misalouris
PB Supporter
Δηλαδή @TheBigL πιστεύεις πως θα πάνε σταδιακά προς την εύκολη λύση, εγκαταλείποντας τα σπόρια για κάτι που δε χρειάζεται και πολύ κόπο για να το φάνε;
Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά Γιάννη αλλά μάλλον. Μπορεί βέβαια να το βαρεθεί συνέχεια το ίδιο και το ίδιο τί να πω; Δεν νομίζω να μην φάει βέβαια σπόρια αν δεν του ξαναβάλεις pellets. Δεν θα μείνει και ατάιστο. Δεν έχουμε και κάποιον να έχει κάνει χρήση τέτοιων τροφών να μας πει κάποια εμπειρία βέβαια.Δηλαδή @TheBigL πιστεύεις πως θα πάνε σταδιακά προς την εύκολη λύση, εγκαταλείποντας τα σπόρια για κάτι που δε χρειάζεται και πολύ κόπο για να το φάνε;
Ελλείψει σχετικών εμπειρειών και εγώ πιστεύω ότι θα φάει σπόρους, εκείνο που φοβάμαι είναι η σταδιακή αλλαγή του μεταβολισμού του.Δεν νομίζω να μην φάει βέβαια σπόρια αν δεν του ξαναβάλεις pellets. Δεν θα μείνει και ατάιστο. Δεν έχουμε και κάποιον να έχει κάνει χρήση τέτοιων τροφών να μας πει κάποια εμπειρία βέβαια.
Αυτό είναι σίγουρο.Αυτό που ξέρω είναι, ότι ένα σκυλί που τρέφεται μόνιμα με κροκκέτες και του δώσεις μαγειρευτό φαγητό(με εξαίρεση τα μακαρόνια) το πιάνει διάροια.
Το πουλάκι πάντα θα πάει στον σπόρο,όλη αυτή η διαδικασία, το ψαχουλεμα, η επιλογή, το ξεφλούδισμα, οι αλλαγές γεύσεων είναι ζωή χαρα για αυτο
Καναβούρι δεν ξέρω αν θα βρει να φάει, εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα έβρισκε κανένα σπόρο... και από αποκλειστικά σποροφάγο, θα το αποκαλούσαμε πλέον και σποροφάγο.Τώρα για τα σπόρια δίκιο έχεις αλλά και στη φύση δεν νομίζω να βρίσκει καναβούρι το πουλάκι να φάει :)
Παντού και σε όλο το ζωικό βασίλειο, το αποκλειστικά στη διατροφή δημιουργεί προβλήματα γιαυτό και η φύση όπως αναφέρω παραπάνω στερεί εμμέσως την αποκλειστικότητα και ωθεί αναγκαστικά σε διατροφική ποικιλία.Δηλαδή τα ψάρια ενυδρείων τρέφονται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά με συμπυκνωμένες υπερτροφές, υπό μορφήν flakes ή πέρλες ή sticks κτλ.
Αρχικά να πω πως δεν γνωρίζω αν υπάρχουν, όσον αφορά την ερώτηση η δική μου απάντηση είναι Όχι.θα ήθελα να ρωτήσω εάν σήμερα τα πέλλετ είναι μια καλή ιδέα για καναρίνια.
Αντώνη σε αυτό θα διαφωνήσω καθώς όπως ξέρεις είμαι ακόμα πολύ αρχάριος στην εκτροφή καναρινιών.άλλα απαιτεί να μην είναι αρχάριος ο φροντιστής.
Αντώνη σε αυτό θα διαφωνήσω καθώς όπως ξέρεις είμαι ακόμα πολύ αρχάριος στην εκτροφή καναρινιών.
Κάθησα και διάβασα βέβαια τον οδηγό της versele laga για το πέρασμα από τους σπόρους στα πέλλετ αλλά και τη συζήτηση που βρήκα εδώ μέσα από ένα μέλος που έδινε και αυτός πέλλετ στην εκτροφή των καναρινιών του.
Τα δικά μου πάντως πέρασαν στα πέλλετ πολύ εύκολα χωρίς να χρειαστεί όλο αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής που λέει η versele laga, από την πρώτη μέρα έπεσαν με τα μούτρα και από την τρίτη μέρα τρέφονταν αποκλειστικά με πέλλετ εκτός από μια θηλυκιά που χρειάστηκε πέντε μέρες.
Καλημέρα κ χρόνια πολλά. Είσαι σίγουρος για αυτό; Ότι επέλεξες να αντικαταστατησεις τους σπόρους με πέλλετ στα καναρίνια σου, οκ επιλογή σου ειναι αφού βλέπεις αποδοχή. Αλλά γιατί να αντικαταστήσεις τα λαχανικά κ τα φρούτα, ειδικά τα λαχανικά με πέλλετ, δεν σου φαίνεται τραβηγμένο; Για παράδειγμα, οι δημιουργοί των Harrison δεν προτείνουν να αντικατασταθούν τα λαχανικά με τα πέλλετ αλλά να δίνονται παράλληλα με αυτά.Προσωπικά χωρίς καμία επιστημονική γνώση και βασιζόμενος απλά στην διατροφική αξία των πέλλετ που αναφέρει η εταιρεία, σταμάτησα τα φρούτα και τα λαχανικά.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας