Διατροφή Τροφή στα άγρια πουλιά το χειμώνα

Ναι βρε Ανέστη αυτό το πουλάκι είναι! Εμείς που το έχουμε δεί από κοντά, είναι ακριβώς όπως στην πρώτη φωτογραφία και προτιμάει όντως τους σπόρους από το ψωμί. Οι φωτο είναι τραβηγμένες από απόσταση με ζουμ, γιατί με το που μας αντιλαμβάνεται φεύγει, γιαυτό δεν είναι καθαρές. Καλά... η γυναίκα μου χοροπηδάει από την χαρά της :D Την κάνατε ευτυχισμένη..
 
Τέλεια... θα ξαναέρθουν. ετοίμασε κάμερες και φωτογραφικές... Θέλουμε ρεπορτάζ... να ήξερες πόσο ζηλεύω!

Τις πέτυχα!
tinypic-no-longer-available.jpg


... Νομίζω πως είναι αγοράκια (ή ζευγαράκι; ) δεν μπόρεσα να καταλάβω, αλλά δεν έχει σημασία... Είμαι χαρούμενηηη!
 
Άψογα... Τέλεια... και πολύ όμορφα.
Δεν είναι καλύτερα να τα καμαρώνουμε εκεί έξω;
Εκεί που ανήκουν;
Δεν το συζητώ, η δε χαρά που σου προσφέρουν επειδή εκείνα σε προτιμούν-επισκέπτονται, είναι μεγάλη!
 
Αν μάλιστα οι επισκέπτες σου, βρουν και εναλλακτική πηγή τροφής... Πχ τίποτε λιόσπορους... Θα γίνουν πιο τακτικοί. Για να μην πω ... μόνιμοι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το σημαντικότερο όλων θεωρώ πως είναι ότι τα πουλάκια αυτά έρχονται σε μια βεράντα στο κέντρο των Αθηνών.
Σ΄ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε δρόμους πυκνοκτισμένους, με μεγάλη κυκλοφορία και καυσαέριο...
Μου δίνει ελπίδα η σκέψη (και η απόδειξη) πως υπάρχουν αυτά τα πουλάκια ανάμεσα μας :)
... Ορίστε και η ''στολισμένη'' μου πικροδάφνη! (σημερινή φωτογραφία)

tinypic-no-longer-available.jpg


ελπίζω στο μέτρημα να μη μου διέφυγε κάποιο
 
Το σημαντικότερο όλων θεωρώ πως είναι ότι τα πουλάκια αυτά έρχονται σε μια βεράντα στο κέντρο των Αθηνών. Σ΄ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε δρόμους πυκνοκτισμένους, με μεγάλη κυκλοφορία και καυσαέριο...
Μου δίνει ελπίδα η σκέψη (και η απόδειξη) πως υπάρχουν αυτά τα πουλάκια ανάμεσα μας :)... Ορίστε και η ''στολισμένη'' μου πικροδάφνη! (σημερινή φωτογραφία)... Ελπίζω στο μέτρημα να μη μου διέφυγε κάποιο
Μη δίνεις άλλα στοιχεία... Θα έρθουν αύριο με ξόβεργες...😀
Μην ξεχάσεις να αγοράσεις λίγους ηλιόσπορους... και μια ταΐστρα πουλιών.
Σε λίγες βδομάδες θα κάνουν πάρτι στην βεράντα σου... κι εσύ θα γίνεις camera woman!
 
Όντως σήμερα αρκετά πουλάκια κόβαν βόλτες και στη δική μας την αυλή ψάχνοντας τροφή. Μπράβο και πάλι στον Γιάννη για την εξαιρετική ιδέα. Έτσι οι φίλοι μας βρίσκουν τροφή και εμείς χαρά.
 
Βλέποντας ταράτσες και μπαλκόνια με κράχτες και καπατσέδες μας πιάνει κατάθλιψη.
Το δικό σου μπαλκόνι είναι όαση για τα πουλάκια. Όσο φροντίζεις να βρίσκουν κάτι φαγώσιμο (μπουμπουκιασμένους ζωχούς, ώριμα ηλιοτρόπια), οι επισκέπτες αυτοί θα σε τιμούν με την παρουσία τους.
Στο σίδερο της τέντας, μαζί με την καρδερίνα είναι και ένας σπούργος!
Συμμαχία απέναντι στο κρύο και την πείνα.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Βλέποντας το βιντεάκι αλλά και τις φωτογραφίες σας νιώθω ενοχές που πέρα από ψίχουλα από το τραπέζι αλλά και παλιά τροφή από τα πουλιά μου (που τελικά δεν κάνει καλό ☹ ) δεν τα ταΐζω κάτι άλλο!

