανικά γι αυτό και κατεβάζουν το ποσοστό των pellets στο 70% κατ' ελάχιστον.

Αυτό που διαφημίζουν είναι ότι τα pellets καλύπτουν στο 100% διατροφικά ένα πτηνό όταν αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.
 
Καλησπέρα.
Γιατί λοιπόν να υπάρχει αυτήν η διαφοροποίηση;;
Η διατροφή των καναρινιών είναι πιο απλή όσον αφορά την ποικιλία, ένα επώνυμο μείγμα περιέχει συνήθως 5-7 είδη σπόρων, με μια καλή αυγοτροφή, λαχανικά, φρούτα και κάποιους σπόρους ως κέρασμα σε συγκεκριμένες περιόδους έχουν καλυφθεί διατροφικά.
Διαβάζοντας παλαιότερα θέματα που αφορούν την διατροφή των παπαγάλων έχω διαπιστώσει ότι η ποικιλία της διατροφής τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των καναρινιών, ειδικά στους μεγάλου μεγέθους παπαγάλους.
Όταν ο φροντιστής δεν γνωρίζει ή δεν έχει τον χρόνο για να προσφέρει την σωστή ποικιλία και διατροφή στον παπαγάλο του τα πέλλετς είναι μια ασφαλής λύση που δεν απαιτεί χρόνο προετοιμασίας και θα τα καλύψει διατροφικά.
 
- Πέραν των 1101 λόγων 😅 που τα πέλλετς δεν ανταποκρίνονται στα διατροφικά "θέλω" των εκθεσιαζόμενων καναρινιών (αυτών δηλαδή που γεμίζουν τα εκθεσιακά κέντρα σε όλον τον κόσμο και δημιουργούν την βάση της σταθεροποίησης προτύπων και την πρόοδο νέων μεταλλάξεων), μένω στην βασική αρχή που μεταφέρει το AVIAN MEDICINE στο κεφάλαιο Nutrition and Nutritional Management

 
Back
Top