Εγώ βέβαια έχω την τύχη να φιλοξενώ στον κήπο μου ότι πουλί υπάρχει στην γύρω περιοχή, βασικό πλεονέκτημα είναι οι δάφνες που τις τιμούν ιδιαίτερα κοτσύφια/τσίχλες, αλλά και μια γεμάτη δεξαμενή που στάζει συνεχώς οπότε όλα πιάνουν σειρά για να πιούν νερό!

Αλλά μου δώσατε ιδέα τώρα, θα το σκεφτώ τι θα κάνω!
 
Μη δίνεις άλλα στοιχεία... Θα έρθουν αύριο με ξόβεργες...😀
Μην ξεχάσεις να αγοράσεις λίγους ηλιόσπορους... και μια ταΐστρα πουλιών.
Σε λίγες βδομάδες θα κάνουν πάρτι στην βεράντα σου... κι εσύ θα γίνεις camera woman!

Σίσσυ μου σήμερα είχε πολύ κρύο και αέρα και κατέβηκαν όλα στα χαμηλά δενδράκια και θάμνους. Μάνα φαί, τα πουλάκια πεινάνε :)

Πάνε πάνω από 20 χρόνια που τα άγρια πουλιά βρίσκουν τροφή και νερό στην βεράντα μου (το καλοκαίρι μόνο νερό, γιατί ζούμε αλλού).
Έρχονται καθημερινά και η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βάζοντας τους φαγητό τα πρωινά, τα βλέπω να πλησιάζουν αφού με περιμένουν (το έχω διαπιστώσει) στις τις γύρω ταράτσες. Δεν ήρθαν σήμερα λόγω του κρύου, είναι τακτικοί 😛θαμώνες και πραγματικά κάνουν πάρτι (σμήνη των 10-14 σπουργιτιών τιτιβίζουν καθημερινά για ώρες).
Ηλιόσποροι υπάρχουν πάντα στην τροφή που συνηθίζω να βάζω, αλλά διαπιστώνω πως οι καρδερίνες αποφεύγουν τις δεκαοχτούρες (οι οποίες είναι φασαριόζες και κυνηγούν-επιβάλλονται στα υπόλοιπα είδη πουλιών) οπότε προτιμούν μόνο τις ''πρασινάδες''.
Ταΐστρες χρησιμοποιώ αυτοσχέδιες, κάποια που αγόρασα από την Αγγλία πριν 15 χρόνια, δεν την πλησίασαν ποτέ (ενώ συνεχίζει να κρέμεται σε διαφορετικές μεριές της βεράντας...

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Παιδιά εγώ θα ομολογήσω την "αμαρτία" μου, σήμερα ξύπνησα και είναι όλα άσπρα, και κάτι κοκκινολαίμηδες και τσίχλες ήταν ήδη στον κήπο μου σε αναζήτηση τροφής.. Κάνει δεν κάνει, εγώ τους έριξα τροφή από τα καναρίνια (όχι αποφάγια, καινούργια) γιατί είναι αμαρτία να μένουν πεινασμένα..
 
Απορούσα και εγώ τι έγιναν τα πουλάκια που ερχόντουσαν να φάνε και σήμερα "συνελαβα" τον "ένοχο". Η Κούτη (το σκυλάκι μας) μόλις τα αντιληφθεί να κατεβαίνουν στις γλάστρες για κανένα χορταρακι, πέφτει τρελό κυνηγητό! Και έτσι τα καημένα παραμονεύουν πότε δεν θα τα δει και την βγάζουν μόνο με τα σπορακια απο το σπιτάκι που φτιάξαμε..
 
Και μενα τα κυνηγανε!Γι αυτο και εβαλα την τροφη ψηλα, γιατι οχι μονο κυνηγουσαν τα πουλακια αλλα ετρωγαν και τα σπορια..
 
Και μενα τα κυνηγανε!Γι αυτο και εβαλα την τροφη ψηλα, γιατι οχι μονο κυνηγουσαν τα πουλακια αλλα ετρωγαν και τα σπορια..
Η δική μου μόνο που δεν τα ταΐζει...
Ειδικά οι καρακάξες τρώνε την κροκέτα μέσα από το μπολ της... και αν και είναι κυνηγόσκυλο... seter ... συνυπάρχουν σα να μην τρέχει τίποτε.
 
Το έχω ψηλά το σπιτάκι με τα σπορακια αλλά όταν κατεβαίνουν στις γλάστρες για χορταρακι γίνεται χαμός. Το βλέπει παιχνίδι η... σκατουλα
 
Εμένα πέρα ότι η μικρή (6 μηνών πλέον) τρώει τα σποράκια των πουλιών με πολύ χαρά, όταν την πάω στο πάρκο, φερμάρει και κυνηγάει τα περιστέρια σαν κυνηγόσκυλο! Και μετά μου λένε πως είναι κανίς... Μωρέ αυτή σίγουρα έχει μέσα της αίμα από κυνηγόσκυλο! Είμαι σίγουρη! 😛
 
Back
Top